RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 10:38:35)

dobar dan mamicama i bebicama, nadam se da ste svi dobro. ja evo na poslu, uh, mrzim ove radne subote, ali jos malo pa cemo uzivati :) papalina, ako tvoja sogi ne reagira na dobronamjerne savjete, pusti je. po meni ona previse forsira, tako ce biti i kad naraste dijete, bas mi je zao te ..ti ces sa svojom kako ti mislis i sto te briga za njenog "Einsteina", a vjeruj da ce biti sigurno i takvih komentara - kako tvoja jos ne sjedi, puze, prica, jede ili slicno. ma tko ih sisa...neka bebe uzivaju i razvijaju se svaka po svom.
Kako sam i rekla da cu sve pomalo kupovati jer ne volim ostaviti za zadnji tren, a i financijski nije lako sve odjednom, neki dan sam kupila one peskiric s trokutom sto se stavi na glavu poslije kupanja i grudnjak za dojilje, cini mi se bas ok i lagan. Toliko od nas, ugodan vam dan zelim.

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 12:42:05)

Dobar dan drage moje, evo samo da vam ostavim link vezan za ovu temicu ogtt što smo ovih dana pričale, RR mi je baš izbacila jedan zgodan članak, sve vam je fino objašnjeno [sm=bravo.gif] hm, oni isto navode vađenje krvi tri puta (prvi puta bez vode, drugi puta nakon sat vremena od popijene vode, i treći puta nakon 2 sata od popijene vode). Al očito da je u svakoj županiji drugačije, zdravstvo naše bajno [sm=smiley24.gif] bilo kako bilo, zgodan je članak pa pročitajte.
Evo link http://www.ringeraja.hr/clanak/gestacijski-dijabetes_1303.html?page=

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 13:28:15)

haj cure... evo mi došli iz kupovine... i obišli sajam...kupila sam body sa kratkim rukavima- rozi na leptiricu[sm=smiley36.gif] broj 62 je al mi nekako izgleda mali...kad to uzmem u ruke sva zdrhtim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] možda nije premali ali tako mi izgleda... i onda pitam za grudnjak za dojenje ... inače imam male sise pa uvijek nađem za 15-20kn grudnjak-nikad stim problema...[sm=smiley36.gif] i tako danas gledam i neka baba dosadna kaže...ma znam ja da će tebi biti dobar taj, još ti budu eksplodirale kad dođe mlijeka i bla bla...neznam di sam gledala al ono kupim ga, doma ga probam ga i ono puf... to sve našpičeno, sisa nigdje, sve se zagubile u tome [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
žali bože tih 25kn [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i tako...u pon idem malo u centre vidjet za robice... i odnest matičaru dokumente i dogovorit se za datum...vjerojatno će bit 23.2 al nismo sigurni...
jučer smo naručili si verice od bijelog zlata...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
i kao mm kaže to je bezbveze pir samo zbog papira, ćeš vidjet kad budemo to u crkvi napravili da će bit lijepo i zapravo i da njemu ovo nije bitno,...ma ko ga šiša, meni će taj dan u općini bit nešto posebno...i intimno samo nas 4 idemo... i već sinoć nisam mogla spavat od toga...juuuj[sm=smiley36.gif] i tako... pussse

Fever -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 15:40:07)

Poz od vaše leteće trudnice [sm=smiley1.gif] zadnjih dana uopće nisan dolazila niti sam imala neku volju zbog nekih situacija koje su se dogodile prošli tjedan....ugl robu sam izvadila i čeka pranje a ja nikako....skužih da san u pon 32 tj i da bi tribala torbu pripremat lagano. U mercatora smo išli kupit jednu tuticu za izlazak iz rodilišta na Minnie jer je Matea tako tila ali će broj 62 donit iz drugog dućana. Matea kad je izlazila su joj radi povoja i svega da joj bude ugodnije obukli veću pa ćemo tako odma uzet i ovoj pišulji.
Ovaj pon san ošla na hitnu jer san bila u panici da mi se nije upalilo slijepo crijevo jer me desna strana stomaka rasturila, ali crp je ok i ostalo ali me bome nije prestalo bolit, tako san jučer ginekologa zvala koji misli da beba upire u živce i mokraćne kanale jer me iza desnog rebra boli ali pišulja se skorz nasadila na desnu stranu i sve mi unutra rastura i upire kozetina mala [sm=smiley36.gif]

