RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (13.5.2013 21:10:56)

sax, javi se ako hoćeš da se nađemo, možda se uspijemo uskladiti. a super što ti tako lijepo = dugo spava! [sm=smiley20.gif]
bumbi, stavi kašicu u friž i sutradana ti probaj pa ćeš vidjeti je li promijenilo okus. valjda bi trebalo biti ok. ako staviš zatvoreno i u friž. a kako radiš tu mrkvicu? skušaj ju, izmiksaš i uliješ malo vode i to je to?
nelly, tvoj noica radi što i moj. stavlja rukice u usta i slini ko blesav, zovemo ga slinko. [sm=smiley36.gif] damo mu dudu da grcka nju umjesto rukicu, ali neće ju, bolja mu rukica. kuma mu poklonila neku žvakalicu kad počnu izbijati zubići. on ju je polizao par puta i opet ugurao rukicu.[sm=zajcek.gif]

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (14.5.2013 0:12:01)

Evanoi yuo got mail! [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (14.5.2013 8:49:44)

evanoi danas ću probati ponovo skuhati,učer nije bilo dobro(barem njemu),stavit ću je više,skuhati i smiksati s malo te vode u kojoj se kuhala,pa ćemo vidjeti kako će biti i hoće li se gospodinu svidjeti,a ako ne,jučer sam kupila još kašica mrkve[sm=smiley1.gif],uzela sam i 2 od bundeve,to bi trebalo biti malo sladje ja mislim(nebi ju probala jer ju ne volim[sm=smiley36.gif])

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (14.5.2013 21:27:00)

ma je li moguće da se noica već počeo mučiti s dolaskom zubića? fuuul slini i staaalno jede rukicu - baš ju onako glođe, liže po cijele dane. i dekice, i robicu i sveeee [sm=smiley3.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (14.5.2013 21:57:23)

Evanoi to i M radi vec neko vrime,citala sam da je to sad faza.ne virujem da su vec zubici.
Bumbi super za kasicu,L je pravi momak[sm=bravo.gif]i ja jedva cekam pocet s dohranom,al mi necemo prije 6 mjeseci.
Kupila sam svojoj curici onaj chiccov aparat za komarce i kapicu sa uv zastitom onu mama voli gabi.jos kremu za sunce i spremni smo za pakleno lito u splitu[sm=smiley36.gif]
Nego,kumi pedijatar reka da se bebe do godine dana ne mazu kremom za sunce[sm=zmeden.gif]nisam to nigdi cula do sad.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 14:25:59)

i,bumbi,kako ispala mrkvica ovaj put? [sm=smiley36.gif]
daze,i ja čitala da je to faza,ali mi kuma rekla da je njenom malom zubić počeo izlazit s niti puna 4 mj.!!!
i ja se veselim dohrani, ali veselim se i uživam u još samo dojenju jer mi je ful lako ići bilo gdje. znaš da je hrana uvijek spremna i gotova [sm=smiley36.gif]
e, a nama patronažna rekla da se bebe kremom za sunce ne maže do 5.ili 6.mj. svako kaže drukčije. ja ću poslušat svoju patron, jer mi je do sad davala pametne savjete[sm=smiley1.gif]
sminkret,kako prošlo na pregledima?
daze,gdje si kupila tu kapicu?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 14:38:58)

Mrkvica ispala super[sm=bravo.gif]..prvo mu se nije svidjelo ali je pojeo i na kraju mu bilo malo[sm=smiley36.gif],pa sam mu dala i malo Hippove(koju kad je vidio je poludio),morat ću mu i ovu stavljati u staklenku.Danas sam mu dala budenvu,nije mu se baš svidjela ali je pojeo[sm=smiley36.gif]
Mi bili na sistematskom.L ima 7650 i 69 cm[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].Cjepio se i nije ni mrdnio,hrabrica mamina mala[sm=smiley1.gif]
Ja slušam samu sebe[sm=smiley36.gif],pedica danas kaže kašice s 5 mjeseci,ja kažem dobro,a on već na veliko papa),pa kaže d ajoš nosi široko povijanje(a on ne nosi),u bolnic rekli da nemora...i tako...naučila sam sve s D..pa ne radim sve sta ona kaže ili kao što mi je s njim govorila svaki put da kupim neki drugi sirup za kašalj i ja uvijek letila i kupila,e sada toga više nema...to je sve isto,samo drugi proizvođač

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 15:02:11)

jučer E probao palentu, ko da sam mu govno ponudila, al ajd dobro, neslana je i meni fuj [sm=smiley11.gif]

beba maklja danas po kaši od šljive i jabuke, to mu je baš mmmmm, ubacim žličicu dvije pahuljica od prosa i fino mu. opet mu je braco donio poklončić iz vrtića(čitaj viroza) pa je balav.

