Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 10:56:46)
|
drage moje zenske.... evo, da vam ispricam kako je jucer bilo na tecaju. hahaaha... dakle, prvo nam je zenska ispricala sve ponovo od kad dodjes u bolnicu pa do odjela za babinjace. btw, rekla nam je da uzmemo samo jednu vrecicu sa sobom gdje ce nam biti papuce, event. nas gel za tusiranje i gacice jednokratne i ulosci iako to i oni imaju. spavacicu ne moramo nositi jer dobijemo njihovu. dakle, pricala nam je o porodu, pripremama kad ulove trudovi i kako treba disati za to vrijeme, objasnila nam kako tece porod u vodi i na stolcicu, o epiduralnoj i tako... dosta dobro je objasnila i posli nam pustila film poroda u vodi i na stolcicu. dosla mi koma dok sam gledala, a mm kaze da jbt, valjda nece glavicu bebi iscupat kad je onako pridrzavala babica bebu dok je izlazila. njega to najvise muci, a mene sve ostalo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley24.gif[/image] ugl, objasnila nam i o epiduralnoj kako i kada se daje i da ju mozemo traziti, da se to ne placa u Ri. znaci, moze se dobiti i treba se naglasiti kad dodjes da to zelis jer onda prate koliko si otvorena pa da ne odes na tih 6-7 cm gdje vise ne mozes to dobiti. onda su objasili kako se stavljaju topli oblozi tijekom izgona bebe na medjicu da ju sacuvaju i kako ju cijelo vrijeme masiraju... ugl, sve to fino objasnjeno i kad sam slusala to, cinolo mi se to kao da se to od sale odvali, ali klinac! rekla je i da boli za popizdit to prvo porodno doba, znaci kad se otvara, ali da je to sve individualno i da jos nije dozivjela da zene vriste za popizdit! ugl, posli je mene i mm i jos tri para stavila na strunjacu da demonstriramo kako ide taj dio kod izgona. jbt, ja umrla od smijeha, a bome i od srama jer tamo sam bila raskrecena bez obzira sta sam bila obucena, a ovi ostali gledaju. i bitno da ne krenes tiskat dok nisi dovoljno otvoren da beba ne dobije hematome na glavici jer onda udara sa glavicom u karlicu i tako se lupa. tako da kad ulovi za tiskanje, a nisi otvorena onda treba to prodisati. ne mogu sad objasniti kako jer nam je to jucer bas fino demonstrirala. i tako.... onda ono tipa na onoj pilates lopti skakutanje, ali to se radi pred porod jer inace moze dovesti do prijevremenih trudova i onda je to sranje ako vjezbate na tome prije 35 tjedna. jesam sta zaboravila?? danas imamo predavanje bas detaljno o tom bezbolnom porodu, porodu u vodi, na stolcicu i o maticnim stanicama. ozbiljno razmisljam o darovanju maticnih stanica i o porodu u vodi. vezano za to dvoje... porod u vodi i darovanje m.stanica ne ide skupa, ali se moze izvesti da prvo porodno doba odradite u vodi, a onda kad dodje izgon se prebacis na stol pa tamo rodis i onda mogu izvuci maticne stanice iz pupkovine. kad si na stolcicu i u vodi onda se ne daje epiduralna i ne mozes ju zatraziti, samo kod poroda na stolu. taj stol je inace totalno svemirski. mozes si ga namjestiti za poludit da ako zelis i naglavacke dubis na njemu, ali doslovno.ima neke fukcije da si mozes pomaknuti noge u 4 polozaja, pa ona dio za ledja pa sta ja znam sta sve ne. ugl, babica je uvijek sa vama ako imate porod u vodi, a i u boxu jedino ako nije guzva taj dan pa onda mora kod vise zena biti. uf... valjda nisam zaboravila nesto napisati [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley4.gif[/image] a sada... sta se tice te robice sta smo vec pisale. dakle, ja jesam da se daje, poklanja robica jer bebe to tako brzo prerastu. nisam da se poklanja roba koja je vec rasturena i sva pohabana. dobro ocuvana roba da pogotovo ako je to od sestre, prijateljice i tako nekih poznatih. evo, meni frendica ce poslati par stvari koje njezina mala nije uopce obukla, a dobila ih je kad su joj dolazili u babinje i onda joj je to bilo malo-veliko za to neko razdoblje. tipa vesta velika, a ona mala i onda ne pase to za to godisnje doba. dakle, ona ce se toga rijestiti,a ja zadovoljna jer ce mi malena imati novu robicu ne nosenu. krevetic sam uzela od sogorice i necu kupovati novi jer stvarno mislim da je to bacanje novaca. kupit cu samo madrac i posteljinu, ogradicu da ima novo. kolica nova, nesto robe za prvu ruku, kozmetiku i to je to. mobil za krevetic cu naruciti nekome da mi kupi osim ako ne naletim na neki u trstu da mi se super svidja. ajmeee... bas sam se raspisala [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|