RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 19:58:11)

IZVORNA PORUKA: maminangel

Ako ćemo gledati šta je zdravo,nije ni zrak zdrav pa ga udišemo,,Zvijezdo samo ti papaj sve čega se poželiš,ja papam sve ali sve i sve mi je tako fino,mama mi jučer donijela domaće čvarke i danas ih više nema[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]inače nisam baš bila pretjerano luda za njima,a jogurt pijem na litre,paše mi kiselo...A taj elevit koji piješ, u prošloj trudnoći mi je doc.savjetovala da ga pijem,a u ovoj mi je rekla da ga izbjegavam da se i nije baš iskazao,nisam pitala zašto,iskreno nije me ni interesiralo jer jedni doktori preporučaju jedno,drugi drugo a treći kao ovaj moj koji je došao na zamjenu ne propisuje nikakve vitamine pa sad ti znaj.[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]Papalina žao mi je za oke,jesi ti nedavno pisala da si imala problema već sa očima?Ajme sve trudnice oko mene govore da im cigareta smeta čak i bivšim pušačima a meni koja sam prestala pušiti prije 9 mjeseci(za korizmu) meni dim tako miriše,ne pušim ali stvarno dolazim u napast,nemogu si pomoći [sm=smiley19.gif]..Suzn gdje si radila 4D u Zagrebu?i koliko si platila?

da,nažalost i sve je to počelo taman u lanjskoj trudnoći [sm=zmeden.gif] prije nikad nisam to imala [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 20:00:09)

Ja pijem prenatale a pila sam i u prvoj trudnoci, pijem i fluonatril sto sam isto uzimala i u prvoj trudnoci- to su za zube tabletice da mi ne odu u trudnoci [sm=smiley36.gif]
Jel imate jos problema sa mucninama??
Ja sam u 12-om tjednu i imala sam do 10-og tj od 0 do 24 uzasne mucnine bez povracanja a sad imam samo na vecer, u jutro zapravo oko 11 jer se tek onda sad budim [sm=smiley36.gif] prvo ne mogu bas previse jest jer nisam navikla jest u jutro no popijem salicu toplog mlijeka i pol snite kruha s necim, pa tek oko 13h mogu konkretno pojest tj rucat , ali od rucka samo trpam u sebe sve sto stignem ali oko 6, pola 7 mi opet pocinju mucnine al bez obzira na njih zeludac mi stalno trazi nest za papat ... Luda sam vise od mucnina[sm=smiley13.gif] ..
Cure ja sam u cetvrtak bila na redovnoj kontroli kod ginica no posto nisam zadovoljna sa ginicom jer je on uvjek lose volje i nikad ga se ne moze nista pitat narucila sam se za pregled sad u srijedu kod privatnika koji mi je vodio prvu trudnocu tek tolko da budem mirna da je sve u redu a osim toga on ce mi dozvolit da i muz vidi bebu na ultrazvuku .
Znam da cu puno platit (500kn) al znam i da vrijedi jer cu bit mirna .
Sad kad sam svog ginica pitala jel sve u redu on meni kaze ;" od kud da ja znam dal je sve u redu " .. a ko ce znat ak ne ginekolog, a kad sam ga zamolila za slikicu sa ultrazvuka lhepo mi je odbrusio :" sta cete si ju uokvirit" .. bas je uzasan..
Zato sam odlucila radi svog mira otic privatniku u kojeg sam sigurna da pregleda bebicu i mene tek tolko da cujem da je sve u redu [sm=smiley1.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 20:12:19)

Hladna, nažalost danas je takvo vrijeme u kojem vrijedi ona: "plati pa se rugaj"[sm=smiley13.gif]
Ne mogu vjerovati kakve izjave daje taj tvoj ginić?? Pa nego što nego ćeš uokviriti i sačuvati slikice sa uzv-a[sm=smiley1.gif] To su sve lijepe uspomene iz trudnoće. Uf, isto bi mu ja dosta toga odbrusila, bezobraznik jedan [sm=hudicek1.gif]
Samo ti ajde po drugo mišljenje, najgore je isčekivati taj pregled mjesec dana i onda dobiti takve odgovore.
Držim fige da ti mučnine što prije prođu [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Meni su prestale negdje oko 10-og tjedna trudnoće. Sad me koji put zna žgaravica uhvatiti ako pojedem nešto sa kapulom[sm=smiley13.gif]