bili u subotu kod mojih, ja spremala kod stare, ona čuvala dečke i micek upao u svinjari u govna. vrištala sam. ne zato jer se ugovno nego jer mi ga takvog donijela u čistu kuću.... ah te lude babe.

e u čem ste krstile djecu? ja još nisam kupila, a mislim si neku majčicu ili košuljicu i hlače na tregere. ono saten, svila, pm ne dolazi u obzir. ja navodno tražim novu haljinu, ali no way, baš mi ona iz C&A lijepa [sm=jezicek.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 20:19:30)

Ej Seraphyme vidim kod tebe uvijek veselo s micekom[sm=smiley36.gif]
A E lijepo papa ono što mu se sviđa,super[sm=bravo.gif]
Ja sam L za krštenje obukla hlačice i košulju[sm=smiley1.gif]Nije valjda da tražiš novu košulju[sm=smiley36.gif],samo ti obuci tu iz C&A ako ti se sviđa.
E,gdje nam je Lotte?jako dugo se nije javila[sm=zmeden.gif]
Meni L danas imao malo temp 37.6 kao reakciju na cjepivo

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 20:29:01)

bravo za L, vidjela sam da je pravo narastao[sm=bravo.gif]

lottu nije valjda medo ulovio u šumi[sm=jezicek.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 20:32:48)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
E jel tebi sad E s kašicom zamjenio mliječni obrok ili?Sta si mu još probala dati?
Mi zasada samo mrkvicu jedemo,evo danas prvi put kašicu od bundeve

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 21:36:18)

kapica u tintilinića,ima i za dječake preslatkih kapica.[sm=smiley1.gif]
seraph micek je urnebesan,nikad ti nije dosadno[sm=bravo.gif]
bumbi velik dečko bome,meni je M dosta narasla i udebljala se,al tek kad vidim koliki su vaši skužim da je ona još mrvica[sm=smiley36.gif]
inače,danas jako malo spavala tako da je sad bila borba za uspavat je.plakala je i spavala istovremeno.trlja okice i ne vidi više gledat,al se neda.jedva je zaspala.
i ja za krštenje kupila haljinicu u cartersa i na kraju se zeznila,premala joj a nije bilo zaminit za veću nigdi.kaže žena da nema u splitsko-dalm.županiji,provjerila mi u kompu[sm=smiley13.gif]
potražit ću još po gradu iako sam obišla u cityja sve dječje dućane i nema.na kraju ću morat uzet svilenu bojim se,iako ni meni to nije drago[sm=smiley13.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (15.5.2013 21:51:28)

nisam zamijenila jer svakako dobije sise poslije kašice da malo zapije [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (16.5.2013 16:48:15)

Jucer navecer smo bili na uzv mozga, krvarenje se smirilo, ugrušak tj.cista se razbio, i baš smo sretni[sm=smiley1.gif] kontrola za 2 mjeseca da se vide komore kakvog su oblika (valjda sam dobro napisala). I uzv kukića je dobar. Drugi tjedan idemo pedici da vidimo što dalje.
I moj gura ruke i žvače ko lud.
I ja najviše slušam samu sebe tj.Pokupim savjete iz raznih strana i na kraju odlučim, ima sto verzija, ko bi njih sve slušao. Njemu se stanje s kožom pogoršava, pojavili se i lišajevi, mislim da je to ono da dermatitis bukne oko 3.mjeseca života. Tako da jadan mora koristit razne kreme od početka, a nije ni meni drago da ga moram mackat, ali kad mu je koža vanserijski suha.
Evanoi, odakle si točno ak se smije znati?
Nelly, nemam problema s mlijekom po danu, i nisu mi više onak pune, ali ne smijem imati dulji razmak od 4 sata između dojenja. Zasto je to tak, nemam pojima!?
P ce na krstenju imat sminkerske crne hlacice, bijelu kosuljicu i onak pleteni svjetlosivi prsluk. Stavim slike drugi tjedan.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (16.5.2013 18:55:28)

