RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 8:08:28)

Hvala vam svima što mislite na nas [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]
Kontrolni uzv mozga se obavlja s 3 mjeseca, ali narucila sam ga za drugu stijedu da cim prije znam na cemu smo. Sad ga ono ful promatram, koliko je živahan, igra se, žvače stvari, igra se nogicama, možda samo malo čudno izvija tu rukicu. Sve se to vježbicama ispravljama, ali opet je stres kad čuješ nešto takvo. Mislim da mi se i od stresa tak zgrudalo mlijeko. Sad je vec bolje, nocas sam ga budila svaka 3 sata.
July želim ti što brži oporavak! I ne daj se svekrvi[sm=smiley36.gif] Jako je tesko kad imas malu bebu a ti bolesna, i da imas svu pomoc svijeta, ne mozes se opustit i biti "samo" bolesna.
Što se tiče kremica, ja sam kupila daylong baby, to je baš za bebe, ima i daylong kids - ono ide od godine dana.
Mi imamo vrtuljak na navijanje, klasični[sm=smiley1.gif] nma to sasvim dovoljno za tih nekoliko mjeseci. Koristimo ga kad mu je malo dosadno pa se igra u krevetiću, a i ima malog slugu ( seku) koji voli navijati[sm=smiley1.gif]
Daze, imamo i mi tu ljuljačku, ali slabo je u njoj, nekako mu se ne sviđa. Sve si mislim da cu je uskoro prodavati kao nekoliko puta koristenu. Ionak ide samo do 9kg.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 8:39:14)

Evanoi za slanje slika,ima tamo neka opcija pošalji prijatelju i onda ti on izbaci popis prijatelja pa obilježavaš.Ili probajte otići na aktivne korisnike i tamo kvačicom obilježiti osobu koju želiš za prijatelja(tako će ja mislim tek moći vidjeti slike).
Jully žap+o mi je,nadam se da će biti sve ok[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
Što se tiče mobila,meni se strašno brzo troše baterije[sm=smiley13.gif],a idu one 4 debele baterije...sax kako vi po tom pitanju?Dobro,nama je često u upotrebi.
Sminkret obavezno javi kako je prošao pregled[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 8:40:32)

Cure koje nemate tickerić,ajd ih napravite da s elakše snalazimo kolike su nam bebice[sm=smiley1.gif]
Evo ovdje imate
http://www.ringeraja.hr/forum/Tickeri/m_17603/tm.htm

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 8:53:29)

dobro jutro!
jully čitam za tvoju svekrvu i ne virujem...bože šta je tim ženama,većina ih je na isti kalup[sm=smiley36.gif]umisto da ti sad maksimalno pomogne i podrži te,ona te još ubija u pojam.i meni je ostalo 7 kila "viška"nakon poroda,al me zaboli za to.skidat ću kad prestanem dojit,ako i tada jer mi niti ne smeta.kažu moji da mi je bolje sad nego prije trudnoće iako znam da me tješe[sm=smiley36.gif]
kad smo kod svekrva i "podrške",moja jetrva rodila prije manje od mjesec dana treće dijete,a živi s našom svekrvom.prvo dvoje nije dojila upravo radi njenih komentara da je dite gladno,da joj mlijeko nevalja(??)itd.sad je tek treće počela dojit jer sam joj ja visila nad glavom,dolazila i svekrvi i ekipi očitala bukvicu da joj prekinu turat bebimil kad žena ima mlika koliko oćeš i da joj ne može ne valjat kad je to najprirodnija stvar na svitu.onda joj je govorila da joj je mliko slabo jer je mali na sisi po sat vremena[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]pa jebote i moja je u startu visila po sat vrimena,kad je dijete još malo i malo jede malo spava na sisi.srića da ja ne živim s njima da me toliko pilaju.[sm=bravo.gif]
sminkret prijateljičin sin je neurorizično dijete jer se rodio u 35.tjednu,isto mu je tako jedna strana bila slabija,uzv nije pokazao nikakve nepravilnosti i vježbama su to riješili do prve godine[sm=bravo.gif]
evanoija sam učiteljica,tako da sam ja s malima od 1.-4.,al sam tek u 11.misec diplomirala,tako da tek moram odradit staž godinu dana.to ću u 9.mjesec,baš se spremam do ravnatelja sad na dogovor.kako sam doma već godinu dana radi trudnoće i poroda,već mi je počeo falit razred i dječica i njihovi biseri[sm=smiley36.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 15:26:28)

zdravo tetke! moj uncut zamijenio dan za noć i sad eto, spavamo po danu, a po noći sve čeg se sjetimo. E se redovito okreće potrbuške sam i onda se drekeči jer se ne zna vratiti nazad.

