RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 15:15:28)

to prošlo, novo došlo.....
boli me bubreg i peče dok pišam. mislim da trunem

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 19:14:57)

hej cure mene dugo nije bilo pripreme za krštenje mi nisu dale disat jučer je moj Noa posto dijete Božije sve je prošlo super ni hladna sveta voda mu nije smetala,a jučer prije krštenja kod pedijatrice počeo mi se gušit od šlajma kašlje jadan a nemože iskašljat doslovno sam umrla od straha ufff na kraju pedijatrica mu nije dala ništa kaže da se nije spustilo u pluća da mu je u nosiću da mu sipam fiziološku i evo danas mu bolje razrjedu mu šlajm pa mu mogu s onim što ja kažem usisivačem izvuč malo iz nosića al makar mi bez obzira na sve može mirno spavat i papat...i danas mu kupim prospan čepiće da prije sve izbaci i nisam mu mogla stavit stisne guzu šta li ja još natrpala kreme i on jadan plače i nemogu nemogu mu na silu ozljedila bi ga tako...joj SERAPHYME ako su bubrezi onda znam kako ti je ja sam radi njih prije 4 godine ležala 10 dana u bolnici nadam se da šta god je da će brzo proć...DAZE kako je Malecka?EVANOI šta ti misliš jesu dobre one marame na onoj stranici?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 20:08:25)

Seraphyme svašta te snašlo[sm=smiley13.gif]
Nelly čestitke za krštenje[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],a žao mi je što ga toliko nosić pati.Ja nisma nikada koristila te Prospan čepiće,tj.prije ih nije ni bilo.Jesu oni dobrii za šta su točno?
Cure bebice koje su AD koliko vam piju tekućine?Meni L jako slabo,dajem mu Hipp od kamilice i za probavu.Danas je jedva popio 20 ml[sm=smiley13.gif].Kao da mu se gaid kad mu dam,još i hladan neće nikako piti.Od 4 mj će moći i Hipp od maline i šipka pa se nadam da će mu se taj svidjeti

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 21:18:34)

Bumbi moj obozava caj i pio bi ga kad god bi mu ponudila. Dnevno popije oko150 ml. Pije mlako ili hladno. Pije i vodu

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 21:46:47)

nelly, pa mislim da bi trebale biti ok. ja sam kupila s ove stranice:

http://www.dodoty.com/marama.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=53&category_id=5

baš tu maramu, cvijet, i jako sam zadovoljna. evo, i danas šetali uz more sat vremena u njoj [sm=smiley36.gif] bitno je kod marame da nema u sebi elastina jer se onda nakon kratkog vremena rastegnu i više nisu sigurne za nošenje. ova koju sam ja naručila je stopostotni pamuk. stigla mi poštom i platila sam pouzećem. to mi je najbolja varijanta.
kupila sam i ovaj mei tai:

http://www.dodoty.com/mei-tai.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=125&category_id=1

iako njega još nisam probala jer maleni prvo mora moći držati glavicu sam. možda su malo skuplji, ali ja sam uvijek radije za originalni hrvatski proizvod. [sm=smiley1.gif]

bumbi, moj pije kamilicu kad mu damo, nekad više, nekad manje. od 10 do 60 ml, ali ne svaki dan (ovisi koliko taj dan je na cici, tj. pije adaptirano). sax, tvoj pije običnu vodu iz špine ili bočice? otkad mu je daješ?

nelly, kako malecki danas?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 21:53:48)

Sax pa on ti super pije[sm=bravo.gif].
L vodu nikako nece piti,a caj se borimo.Ja mislim da on najvise ako je popio je bilo 50 ml,ali to je rijetkost.
Evanoi super za setnju i sto mu se svidja u marami[sm=smiley1.gif]
A jel ti u kolica nece nimalo biti?
Ja koristim iz boce vodu i za caj i za AD

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 22:10:39)

Ja koristim prokuhanu voduiz boce jer je ova vodovodna prepuna kamenca pa radje koristim kupovnu. Tekucinu tj na pocetku samo vodu sam mu pocela davat kad sam se prestala izdajat sa njegovih mjesec i pol. Na pocetku sam mu davala na zlicicu a onda smo presli na bocicu, stim da za mlijeko koristim aventove a za caj i vodu staklenu nukovu. Sto se nosiljki tice ja sam si narucila vise vrsta pa cu ih isprobat i zadrzat one koje nam pasu a one koje nam ne pasu vratit, hvala bogu uspjela sam tako dogovorit jer sam tako sigurna da cu kupit nesto sto nam najvise odgovara. Jedva cekam da stignu pa da idemo bez problema po stepenicama i u trgovinu...

