RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.5.2013 22:53:42)

ma da, ja primalja, znam svašta o djeci staroj 3 dana, ali malo o ovim većim. gle, bitno je, ali mislim da se previše radi fama oko toga. ne čačkam ja njima po piši, ali sam miceka naučila da si sam potegne jer se inače drečao ko sumanut. ima vremena, isprevlačit će ga milijun puta kad bude malo stariji. mislim, svaka čast kod koga to ide, kod nas ne posebno pa ja ni ne silim.

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.5.2013 23:55:26)

Moj je danas silom prilika probao sokic od jabuke komoraca i kamilice -Hippov. Bili smo u Samoboru, prije odlaska ja sredivala M a mm je trebao pripremit bocice za caj i mlijeko i ovu za mlijeko zaboravio uzet... I naravno to smo shvatili tek kad je mali poceo cendrat
Tako da sam u Samoboru otisla u dm i uzela sokic da ga smirimo dok ne dodjemo doma i super je proslo. [sm=smiley1.gif]
Ja sam danas probala napravit kasicu od jabuke i shvatila da od sorte delises vise kasicu necu radit.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.5.2013 9:13:35)

Sto se tice pise ja sam i D svaki dan kod kupanja,a sad i L.Mislim da se to treba raditi jer se moze nakupiti ispod onog bijelog pa je to tesko onda cistiti.Jednom tako D nisam malo duze i onda mi bilo se skupilo toga.A i sve se trebam prevuci do 3 ili 4 godine i puno je lakse kad se to radi nego ne.Od prijateljice mali je morao ici kod urologa da mu on to prevuce.
Evanoi sto se tice sokica to moras sama odluciti.Kazu da kao dojenoj djeci ne treba nista vise.Jel mu dajes caj?
Meni se cini da mi L manje mlijeka popije od kada pije i sok,mozda nije zbog sokica,nemam pohma.Jucer je jeo oko 11.30,nekih 160 ml i onda tek u 17.30(bio zaspao od 14.30-17.30),usput sto mu se nije jos dogodilo da tako dugo spava i onda nije pojeo ni 160 ml.
Rizine pahuljice mu sad stavljam samo navecer.Kupila sam i od Milupe mlijecnu kasicu od griza(u kutiji s vodom se pravi),to sam mu mislila probati zlicicom davati

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.5.2013 14:46:12)

Joj cure, ne vreviše nego prevukli preko glavice skroz :)

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.5.2013 20:40:56)

cure, kako ste provele ovaj kišni dan? mi u jutro otišli u šetnju, i dobro da jesmo, jer je poslije šibnula kiša. maleni si je odspavao samo 2 sata tijekom dana, ali smo se kupali (ponovno voli kupanje[sm=smiley36.gif]) i sad se nadam lijepom spavancu. jooj, sinoć mi je cendrao oko 3 ujutro, pogledam ga, on mokar, popišan ko blesav. idem ga presvuć u polumraku (nakon dojenja da mi ne bude gladan), a on udri u vrisku. ajme, ajme, takvog ga još nisam čula. baš vriska, ko da ga netko muči. došlo mi da pustim sve, ali nisam mogla ga pustit tako propišanog.[sm=smiley13.gif] poslije sam ga stavila s nama u krevet pa se smirio.
danas je uspio dvaput jesti na svaka tri sata! jeeej! inače je uvijke na dva.
bumbi, dajem mu rijetko čaja, u biti, davala sam mu dok je još htio i bebimila. sad ga odbija pa se više ni ne trudim davati bebimil, a onda mu ne dajem ni čaja.
gdje kupujete mhranu? u dm-u ili bilokojem shopping centru?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.5.2013 21:26:50)

Mi smo od ujutro pa do popodne bili kod mojih[sm=bravo.gif]
Evanoi super sto mu se opet svidja kupanje[sm=bravo.gif]
Nisam skuzila sta pitas?Za kasice i to ili?Ja u Mulleru kupujem kasice,ustvari manje vise sve tamo kupujem.
Seraphyme jesi ti E razrjedjivala sokic s vodom ili ne?
Imam i pitanje za kasicu od jabuka?Jel stavljate i secera ili ne?Mama mi kaze da stavim,kao bit ce mu kiselo.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.5.2013 22:51:13)

E neće sok, piz*a mala[sm=jezicek.gif]
nisam nikad miceku razrjeđivala ništa, a te kašice su lijepo slatke same od sebe, nemoj ništa dodavati