Idem spremati svog mališana na spavanje, tipkamo se uskoro [sm=smiley1.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 20:29:03)

Hvala na razumjevanju i podrški, ovaj forum je super, svaka cast onom ko ga je izmislio [sm=bravo.gif]

Sunshine28 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 20:44:33)

Hladna samo da ti kazem kako mi je drago da si vec u 12. tjednu i da je sve ok.! ne znam jesam ti propustila cestitati, ako jesam rekla bi da je vijest stigla tama kada sam bila u bolnici - CESTITAM, bas mi je drago zbog tebe! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
i ne brini, bit ce sve ok! [sm=smiley1.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 20:52:27)

Sunshine28 hvala ti , nego kako si ti ? Sta si bila u bolnici? Sta ima kod tebe???

Sunshine28 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 21:15:29)

12.09. sam rodila svoju malu curicu [sm=smiley1.gif] vrijeme leti!
detljali su u mom albumu [sm=smiley1.gif]
uglavnom, evo, curka vec ima 2 mjeseca i prava je mala mudrica i slatkica [sm=smiley1.gif]
jer znas vec spol?
i mene su mucile mucnine, posebno navecer i nasla sam odlicnu stvar - u Bio Bio trgovinama imas za kupiti male vrecice u kojima su neke kuglice od kineskih sljiva koje se cuclaju protiv mucnine, imaju odvratan okus, toliko da ih jedva uspijes pocuclati, ali zato nakon njih mucnine nema po par sati....pa eto probaj!

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 21:19:42)

Sunshine pa cestitam ti, to je prekrasna vijest, bas mi je drago da u narucju imas svoju malu curicu, kako vrijeme leti a do nedavno smo se zajedno na odbrojavanju molile pozitivnim testicima . Kako si nazvala svoju curicu ? Kako se osjecas?
Nisam jos saznala spol al mislim da je prebrzo za 12-ti tjedan da bi se vec vidio spol mada se nemogu docekat, jako bi deckica jer jednog vec imam i navikla sam na deckice, ali neka bude sta bude samo da je sve u redu .

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 22:10:39)

hladna ne opterecuj se sa ginekologom jednostavno otidji privatno ili ga  promjeni samo se ne nerviraj , meni se pojavija vodenasti iscjedak dajte recite vi koje ste rodile vec pa nije to plodna voda bože valjda?? u 19 sam tjednu pijem nemoguce jer mi se pije a piskim u po ure 5 puta [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i malo je nije puno onako bude po flekica a od pocetka imam neki iscjedak, do sad je bija gušći a danas ovako...

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 22:21:23)

Zvijezd@ ja sam vec rodila samo davno bilo ni ne sjecam se, ali smatram da bi bila plodna voda ti bi se grcila od bolova a to nije, iscjedak kolko znam je normalan takav, svaka trudnica zna imat drugaciji a sto se tice mjehura beba je sve veca i moguce da bas trenutno bolje pritisce mjehur a sutra ce vec bit bolje, mene je mali znao u trbuhu samim pomakom potaknut na pisanje da nisam ni stigla na wc, a ja sam sad tek u 12-om tjednu pa navecer prije spavanja zadnjih 2 sata idem svakih 20 minuta na pisanje

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 22:27:50)

hladna puno ti hvala, ja sam u prvom mj u 8 tjednu izgubila bebu pa sad i na hladno pusem ova mrvica mi je centar svita [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 22:34:44)

Zvijezd@ evo nasla na netu iskustvo jedne trudnice s takvim iscjedkom pa cu ti samo kopirat :