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.4.2013 22:27:05)

nelly dobro je,hvala na pitanju[sm=smiley1.gif]
ono povraćanje se smanjlo kad smo napunili 2 mjeseca.zna joj se još desit,al puuuno rjeđe i u manjim količinama[sm=bravo.gif]evanoi je pitala za oko.prešlo joj je i na drugo al su kapi to riješile tako da je i to ok.
ma moram vam se pohvalit kad sam ponosna mama[sm=smiley36.gif],svak ko je upozna komentira kako bistro i fokusirano gleda a tako mala i da se vidi na njoj da je karakter koje face slaže[sm=jezicek.gif]na slikama iz rodilišta kad je izlazila se smije,ali baš na svakoj slici.znam da su to nesvjesni osmijesi bili,ali prekomično je vidit tek rođenu bebu da se smije na slikama.
ja sam M probala dat čaj od komorača,onaj od prvog tjedna života tad kad je puno povračala jer su babe govorile da će joj to smirit želudac.prvo nije tila ni čut za to nego radila gadljive face ko da će se izrigat ako ga iti lizne[sm=smiley36.gif].uspila sam joj uvalit jedino kad je bila jako gladna i to samo ako je čaj topal,al i tad bi brzo pljunila kad bi skužila da nije sisa [sm=jezicek.gif]
danas sam bila u cityja,nakupovala se robice za ljeto za nju,nisam mogla odolit ljetnim haljinicama i kompletićima.ode porodiljni[sm=smiley1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.4.2013 8:36:14)

sax, gdje si to naručila?
bumbi, bude u kolicima nekih 20ak minuta i onda hoće van.nekad uspije i malo više. ali ne kao na početku kad smo mogli šetati u kolicima i po sat vremena.[sm=smiley13.gif] al, dobro, valjda bebač raste pa mu se mijenjaju i želje.
joooj, sad me strah... mali nećak bio u srijedu kod nas, u petak išo na hitnu - vodene kozice!!! i sad me strah da će i moj dobiti jer ga je bio skroz dirao, mazio... ajajajaj... samo nam to fali [sm=zmeden.gif]rekla pedica da za nekih 15 dana ima šanse da dobije [sm=smiley13.gif] jooooooooooooooojjjjj!!! nadam se da je čudesan i da je otporan[sm=duda.gif]
daze, čiji je taj čaj od komorača? ja sam tražila neki čaj za maele bebe, al samo nailazim tek od par mjeseci života.

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.4.2013 8:53:23)

Hippov,imas u dm- a za 30 kn

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.4.2013 9:00:37)

Jutro cure[sm=smiley1.gif]
Ja ne prokuhavam kupovnu vodu.Mi isto imamo Hipp čaj od komorača
Sax super što tako možeš,nadam se da će vam nešta od toga odgovarati.
Joj,evanoi nadam se da ipak neće dobiti vodene kozice[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
Kod nas u vrtiću već dugo vladaju,pa ne idem s L po D u vrtić baš zbog toga da ne dobije i on,a kažu da je opasno da tako male bebice dobiju[sm=smiley13.gif]
Mi ćemo kasnije kad se L probudi i papa ići malo do A.malla[sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.4.2013 9:01:24)

Jel glasate cure za mog čupavca?
Ima njih dvoje što već imaju jako puno glasova[sm=smiley13.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 7:49:56)

Jutro drage moje. Nas nema jer jednostavno nemam vremena sjesti za komp. Gospodinčić spava svaka dva sata po 10 minuta, tako da slobodno vrijeme moram korsititi za puno važnije stvari. Puno šetamo, po noći dobro spavamo. Uvela sam mu žitne pahuljice Milupa, da ovo malo što pojede barem bude konkretno! Dobili kupon za Konzumove pelene i super su. Izgledaju mi kvalitetnije od DM ovih, puno su tanje i mekše. Trenutno tražim nekoga tko ima maramu samo kako bih isprobala želi li on u nju. jer koliko vidim ima i klinaca koji ne žele.
Nama sada slijedi Prva pričest moga D.
Pozdrav svima!
Hej Bumbi, ne mogu nigdje pronaći gdje to mogu glasovati za L, pa daj samo stavi link!

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 8:03:01)

Evanoi narucila sam sa istih stranica di i ti, zamolila sam zenu i izasla mi u susret. I da Bumbi di treba glasat dai mi pomognemo da se skupe bodovi?
Moj M se okrece na bok sa leda ali jos se nijeuspio okrenut se skroz na trbuh, zeli jer se ljuti sto ne uspjeva pa mu pomognem i sav si je vazan onda kad lezi na trbuhu [sm=smiley36.gif].