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 7:44:42)

jutro[sm=kava.gif]
evo moja mrva još spava,sinoć od 9 sati[sm=bravo.gif] vrime je katastrofalno,lije ko iz kabla pa joj se vjerojatno neda dizat[sm=smiley36.gif]nego,u 9 smo naručeni kod ped,jučer joj je bilo 3 mjeseca pa idemo na kontrolu tako da je svakako moram probudit.zeznuto mi je šta sam sama tako da me strah da ćemo obe pokisnit dok ja nju i popratnu opremu strpam u auto,a još me više strah reakcije na cjepivo.šta ću ako dobije fibru,a ja sama kući,nisam nikad mirila temp bebi tako da neznam kako to izvest.na sto sam muka.ona ionako uvik urla kad je kod pedijatrice,mogu mislit koji će to danas bit show kad je cijepi.neznam uopće kakvu bi reakciju očekivala na cjepivo,kako su vaši reagirali?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 8:55:04)

Neće znači više sok[sm=smiley36.gif]
Ok,hvala za inf o jabukama.Mislila sam pošto su jabuke malo kiselkaste pa zato..
Daze ništa ne brini,bit će sve ok.Reakciju na cjepivo uopće nemora imati,pa tako ni temp.Meni ni D ni sad L nisu ništa imali.
A ako slučajno malo otekne nogica stavi oblog i bit će sve ok.Temp ja mjerim u guzu s digitalnim toplomjerom.Računa se tek od 37.5 da je temp
Javi se poslije pregleda[sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 8:56:36)

E,sad sam, tek skužila da nisam napisala da mislim na kašicu od jabuka kad same pravite,a ne kupovne?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 10:09:21)

ne stavljam ni u svoju. pravim od zlatnog delišeza ili ajdaredsa

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 11:45:20)

hej cure evo kod nas lijepo vrijeme pa smo češće vani popustila nas je ona prehlada hvala Bogu...a to za pišu ni ja neznam jel radim dobro [sm=zmeden.gif]....SMINKRET njemu njegova pedijatrica uopće neobraća pažnju na hemangiom samo ja pratim dal raste niko mi ne govori ništa njemu je na nožici malo iznad zgloba od nožice kako da kežem možda će mu bit u čizmicama,a jel ti rekla zašto će bit problem u obućici???TUCK fora mi narukvica pa sam zato pitala [sm=smiley1.gif] EVANOI al je malom Noici bilo burno taj dan...moj Noa još uvijek samo sisa a preko ljeta se mislim da će bit žedan jer se i on počeo dosta znojit kad sisa sva mu kosa mokra a nije baš tako velika,e pa mene muči da ako bude pijo vode da će manje jest jel griješim?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 12:05:43)

nelly ako mu daješ vodu neće biti manje gladan, ali daš sok ili čaj, to ima šećera pa onda ne kuže dobro glad

andydea -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 13:25:51)

Pozz mamice...
Kao što već znate pokušavamo organizirati druženje...datum je 8.6 na Bundeku...pa nam se javite na tu temu da vidimo koliko nas ima...
Svatko bi nešto donio i uz lijepi dan i veselo druženje...ostala nam lijepa uspomena[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
http://www.ringeraja.hr/forum/druzenje-mama-i-beba/m_859105/tm.htm

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 21:06:35)

Da zivim u Zagrebu ili negdi blize dosla bi rado,ovako teski[sm=smiley1.gif]bude li kakvo druzenje u splitu ili okolici doci cu[sm=smiley36.gif]
Bile na pregledu,mrva ima 5100 i 57 cm,narasla 10 cm od rodenja[sm=bravo.gif]
Cijepila se,prvo se smjeskala i gugutala a onda urlala,zvucalo je ka da place aj,aj,aj doktorica joj varila od smija.i posli cjepljenja popisala doktoricu za kaznu sta je bocnila[sm=jezicek.gif]
Nije imala reakciju iako sam ja cili dan strepila nad njom,popila preventivno sirup,al nije imala fibru.koje olaksanje[sm=smiley1.gif]
Dogovorili krstenje za 16.6. na tatin rodendan,jer je tata ljubomoran sta se rodila dan prije maminoga[sm=smiley1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 21:28:16)

i ja. ako bude di u istri, dolazim [sm=smiley1.gif]
a isto sam mislila da ako koja hoće s kopna malo na more, nek mi se javi [sm=smiley36.gif] osim nas, mogu se i mužići družiti, dječica isto [sm=smiley36.gif](i tebe,daze,pozivam,ako želiš sjeverno more[sm=smiley36.gif]).
ja upravo došla s vježba (dvaput tjedno idem), maleni se probudio 10 min prije i popio bebimil! to nije već dugo. eto što je glad [sm=smiley36.gif]
malena ti je, daze, veeelika!!! [sm=bravo.gif]
nelly, kad pedica ne obraća pažnju, moraš joj ti naglasiti stoput ako treba[sm=hudicek1.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 21:50:19)

