RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (27.11.2012 19:28:41)

Večer cure moje drage [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi?

zvijezd@ čestitam na sineku [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] neka je sve u redu sa mališanom to je najvažnije. Nadam se da si uživala na pregledu[sm=smiley1.gif]

Papalina, ja ti se oko razno-raznih bolova, probadanja, istezanja i sličnih svakodnevnih trudničkih tegoba ne zamaram sve dok osjetim svoju bebicu i dok ne krvarim. Po meni je to sve dio trudnoće i smatra se normalnim. Naravno ukoliko su ti ti bolovi u pravilnim razmacima onda to već upućuje na moguće trudove ali mislim s obzirom da ti se to dogodilo 2x da ipak nisu. A svakako ćeš sutra na pregledu sve saznati, izvještaj naravno čekamo[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=smiley31.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=smiley31.gif]

maminangel nemoj nam biti tužna, brzo će ovih par dana proći pa ćeš nas opet redovno pratiti. Mazi svoj drobić i uživaj u [sm=9nebesa.gif]

Ja sam inače dobro, isčekujem pregled koji je za točno tjedan dana i baš se veselim ponovnom susretu sa svojom mrvicom koja mi se svakodnevno javlja, sad više-manje znam kada spava a kada mogu očekivati lagane udarce[sm=smiley1.gif]

Inače curke, moj Rokić sutra puni 3 godine [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] I ne mogu vjerovati kako su mi proletjele...a kao da sam ga jučer rodila....[sm=angel.gif] I onda me emocije uhvate kad se sjetim poroda, pa mi suze krenu, pa se smijem...ah ti trudnički hormoni[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Jasna33 hvala od [sm=smiley27.gif] na čestitkama!
Pepe draga, kako si nam, jel mučnine prolaze??

Laku noć drage moje, mazite bušice i uživajte[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (27.11.2012 22:19:18)

cuba jesam draga bas sam uzivala, moja ljubav se stalno ceskala po nosu i licu i lupa nogama u svih 16.. ma nesto predivno, hvala dragom bogu....

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (28.11.2012 16:06:50)

dobar dan curke moje...ja išla u bolnicu...a danas nešto taman taj moj doktor morao u split [sm=zmeden.gif] i baš sam se razočarala jer nisam vidjela mrvicu našu malu [sm=zmeden.gif]
i kad sam došla doma, sva ljuta, naručila sam se za 3D ultrazvuk privatno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
i to sam lijepo naručila se za utorak na 7 navečer da može i moj dragi samnom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

awww, sad neću moć to dočekat...[sm=smiley32.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (28.11.2012 16:15:10)

super papalina vidit ces to je nesto predivno.... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (28.11.2012 16:40:51)

ajjjooooj ko će sad dočekaaat... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (28.11.2012 18:42:16)

Meni je termin 16.4. Krvarila sam na početku, ali sada je sve ok, nadam se. Još nekako nemam osjećaj da je nešto živo u meni...da li je to normalno? Totalno se bojim da ne budem imala porođajnu depresiju jer sam i sklona tome. Koliko su vam veliki trbusi do 5.mjeseca? Meni se još uopće ne vidi u robi. Sva sam zbunjena.

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (28.11.2012 19:58:12)

meni je termin oko 10.4, i neosjećam ju pravo, čula sam dosad dva jaka udarca tako da samo mirno i isto sam krvarila na početku [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]
ja nosim uske majice pa se vidi dosta... skuži se da sam [sm=nosecka.gif]
a sve ovisi o građi tijela i o samoj [sm=nosecka.gif] je ti to 1.trudnoća? jer da prvorotke kasnije osjete....
zato sam se naručila na 3D da se umirim...draga sve je u redu...uživaj mi...pusaaa[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

pepeljuga -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (28.11.2012 20:20:39)

Jasna [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Zvijezda bravo za pregled i za sina[sm=bravo.gif],bitno da je sve ok[sm=bravo.gif
Papalina još par dana pa ćeš i ti uživati na pregledu[sm=smiley1.gif]

Ja sam ova dva dana ok, čini se da mucnine napokon prolaze, jedino sto me smeta sto nemam volje za ništa, ništa mi se neda, samo bi spavala[sm=jezicek.gif], ovo mi je definitivno naj gori početak od svih trudnoca[sm=smiley13.gif].