Ne znam koliko cu te utjesiti. Na pregled svakako moras.
Meni se dogodilo negdje isto tako sredinom trudnoce, probudila sam se ujutro sva mokra, bokserice mokre u kojima spavam, plahta, madrac, sve... Bilo 6 ujutro, jos mrak, gledam po rukama da nije krv, ne vidim nista. Ustala, upalila svjetlo, skidam sve sa sebe, guram si pod nos, nema mirisa, nema boje. Plahta isto tako.
I sva u panici kod ginekologa. Ona me pregledala, UZV i to, kaze plodna voda je u redu, ima koliko treba biti, sve ok. Jedino objasnjenje - popustio mjehur. Zasto nema mirisa? Ne zna ni ona, mozda zato sto sam puno tekucine pila u trudnocama inace, pa je onako to vise "isprano", nije klasicna mokraca.
U svakom slucaju, ona mi je rekla da ako se to ponovi, imaju neki test koji dokazuje je li rijec o plodnoj vodi, dakle, svakako moras k doktoru.
A mozda ti i stisce plod mjehur pa curka, tko zna. Najvjerojatnije ce biti to.
A plodna voda, hm, meni je na dan termina "pukao" vodenjak. Kazem "pukao" jer nije realno pukao, nego samo napuknuo i to je po njihovim rijecima curkalo pomalo, ali nije bilo pomalo Do bolnice sam isla s rucnikom medju nogama i do tamo je bilo skroz natopljen, a njima je to curkanje Dakle, mogu samo zamisliti kako inace pljusne.
U svakom slucaju sretno i furi ginekologu!

Eto to sam nasla- nadam se da ce ti pomoc

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 11:19:51)

hvala ti ali meni je to neprimjetno ipak je obicni iscjedak jutros je gušće [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 11:22:27)

i to je malo malo bilo a pijem dosta vode a piskim stalno, a jucer sam imala osjecaj da mi beba sidi na mjehuru... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 11:58:46)

Zvijezd@ mislim da si se uplasila nepotrebno kao i mi sve ba svaku sitnicu, ma misim da je to normalno sve.
[sm=smiley1.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 13:21:24)

IZVORNA PORUKA: Hladna

Zvijezd@ mislim da si se uplasila nepotrebno kao i mi sve ba svaku sitnicu, ma misim da je to normalno sve.
[sm=smiley1.gif]

vrijede šta te tabletice fluonatri za zube?? jer meni jako desni krvare...to krv šiklja na sve strane...jednom sam se zakašljala kao u hororu odjednom ogledalo puno krvi... dala mi privatna zubarica ( obiteljska prijateljica pa mi ne naplati [sm=smiley36.gif] ) zubnu pastu vitis gingival il tako nešto...sutra idem samo da mi baci pogled na to meso... ja neznam... ove godine ovo je strašno... oči mi izgledaju kao dfa me napao roj pčela, usta i meso pune krvi... [sm=smiley36.gif] kao neki zombi izgledam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sve mi to smiješno...ali na trenutke i neugodno...nemogu se ni našminkat ni ništa jer odmah dobijem prištiće od te kozmetike...čak sam mislila i dami maskara kriva za ooči... otišla u bipu, kupim loreal kao neka nova i eto odmah mi oči natekle... baš sam neki peh... nigdje mi se ni neda ić kad izgledam ko neki šlamperaj...zombek...ahahahah[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 13:39:50)

Papalina ja sam imala isti problem, u jutro bi se probudila sa ugruscima krvi u ustima i zubarka mi je rekla da si kupim LISTERINE vodicu za usta i ispirem u jutro i navecer ali samo 2 tjedna - nesmije se duze i meni skroz prestalo krvarenje i sad opet pocelo pa cu opet sa tom vodicom . A fluonatril je protiv karijesa kojem smo mi trudnice podloznije, ja sam ga koristila u prvoj trudnoci i nisam imala nikakve probleme sa zubima.

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 13:54:42)

papalina ja ti koristim listerin otkad se pocea prodavat a u trudnoci svakodnevno,  to mi je preporucija zubar uz obaveznu mekanu cetkicu za zube sa malom glavom (radi krvarenja i ne upirat jako)  i zubni konac da mogu ocistit hranu kako treb da se u trudnoci ne bi zubi pokvarili...