Eto lagani brifing od mene :PPPPPPPPPP

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 15:54:21)

IZVORNA PORUKA: Fever

Poz od vaše leteće trudnice

Tebe Fever stvarno nema sto godina a baš sam čekala draga da se javiš,daj mi reci kakav ti je nalaz cerviksa,šta su ti rekli na kontrolama?jesi se još otvorila ili??Znam da si bila u bolnici i da si bila uloživa[sm=zmeden.gif]jesi doma na tokoliticima?Meni se uskoro bliži tjedan kad mi se u prošloj trudnoći sve to počelo komplicirati i stvarno me strah da opet nebude isti scenarij.Pusa i javljaj se češće,ti si nam i prva na redu kaj ne?

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 16:04:56)

jooj, uzela sam lijepo kolica da vidim kako se rasklapaju kako se skida košra s kolica i tako to... i dragi i ja smo poskidali neke dijelove koje su san+mo za sjedeći dio pa su mi sad napokon puno ljepša kolica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] naravno, još mi samo ostaje naučit di je ta kvačica kojom se skida autosjedalica sa kolica al ok... budem s vremenom,..[sm=smiley36.gif]
znači fever ti si nam prva-kad ti je termin?? vidim da si sad 32 tjedan, a ja sam 28 znači mjesec razlike...
zatim je endless ja mislim oko 2. il 3. travnja, zar ne??

di su sve cure danas? pišitee... [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Fever -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 22:25:09)

IZVORNA PORUKA: maminangel

IZVORNA PORUKA: Fever

Poz od vaše leteće trudnice

Tebe Fever stvarno nema sto godina a baš sam čekala draga da se javiš,daj mi reci kakav ti je nalaz cerviksa,šta su ti rekli na kontrolama?jesi se još otvorila ili??Znam da si bila u bolnici i da si bila uloživa[sm=zmeden.gif]jesi doma na tokoliticima?Meni se uskoro bliži tjedan kad mi se u prošloj trudnoći sve to počelo komplicirati i stvarno me strah da opet nebude isti scenarij.Pusa i javljaj se češće,ti si nam i prva na redu kaj ne?

stvarno me nema jer sve šta se tikici izdogađalo i same neke loše vijesti prošli tjedan, bila san na rubu živčanog sloma, još uz to učim, u pon moran u Mostar polagat jedan kolokvij, taman san nju legla i učim, pa drugi 29.og i onda do 12.2 probat dat neka dva ispita i onda san mirna, nadan se da ću uspit, a uz to uvik neki lutamo, popodne bili do cco-a kupit njoj papučice
[sm=smiley1.gif] Ja san i dalje uloziva za jedan prst šta je njima uredan nalaz i beba je oko 1700 g u pon bila....odkad san izašla iz bolnice pijen cordipin retard tako nešto i po potrebi normabel.....ureaplasma je tu bila opet i dobila san opet susmamed dvi terapije u razlicu u 15 dana a on može nešto uzrokovat kod mokraćne infekcije bla bla nean pojma iako je mokraća u redu mene bubreg i taj dio rasturaju i on misli da beba upire u živce!

e i pa daaaaaaaaaaaaaa tek san sada skužila da san PRVA WTF aaaaaaaaa poludit ću! ma samo da ove ispite rješim i u miru se pakujem :D s cubom se čujem telefonski ali obećajem da se ovih dana nasadit i dosađivat vam!

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 22:35:19)

cure drage ja sam bila par dana u mame laptop nisam nosila, ivano danas tuce na sve strane, satra mi je mjehur i cili donji dio stomaka doslovno ne mogu virovat da tako prokida, pa je li to moguce??? imam osjecaj da ce izac svaki tren koliko nisko lupa i kako jako [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Fever -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.1.2013 22:44:20)

zvijezda moguće je itekako....zato san se ja prepala da mi nije slipo crivo jer ova moja je nagužena na cilu desnu stranu stomaka, rekla san giniću da iman feeling da će kroz desni kuk izac i bude mi lakše kad pijen puno tekućine i čaja od kadulje.....još malo, držim fige da svima sve bude školski i 5 do kraja i da izlete ka mala torpeda van [sm=smiley36.gif]