Druge cure kako ste vi?

Cuba vi danas slavite[sm=bravo.gif]

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 8:00:06)

Dobro jutro..da se i ja malo javim. Jucer mi je bio bas grozan dan, sve me nesto probadalo, rastezalo, jedva sam cekala da dodjem kuci da legnem..ali mora si beba napraviti mjesta, pa sad tezi ne znam 300-400 gr, a treba udesetostruciti tu tezinu u naredna 4 mjeseca, pa treba se sve to negdje smjestiti...pa kako sam i ja ovih dana manje osjetila udarce ( a sad beba i spava pola dana ), lijepo sam sinoc mazala busicu , pa onda ceskila kako je jedna od vas pisala da radi i odjednom sam osjetila i bebicu, čas na jednoj čas na drugoj strani..i sve super, odmah mi je lakse, kako mi je prvo pa ne znam je li sve kako treba, opet si kazem, treba biti pozitivan,sve za nase bebice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ja na 3d mogu tek krajem 12.mjeseca jer nemam u blizini i ne mogu prije uzeti slobodno, tad cu biti u 25.tjednu, je li kasno ? a stvarno zelim uspomenu, a i da mm bude sa mnom.....Valjda nisam preopsirna, ali vec par dana nisam stigla pisati...

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 12:22:04)

Dobar dan cure [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi danas? Jesu mučnine pri kraju?

Mmaestral dobro nam došla[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Dali ti je to prva bebica?
aries, mislim da ćeš na 3D morati malo ranije. 24 tjedan je zadnji tjedan kad možeš dobiti dobru snimku bebice jer ona nakon toga postaje prevelika.

Cure, meni ovaj mali hahar u drobiću toliko lupka da vam ne mogu niti opisati[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sinoć sam bila u kinu i nije stao puna 2h a kao da to nije dovoljno nastavio je i cijelu noć. Nisam spavala skoro pa ništa jer se ni uz pomoć jastuka nisam mogla namjestiti a još kad njega osjetim [sm=smiley17.gif] Isto sam uživala u lupkanjima[sm=smiley1.gif]

Puseeeee [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 13:22:02)

IZVORNA PORUKA: aries

Dobro jutro..da se i ja malo javim. Jucer mi je bio bas grozan dan, sve me nesto probadalo, rastezalo, jedva sam cekala da dodjem kuci da legnem..ali mora si beba napraviti mjesta, pa sad tezi ne znam 300-400 gr, a treba udesetostruciti tu tezinu u naredna 4 mjeseca, pa treba se sve to negdje smjestiti...pa kako sam i ja ovih dana manje osjetila udarce ( a sad beba i spava pola dana ), lijepo sam sinoc mazala busicu , pa onda ceskila kako je jedna od vas pisala da radi i odjednom sam osjetila i bebicu, čas na jednoj čas na drugoj strani..i sve super, odmah mi je lakse, kako mi je prvo pa ne znam je li sve kako treba, opet si kazem, treba biti pozitivan,sve za nase bebice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ja na 3d mogu tek krajem 12.mjeseca jer nemam u blizini i ne mogu prije uzeti slobodno, tad cu biti u 25.tjednu, je li kasno ? a stvarno zelim uspomenu, a i da mm bude sa mnom.....Valjda nisam preopsirna, ali vec par dana nisam stigla pisati...

