RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:12:06)

[sm=rozica.gif]
Drage moje, pošto nisam nigdje primjetila popis proljetnih bebica 2013, tj.naših termina (ako računamo da proljeće traje od 21. ožujka do 21. lipnja) sendajte mi vaše termine na pp pa ću kroz par dana napraviti konkretan popis proljetnih bebica koje nam stižu u 2013 i objaviti ga ovdje [sm=bravo.gif]
[sm=rozica.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:16:33)

Hahahahaa joj tako bi voljela da on moze biti na tvom mjestu a da usporedi kakanje i porod [sm=jezicek.gif]

Ja mislim da moze ici suprug, ako ne bude mogao onda odustajem, jer zeli i on a i ja da je uz mene

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:18:14)

Pozdrav drage moje!!!Aries došla si nam konačno,a baš sam si mislila na tebe i pregled jer smo išle isti dan. Bitno da si ti vidjela svoju curicu i da je sve ok a ako gin.nije ništa napomenuo za posteljicu,ne brini još se ona stigne povući,tako je i meni s malom bilo..Ovo za porod u vodi,hm,neznam zašto ali meni to nije baš primamljivo,ali tko voli [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].Papalina sad si me sjetila nešto s tim svećenikom,kad sam bila rodila malca,u sobi u kojoj sam bila je ležala neka curka čiji je ujak svećenik i tu večer kad je došao nenajavljen sve nam je bebice blagoslovio,dandanas kad se sjetim suze mi krenu,bilo je neopisivo dirljivo...

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:24:17)

Evo mene. Dakle, u cetvrtak smo bili na pregledu i ja sam u soku kad mi je ginic rekao da mi je beba okrenuta glavom prema dolje, ono tipa da je vec glava u zdjelici. ja se sva isokirala. Odmah mi otvorio bolovanje jer sam do sad cijelo vrijeme radila. Kao rekao je mirovanje, ali ne ono strogo tako da se mogu malo prosetati pa onda da legnem pa na lijevi bok i tako... Evo, ja lezim i ne radim nista vec par dana. Ne mogu vjerovati da mi dijete vec dubi na glavi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Inace, jos mi na pregledu bio stavio jastuk ispod guze da mi podigne kukove da bi mogao izmjeriti bebinu glavicu!! Koma! Sad si ja mislim da se mozda beba tako i tako stalno okrece pa je mozda bila u tom polozaju kad smo bili na pregledu. Tko ce ga znati. Ugl, 19-og smo opet na pregledu pa cemo vidjeti da li se beba pomaknula. Inace, u 23. sam tjednu tako da ono... ako tko ima slican slucaj, molim osobu da mi smiri zivce da se prestanem brinuti.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/wink.gif[/image]  A nocas me probudila u 1:30 neka fucking bol u lijevoj preponi. Jbt, nisam mogla doci sebi kako me zabolilo kao da mi je neki zivac ukljesten. Proslo nakon pol ure tako da sam zaspala pa me opet to probudilo oko 7:00. uzas! sad si lijepo odmaramo i boli nas briga.

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:51:19)

a smiri se piturica moja, daj, sve će bit u redu... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
a to za bol, uh, ja u 23.tjednu i sve me boli, od kukova, bokova, prepona...užas...a najviše na lijevoj strani...pa si mislim da je to normalno... samo polako i smireno...lezi, odmaraj...znam da je dosadno al opet... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
maminangel, da, meni je to predivno...baš sam bila sretna...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nisam sad neka pobožna al predivno je to...još je i svećenik super...ma baš lijepo, sad kad mi je blagoslovjena chiarica mi je puno lakše... [sm=bravo.gif]
i odmah nam je objasnio za ona zaručničke zavjete i predavanja i tako...voli i mene i mm [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] rekao je da smo mu mi ko njegova djeca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:53:00)

i da, endless, meni je moj ginić rekao da i je termin oko 10.4.. na 3D je ona rekla da je 6.4 tj piše mi na slikicama kad je termin.. pa stavi moj termin 6.4...

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 15:58:43)

ma da.. ja isto mi mislim da se ginic uspanicio. jbt, ja sam bila u soku jer mi do sada sve bilo super. nisam ni osijecala da sam trudna. hahaahaha... jos mi rekao da vise ne preporuca sex! i ovako sam jedva muza nagovarala jer je bio sav u strahu da bebi dodiruje glavu. hahahaahaha... kad sam mu rekla da nema vise nista od toga, odmah mi je rekao: jel vidis, jel vidis... rekao sam ja! ti muski su bas bedasti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 16:06:49)

[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]to i meni mm kaže [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
a ja sam svog spustila malo na zemlju [sm=smiley36.gif] sam mu rekla pa da nema on alat toliko dug da stigne iz pike u trbuh [sm=smiley36.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 17:01:55)

Ej ženice, evo i mene, ja bila u Opatiji na medenom mjesecu pa se zato nisam javljala, moram priznat da mi je bas godilo maknut se malo od svih u kuci i bit sama samo sa muzem , bili smo u Hotelu bristol i bilo je i vise nego savrseno , ali prekratko [sm=smiley13.gif]

Vidim da ste pisale o svemu i svacemu ,ne mogu ni polovit sve, ne znam koja je pisala o posteljici niskoj, meni je gin rekao isto da mi je posteljica nisko skroz na uscu i napred, ali da ce se vjerojatno pocet dizat a ako nece da to nije nista opasno samo da se u tom slucaju mora na carski ...