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 13:57:02)

ma meni niš ne pomaže...neznam... sad su mi i usnice ujutro pune te zgrušene krvi, baš ružno... u ljekarni su mi preporučili parodontax pastu za zube,...al to potiče još više krvarenje, kao šta više krvi izađe brže će prestat...no, meni ta zubarica rekla da nije baš nešto...a to sa listeerine ću probat... još ima i neki heksoral da je dobar isto za ispiranje...ali meni žene u ljekarni nežele to ni prodat jer kao nesmijem u trudnoći...a strah od zubara je velik, neopisiv...sutra u 4 idem na pregled...rekla je da će mi samo sa onim kao ultrazvukom pogledat to i to je to...neznam, meni je taj strah usađen od malena..kako da se riješim toga [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 14:17:52)

Pozz drage moje, evo da vam se i mi malo javimo...Mucnine su doslovno svaki drugi dan,ali sto me najvise muci zato me i tjera na povracanje su mirisi, i jos nesto neki cudan okus u ustima nakon jela, citam trudnice pisu okus metala medjutim ne znam dal to mogu bas s tim usporediti..
Zbog toga perem zube vise puta na dan jer mi bude bolje i ispirem usta djecijom vodicom od jagode, zbog te vodice su mi prestali krvariti desni.
Sto se tice iscjedtka mni je to vec postalo normalno, jednom je rijedak i bijel drugi put gust i zut, ali dok nema krvi ne brinem se ionako svaki put na pregledu pregledava mokracu.
Sto se tice moje ginekologice sve pet, svaki put dobijem slikicu i bas je ljubazna, samo me cudi sto ne daje da se cuje bebino srce, vidjeli ga jesmo i kuca snazno ali ona se drzi onoga 4 prva vaginalna pregleda i od 5 pocinju ultarzvuci..

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 14:27:49)

Papalina kad čitam šta pišeš ko da o meni pričas o svom strahu prema zubaru....
Heksoral kolko i ja znam se nesmije u trudnoći kao ni betadin, zato ti ajde u dm i tamo kupi Listerine vodicu za usta , ja sam kupila zelenu antibakterijal i moras ju mučkati u ustima 30 sekunti, užasno je jaka i teško je izdržat 30 sekundi jer imaš osječaj ko da će ti sve pojest ali 100% provjereno pomaže, a uz to kupi i četkicu sensitiv od dm marke i bite će ok al nakon 2 dana.
Gledaj ja kad sam se u noci probudila osjecala sam u ustima ko da sam nesto jela i ostavila neprožvakano u ustima i odoh ja u kupaonicu sa tako punim ustima kad ono odma se razbudila kad sam se vidla u ogledalu, ko vampir, ma ko u hororcu, još i gore, usta, usnice, jezik, svaki zub, ispod usnica i mesa sve puno krvi i ugrusaka krvi i tako je bilo jos 3 dana sve dok mi zubarka nije pogledala i rekla da su to hormoni i da kupim tu Listerin vodicu i najmekaniju cetkicu, i eto meni nakon 2 dana korištenja skroz prestalo ..

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 14:32:01)

nela86 i ja sam ti imala strasne mučnine i to od 0 do 24 sata i nista mi nije pomoglo, čula sam za neke kineske umbošhi šljive koje su navodno super samo sto mi u koprivnici nemamo ni jednu bio ljekarnu pa nisam mogla do tih šljiva, ako imas di nabavit te umboshi sljive kupi i kad ti je muka pojedi (odvratan je okus ) al poslje par sati bit ce ti ok, pa onda opet....
ja nisam ni vodu mogla pit, ma nista, samo coca colu i voce, al evo prezivjela sam, sad mi je vec super, samo mi na vecer bude malo muka al to jer nemam reda sa hranom , pretjerujem [sm=smiley1.gif]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 14:53:47)

Hvala ti Hladna...nazalost ja mislim da tih sljiva nema kod nas, mislim ako i ima nebih znala ni prevesti :D Auuu ja colu ne mogu ni pomirisati a kamoli piti, od nje i nazalost od moje cedevite nista u toku ove trudnoce... od tekucine podnosim samo vodu i nesto na bazi borovnice, ostalo 0 :/

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 15:49:34)

u bio ljekarnama bi trebalo biti, samo reci kineske suhe sljive i mora bit ako imas di u blizi bio ljekarnu

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (20.11.2012 17:01:27)

ima li ko od vas osjecaj da ce mu jajnici ispast [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ja imam bas pritisak u jajnicima ka da je u svakom deset kila kad stojim na nogama [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>