Odo ja sada malo ponavljat i u hrk položaj [sm=smiley36.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 9:21:43)

[sm=kava.gif] Dobro jutro svimaa[sm=smiley1.gif],kavica se pije,kruh se peče i miriše cijeli stan,i opet ja Hladna draga hvala ti na ovom divnom receptu,sjetim te se svake nedjelje kad ga pečem[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].Kako ste drage moje?vidim da beboline udaraju,ma nek su one nama zdrave i vesele[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Fever i ja sam imala ureaplasmu u prvoj trudnoći i dr.su mi rekli da sam se zbog nje ranije i otvorila ali antibioticima je prošla,inače žao mi je kaj te svašta nešto snašlo,čuvaj se stresa i uči sad da budeš kasnije mirna.Mi kad doručkujemo idemo na sanjkanje,jeeeejeeee[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Javim se kasnije,kiss u bušice..

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 12:30:53)

Bok mame i buse [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
da se i ja javim malo. malo smo bolje, odn. danas smo cak i puno bolje! sad me samo zeza zacepljeni nos, a ovo ostalo je okej... grlo me vise ne boli, ne kasljem vise tako da sam zadovoljna. nadam se da cu do sutra biti ko nova. inace, sutra imamo vjezbe disanja na tecaju pa ako mi bude nos u komi ne znam kako cu to izdrzati. ahahahahaha...
vidim da ste sve super pa mi bas drago [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ovo moje cudo me jucer i danas cijeli dan lupka ko luda. bude mi srce veliko ko kuca kad ju osjetim tako [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image] bas mi je mm rekao danas da jedva ceka da nam dodje nasa mala mrvica doma i da se mazimo svi troje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image]
inace, maminangel.... kad citam da je kod vas snijeg ne mogu si vise to uopce predociti. hahaha.. sestra mi isto poslala mms jedan dan i pala sam u nesvijest koliko gore ima snijega, kod vas  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  neki puta budem ljubomorna, ali me brzo prodje kad se sjetim da bi trebala otkopavati auto i biti zabundana do nosa [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
eto... sta sam vam htjela reci jos?! hmmm... gledala sam malo posteljinu za krevetic. ne  znam gdje ste vi to kupovale, ali sam vidjela na fejsu par stranica da prodaju koje su jako lijepe. ono imaju tu ogradicu, plahtu sa gumicom, poplon, navlaku za to, jastuk i navlaka za jastuk i to bude nekih 400 kn. ja sad ne znam da li je to puno? gdje ste vi to kupovale? inace, ova ima raznih tih dezena sa razno raznim likovima. jako lijepe su...  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 13:27:30)

piturice ja mislim da je najbolje da te plahtice i sve ostalo prepustiš djedovima i bakama[sm=smiley36.gif] ako ti žive u rijeci il kažeš frendicama koje će ti ionako neš kupit pa bolje da kupe ono šta ti treba... mi smo kupili kolica i te veće stvari a ovu robicu smo naručili nonićima...hehe...[sm=smiley36.gif]
i da, joj, obožavam ovaj hippov čaj za dojilje...pijem ga 3-4 puta na dan i to prije spavanja malo i ona se umiri a ja spavam ko beba... i hvala bogu da tako djeluje evo već ga par dana pijem umjesto sokova i toga i stvarno djeluje...[sm=smiley1.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 14:38:03)

Hej curke[sm=smiley1.gif]
Javljam se sa kauča iz horizontale[sm=smiley36.gif] Uskoro ću u zemlju snova dok mi Rokić isto spava. A i nedjelja je, dan za odmor, kišica usto rominja, ma idealno za popodnevni spavanac[sm=smiley36.gif]

Piturice drago mi je da si bolje[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Što se tiče posteljine za kinderbet mi smo uzeli novi set prije mjesec dana u Magic baby. U kompletu smo dobili zaštitnu ogradicu, poplun, donju plathu, jastuk i jastučnicu, 300kn smo platili što je odlično[sm=smiley1.gif] Uzela sam još 2 dodatne donje plahte na gumicu u Prenatala da imam za mijenjati.
A ovaj set mi je odličan jer se može kombinirati sa dvije strane pa je zapravo kao da imamo 2 garniture posteljine u jednoj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Cijene su negdje od 300-500kn, kako koji dućan, tako da to što si vidjela na fb nije previsoka cijena.