kupila sam haljinu u C&A za krstitke i veli mi sveki da mi ne valja jer izgledam previsoko u njoj spram muža i kuma (kum je brat od mm). reko0h jebe mi se, što ste šparali na materijalu kad ste ih pravili. E je danas probai kašu od kruške i oduševljen je! mislim da će on biti veliki dbeljko i proždrljivac.

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 15:33:38)

Hvala vam cure, puno je lakše kada se imaš kome izjadati. Evo meni je danas malo bolje, ali me opet svekrva zaribala. Kolegica mi je trebala očitati nalaz danas oko 13 h, a moja pedraga sveki je zvala na rentgen bez mog znanja i tražila hitno očitanje. Na žalost sliku mi je očitao čovjek s kojim nitko na odjelu ne komunicira, ima šprancu za pet bolesti koju samo kopira i uglavnom moja doktorica ne vjeruje ni riječi. Sada opet moram čekati ponedjeljak da mi netko normalan pogleda slike jer kolegica sada ne može do njih grrrrrr [sm=hudicek1.gif]
Kupila sam Ivanu košulju i sandalice za krštenje [sm=smiley1.gif] i naišla sam slučajno na zgodnu majcu za sebe, sada samo trebamo sa župnikom konačno dogovoriti datum [sm=smiley1.gif] Pogledala sam usput i za mobil. Nema više onog kao naš nego ovaj: http://mamantroc.ch/mobile-tiny-love-reve-des-iles/ dođe 299, 00. Mi svoj koristimo svakodnevno i još su nam u njemu prve baterije. Ima daljinski, noćno svjetlo, 4 melodije, opciju bez melodije, 2 jačine glazbe...

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 21:15:34)

bumbi, napravila sam kako si rekla, samo nisam mogla poslati fotkice samo jully, već svima prijateljima. dobro, ostale ćete barem vidjeti ove nove koje sam dodala [sm=smiley1.gif]. ste primile? jully, ti?
jully i seraph, imate prejake scekrve. ja to ne mogu ni zamisliti. ja svoju ne bih mijenjala [sm=smiley1.gif]
daze, mislim da nakon 3 mjeseca svakoj normalnoj ženi ostane jioš kila. nismo mi sevica ili netko sl.koj ima osobnog trenera, nutricionista s kojima provodi 23h, a dijete čuvaju mame p. ali nikad se ne bih ni mijenjala za takve. i meni je ostalo par kila, ne znam koliko jer se nisam vagala, ali vidim po odjeći. no uopće se ne opterećujem jer sam bila prije mršava. ljudi kažu da mi je bolje ovako. meni je ok.i ovako i onako, samo mi je sad žao jer ne stanem u neke omiljene krpice [sm=smiley36.gif] ali seka mi kaže da nakon 6-9 mj.se opet vraća na staro pa još ima nade... [sm=smiley36.gif]
a to za mlijeko, da je slabo, joooj, to i meni govorile babe, baš mi je bilo bedasto slušati. ali mi se nije alo raspravljati pa bih im rekla samo: "da,da" i napravila dalje po svom.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.5.2013 21:55:11)

jeeej! uspio mi tickerić [sm=bravo.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 14:36:02)

cure,nešto vas/nas nema[sm=zmeden.gif] nadam se da je sve u redu i da je to samo rezultat lijepih dana, provedenih u prirodi, na izletićima i sl. [sm=smiley2.gif]
ja sam hepi, maleni je počeo raditi veće razmake između dojenja, 2,5 sata do čak 3,5 rjeđe! [sm=bravo.gif]
jučer smo se iznosali u marami, ujutro isto, a sad je neko polukišno vrijeme pa spava. jutros smo se smijali - u 5 sam ga stavila s nama u krevet, i oko 7 se zbudim s nosom u njigovim ustima! [sm=smiley36.gif] počeo sve trpati u usta. ili je tako straaašno jako htio cicati [sm=smiley36.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 14:41:52)

daze,poslala sam ti zahtjev za priajtelj., si dobila? ipak bih radije da sličice malenog ne gledaju baš svi [sm=muca.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 16:43:11)