evanoi,moja prijateljica je živila u puli,tako da sam ja u srednjoj školi jedno ljeto dva mjeseca bila kod nje i bilo mi je super[sm=smiley1.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.5.2013 23:10:01)

bok cure! Evo i mene konačno na raji [sm=smiley1.gif]
Bili smo 7 dana kod mojih roditelja i obišli pola Slavonije. Ivano ima 5 mj i 7,5 kg i 70 cm [sm=smiley1.gif]
Papanje nam ide super. Sisa u 3, 7, 12, 15 i 20, a kašica je u 9 i 17. Vodu voli najviše, ali prolaze i sve vrste čajeva i sokića [sm=smiley36.gif] Jedino ne želi više hip. Klopa pravljene kašice od jabuke i kruške i kupovne jabuka, kruška, šljiva.
Imamo velikih problema sa trvrdom stolicom. Rižiu i banane nikako ne smije. Znam mu nekada napraviti kašicu na kamilici, pije sokić od šljive i povremeno jede kašicu od šljiva. Tekućinu mu nudim stalno i dosta popije, oko 100-150 ml soka i oko 150-200 ml vode na dan.
Prešli smo gotovo potpuno na platnene pelene. Pampersice su samo za noć [sm=smiley1.gif]
Hemangiom kontroliramo kod dermatologa i nažalost raste stalno [sm=smiley19.gif]
Ova pegperego kolica su mi zakon. Ja nisam ni gledala druga, samo sam htjela muru 4. Da sam ih prije vidjela sigurno bi njih uzeli [sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 6:00:18)

Jutro...mi budni od 5 sati[sm=smiley29.gif]...sad sam si kavicu napravila,a on lezi i prica[sm=smiley36.gif]
Daze super za malu mrvicu[sm=bravo.gif].A vidim i krstenje ste dogovorili[sm=bravo.gif]
Tuck super i za vas i vase lijepo papanje[sm=bravo.gif].Zao mi je zbog tog hemangiona[sm=smiley13.gif]
Evanoi vidim strumfic opet papao bebimil.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 7:53:00)

a,bumbi,štrumfiću nije bilo druge jer je cica bila daleko [sm=smiley36.gif]
daze, pa ako poželiš opet doći, imaš kod koga [sm=smiley1.gif] a i ja bila dosta u splitu prije par god, radila sam na hvaru pa sam svako tolko đirivala splitom. uživala sam.... [sm=smiley1.gif]
mi budni od7, štrumfić se nacicao i sad priča ispod gyma, malo se ljuti, malo se smije. ful si je počeo promatrati desnu ručicu, onda je prinosi ustima i tako sve u krug. presmiješan je. [sm=smiley36.gif] on cica otprilike oko 3ipol, 7, pa 6, 11 i pol, 14 i pol, 17,19i pol, 21 i pol. Ali to zna i varirati često.
jully, vi ste u super rutini s papanjem [sm=bravo.gif]. platnene? su ti bolje? joj, ja ne bih i to prala, baš sam komotna [sm=smiley36.gif]
a bumbi, sad planiramo nekakve izletiće. reci mi, si bila do kopačkog? jel ima tamo kakva lijepa šetnica? prikladno i za naše bebice? ima uvijek vode ili ljeti presuši? prošle godine na kraju ljeta bili na lonjskom polju, baš smo se razočarali jer je bila suša pa krajolik nije ni približno izgledao kao fotkice koje smo gledali na internetu.

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 8:36:51)

Jutro cure! Mi idemo danas na sistematski. Jedva cekam jer mi zadnjih tjedan dana ima zelenu stolicu, nekad zeleno žutu. Prvo sam krivila kolač od bjelanjaka koji sam maznula[sm=smiley36.gif] poprilično, ali i dalje je kakica takva. On se inače normalno ponaša, papa, kaka kao i prije 4-5 puta dnevno, ali ne znam od kud odjednom takva promjena boje? Zato se i nisam žurila pedici.
Jully, jel mu jako raste? Meni se čini da je otprilike iste veličine. Nalazi se bas na onom pregibu iznad stopala pa ce biti rolem s cipelicama. Ali o tome cemo kad dojde vrijeme.
Bumbi, ja nikad nosam dodavala secera u kasice. Ionak kad skuže slatko stalno bi slatkiše [sm=smiley36.gif]
Nelly, pa tvoj će taman imati 4 mjeseca krajem lipnja pa mu možeš davati čaja i soka.
Evanoi, ja dam blizu tebe po ljeti[sm=smiley1.gif] Muž mi je iz Rovinja, a moji su pola godine u Barbarigi. Ja obično budem u barbarigi jer tamo imamo dvorište pa nam je komotnije.

