RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (7.12.2012 19:27:48)

Mami... bas mi je zao jer nisi uspjela vidjeti svoju mrvicu, mogu zamisliti kako si samo bila frustrirana i ja bih!

Zvijezda to za tablete zeljeza ne mora znaciti, ja sam imala , da oprostis . proljev od njih pa sam prestala koristiti...uzela sam one iz dm-a das gesund po preporuci...ali cim budem imala problema sa zeljezom opet koristit cu ih bez obzira!

Papalina i kod nas isto, napokon je sve bijelo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (7.12.2012 21:20:57)

Ja bi snijeg,tata nam je danas kupio veeelike sanjke pa ćemo sutra ako padne kod nas s klincima na neko brdašce.A popodne tata vodi svoju mezimicu na Čatež na aquapark,zaslužila je,cura moja,i danas sam je vodila kod zubara i bila mi je izuzetno hrabra,a ja i indijanac ćemo raditi kolače.Volim Prosinac[sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif],a i slavimo dva [sm=torta.gif],pa Božić i Nova uz moje najdraže,proći će i tih mjesec dana do pregleda za čas[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Cuba daj reci di si kupila tunike i tajice,morala bi i ja malo u shoping,a kad je jedna Splićanka zadovoljna to je odmah dobra preporuka,hihi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Ljubimmmmm.

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (7.12.2012 21:52:03)

cure je li iko od vas koristija vaginalete betadin u trudnoci, ja jesam prije a nekako mi se cine jake sad za trudnocu... pomozite.....[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 10:44:46)

Dobro jutro trudnice moje [sm=smiley1.gif]
Vidim sve ste u snijegu i uživate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ja ne volim te zimske radosti i molim Boga da ove godine u Splitu ne padne kao i prošle[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Mi smo za svaki slučaj već kupili i stavili zimske gume i čelične felge, zlu ne trebalo[sm=smiley36.gif]

Jučer sam malo pregledavala recepte i odlučila se koje ću kolače raditi za nadolazeće blagdane[sm=bravo.gif] Svak je odabrao svog favorita a mama samo ispunjava želje[sm=smiley16.gif]

maminangel hvala na komplimentu[sm=smiley2.gif] Većinu sam kupila u Zare i Bershke, tamo uvijek nađem dobar komad robe. Neke od vas sam uspjela označiti pa možete pogledati slikice u albumu, a mogle ste i vi koji album curke napraviti da se malo bolje upoznamo[sm=smiley1.gif] Jel neka od vas možda na fb?

I da, maminangel jel često odete u terme Čatež? Mi smo planirali prije par tjedana sa našim mališanom ali smo odustali zbog trudnoće, duge vožnje u autu a i strah me da ne pokupim kakvu bakteriju dolje sad u trudnoći po tim bazenima. Ali čisto da znam nakon što rodim dal da idemo[sm=smiley1.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 12:10:52)

Dobar dan drage moje!!!!evo i nas je snijeg zatrpao i vani je mećava tako da nismo još provirili van,pita me muž sada da gdje sam parkala svoje auto,a ja [sm=zmeden.gif] da ga zna očistiti jer su svi zatrpani i izgledaju ko pickup-i [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Zvjezdo moja je prijateljica koristila betadine u trudnoći pa se valjda smiju onda koristiti,najbolje da upitaš ginića..Cuba evo pokušavala sam ući na tvoj profil ali mi stalno javlja grešku,poslat ću ti ime i prezime da me nađeš na fb. a tako sam htjela vidjeti slikice valjda će se otkloniti greška [sm=smiley13.gif] Danas ništa po planu,još ništa od sanjkanja a moji kasnije neće ići u toplice zbog vremena,evo kažu na dnevniku da ovoliko snijega u jednom danu u Zagrebu nije palo od 1955[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]I mi još razmišljamo o kolačima,koje ćemo peći,mama mi peče one standardne pa sam ja mislila ove godine probati nešto novo pa malo kopamo po netu.Dali je koja od vas čula za Bajamine?to sam probala u Metkoviću(muž mi je od tamo) a nikako naći neki izvorni recept..Cuba u Čatežu je super,mi svako ljeto odemo na ljetnu rivijeru,i stvarno je predivno,sa sigurnošću ti mogu reći da takvih toplica s takvim sadržajem za klince a i za odrasle kod nas nema.A na zimskoj rivijeri nisam dugo bila,obično ode muž s malom i ona je oduševljena.Ja bi isto kao trudnica ti preporučila da sada neideš,bolje da se još ovo malo čuvamo dok ne rodimo..Pišite koje kolače pečete....Pusa vam...