vidiš,bumbi,ja na 1.pregledu kod ped nisam još bila naučila da ne trebam baš sve iskreno odgov. ali znam za idući put [sm=smiley36.gif] bravo za hrabrog L na cijepljenju![sm=bravo.gif] napredujete s kašicama?
seraph, micek je baš strašan [sm=smiley36.gif]
sminkret, baš mi drago da sve prošlo u redu! mabit će braco super, držite se![sm=smiley1.gif]
ja sam iz pule, tj.živim na selu 8 km do pule. zašto pitaš? barbariga nam je pola sata, ako zato pitaš [sm=smiley2.gif]
a u roku 4 sata i meni se prepune cice. tako i tebi, smink, valjda je to dovoljan razmak da se stvori zimnica [sm=bravo.gif] ajd, baš se radujem slikicama! si ti uspjela vidjeti moje? a ti, daze?
joj, ja sam danas jedva predahnula. moj štrumfić nikako na zelenu granu. u par navrata je vrištao, [sm=smiley19.gif]bio crven, suzice... nosili ga, ljubili, tješili... jedva se smirio. kao da ga nešto boli. baš brijem na zubiće, mada je tek početak 4.mjeseca. ali čitala sam da se znaju pojaviti i tada. ne znam, ne znam... onaj dan je imao lagano povišenu temp. sad mi zaspao u naručju, konačno![sm=zajcek.gif]
ovdje je danas preružno vrijeme. nadam se da će sutra bar malo virnuti sunce[sm=smiley12.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (16.5.2013 19:11:58)

i još jedmo pitanje: je li normalno da jede svaka 2 sata? meni se to čini prečesto nakon 3 mj života[sm=duda.gif] sad cica,cicao u 5,pa u 3 i tako redom. taman je bio počeo imati razmak 2,5 - 3 sata i sada zadnjih par dana opet 2 sata. sad ću mu nakon cicanja probati dati bebimil. možda je glad[sm=zmeden.gif]nić

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.5.2013 7:34:31)

Drage moje, vidim da kod vas ima svašta! Sminkret nadam se da će sve biti u redu sa P. Ja sam posljednji tjedan bila u gužvi zbog Prve pričesti tako da sam vas malo zanemarila, a i moj Noica mi ne da za komp. Posljednjih dana spava cijelu noć [sm=bravo.gif] ali zato preko dana zaspe svaka dva sata na 20 minuta. I to vrijeme koristim da radim nešto pametno tipa peglanje, pomaganje D sa zadaćom itd. A kupila sam si novu najbolju prijateljicu - perilicu posuđa, tako da mi je sada kudikamo lakše jer ovi moji muškarci prljaju suđe samo tako.
Seraph ma ja sam mislila da ćeš ti javiti kada ti suprug bude išao u Đakovo, pa ti ja javim adresu.
Jeste dobile moj zahtjev za prijateljstvo? Svima sam vam poslala prošli tjedan? Nitko se ne želi družiti sa mnom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.5.2013 9:17:19)

Lotte nisam dobila zahtjev pa sam ja tebi poslala =)
evanoi i meni se čini da M sad jede češće,isto je bilo svaka 2ipo sata a zadnjih dana opet svakih 2[sm=zmeden.gif]
sminkret [sm=bravo.gif] za uzv mozga,bit će to sve u redu!!
jučer me mama pozvala u kazalište na predstavu crnogorac u krevetu,ona osvojila dvi ulaznice pa da idem s njom malo se nasmijemo.ja se odma jučer ujutro izdojila tako da mogu mirno otić.dala joj sisu prije odlaska u 19 sati i računam da će joj mm opet oko 21 bocu i uspavat je.ja dolazim kući u 22 sata mala budna,mm i moje sestrice koji su je čuvali kažu bila je grozna,nije tila spavat,nije tila bočicu itd.
poludila sam,pa ne mogu nigdi živo izać da nije neki problem.pa da njih troje nije moglo izać na kraj s malom bebom???kažu lako je tebi,ti joj uvališ sisu i ona zaspe mi je nismo mogli uspavat[sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.5.2013 9:21:52)

Meni L jučer cijeli dan bio cendrav sav nikakav,pa sm ga opet odvela kod pedice da ga posluša je mi malo kašljuca(iako je na sistematskom ga gledala i rekla da je sve ok).Popodne je bio jako plakao,dosad nikada nije tako[sm=smiley13.gif],pa sam se uplašila.Da bi pedica rekla da je ovako sve ok,ali da je to reakcija na cjepivo,da bebe znaju biti razdražljive i do 3 dana nakon cjepiva i da sam trebala mu stavljati malo obloga na nogicu jer to 5u1 cjepivo navodno jako boli,nisam pojma imala.Mrvica moja mala,baš mi ga je bilo žao[sm=smiley19.gif]..Imao je i sinoć malo temp 37.7(u guzi) pa sam mu dala malo Lupoceta da ga umiri i lakše zaspe.
Evanoi možda ima skok u razvoju kad traži tako često jesti,tako su bar meni cure ovdje govorile.
Hej Lotte evo i tebe[sm=smiley1.gif]Vidim ti si sva u gužvi,a i ponovila si se za perilicu super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].Ja ju obožavam[sm=jezicek.gif]
Jeste vi počeli s dohranom?
Mi ćemo danas probati jabukicu[sm=smiley1.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.5.2013 9:22:50)