Evanoi super je tickeric[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
L ja danas opet papao mrkvicu i svidja mu se[sm=bravo.gif],samo na prvu zlicicu napravi neku facu,pa onda lijepo papa
Seraphyme vidim da se E svidjela i kruska,super[sm=bravo.gif]
Aaa,zamjenio dan za noc??gadno,nadam se da ga je to proslo

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 18:28:20)

evanoi primila sam zahtjev,al kad idem vidit albume od prijatelja piše mi da nema ništa[sm=zmeden.gif]
neznam di tribam uć da vidim vaše slike.
mi bile jučer kod kume u susjednom gradu skoro cijeli dan,satrala me vožnja i šetnja po suncu,M čitavo vrijeme spavala tako da popodne nije htjela a meni se taaako spavalo[sm=smiley36.gif]
danas je spavala dva puta po tri sata,doduše sad još uvik spava.neznam jel stvar u tome šta sam je počela nosit u spavaću na spavanje jer je u dnevnom prevruće pa je prenesem.a tamo joj valjda mir i tišina pa bolje spava.sad se pitam jel to ok,da nebi i ona zaminila dan za noć.mislim se bili je išla budit?šta vi mislite?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 19:15:36)

daze,ja mislim da ti je sad sigurno poslano, valjda sam nešto preskočila prvi put. [sm=jezicek.gif]
a moj štrumfić ima temp.37,2, sad čekamo pola sata da prođe pa ćemo ju opet mjeriti. nekako je danas mirniji. spavao od 13 i 30 do 18h s tim da si je pocicao u 15h i ko top zaspao pa ga nisam imala srca ni presvući. mislila sam da je to od vremena, ali očito je temperaturica. nadma se samo da mu se neće povećavati. [sm=smiley13.gif]
daze,baš te uživale jučer [sm=smiley32.gif]
bumbi, tvoj L papa ko veliki, bit će pravi mali gurman [sm=kava.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 20:10:37)

Daze ja isto L nosim već dugo u spavaću na spavanje,a nedavno sam počela i s zamračivanjem sobe.ja ju nebi budila.Ipak nisu oni više tako mali da im ništa ne smeta.
evanoi nadam se da nema temp.A gdje si mu mjerila temp?Ako je u guzi onda se tek od 37.5 računa da ima temp
Kod nas je popodne bilo strašno nevrijeme,a mi krenili od mojih kući.Morala sam stati i čekati da se smiri jer nisam mogla voziti

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 21:10:37)

da, daze, i ja svog jednom dnevno (oko 13h) nosim na spavanje u spavaću. i zna mi lijepo odspavati i nije zamijenio dan za noć, ne brini. vjerojatno jednostavno imaju više mira pa bolje pajke [sm=duda.gif] uglavnom je tako, ali katkad (rijetko) neće tamo spavati pa ga vratim na kauč.
ispod pazuha smo ga mjerili. poslije opet, imao je 36,7, dakle dobro je pa smo išli i u šetnjicu kad je zaspao i uspjeli zato kolicima sat vremena, hehehe [sm=bravo.gif]
joj, bumbi, baš vam je bilo gadno to nevrijeme [sm=hudicek1.gif]
joj, danima nam propuste pelene noću pa ga moram presvlačiti i tada bufe ful živčan[sm=hudicek1.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.5.2013 23:09:18)

ipak sam je probudila u 19 sati i dala joj jest,s tim da je već u 21 opet zaspala[sm=smiley36.gif]
kod nas čitavo jutro bilo ružno vrime,a popodne se razvedrilo i divota.bumbi,mrzim kad me uvati nevrime u autu tako da i ja uvik stanem dok malo popusti.
evanoi aj super da Noa nema fibricu[sm=bravo.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (12.5.2013 5:02:54)