Vidim da ste vec i o robici za bebe pisale, mene zanimaju one pelene koje se peru, umjesto pampersica su-jel ima koja iskustva s njima ?? Kakve su to ??

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 17:34:39)

Opet ja moram uskočit sa svojim pitanjem nevezanim nikad za ništa [sm=jezicek.gif] nećete mi valjda zamjeriti.
Koja je razlika u dudama i bočicama nekih marki poput Aventa i slično iii nekih običnih ne toliko poznatih i razvikanih marki? Kontam jedno: i Aventova plastična bočica će kao i neka XY bočica nakon nekog vremena izgubiti boju. Dude bi ionako valjalo mjenjati svakih mjesec-dva.
I sad: koja je razlika? [sm=zmeden.gif]

(Pošto umirem od dosade po cijele dane, i ne znam šta bi sa sobom, čitam sve i svašta pa me tako zainteresiralo baš ovo s bočicama i dudama. Nekako mi se čini da je i sa pelenama slična stvar?, mnoge mame hvale babylove pelene, em po cijeni em po kvaliteti, ali mnoge i pampers koji je po meni dosta razvikan...)

USPUT, podsjećam: šaljite mi vaše terminčeke na pp, pa da napravimo popis [sm=bravo.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 17:58:00)

hei mile moje trudnice!!! bas mi je drago sto sam neke od vas vidjela na fejsu :)
ee sad..netko je napiso porod u vodu, ja sam razmisljala i to mi se bas svida :D pricala sam sa mm njega je strah toga :D pa cemo jos vidit za to..
a sto se tice pratnja procitala sam negdje da mogu biti pratnje,, citala sam tu na ringeraji kao porodajne price u vodi i bili su mm!!

mi smo danas zvali za 4d, al ga u virovitici nema pa cemo vjerovatno ic za zg!!jedva cekamo, a za tjedan dana idemo i na pregled..vidim da nas puno ide iduci tjedan [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

i tako zenice moje, dok se jos sjetim sta sam htjela napisat...javljam se !!! [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:10:58)

Mi smo isto gledali i citali sve o bocicama te dudicama, navodno avent i nuk su razvikani ovi ostali nisu ali neke razlike nema. Ja sam malo istrazivala, i odlucila sve od nuka uzeti i to preko njihove stranice. Cijena ista a ne moram okolo traziti dal imaju sve pa cu naruciti, a i jos se dobije poklon neki, pa zasto ne [sm=smiley1.gif]

A ja sam neki dan dobila savjet da kad budem kupovala prve pelene, da to uzmem preko neta jer navodno imaju oko 250kom ( pampers) za istu cijenu, sto bi mi uzele npr u dm ,normalno pakiranje!

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:18:24)

http://www.mytoys.de/Lockweiler-Windelbox-wei%C3%9F/Wickeln/Babypflege/KID/de-mt.ba.ca02.11.02.02/2231668

Jel netko od vas ima to?

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:22:19)

Helou curke [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

aries super za pregled, čestitam na curki, drago mi je da si uživala na 3D[sm=smiley1.gif]
Što se tiče poroda u vodi, ja osobno nisam za. Prošla sam jedan porod, bolove i na kraju hitni carski rez pa mi nekako ideja da sam u vodi dok me trudovi šibaju i nije primamljiva [sm=smiley24.gif]

Piturica, bebica se tijekom trudnoće stalno okreće u bušici tako da ima vremena da se i tvoja još koji put okrene. Slušaj ginića, miruj i odmaraj, sve će to doći na svoje[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=smiley31.gif]

Hladna, iskustva sa platnenim pelenama nemam. Znam da su isplativije za kupiti nego jednokratne ali mene sama pomisao na stalno upaljenu mašinu i konstantno pranje automatski zamara pa sam odustala od njih još i kad sam bila trudna sa Rokom[sm=smiley36.gif]
Bravo za odmor sa mužićem[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

endless, razlike u bočicama i dudicama ima. Ja sam npr za R koristila Tommee Tippee dudice jer je njihov oblik najbliži obliku majčinih bradavica. Bočice isto njihove ali smo ih koristili jako kratko, tek kad je sa 7mj prestao dojiti. Znam da ti je npr Babylove proizvod od Nuka a Nukove bočice su dosta skuplje nego te pa mi to opet nije jasno.
Za pelene sam već jednom pisala i tu (barem meni) nema kompromisa, Pampers rules[sm=smiley36.gif] Kad sam rodila dobila sam od dm-a onaj besplatni paket Babylove pelena i toliko su krute bile, jadan mi je R bio kao u oklopu u njima da ih nisam niti potrošila do kraja već sam ih bacila. Pampersice jesu skupe, sad im je onaj najveći paket koji sam ja inače kupovala sa 120kn došao na 140kn ali kažem meni su bile odlične.