vidim da ima svašta novo kod vas :)
Bumbi tvoj mali frajer baš i nije mali, prerastao je mog Ivana, a on je baš jako velik. [sm=smiley32.gif]
Sminkret jako mi je drago da je uzv uredan [sm=bravo.gif] baš sam vas se jako često sjetila proteklih dana.
Ja krećem na terapije u ponedjeljak, a do onda sam sama čitav dan sa Ivanom, pa baš i nisam u stanju ići na komp. Poludit ću od bolova, a odbila sam injekcije i ne pijem više tablete zbog dojenja pa sad Ivano i ja tulimo skupa. Ja zbog kralježnice, a on zbog zuba. Jedva čekam da izbije pa da se riješimo te muke. Dobio je novi nadimak. Od sada ga zovemo zubatac [sm=smiley36.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.5.2013 9:49:43)

Sazrila nam je trešnja [sm=sloncek.gif] i Ivano ju obožava! Za sada klopamo jabuku, krušku, bananu (rjeđe zbog tvrde stolice), trešnju i mrkvicu u kombinaciji sa pahuljicama od prosa, palentom, hipom od jabuke sa rižom ili aptamilom od kukuruza. Stolica je konstantno tvrđa. Nisu više kuglice, ali ipak je tvrđa pa se malo pati kod kakanja [sm=smiley19.gif]
Jeste vidjeli novu nagradnu igru u dm-u od nestlea?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.5.2013 22:24:55)

lotte,ja ne vidim da sam dobila tvoj zahtjev [sm=smiley13.gif] i budi sretna što ne spava danju, a noću spava! moj je zadnjih noći prolupao... budi se svaka 2 sata [sm=hudicek1.gif] bravo i za perilicu, mi je nemamo, nekako smo protiv nje, ali katkad bi nam tako dobro došla!!!
daze, mislim da je malecka najspokojnija u tvom naručju jer si ti najviše s njom. ko i moj noica. tata je s njim stvarno puno, ali ipak sam ja najveći dio dana i čini mi se da ga najlakše smirim.s cicom, ali i bez. [sm=duda.gif]
joj, bumbi, pa valjda je pedica trebala reći kako da postupaš s malenim nakon cijepljenja, kako ti možeš nešto znati ako ti ne kaže?![sm=zmeden.gif] je li danas bolje?
jully, baš sam se nasmijala s vašim nadimkom. [sm=smiley36.gif] pravi opis stanja [sm=smiley36.gif]
nisam vidla tu igru od dm-a, o čemu je riječ?
a mi sutra u umag i malo se podružiti sa sax [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.5.2013 9:43:31)

Evanoi rekla mi sestra,ali ja nisam slušala.Ja sam išla za tim kako mi D nikada nije reagirao,pa sam mislila da neće ni L,ali nije tako...Jučer je isto bio sav cendrav i slabo spavao,ali i vrijeme je neko užasno bilo pa možda je i zbog toga takav
Jully nisam ni ja vidjela tu nagradnu igru?Kakva je?
Evanoi uživajte na druženju[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.5.2013 17:28:12)

Bok cure, evo i mene, ne stignem nikako pisati, sad sam na brzaka pročitala što ste pisale pa malo da pitam što ne znam :)
Kako pravite palentu, mislim koji omjer, jel je mješate s nečim, šta kako, ja htjela probati mu dati al reko neću jučer jer smo se cijepili a ne znam ni kako.... A je do sada probao mrkvu, jabuku, krušku, bananu, marelicu i ne znam jesam li nešto zaboravila, danas mu je moja mama u mrkvu malo krumpira umješala...
Jučer se cijepio i cijeli dan trpamo čepiće i obloge, nervozan je, spava mu se a ne bi zaspao -.-
Velik je 66 cm a težak 7400g :)
Bumbi ja sam mu samo jučer stavljala obloge, a danas nisam al sad ću mu odmah staviti možda padne i temp od toga, nije visoka al svejedno je tu :/

Jully i A ima tvrdu stolicu, isto od banane, ali guram mu stalno čaj onaj za probavu pa pije i onda mu je lakše isprdi se i lakše kaki iako se svejedno pati :)

Zezaju nas doktori sa tim kontrolama i vježbama, užas... više ga ne vježbam, toliko je nezainteresiran uopće ne reagira na te vježbe, ne želi ih raditi i ja prestala, 6.6 moramo u Vinkovce na kontrolu jer samo jedan fizijatar u Vukovarskoj bolnici radi s bebama a ide na neku operaciju tak da ga nema -.-

sve me to tak živcira, dijete se normalno razvija a oni samo traže dlaku u jajetu....

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.5.2013 20:41:27)

tuck, daj mu kašice od šljive. ja E ubacim 1-2 šuhe šljive u jabuku ili krušku, utolja se ko foka [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>