ja sam jučer se naručila na 3D... najprije su me pitali koji tjedan sam... ja govorim 21. tjedan, zatim me pitala dal želim morfološki pregled bebe na 3D il želim vidjet lice... ja sam zbog lanjske trudnoće odlučila se na morfološki da detaljno pregleda svu bebu. taj morfološki se radi do 24.tjedna...a od 25.tjedna ti je 3D za bebino lice...isto ti sve detaljno pregleda, i cd dobiješ za bilo koji pregled koji odabereš
tako da samo hrabro...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] tako je bar kod nas u rijeci... tako da 3D može i poslije 25 tjedna
[sm=smiley27.gif]

Joj CUBA; ja samo čekam utorak, da dragi i ja skupa gledamo bebicu...jer ju baš ne osjetimo previše...tj ja ju nešto malo osjetim, ali dragi nikako [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
pusaaa [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 15:14:32)

gledam ja malo cijene po tim dućanima za kolica i tu opremu... strašno je sve skupo...užasno... [sm=zmeden.gif]
pa neću za kolica dat cijelu moju jednu plaću [sm=zmeden.gif] i baš sam tužna sada...a posudit mi nitko nemože jer su sve ili prodale il su trudne... baš sam tužnić[sm=smiley13.gif]

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 15:23:24)

Papalina, nemoj biti tuzna, pa sad će božićna, novogodišnja sniženja, rasprodaje u prvom mjesecu, morat će sniziti, gdje će smjestiti novu robu...Nemoj se brinuti, nisi možda naišla.I ja sam zadnji put kad smo gledali samo dotakla jedna kolica od 17.000 tisuća kuna, da mogu reći da sam ih dotakla, hehe.Ma tko će to kupiti..Pojavit ce i se i prava kolica za tebe, ne brini...Neka koja će biti i praktična i lijepa i prihvatljive cijene...

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 18:33:57)

cure moje moja beba nema mira, papalina ne sikiraj se sad sa tim, naravno da ces nac nesto povoljno, mi smo nasli kolica i krevetic samo cu cekat jos mj ipo dana da prodje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 19:13:27)

Prva trudnoća mi je, da... Odmah ste me skužile ;) Danas smo bili na pregledu onom velikom za 5 mjeseci, sve nam je izmjereno i super, kaže da ima dugačke noge i da - curica je. Htjela sam da se dragi prilagodi jer je stalno tvrdio da je dječak, a ja sam imala osjećaj da je curica. Uh, odmah je rekao da nema dobre gene. Kao u šali, ali znam da bi bio ponosniji na dečka pa me to stalno muči. Valjda će se prilagoditi. Koliko ta kolica koštaju? 5000 kn? Uh, imam sreće da je prijateljica sve prošla prije mene, pa ću naslijediti dosta stvari...

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 21:00:14)

cure moje drage ja znam da svaka mama zeli bebi pruzit najbolje, svako kupuje po svojim mogucnostima  kolica su skupa evo mi smo se odlucili za inglesinu  npr jer su stvarno sami vrh od kolica al opet kazem mozemo pa eto i prva nam je bebica sve joj zelimo kupit, al bebama ce bit najbitnija nasa toplina i ljubav... kupite sta mozete i koliko mozete......bez opterecenja... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] neka se one nama rode zive i zdrave

Fever -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (29.11.2012 22:35:35)

Večeeeeeeeer! Evo i moga update-a nakon dužeg vrimena!

Netko zna, a netko ne :D od 12-19 san ležala u bolnici, krvarenje, ureaplasma, bla bla bla, dobivala sumamed i tokolizu i sve u svemu danas san bila na pregledu u svoga ginića i kaze da je sve okej, 24+4. mjere su odlične, cerkvis održiv, uloziva sam za jedan prst, ali se to u drugoj trudnoći vodi pod uredan nalaz!
Imamo 700 g [sm=bravo.gif], dolazi nam još jedna curka koja ne da me buba, nego sam večeras u uru vrimena išla 3 puta pi-pi jerbo me zvizne u mjehur, ne staje, mislim da ću dobiti još jednu haharicu paprenu [sm=jezicek.gif] mama je unatoč dvotjednom ležanju dobila samo kilooooooooooooooooo ipo vuhuuuuu i baš sam si hepij! Moram još mirovati malo jer je niže pa me sve boli, pritišće, a to krvarenje je još ostala rana od prvog poroda koja se aktivira ali u bolnici su me zadržali jer je bilo malo više....uglavom malo više opreza i nadam se da bude sve oke!