Ja vam se cure moram pohvaliti, prekosutra idem sa mm na putovanje[sm=smiley4.gif] Idemo u Barcelonu na 5 dana i jedva čekam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Roka ćemo ostaviti kod mojih na čuvanju a nas dvoje uživati malo sami[sm=smiley9.gif] Mislim da itekako zaslužujemo s obzirom koliko vremena provedemo odvojeni tijekom godine...
Puse vam šaljem[sm=smiley1.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:25:22)

ee nela ovo mi se cini zanimljivo :)
ee zene evo sad i ja s pitanjima :D
daj mi recite kad kolica ko ide kupovat, u kojem mjesecu trudnoce...seka moja je isla kad je bila u 5 mj.trudnoce, za bozic, pa si i ja razmisljam, al se bojim da nije prerano!! sta vi kazete??

e da endless imas super pitanja :D meni su sva ta pitanja na pameti i svaki put zaboravim napisat!!!!!
to za dude..sta preporucujete...i dal je koja uzimala onaj sterilizator za bocice??

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:29:22)

jaoooo cuba divnooooooooooooooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
meni je zelja otputovat bilo gdje u spanjolsku [sm=smiley27.gif]
ljepo mi se provedi i za mene :D, nesumnjam da ce bit predivno!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:30:57)

Cure samo jedna napomena, bočice i sterilizatore, kao i izdajalice nemojte kupovati prije nego što rodite bebicu.
Kvalitetna izdajalica vam dođe 400-500kn (Avent, Tommee Tippee) a možda je apsolutno nikada nećete upotrijebiti kao što nisam ni ja, hvala Bogu. Nisam to ni kupila. To uvijek možete poslati muža/dečka u ljekarnu da vam kupi ako zatreba.
Ista stvar sa bočicama. Raspitajte se prije poroda koje su dobre i koje vam se sviđaju za vašu bebicu ali ako vas dojenje lijepo ide onda vam ni to nije potrebno. Npr ja sam kupila Chicco sterilizator za mikrovalnu kojeg nikada nisam upotrijebila tako da...ma i bolje da nisam ali šteta novaca...

bebić, ja sam za R svu opremu kupila u 7mj trudnoće, kroz 8mj sam sve prala, peglala i složila tako da mi je sve bilo spremno kad sam ušla u 9mj trudnoće. Nekako mi je bilo prerano kupovati na početku trudnoće ali sada svakako ima tih Božićnih popusta i akcija pa zašto ne iskoristiti.

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:31:48)

Cuba sretan put i uzivajte [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bebic meni se ovo cini jos zanimljivijim

http://www.babyartikel.de/produkt/reisesysteme/hauck_kinderwagenset_malibu_all_in_one_petrol_2013

ako naletim na ovu boju uzimam :D Ali tek negdje oko 3mj necu prije!

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:31:58)

IZVORNA PORUKA: bebić

ee nela ovo mi se cini zanimljivo :)
ee zene evo sad i ja s pitanjima :D
daj mi recite kad kolica ko ide kupovat, u kojem mjesecu trudnoce...seka moja je isla kad je bila u 5 mj.trudnoce, za bozic, pa si i ja razmisljam, al se bojim da nije prerano!! sta vi kazete??

e da endless imas super pitanja :D meni su sva ta pitanja na pameti i svaki put zaboravim napisat!!!!!
to za dude..sta preporucujete...i dal je koja uzimala onaj sterilizator za bocice??

mi idemo sad u 1.mj po kolica i to u zg jer su tamo akcije sam čula[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] a u 6.mj ću biti! i jedva čekam da odemo kupovat za bebu! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:36:22)

cuba hvala na odgovoru...pa da isli smo gledat kolica i sad su na popustu nekom, al se bojim da mi nije malo to prebrzo...jos cemo razmislit!!
znaci te sterilizatore i to nista kupovat prije rodenja ;) supic hvala jos jednom[sm=rozica.gif]

nela svida mi se bas bojica ovih kolica :)) simpa je!!!

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:37:40)

znaci papalina vi picite u 1.mj ;) supic..jeste odlucili koja??

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:45:26)

nismo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] jer su sva lijepa...ali svakako ona 3u1 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:47:24)

da razumijem :D mi smo jedva odlucili...definitivno i mi 3u1

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:48:16)

bebić u kojem si tjednu? [sm=smiley32.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (10.12.2012 18:51:23)

pa evo nas u 18+5! [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>