RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Mala Milla -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.11.2012 17:46:43)

Papalina, ja sam ti ponosna mama triju predivnih andjela, a posljednji andjeo je mala Mila.. [sm=duda.gif] [sm=duda.gif] [sm=duda.gif]
Prijavila sam se ovdje nedugo da pomognem savjetima buducim i sadasnjim trudnicama... Curke uzivajte u svojim busama, a ja gibam svojim andjelima...[sm=nosecka.gif] [sm=nosecka.gif] [sm=nosecka.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.11.2012 19:00:39)

nela i papalina to vam je to dok lezite ceskajte stomak moja beba reagira na moje nokte i glas papalina ti si u 20 tjednu probaj tako vidit ces kako se javlja [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] nela ja sam isto sa 14 osjetila skakljanje i nedavno svatila da je to bilo to [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.11.2012 19:39:11)

Svaka zena je drugacija i prema tome smatram da neke zene mogu dosta ranije nego druge osjetit bebicu, koliko znam i zene koje su dosta sitnije tj mrsavije grade osjete bebice ranije od jacih zena jos k tome ako nije prva trudnoca zena isto tako osjeti prije .
Ja sam u 13 tj i 3 dana i kolko god se nevjerojatno cini osjetila sam 2 puta nesto ko perce da mi hoda po unutrasnjosti trbuha, bilo je drugacije nego inace , nekako sam sigurna da je to bebica al to je bilo toliko slabo da se moze reci da je skoro pa neprimjetno bas ko pero, a sad da nisam vec rodila i imala bebanu u trbuhu nebi ni znala da je to nesto tako slicno iako sam i u prvoj trudnoci dosta rano osjetila bebu ali mozda stvarno to zbog moje grade , ja sam vam cure visoka 164 , a teska samo 49 kg :-)

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.11.2012 19:54:56)

Zvijezda bas si mi nekako izmamila osmijeh na lice, ja sam danas osjetila jer sam bas nekako nespretno sjela, pa pretpostavljam da me je tako upozoravalo da mu/joj se ne svidja [sm=smiley36.gif] A neki dan, ujutro dok sam se izlezavala!
Hladna mi smo tu negdje kako s terminom tako i u gradji hehe Ja sam 165 visoka i 52kg, i vjerojatno kak kazes moguce je da zbog sitnije gradje i jesam osjetila i da to je to [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Prekrasan osjecaj....

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.11.2012 20:46:22)

Aaaaa cure osjetile ste svoje bebice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jel da da nema ljepšeg osjećaja [sm=9nebesa.gif] Baš mi je drago [sm=smiley1.gif]
Sad će ti leptirići prerasti u lagane udarce koji će iz dana u dan postajati sve jasniji i jači[sm=smiley1.gif]

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 8:04:41)

[sm=bravo.gif] jeee, sad već gotovo sve osjetimo bebice.Za one koje nisu uvjerene ma sigurno je to to, i meni je ovo prvo, na početku je bilo nježno, stalno sam mislila da mi se učinilo,da nije to to..ali kako cuba kaže, postaje sve jače i jače, pa sam tek sad shvatila da je i ono prije sigurno bilo pozdravljanje bebice :) i ja najčešće osjetim s lijeve strane, malo niže od pupka i predivno je, svaki put se obradujem.. Još sam i visoka (185) i sad s novim kilama i teška, hehe...

DEA -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 9:12:32)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAQ!!!!Draga moja Cuba...rijetko sam ovdje-i sad vidim!!!!čestitam od srca-i ti si se veselila skupa sa mnom ....želim ti sve najbolje i ugodnu trudnoću <3

DEA -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 9:13:31)

osvjestih se i vidim da je zajednička tema-...također i svim ostalim mamicama u iščekivanju želim sve najbolje....

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 10:32:55)

Heeej draga DEA, navratila nam i ti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Hvala ti od [sm=smiley27.gif] na lijepim željama[sm=smiley1.gif]
Kako si mi ti, jel te pomladak sluša[sm=smiley36.gif]

bubic -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 11:39:48)