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 8:00:42)

Dobro jutro...Samo da javim da sam uspjela premjestiti 3d/4d pregled za naredni petak, jeee...Hvala na savjetima da odem ranije.Mmaestral, sigurno se nisi puno ni udebljala pa ti se jos ne vidi, ali odjednom ce buknuti trbuscic, ne brini..Ja sam vec dobila 10 cm u opsegu najsireg dijela trbuha, tako da se vidi ako sam u necem malo uzem...A i kila sam dobila,vise nego sto trebam. Ne brini se, sve dok bebica dobro napreduje, sve je to super.I ja mislim da puno ovisi o gradji.

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 9:22:27)

Cure meni druga trudnoca pa nemam pojma, a vidim da o to spominjete:
Sta znaci uloziva za 1 prst ??? To i meni pise u trudnickoj , u 14 om tjednu sam i nemam pojma sta to znaci- jel zo neki problem ??

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 12:07:43)

Pusa,pusa,pusa svimaaaa[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]Ajme koliko vijesti u par dana.Mmaestral dobrodošla[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif].Fever tebe stvarno dugo nigdje,žao mi je za bolnicu to isto sam sama prošla u prošloj trudnoći,jesu ti dali da piješ cordipine?Ureaplasma stvarno zna biti grozna,vidiš nisam uopće razmišljala ali meni u ovoj trudnoći ginić uopće nije vadio briseve samo papu,grr..Super za još jednu malu haharicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],ja imam samo sestru i uvjek sam si željela da i moja prva cura dobije seku,ah nadamo se potajno ali samo da bude sve uredu..Zvijezda moja draga prvo sam išla čitati kako je prošao pregled,tako mi je drago da si uživala,mali Ivano je razveselio svoje starce[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Cuba sretan rođendan Rokiću[sm=sloncek.gif],izljubi ga od tete M.Stvarno leti vrijeme ne okreneš se a oni već idu u školu,moja S.na jesen u prvi razred..Papalinaaaaaa kako si?jesi ubuđena zbog utorka,jedva čekam da nam javiš kako je bilo,a daj mi reci zašto se nisi naručila na uzv.u bolnici?ja idem na kontrolu u petak,juuuupiiiii.Na uzv.u bolnici sam naručena u 20-om tjednu za cca mjesec dana,a mislila sam radi klinaca najviše da odem i privatno,jer bi i njih povela da vide seku ili bracu, e sad pošto idem u 20-om tjednu u bolnicu ovo bi pomakla na 23,ili 24-ti tjedan,a netko je od cura mislim baš ti Papalina napisao da se može ići na uzv.i kasnije i da isto sve pogledaju ako sam dobro shvatila...I koliko košta taj 3D?Jesam se raspisala [sm=smiley36.gif] i vjerovatno sam nešto izostavila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Ali javim se ja.Pusa svimaaaa..

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 12:20:30)