Sutra ulazim u 28 tjedan trudnoće i baš čitam što se sve događa u tom tjednu. Ispada da se trudnice raspadaju od boli, grčeva i mučnina. Hvala Bogu nemam problema sa ničim i baš sam zahvalna Bogu što imam tako urednu trudnoću bez ikakvih problema pa čak niti nekih trudničkih tegoba[sm=smiley1.gif]. Eto, mogu spomenuti jedino žgaravicu koju riješim sa Donat mg-om u roku 5min.

Fever sretno ti na ispitima, ma znam ja da ćeš ti to sve položiti[sm=smiley2.gif] Samo polako i probaj što više odmarati[sm=smiley1.gif]

Baj svima [sm=9nebesa.gif]

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 14:52:02)

[sm=bravo.gif] [sm=duda.gif] [sm=bravo.gif]
Evo idemo redom, da vas malo podsjetim [sm=duda.gif]

aries 3.4.
endless 4.4.
papalina 6.4.
piturica 15.4.
cuba 15.4.
bebić 7.5.
nela86 27.5.
hladna 28.5.
maminangel 29.5.
fusa 27.4.
dada2101 8.6.

Fever mi fali gore na popisu, Fever, koji je datum? [sm=smiley1.gif] [sm=duda.gif]
Da uvrstimo... Jel imamo još koju novu proljetnu trudilicu...??? [sm=bravo.gif]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 15:37:14)

Cure, da li bebe štucaju u trbuhu? Sinoć mi je deset minuta lupala već drugi put onako kao da srce kuca stalno.
@Papalina, gdje kupuješ taj čaj? Ima u DM-u? I ja bi htjela probati.

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 17:42:32)

Mmaestralo da draga štucaju itekako[sm=smiley36.gif]. Znaš kaj Cuba ma moram pogledati na netu jel ima taj Magic baby u Zgb-u?trebao bi biti, ovo što pišeš čini mi se odlično,sviđa mi se što ima dva lica i sve to u kompletu 300 kn,mislim imam posteljinu od obadvoje klinaca ali nešto mora i ovaj malac dobiti[sm=smiley36.gif]kad sve ostalo naslijeđuje od starijih,ali trebala bi kupiti ovom starijem indijancu posteljinu za krevetić kad dobije svoju sobu. Cuba jel ima tih većih dječjih posteljina u tom dućanu? Piturice drago mi je da si bolje,a ova posteljina koju spominješ sa facea se i meni sviđa ,nekako mi je unikatna.Sutra ćeš nam pisati kako je bilo sa tim disanjem tako da pozorno slušaš na tečaju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]..Mi danas bili na snijegu i bilo je odlično,jest da je mama cijelo vrijeme bila promatrač ali to ove moje nije spriječilo da me cijelu izgrudaju,klinci su bili oduševljeni,baš smo se nauživali i crvenih obraza i nosića se vratili doma na spavanac..Ovo je super ideja endless da se sastavi popis ima nas sigurno još puno.PUSA VEEEJIKAAAA[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 18:04:21)

Ja bi na listu naših proljetnih trudnica nadodala još:
- Fever - 17.03
- Pepeljuga - 15.06
- zvijezd@ - 15.04
- Afrodita i zumbolina - cure kada je vama termin??

Mmaestral, bebice štucaju u stomaku i to je normalno. To je baš drugačiji osjećaj nego kad te lupne, baš kao što si opisala kao da srčeko kuca malo jače[sm=smiley1.gif]
Taj čaj imaš za kupiti u dm-a.

maminangel ma mora biti u Zg taj dućan. Utipkaj Magic baby na google, imaju svoju stranicu pa ćeš naći i adresu. Ma tako sam i ja rekla, mališan će dosta toga naslijediti od Rokića pa ipak neke stvari zaslužuje nove. A posteljina je baš mrak, oduševila me na prvu, čini se dosta kvalitetna i super mi je to što je obostrana pa možeš mijenjati po želji[sm=smiley36.gif]
Uslikat ću pa ću staviti slikicu u album[sm=smiley1.gif]
Mislim da imaju posteljinu samo za kinderbet a ne za veće krevete. Ja sam ti jako zadovoljna sa posteljinom kupljenom u Emezzete za Rokića i preko Martex-a (njih imaš i na fb) pa pogledaj.