Hej drage moje evo i mene !!!vidim da u sviju trudnoce proticu uredno!!!Evo i ja sam bila na mjerenju nuhalnog sve je ok oko 2 mili. kaze super .Meni i inace cjelu trudnocu vodi privatnik tako da i ne znam kako je po bolnicama .Najezila sam se kad sam procitala poruku od Hladne ne mogu da vjerujem da takvi doktori uopste dobiju dioplome !!![sm=grrr.gif][sm=grrr.gif].ONo sto je najvaznije bebica je se pocela javljat i to pravo aktivno juce sam je osjetila bas bas sumnjala sam je li to to al sam se juce uvjerila da se ne varam svim trudnicama sto prije da osjete svoje mrvice .Kako mucnine u mene jos ne prestaju samo malo redje jos sam izgubila 1 kg do sada ukupno 2,5 nadam se da nece tako nastavit zbog anemije jel ima koja od vas da je cjelu trudnocu gubila i sve je bilo ok ja sam stvarno izgubila apetit jedino mogu jest narandze i imandarine !!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]za sve trudnice ljubim vas [sm=smiley36.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 14:30:02)

IZVORNA PORUKA: Hladna

Svaka zena je drugacija i prema tome smatram da neke zene mogu dosta ranije nego druge osjetit bebicu, koliko znam i zene koje su dosta sitnije tj mrsavije grade osjete bebice ranije od jacih zena jos k tome ako nije prva trudnoca zena isto tako osjeti prije .
Ja sam u 13 tj i 3 dana i kolko god se nevjerojatno cini osjetila sam 2 puta nesto ko perce da mi hoda po unutrasnjosti trbuha, bilo je drugacije nego inace , nekako sam sigurna da je to bebica al to je bilo toliko slabo da se moze reci da je skoro pa neprimjetno bas ko pero, a sad da nisam vec rodila i imala bebanu u trbuhu nebi ni znala da je to nesto tako slicno iako sam i u prvoj trudnoci dosta rano osjetila bebu ali mozda stvarno to zbog moje grade , ja sam vam cure visoka 164 , a teska samo 49 kg :-)

mršavice naša [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja sam visoka 167 i imam 63kg, a prije trudnoće sam imala 57kg....

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 15:56:38)

Papalina bome jesam mrsava i to jako, zivi kostur, cak mi je i xs iliti 34 velicina prevelika [sm=smiley13.gif]
Nigdje me nema, ajde sise sam sad barem dobila a trbuh nista, navecer kad se najedem onda ga imama al niko nebi rekao da sam trudna, beba vec skoro 7 centimetara a mama ravna , ajde mali trbuscic je al to bilo
Ko da me vidi niko nebi reko da sam ja trudna .
Inace sam imala oko 52 kg i bila premrsava a sad huuu...
Ali sad koliko sam pocela jesti vjerujem da cu brzo ja to nadoknadit.
Curke moje ja sam vam prije prve trudnoce imala 48 kg pa sam na pocetku trudnoce pala na 45 kg i na kraju trudnice sam dosla na 74 kg -AHA - sta sad kazete- nadoknadit cu ja ko i sa prvim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Fusa -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 17:16:38)

Prvo da pozdravim sve buduće proljetne mame, i ja sam među vama!![sm=smiley36.gif] 17. tjedan termin mi je 27.04. ali se nekako nadam da ću uspjeti malo još držati da se beba rodi na mužev rođendan 02.05. [sm=smiley1.gif]. Što se tiće mršavosti mislim da ja vodim [sm=bravo.gif] preije trudnoće 46 a sada sam već na "blaženih" 51, papam i uživam!! Nadam se da će se ipak nešto zadržati jer na svojih 160 cm ne bi bilo loše da imam bar 50 kg

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.11.2012 22:55:28)

Pozdrav vam svima,,Fusa dobro nam došla[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Konačno se od gužve i gostiju dočepala kompa,a cijelo popodne jedva čekam da vam javim da sam osjetila svoju mrvu,duša mamina,kad sad čitam i nemogu vjerovati da ste i vi drage moje puhalice od kraja 5 mjeseca isto doživjele,ajme predivno,naježila sam se..Bubic draga ti si znači još u minusu sa kilicama?a koji ono tjedan 15-ti?a jel ti buša raste?a vama ostalima?Ja imam osjećaj da mi buša naočigled raste,a dobila sam svega kilu i pol..Na moju visinu 177 i težinu 66 to je super ali stvarno mislim da buša rapidno raste..Bože hvala ti na ovim [sm=metulj.gif] [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]Zar postoji išta ljepše na ovom svijetu??Papalina kako tvoje oke?Cuba jel se vratio dragi?Di nam je Zvončica?Cure pišite,pišite,pišite...Pusaaaaa.... I laka vam noć........

Mala Milla -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 8:31:18)

.