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 12:21:01)

Dan drage mojee...evo kod nas zubato sunce, snijegu ni traga vise [sm=smiley1.gif]

Ja sam isto mislila ici u neke toplice jer kazu da je za trunice dobro plivanje,ali me strah bakterija pa cu odustati!

Sto se tice kolacica, ja ove godine idem blagdane provesti uz svoje roditelje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i bas se veselim...iako ce mama praviti tipicne kolace, ja sam odlucila pomoci joj sa bijelom madjaricom, mak u marcipanu i vidjet cu ako naletim na jos koji dobar recept!

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 12:41:47)

maminangel poslala sam ti pp[sm=smiley1.gif]
Mislim da i ti mene sada pod -Moja ringeraja /aktivni korisnici, moraš označiti kao kontakt da bi mogle međusobno vidjeti albume na rr.
Inače na rr stavim slikice od Roka, na fb ne.
Za Bajamine nisam čula. Ja ću praviti nezaobilazne krempite, Monte kolač, orahnjaču, medenjake po narudžbi Rokića[sm=smiley36.gif], Žarbo kocke za mm[sm=smiley1.gif] i fritule na Badnjak. Ako budem od volje i francusku salatu[sm=smiley36.gif]

Hvala na info za Čatež[sm=smiley1.gif] Ma baš smo detaljno pregledali na netu sve toplice i njihov sadržaj a s obzirom da smo htjeli voditi Roka onda nam je bilo bitno da ima dosta animacije za djecu i zbilja je Čatež the best[sm=smiley1.gif] Dogodine idemo svakako[sm=smiley1.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 12:48:20)

Cuba imaš i ti pp.Ja ti još uvjek istražujem RR.Dajte mi pomozite kako da napravim ticker?[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]Pokušala sam i copy paste sa mamine maze li neće se očitati.Ali molim na što lakši način objasniti jer sam[sm=smiley5.gif][sm=smiley5.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]Ajme Cuba stvarno dosta kolača radiš,ja napravim tri vrste i obavezno tortu pa se skupa s maminim i sekin proteže do fašnika[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 13:13:15)

Maminangel :) evo još jedna zgodna stranica, http://lilypie.com/ pa pokušaj ovdje, makar, i ja sam evo pravila maloprije ali nikako i nikako da mi ga RR učita -_- ajde ako netko zna nek nam pomogne [sm=smiley36.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 13:14:32)

U Google utipkaj Lilypie tikerici i onda te na njihovoj stranici navodi kako da ih napraviš. Odabereš prvo veličinu (veći ili manji) onda dob djeteta, slikicu i kad si gotova sa odabirom taj link samo copy/paste u Moja ringeraja/Moj profil.
Imaš još nekoliko stranica ali ako ćeš raditi 2 tikerića za dvoje djece i jedan za trudnoću onda ti samo sa ove stranice mogu stati 3.
Inače ne radim toliko kolača za Božić ali evo ove godine me uhvatila volja a i trudnička želja za slatkim pa mi ništa nije problem[sm=smiley36.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 13:15:46)

endless pa dobro si napravila tikerić[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ja ti ga vidim[sm=smiley1.gif]

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 13:21:02)

AAA, a ja ne vidiim [sm=zmeden.gif] čudno baš [sm=smiley36.gif] al dobro, možda mi ga ne učitava kako bi ja htjela il nešto [sm=zmeden.gif]

Usput, drage moje, jeste vidjele novu nagradnu igricu (na početnoj stranici RRa)? [sm=smiley36.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 13:21:41)

Evo i ja sam uspjela , Cuba hvala ...onima kojima treba objasnjenje na nasem
http://mojabeba.motion-forum.net/t1759-upute-za-postavljanje-avataratickera-i-slika-na-forum

pepeljuga -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 13:46:08)