Drago mi je da ste uživali cijeli dan na snijegu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 18:04:44)

Sad sam našla koji je to dućan,svakako ću otići pogledati,tnx Cuba [sm=smiley31.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 18:07:51)

hej... taj čaj kupujem u konzumu ( običnom, niti maxi niti super konzum ), tamo na odjelu di su fruteki i ostale kašice i odmah ti je i integralna hrana... i u konzumu dođe 30kn dok u ljekarni dođe oko 40-tak... a vjerojatno ga ima i u dm čim ga ima u našem seljačkom konzumu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
meni je super taj čaj, stvarno, bar se umirim i ne živciram, sve mi je ravno tako da je i mm na miru i zadovvoljan jer nema svađe[sm=smiley36.gif]

maminangel, neznam u kojem si dijelu zg-a ali znam da je taj magic baby u westgate-u...

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 18:41:11)

Thank U girlZzz :*

didi@@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 18:51:08)

hello, mame! Meni je službeni termin 30.3., makar je po mom izračunu to 25.3.! :-) sve savršeno dosad- a u srijedu završila u Vinogradskoj. Isto ko i Fever- dobila cordipin retard i smirit tempo jer mi je ctg zabilježio 2 truda! Sad sam imala prilike uživo vidjet šta me čeka u bolnici. Mama mia! Samo da izguramo još ova 2 mjeseca...
što se tiče posteljine, ja sve pokupovala u Ikei! [sm=duda.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 18:55:00)

IZVORNA PORUKA: didi@@

hello, mame! Meni je službeni termin 30.3., makar je po mom izračunu to 25.3.! :-) sve savršeno dosad- a u srijedu završila u Vinogradskoj. Isto ko i Fever- dobila cordipin retard i smirit tempo jer mi je ctg zabilježio 2 truda! Sad sam imala prilike uživo vidjet šta me čeka u bolnici. Mama mia! Samo da izguramo još ova 2 mjeseca...
što se tiče posteljine, ja sve pokupovala u Ikei! [sm=duda.gif]

Didi kaj si dobila trudove pa završila u bolnici?koliko si otvorena?

didi@@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 19:14:07)

taj dan sam osjećala totalne menstrualne bolove,ne bas prestrašne, al s obzirom da mi je prva trudnoća više ne znam šta je normalno,al šta ne. Bila sam taman na trudničkom tečaju pa mi je dr tamo rekla da ostanem vidjet šta je. Spojili me na ctg i ostavili u bolnici 1 noć i 1 dan. Ja i dalje tu bol nisko osjećam,al se nadam da je to samo pritisak i širenje maternice... Ne znam. Još imam i traume jer je moja poznanica rodila u 30.tj.pa sam se sva uspaničarila![sm=smiley13.gif]

didi@@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 19:15:26)

Kažu uloživa za vršak prsta..

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.1.2013 19:36:19)

IZVORNA PORUKA: didi@@

Kažu uloživa za vršak prsta..

Cure neke već znaju ja sam totalno prestrašena stime,jer sam u prošloj trudnoći dobila trudove u 20 i nekom tjednu i jedva su ih zaustavili,a sada zadnji nalaz cerviksa mi je tijesno prst prohodna do u kavum,a prije toga mi je bio kao tvoj za vršak prsta ali moj problem je taj kaj je meni unutarnje ušće na U i svega 22 mm,a dr.privatnik koji radi u Vinogradskoj mi je rekao da bi me oni u njihovoj bolnici odmah hospitalizirali s takvim nalazom i šivali(serklaža) a ja se kontroliram u Petrovoj jer tamo mislim roditi a oni tamo imaju drugu politiku oni u najgorim slučajevima rade serklažu a češće pregledavaju a žene moraju strogo mirovati uz tokolitike i sad sam sva u panici i iščekivanju od pregleda do pregleda koji su svako malo,,[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]eto raspisala se ja...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>