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 13:42:13)

IZVORNA PORUKA: maminangel

Pozdrav vam svima,,Fusa dobro nam došla[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Konačno se od gužve i gostiju dočepala kompa,a cijelo popodne jedva čekam da vam javim da sam osjetila svoju mrvu,duša mamina,kad sad čitam i nemogu vjerovati da ste i vi drage moje puhalice od kraja 5 mjeseca isto doživjele,ajme predivno,naježila sam se..Bubic draga ti si znači još u minusu sa kilicama?a koji ono tjedan 15-ti?a jel ti buša raste?a vama ostalima?Ja imam osjećaj da mi buša naočigled raste,a dobila sam svega kilu i pol..Na moju visinu 177 i težinu 66 to je super ali stvarno mislim da buša rapidno raste..Bože hvala ti na ovim [sm=metulj.gif] [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]Zar postoji išta ljepše na ovom svijetu??Papalina kako tvoje oke?Cuba jel se vratio dragi?Di nam je Zvončica?Cure pišite,pišite,pišite...Pusaaaaa.... I laka vam noć........

A draga moja, evo, moje oke malo bolje napreduju...ujutro su mi jako krmežljive, navečer me počnu svrbit i bolit kad gledam tv...ili kad sam na laptopu....ali sve u svemu bolje mi je nekako... [sm=bravo.gif]

u srijedu idem na pregled u bolnicu... čitala sam da je dobro prije pregleda pojest neku čokoladicu jer da beba voli slatko i slatko ju čini živahnom...pa ako spava da će se probudit... naša beba je zadnji put spavala a ja sam zaboravila papati slatko...e pa ovaj put neću zaboravit i nadam se da ćemo napokon vidjet sa sigurnošću ako naša curka ima pišonju il nema [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

MILLA, hahahah, ja tebe pitam kad ti je termin ahahah...a ti već 3 termina prošla [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

pusa svimaaa !!!

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 15:24:30)

Hej curkee[sm=smiley1.gif]
Javljam se na dnevnu prozivku[sm=smiley36.gif]
Mužić se sinoć vratio sa puta pa sam odmah happy do neba a još me iznenadio i sa poklonom, Givenchy parfem [sm=smiley27.gif]
Cijelo jutro smo proveli u šetnji sa našim mališanom, popili kavicu. Sada kući, ručali, mali frajer spava a i ovaj u bušici[sm=smiley36.gif] On je najaktivniji u večernjim satima[sm=smiley1.gif]

Inače sam ok, jedino me ova trtica toliko boli da je to za [sm=smiley19.gif] Nebitno jel sjedim, hodam, ležim ili nešto aktivno radim, ta bol je stalno prisutna. I u prvoj i sada u ovoj trudnoći. A kao to je normalno, zdjelica se širi pa odatle ta bol. Tablete ne želim piti u trudnoći, radije istrpim bol. Ma sve za naše male anđele [sm=angel.gif]

Tako mi je drago da ste sve osjetile svoje male bebice[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sad će bušice početi sve brže i brže rasti[sm=smiley1.gif]
Papalina, ja prije pregleda kod ginića ne jedem ništa da vaga što manje pokaže [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 17:08:11)

ma ja nemarim za kilažu...neznam kako je to poslije trudnoće, ali inače genetski naginjem na tatinu stranu i uvijek sam lako izgubila kilažu...pa eto...ali ja napadam sljedeći put sa slatkim!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
mene križobolja posjetila, već dosta vremena me ubija to... ah te čari trudnoće [sm=jezicek.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 17:21:46)

Ja nekako najviše kilica skupim u drugom tromjesječju i to u vrlo kratkom roku ali u svakoj narednoj trudnoći sve više i sve teže nakon poroda idu dole.Meni iskreno smeta taj višak kila i nemogu zamisliti da kao moja sekica npr.i nekolicina njih koje poznajem dobijem 30 kg.u trudnoći jer ih je teško poslije poroda skinuti,i onda kuku lele.

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 17:55:47)

maminangel draga nije svaka zena ista, ja pazim strogo sta jedem u trudnoci jer sam kilima sklona a oni se lipe to je cudo, jednostavno mi je nutricionista reka da mi je takav metabolizam, spor plus moj losa probava tako da svaka trudnica koja dobije koji kil više nije mjerilo da se prejeda pa je od toga nakupila tokiko kila iako ne mogu rec da nema onih koji jedu za dvoje sta mi iskreno nema smisla samo stetis sebi a i bebi na taj nacin al dok je tlak , secer u redu onda nema straha, ja piskim dnevno sto puta viruj mi sad zamisli koliko u meni ima tekucine na sta moj ginic sumnja [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] al za to nema straja ... al nakon svega sta sam prosla neka se lipe samo da se moja [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image] rodi ziva i zdrava...