Hej komadi dobar vam dan[sm=smiley1.gif]
Mi rucali,najmanji spava,stariji se igraju sa legicima a ja malo odmaram na kaucu[sm=smiley1.gif],po danu sam ok al navečer mi još uvik bude muka[sm=smiley13.gif],valjda će brzo proći.
Ajme koliko sniga,bili smo jutros malo vani i bas smo gustali,jedino sam tuzna jer mi je trebala doći mama a ne može zbog vrimena[sm=smiley13.gif]

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 14:41:24)

Drage moje, pošto je ovo tema Proljetne bebice u 2013 - nisam htjela otvarati novu temu pa ću vas ovdje pitati ovako kolektivno [sm=smiley1.gif]

Što bi od robice valjalo pripremiti za bebu koja dolazi početkom 4. mjeseca???
Na jednoj temi ima naveden cijeli popis potrebnih stvari, ali zanima me konkretno što bi bilo dobro imati za jednu ovakvu, proljetnu bebicu :)
Nek u pomoć uskoče i iskusnije mamice [sm=bravo.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 14:58:38)

Ja ću kupiti robicu veličinu 56-62, to je za prva 3mj. Nakon toga nam ionako stiže ljeto i bebice će nam biti samo u bodićima pa nema potrebe kupovati toliko unaprijed a i tko zna hoće li biti u ponudi kratkih rukava kad mi budemo kupovale robicu za naše bebice.
Uzet ću cca 10 bodija (nikako koji se oblače preko vrata jer je to dosta teško navući kod tako male bebice) znači oni što se uvuku rukice, na preklop i kopčanje sa strane i između nogica. To vam je moja topla preporuka. Naravno dugi rukavić te bodije.
Piđamice, jednodjele sa kopčanjem sprijeda, možda 2-3 komada.
Kratkih čarapica, dvije kapice su dovoljne (one tanke), 2 tanke dekice (za kolica i za kući).
Meni je osobno bilo praktičnije ta prva 3mj bebicu oblačiti u jednodjelne tutice/odjelca nego posebno hlače, posebno majica - to sam počela nakon 3mj starosti tj kad je prerastao tu prvu veličinu. A tih tutica sam imala jedno 7-8komada. S obzirom da je 4mj onda ne treba one deblje već tanje. Možda 2 deblje za početak.
Tetra pelene, švedski povoji ili one na čičak (praktičnije su) ako ćete bebicu široko povijati. Ja jesam, tetra pelena sam imala 20kom, a švedskih povoja (to su oni trokuti) cca 6kom. Al ako sada budem široko povijala onda ću uzeti te na čičak jer su puno praktičnije i jednostavnije a po cijeni iste.

Mislim da je to to od robice što bi bilo potrebno za proljetnu bebicu, nadam se da sam pomogla. Ako se još čega sjetim, nadopišem[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja imam od Roka sve, jeste da je on bio zimska beba ali sigurno ću nešto moći iskoristiti, to mi je prednost što opet čekamo frajera[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 15:12:26)

Cuba, hvaaala ti veliko od <3 za ovaj popis [sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]
E sad, zanima me ovo vezano za pelenice. Kontam šta su jednokratne pelene, a ove tetra pelene smo našli u Superkonzumu za nekih 120 kuna, u jednom babycentru ih prodaju po 5 komada za 100 kuna. Kako njih koristiti (osim za npr.podlogu bebi pri presvlačenju ili u kadici da se ne nažulja)? III švedske pelene, čemu one koriste? Tipkaj Cuba, tipkaj [sm=smiley36.gif] ja sam znatiželjko i što više informacija imam to bolje [sm=bravo.gif]

I btw, jel ima Becutan možda, poput Nivee, svoj "ruksak paket"? Znate valjda na što mislim [sm=smiley36.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 15:30:33)

maminangel betadine mi je prepisa ginic ali necu ih koristit do pon dok ga opet ne nazovem svasta sam procitala na int cak da djeluju na bebinu štitnjaču ako se koriste iza 3 mj moj iscjedak nema ni miris a ne pece me ne znam zasto mi je dala i to bas betadin jer one su masu jake jer sam ih prije koristila , ovako u dm-a za vas koje niste znale ispunite kupon i dobit cete dvd sa vjezbama za disanje i radosnicu koja je predivna i kupon za jeftinije kupovanje nekih kremica i drugih potrepština [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ljubim svih odoh se grijat..