Drage moje kod nas je vrijeme katastrofa. Kiša cmolji čitav dan. Ivano je nervozan i zbog vremena, a imamo i zubatih problema. Osjetim pod prstom desni zubić. Nadam se da će izbiti danas [sm=smiley1.gif]
Mama mi je došla pomoći za vikend jer sam još ukočena, a pregled kod fizijatra imam privatno u utorak. U bolnici upisuju za 3 mjesec 2014 samo za pregled fizijatra, a na vježbe se onda čeka još kojih 3-5 mjeseci. Katastrofa su. Sve bi ja to stjerala u privatnike pa nebi bilo ni dana čekanja.
Naš tata je konačno položio državni ispit )trajalo je 3 dana) i sad spava ko top. Zaslužio je pa se trudimo biti maksimalno tihi. Baš mi je žao što sam tako pokočena pa ne možemo napraviti neku fešticu, jer svarno je zaslužio.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (12.5.2013 6:16:51)

Jutro[sm=smiley1.gif]Mi opet jutros uranili[sm=smiley13.gif].Danas imamo 4 mjeseca[sm=bravo.gif],kako mi vrijeme leti.
Evanoi super da nema temp[sm=bravo.gif].A koju velicinu pelena koristis?Mozda su mu male?Meni se L nocas prvi put malo propiskio,dosada nije ni jedanput.Mi koristimo Pampers PC 3.
Jully [sm=bravo.gif] za tm.Nadam se da ce ti uskoro biti bolje.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (12.5.2013 11:49:03)

jully,čestitke mužu! a za šta je polagao? moj sutra ima stručni i sav je nabrijan. kad radi pauzu, igra se s noicom. ali to postaje sve učestalije! morat ću preoteti dijete da se mm pokrene [sm=smiley36.gif] samo se izvlači na njega![sm=smiley36.gif]
jully, trojku i mi koristimo, pampers i babylove. ali ovih dana smo imali neke wickies iz kauflanda, i te su propuštale [sm=hudicek1.gif]
čestitke Luki na 4.mj,! presladak je! bumbi, šta je bilo s bebom mjeseca, je uspio osvojiti? zaslužio je [sm=smiley1.gif]
joj, jully, i kod nas je sporo u bolnicama pa te kužim, ali baš ovoliko... užas!
a već zubići tvom malenom! juhu! [sm=bravo.gif]
daze, moj je jučer super puno spavao, ali danas - ništa!

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (12.5.2013 20:30:08)

Evanoi bio je u prvih 10,ali samo jedna beba pobjedjuje.Sad sam opet poslala pa cete opet moci malo glasati[sm=smiley1.gif].Moze svaki mjesec ako se ne pobjedi.

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (13.5.2013 7:47:11)

Jutro! Lijep suncan dan, nije ni jucer bio los.
Evanoi, kako je bilo kod tebe za vrijeme nevremena? Jesi vidjela pijavice? One na snimkama stvarno djeluju močno!
Moje dojke su konačn došle u kakvu takvu normalu. Bilo mi je koma zadnjih 5 dana, razbijanje tih grudica, stavljanje obloga. Uhh. Sad sam odlučila da do dohrane da ga budim noću tako da mi razmak ne bude dulji od 4 sata. Ne vrijedi odspavat koji sat dulje pa onda nekoliko dana muku mučim. Očito sam s ovom bebom podložna začepljivanju kanalića i moram tako.
Bumbi, čestitke bebici na puno mjeseci[sm=smiley1.gif]
U subotu imamo krštenje, kod mene spava svekrva, ja si još ništa nisam kupila za obući... Ali prvo srijeda - uzv mozga i uzv kukova.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (13.5.2013 14:31:03)