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 19:03:32)

Ma slažem se,, samo da naši bebeki budu dobro,a posle bumo hopsale[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Sad kad si spomenula wc ovaj moj mali dvogodišnji indijanac još uvjek nosi pelene,probali smo ovo ljeto skinuti ali bio je totalno nezainteresiran i to je bilo šoranja svukuda,spomenula sam ovo jer je u zadnjih par dana krenuo isključivo na školjku i navečer se prije kupanja popiški,kad mu se kaka kaže kad to već učini ali smo ga ulovili par puta na tutu,inače to gleda sve kroz igru,ponekad mu preko dana bude prazna pelena ali je zato ujutro ful puna,neznam šta da radim dali da ga forsam,da nastavim ovako laganini,ili da ga pustim da mu se dogodi klik pa sam krene.Pitam jer sa malom nisam imala nikakvih problema i rješili smo pelene s godinu i 9 mj.i to odmah po noći i danu,što čisto sumnjam da bi kod malca uspjeli jer mu je pelena ujutro puna.Znam da za ovakva pitanja postoje drugi forumi ali i ovdje vas ima mama koje su to prošle a na vas sam i naučila drage moje proljetne mame[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif],zato recite kaj mislite...Pusa vam svima...

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 20:54:00)

maminangel moj savjet što se tiče tvog mališana bi bio da ga pustiš dok on sam ne počne tražiti na tutu ili wc. Sad on već polako sve razumije, počinje i sam tražiti, dva-tri mjeseca duže u pelenama nisu problem a bolje da vam to prođe bez traume nego da vam oboma bude svakodnevni napor.
Moj R se još prošle godine, sa 1,8god ostavio pelenica, dnevnih i noćnih. To odvikavanje je prošlo kroz svega par dana jer je on bio spreman i prihvatio je tutu iz prve.
Za noćnu pelenu sam ti ja prva dva tjedna budila Roka oko ponoći (prije nego bi ja išla na spavanje), on bi se kroz san popiškio u tutu i nastavio spavati. Tako se i naviknuo da pita piškiti i po noći ukoliko mu dođe a ne da krevet bude mokar. Mi smo to odvikavanje prolazili kroz ljeto jer je tada najjednostavnije što se tiče odjeće a i sva mokra roba se jako brzo na suncu suši. Ali zato ljeti i puno više tekućine piju zbog vrućine pa ih i češće treba podsjećati na tutu.
Znam da sam odužila al ne možeš ovo u jednoj rečenici napisati[sm=smiley36.gif]

Curke, moj savjet vam je da ipak pripazite što jedete tijekom trudnoće, prvenstveno zbog zdravlja vas i vaše bebice a onda zbog skidanja nakupljenih kilograma nakon poroda. Nije isto otići na djetu zbog 3-4kg viška ali je itekako teško kad imate skinuti 10-15kg. Još pogotovo što se tijelo nakon svake trudnoće mijenja a i što više starimo to je teže skidati kilograme jer se metabolizam usporava.

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 21:18:39)

Cuba super,stvarno ti je mališa odlično to odradio[sm=bravo.gif],ja sam čula da to sa dečkima ide teže nego s curkama ali tvoj je onda ili iznimka ili je to mit[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Slažem se stobom zA kilice ali mislim da je i Zvjezda u pravu kad kaže da su neke žene pune vode,ja idem nekoliko puta u 24 sata na wc a ona kaže da ide stalno,micek[sm=smiley19.gif]Čuvajte se moje [sm=nosecka.gif],sve bumo mi to izdurale...Aaaa meni se jedan [sm=metulj.gif] upravo javio,to sigurno vas pozdravlja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif..]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 21:24:31)

Joj, meni su svi govorili kako su dječaci lijeni i da puno kasnije progovore, počnu hodati, ostave se pelena itd nego curke. A eto moj mali frajer totalna iznimka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Prohodao sa 10mj, ostavio se pelena sa 1,8god, slagao rečenice već prije 2god tako da, sve to zavisi od djeteta do djeteta.

Ma znam, ima cura koje pojedu Kiki bombon i izađe im na bedru odmah što se kaže[sm=smiley13.gif] I stvarno nije lako. Još pogotovo što je u trudnoći metabolizam jaaako usporen. A i tko uvijek može odoljeti čokoladi i nezdravoj hrani. Ja prva ne mogu. Nastojim jesti zdravo ali Milka je Milka[sm=smiley36.gif]

pepeljuga -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (24.11.2012 21:49:49)

Evo i mene na vašoj temi[sm=smiley1.gif]

Danas trudna punih 11 tjedana,u čet bila na pregledu i sve je super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

P.S. Cuba radi novi tickeric[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>