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 15:56:49)

Meni su se za Roka najbolje pokazale Pampers pelene. Nikada nisu promočile, čak ni preko noći kad bi zaspao i spavao 12h u komadu.

Što se tiče tih tetra pelena one ti se stavljaju poviše Pampersica prva 2mj bebina života u svrhu širokog povijanja jer se kosti u tom dijelu još ne okošte pri rođenju. Pa se zato široko povija da nogice stoje onako razmaknute ako me razumiješ. E sad, to široko povijanje se nigdje u svijetu više ne prakticira osim u nas a čak i u nekim bolnicama to više ne prakticiraju tj ne napominju mamama pri otpustu iz bolnice da široko povijaju bebu jer kao ako i postoji neki problem sa bebinim kukovima to nikakvo široko povijanje neće pomoći već će beba nakon uzv-a sa 2mj dobiti one remenčiće.
Ne znam ni sama, ima cura na rr koje nisu povijale, neke jesu, ja sam među njima. Meni to nije bio problem, sa 2mj smo išli u bolnicu na uzv, sve je bilo u redu i više nismo morali široko povijati. To ćeš svakako vidjeti u bolnici pa odlučiti.

Znači ide Pampersica, pa onda ta tetra pelena i ona se zamota sa trokutom ili što je još praktičnije staviš Pampersicu i onda tu pelenu na čičak (izgleda isto kao i Pampersica). I to lijepo drži bebine nogice a i zgodnije je bebu nositi, ima je komad u rukama onda[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Imaš u dm-a ruksak od Nivee sa bebinim potrepštinama. Mislim da Becutan nema, nego se proizvodi kupuju posebno.Ja sam npr Niveu koristila za Roka i od nje mu se koža toliko isperutala i u dobi od 4mj je dobio atopijski dermatitis pa smo morali preći na kozmetiku A-derma.
Tako da poučena tim iskustvom za drugu bebicu odmah krećem sa boljom kozmetikom. Kupit ću Mustelu, ima je i u dm-a. Ona je dosta skuplja ali npr ta boca šampon&kupka 2u1 traje 6mj pa te po cijeni dođe isto a zbilja je najkvalitenija kozmetika za bebe.
Šta god te zanima samo pitaj, imam dojam da sam magistrirala na ovoj opremi za bebe[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zvijezd@ ja ti već mjesec dana vježbam po tom dvd-u[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 16:08:01)

Tetra pelene sam ti ja još koristila kao podlogu koja se stavi ispod bebine glavice u krevetić dok spava u slučaju da se bljucne pa da ne izmaže plahtu. To sam kupila par komada šarenih da ih znam razlikovati od onih koje idu na guzu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
U dm-a imaš za kupiti (mislim da je marka Lola) te male tetrice, ja sam ih zvala bljuckalice[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mislim da ih je 10 u paketu, bijele su sa šarenim rubom. Njih bi stavila na rame kad bi podojila Roka da podrigne i ako bljucne da mene ne izmaže i sa njima bi njega isto brisala.

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 16:31:15)

[sm=bravo.gif] sada sam za lekciju pametnija!
Ovaj paketić smo podigli u DMu, već sam popunila ovo što se dalo popuniti u Radosnici [sm=smiley36.gif], još nisam ni jedan popust iskoristila, makar sam vidjela da ima zgodnih stvarčica i popusta. A torbica mi je preslatka, za sada u njoj držim sitnice koje smo pribavili i dobili za bebača.
Becutan mi je nekako najviše prirastao srcu, otkako sam ja bila malena, pa eto do dana današnjeg, inače samo lice mažem s Becutan kremicom, ali jučer sam došla u napast pa sam se cijela namazala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] prelijepo mi miriši [sm=bravo.gif] pa sam mislila i za bebača pokušati s Becutanom, ali opet ovisi kako njegova nježna koža bude reagirala...
Johnson's baby šampon mi se npr. ne sviđa nit po mirisu nit po nekim mojim željama koje imam, al ako bebaču bude odgovarao, morat ćemo onda s njime raditi [sm=smiley1.gif] ubitiii, htjela sam reći da me zato zanima da li Becutan možda ima svoj neki paketić, jer bi svakako htjela nabaviti onako neki ruksakić/torbicu kao što Nivea ima. To je bio zaključak mog pitanja, al eto, mooorala sam se ja raspisat [sm=jezicek.gif]