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 8:50:07)

Mi smo izludili noćas, kakanje ga totalno pati, budio se svakih pola sata u grčevima. Sada je konačno pokakio mali tvrdi komadić ali i dalje je pomalo nervozan. Sad je maznuo kašicu od šlive pa čekam [sm=smiley1.gif]

Hemangiom nam je narastao duplo [sm=smiley19.gif] Kaže dermatologica da je problem ako se ogrebe, jer nema šanse da zaustavimo krvarenje. Njemu je na lopatici, pa je mala vjerojatnost da se zagrebe, ali nije mi baš svejedno. Može se odstraniti u Zagrebu laserski, ali mora u potpunu anesteziju pa mi se baš i ne žuri. Mislim da bi ti svakako trebala otići dermatologu, pošto mu je na nezgodnom mjestu.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 10:02:41)

Evanoi ja ti dugo nisam bila u kopačkom ritu,ali šogi nekidan bila i kaže da je lijepo[sm=smiley1.gif].Samo neznam kakvo je tamo stanje s komarcima,ovdje kod nas je katstrofa,nemožeš stajati ni sekunde vani,napadaju te bar 5,6 komada odjednom[sm=hudicek1.gif]
Sminkret javi se poslije pregleda[sm=smiley1.gif]Kako vaš dermatitis?
Meni L trenutno nema ni jedan lišaj,ali stalno koristimo Aderma kremu.Kakvu češ ti za sunce kupiti kremu s obzirom na dermatitis?Ili kakvu si za curku kupovala?
Meni L manje više stalno ima zelenu stolicu,ali mi pedica još na zadnjem pregledu rekla d aje to dobro[sm=zmeden.gif]..dobro moj je na Ad a tvoj cica
Jully žao mi je što se toliko mučite s kakanjem[sm=smiley13.gif]
Pogledala slikice,super su[sm=bravo.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 11:02:07)

pa sminkret, baš bismo se mogle i upoznati ako dođete u barbarigu!![sm=smiley17.gif]
bumbi, kad ćemo vidjeti tvoj albumčić? onda ništa od kopačkog po ljeti.[sm=smiley13.gif]
jully,šta hemang se ne povlači sam?[sm=smiley13.gif] pogledala sam i ja slikice, super su [sm=smiley1.gif]
a,bumbi, valjda pedica zna. vjeruju da je obro. i meni je patron rekla da ako ima i zelenu,da je sve ok. ti vidiš da lijepo napšreduje,da je zadovoljan,dobro papa... nema razloga brigi.
stavit ću još koju novu slikicu štrumfića pa pogledajte!

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (7.5.2013 11:50:15)

jutro,
mi se digle u 10 sati,beba sad opet spava[sm=bravo.gif]kiša opet pada pa je ionako vrijeme ko stvoreno za spavanje.
jully i M je jučer imala dva puta zelenu stolicu,al jede normalno ko i uvik tako da se ne zabrinjavam.
jučer je mm doživia šok.oko 9 sati M zaspala i ja je stavila u sobu u krevetić,a nas dvoje sjedili na balkonu.odjednom ona zaplače i tata ode da vidi šta je,kad vraća se s njom u rukama cili prestravljen.kad šta,kako je madrac još uvik podignut na najvišu razinu,mrvica se privukla skroz uz ogradicu,okrenula se na stomak,podigla na rukice(??!) i glavu naslonila na ogradicu i upire se nogama.nismo mogli doć sebi od čuda.prvo mi nije jasno da se digla na ruke,inače kad je stavim na stomak to baš i ne voli,malo se podigne i onda se zavali.neznam ni kako se okrenila na stomak kad ni to još nisam vidila da radi,a ležala je na leđima kad sam je ostavila.
uglavnom,spustili smo razinu madraca i def je više ne ostavljam da leži sama na kauču,jer ko zna oću li je nać na njemu kad se okrenem[sm=smiley1.gif]
evanoi,budeš li u splitu javi se,ili bilo ko od vas[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>