joj, bumbi,pa to je baš fora, bio među prvih 10! [sm=bravo.gif] slatkić mali [sm=9nebesa.gif]
sminkret, u mjestu u kojem živim, nevrijeme se nije ni osjetilo tako da ni nisam znala da je uopće bilo! znam za one od prije par mjeseci, i bilo je kaosno!
joj s tim cicama[sm=smiley18.gif] ti sminkret imaš baš probleme, a i meni se opet pojavio blister i sad opet ajmo na njegovo uništavanje. mada je tebi teže, pretpostavljam. a da se izdojiš prije spavanja, svejedno bi bilo ili?
nadam se da ti je svekrva ugodna i da se lijepo družite [sm=smiley36.gif] javi obvz kako prošlo u srijedu, držimo prste da bude sve u redu! ma bit će[sm=metulj.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (13.5.2013 17:34:47)

hej evo mene nije dugo bilo Noica mi je bio baš nervozan dan poslije cijepljenja,onda dosadna kiša ma joj stalno nešta i evo me tek sada s vama puno ima novosti SMINKRET nadam se da će s malcem bit sve ok u srijedu,BUMBI,JULLY,SAX 52341 hvala vam na savjetima za mobile pogledat ću link [sm=smiley1.gif] SMINKRET kako to da ti je još uvijek tako da ti budu prepune?Meni znaju bit punije al mi se čini kad jede na svaka dva sata da su mi i pre meke al ima mlijeka...Moj Noa pojede svoje ručice stisne u šakice i valda cijelu šakicu stavi u usta ja mu uvalim dudicu al nema koristi i objesila sam mu na kolica tri igračkice vise na nekom spužvastom štapu i zvone kad ih se udari i spustim mu skroz dole i on maše ručicama i nekad ih udari nemam pojma jel svijesno al znam da ga znaju i živcirac pa ih onda na neko vrijeme maknem,i slini dosta i pravi balončiće od sline...

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (13.5.2013 18:29:37)

Evo me iz Istre!
Vikend prosao u zabavi i gustanju sa familijom. Vina na Vinistri su bila perfektna, nakon dugo vremena sam gustala u pijuckanju dobrih vina [sm=smiley36.gif]
I ovaj put je doslo do promjene u ritmu kod Marina, ali ovaj put na bolje, vec mi 3 noci spava po 8 sati u komadu i po danu je poceo spavat duze, valjda mu pase ovaj zrak! Nadam se da ce tako ostat i kad se vratimo u Zg. Kupila u dm chicco za komarce u rolonu ali ga nisam jos isprobala jer ovdje bas i nema komaraca kao u zg.
Bila sam jucer u posjeti frendici koja ima bebu od mjesec dana i nisam mogla vjerovat koliko je mala i lagana kad sam ju primila u ruke, a veca je od M kad je bio toliko star [sm=jezicek.gif]
Kako se te stvari brzo zaborave, a i boli od poroda i oporavka nakon njega se vise tako zivo ne sjecam, hvala Bogu na tome!
Bumbi jesi pocela sa kasicama, kuhas ih ili?
Moj je imao reakciju na jabuku samo neznam da li na sokic ili kasicu jer sam mu to dala u razmaku od jednog dana. Zacrvenila mu se jako koza na guzicici i ispod jajceka - tj tamo di kakica bude, valjda je kakica bila prekisela. Sok i kasica su bili kupovni. Tako da sam ja odustala od nadohrane sve do kontrole kod pedijatra...

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (13.5.2013 20:40:32)

Sminkret sretno na pregledu,a i super za krstenje[sm=smiley1.gif]
Sax vidim i vama je lijepo u Istri,super[sm=bravo.gif]
L jede mrkvicu ko lud[sm=smiley36.gif],pravi je smijeh.Danas je pojeo cijelu malu Hippovu.Kupila sam mladu mrkvicu i skuhala,alu sam stavila 2 male i kad sam isla miksati nisam mogla jer je bilo malo,a i nije ispalo onako kasasto.Malo sam.mu dala ali mu se nikako nije svidjelo.Sutra bi stavila vise mrkvice da mogu lakse izmiksati i malo vode da bude rjedje.E,sad neznam jel mogu dio istaviti u frizideru za slijedeci dan?
L pije i sokic od jabuke i nema nikakve reakcije

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>