Što se tiče DVD vježbi - pokrenula sam DVD, pogledala prve tri scene i ugasila ga [sm=smiley36.gif] jel vama te vježbe pomognu za štogod? Nisam inače neki sportski tip, ali nisam imala ni neku preveliku kilažu prije trudnoće pa se ne brinem trenutno jel će mi ostat višak kila poslije poroda (na 160 visine, 57 kg prije trudnoće, sada u 5.mjesecu imam 61, dakle 4 kg više), pa eto da i to pitam :D makar, primjećujem da su mi u zadnje vrijeme oči veće od želudca, papam non stop nešto [sm=smiley36.gif]

E tako, ja se ispričavam što sam se malo raspisala, i što vas zatrpavam pitanjima, al i ova snježina nas je zatrpala pa nemam baš nekog pametnijeg posla [sm=smiley36.gif] tople puse vam šaljem!

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 16:37:29)

endless, ma samo ti piši i pitaj što te god zanima[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zato i jesmo tu da si međusobno pomognemo savjetima[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Stvarno nisam 100% sigurna ali mislim da ipak samo Nivea ima taj ruksakić.
Pa sad, dal mi vježbe pomažu, onako[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Istežem se, protežem i rastežem koliko mogu, nekako se bolje osjećam ako dnevno izdvojim barem 15ak min za vježbu pogotovo sad kad su krenuli ovi hladniji dani pa smo prisiljeni više-manje biti u kući, naravno sjediti. Ja imam 1,70cm i sa 59kg sam ostala u drugom stanju. Do sada sam se udebljala 4,5kg. Od tih vježbi sigurno neću mršaviti niti mi je to cilj u trudnoći ali čisto malo razgibavanja[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 16:38:52)

S prvim djetetom sam tetra pelene,trokut,i švedske na čičak koristila za povijanje dok s drugom bebom uopće nisam ništa koristila za to široko povijanje a vjerujem da neću ni sad,možda samo te na čičak.Te tetra pelene su mi došle na kraju kao dodAtna oprema,za kolica,za krevetić,za previjanje,za bljuckanje su puno zgodnije te male šta je Cuba spomenula i njih sam imala hrpu jer su i kasnije zgodne za nosić,kod hranjenja kad beba naraste,i dan danas ih nosim u torbi.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Uf o kozmetici bi i ja mogla na široko meni je najstarija mala imala jako osjetljivu kožu pa smo koristili proizvode od A-derme,nešto od zobi čini mi se, sad sam već zaboravila,kod malog sam krenula sa kupkom od glave do pete od Avenea,na pumpicu,kasnije ta kupka šta ju je cuba spomenula od Mustele i dugo traje i super je..

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 16:43:22)

Joj još samo ovo,ljubomorna sam na sve koje imaju normalnu trudnoću i mogu vježbati,ja nisam nikad bila sportski tip ali unazad godinu dana nekako kad sam i prestala pušiti sam počela i vježbati i super sam se osjećala i bila baš zadovoljna i bila sam baš tužna kad mi je ginić strogo zabranio bilo kakvu vrstu vježbi,ali morat ću si pogledati taj cd ako su samo rastezanja možda bi i mogla[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] kaj vi mislite?

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.12.2012 16:59:01)

Hvala hvala puno hvala na odgovorima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Maminangel, ono što ti ja sa svoje strane mogu reći i prema onome što sam vidjela - komotno možeš uz onaj DVD vježbati i rastezati se, mislim da vježbice nisu nešto pretjerano teške niti bi ti trebale smetati [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>