)
14.11.2012 12:05:22

Nove poruke
zvončica1

Objave: 144
Član od: 1.12.2011
Status: odsutan maminangel tebe tražim da vidim kako ti je i eto opet imaš probleme..ja sam jučer bila u vinogradskoj na UZV i srčeko nam kuca i veliki smo 14mm, pravi mali div user posted image . e sad da ti kažem za tvoj problem..ja sam bila u 2 trudnoći otvorena 4 prsta al baš otvorena i morala sam mirovati što više pa sam se na svakom drugom pregledu zatvorila do 2 prsta pa opet igranje i opet 4 prsta i tako cijelu trudnoću, to je bilo zbog ciste koja je bila dosta velika od početka trudnoće i bila je dosta blizu ploda pa kad je pukla to je dovelo do proširenja grlića. e sad koliko se sjećam ti si imala na početku hematom koji je vjerojatno pukao i sad si uloživa za jagodicu prsta što nije za strah to ne znači da si otvorena meni je doktor to objašnjavao da uloživost prsta i otvorenost cerviksa nije isto, uloživost je samo onoliko koliko mu prst može doći do maternice tako nešto ne znam kako da to drukčije objsanim a otvorenost znamo svi da je to kad beba ide van. uh što sam se ispisala, ali nemaš brige rekao bi ti da je nešto ozbiljno sigurno,ali ti svejedno miruj i nemoj teško nositi to je najbitnije, meni na uzv sve ok ali mi je doktor rekao da dosta nisko nosim, to je ona promjena od zabačene maternice koja je bila na početku, više nije na leđima nego se spustila kako beba raste ali je rekao da pazim sad do slijedećeg pregleda, ležanje na lijevom boku i ništa ne nositi i fizički naprezati trbuh da ne dođe do spontanog. sad sam otvorena 1 prst pa je zato rekao da pazim, ali inače je sve ok..malo si pročačkaj na netu o uloživosti prsta, možda ja i nisam dobro objasnila ali nemaš razloga za brigu, uživaj u svojoj mrvici. pusa velika!!user posted image user posted image
Hladna evo jedan stari post od naše Zvončice kojoj ni traga ni glasa[sm=smiley19.gif] o uloživosti i otvorenosti. No sikiriki i Fever je napisala da u drugoj trudnoći to pod normalan nalaz spada.. Pusa.

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 12:59:10)

MAMINANGEL, mene su pitali dal želim morfološki pregled ili da vidim lice bebe...morfološki se radi do 24 tjedna...a za lice bebe od 25 tjedna pa nadalje...ja uzela morfološki, a sve u svemu skoro pa dođe na isto... a ovaj 3d na koji ja idem ( morfološki ) je 530kn + dvd+slikice u poliklinici MEDIKO...

ja sam najsretnija jer ide i dragi samnom najviše sam zbog toga sretna jer inače radi pa nemože [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
a, u bolnici...hmhm... rekli su da se nemoram naručit...otišla sam u srijedu bila...i kad ono baš taj doktor morao hitno u split...pa sam se iznervirala... i naručila privatno... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a i neda mi se svaki dan vozikat do bolnice i nazad... a i moj ginekolog je rekao da nema potrebe za tim pregledom u bolnici ali da budem mirna mi dao uputnicu...[sm=smiley36.gif]

uostalom... neznam kako bih izdržala do 18.12 da vidim mrvicu našu malu... i uzbuđena sam užasno...stalno s bebom samo o tome pričam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pa me počne lupkati...vjerojatno da umuknem više [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 14:20:54)

Drage moje trudnice evo i nas nakon nekog vremena, isli smo na malo putovanje za nasu godisnjicu braka...
Odmah prvi dan valjda od silne setnje me zabolilo u lijevoj strani trbuha i ledja i kukovi ma bas sve, pa sam odlucila cesce sjedati ali me zbunjuje bol u lijevoj strani trbuha, u visini pupka ali skroz lijevo, dali je kome to poznato?? Zaboli kad dugo setam ponekad kad jedem i kad se okrenem na desni bok da spavam.. Meni je termin tek 11.12 sad je bol se smanjila pa ne znam dal da se javim doktorici?

Inace kako ste mi danas?

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 15:58:30)

Ne znam sto bi to moglo biti, mozda da pokusas pitati na forumu zimske bebe jer je nas vecina tek na polovici trudnoce, a ti jos malo pa eto bebice :) ili ce ti odgovoriti netko kome ovo nije prvo dijete...svakako mislim da trebas vise odmarati, mozda se beba namjesta ili tako nesto...

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (30.11.2012 16:04:46)

Ajme kak sam ja smotana, mislila sam termin kod ginekologice a tek da moj bebac dodje na svijet je 27.05 [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>