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 10:25:54)

a, super, sax. moj se,hvala B, voli nositi u nosiljci.samo trebam paziti, naravno, da ga ne stavljam kad plače. inače, jako brzo se umiri pa čak i zaspe.po ljeti će mu biti vruće,ali nadam se da još 2 mjeseca pa će moći sam držati glavicu - onda ide u mei tai. a imamo i klokanicu otprije tako da ćemo se snaći.
aj, baš ću kupiti taj čaj u dm-u.
da, bumbi, gdje to glasamo? i kakvo je to glasanje uopće? neko natjecanje ili?
lotte, koliko ti ima kg tvoj N?ako ne naručiš odmah, možda bi ti bilo bolje odmah mei tai. on je malo praktičniji jer se brže složi, nema onako druge trake ko marama, a jedini je uvjet da bebač drži sam glavicu. iako i marama izdržava preko 15kg. no moraš je omatati i ljeti je u njoj vruće zbog tih više slojeva.
a ja prokuham običnu vodu (iz špine) ujutro pa je stavim u termosicu i imam za cijeli dan za štrumfića tak da ne moram stalno kuhati, pogotovo kad on zavija, to mi je spas [sm=jezicek.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 11:16:43)

otvorila je bumbi temu di je stavila link da se glasa za njenog čupavca.
inače, Bumbi pa mali ti je prekrasan.još nisam vidila tako malo dite s toliko puno kose[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
mi spavali od 22 do 10 jutros,uz 3 dojenja al ih nisam ni osjetila[sm=bravo.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 12:10:35)

bili mi jučer na pričesti od mm nećakinje. sve prošlo divno dok nismo krenuli doma i micek upao u plitki ribnjak

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 14:43:53)

Prvo da kazem da je micek legenda[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ej lotte evo i tebe.Vidim i vi uveli pahuljice,ali zitne[sm=bravo.gif].Spremate se za pricest.
Cure napisala vam je daze da sam otvorila temu i tamo ima link za glasanje[sm=smiley1.gif]Hvala ti daze,vjeruj mi da se i mi jos uvijek cudimo koliko ima kose[sm=smiley36.gif]
Nabavila sam onaj gusti cesljic za tjemenicu i sinoc smo opet mazali se uljem i dosta sam skinula,ali opet mu kosa masna uzas.
L sam sinoc prvi put dala 200 ml Hippa s rizinim pahuljicama i sve pojeo[sm=smiley1.gif].Nocas se probudio saml jednom u 2 sata i dala mu jesti 160 ml i pojeo i malo plakao da bi jos ali je zaspao.Ujutro oko 7.3 opet pojeo 200 ml s pahuljicama i tek u 12 opet jeo ali samo Hipp,napravila mu 160 ali mu bilo malo pa morala jos.Tako da sada papamo vise ali i s vecim razmacima[sm=smiley1.gif]
Rekla sam vec kako slabo pije i jucer mu kupim caj od maline i sipka i dam mu i on popije 60 ml,cak je htio i hladan,lopuza moja mala.Jutros je isto vec 40 ml popio

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 15:32:00)

ma micek stvarno legenda. mi uvijek u centru pažnje [sm=smiley11.gif]

bumbi jel mu kupuješ hipp čaj u mulleru? tamo je ono veliko pakovanje cijena kao malo u ostalim dućanima.

E ni sro tjedan dana. danas sam bacila sokne, i njih je usro

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.4.2013 20:09:16)

Taj Hipp od maline i šipka nema u Mulleru.Njihovi su svi od 6 mjeseci i dalje.Danas je popio 100 ml čaja za cijeli dan[sm=smiley1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 11:12:55)

bumbi, možda sam previdjela ili što... baci mi link ili napiši naziv teme di se glasuje za tvog čupavca.

jooooj, cure... ja ne znam što je mom štrumfiću ova dva dana, pekmezav je, stalno bi visio na cici, nikako mu dosta, a po noći, nakon što se zbudi, ne može se više smiriti, čak ni u našem krevetu. stalno hropće, mekeće, frkče. mislim da se pretvara u neku životinjicu [sm=smiley36.gif] taman smo se nekako navikli i lijepo počeli spavati s jednim buđenjem i sad opet... ajme, ajme. sva sam umorna. a on, gospodin SAD lijepo spava - ali na mojim rukama, ako ga odložim, počinje plakati. su i vaši tako varirali?

mamice dečkića, pitanje: kako vi namjestite malog pišu da stoji u pelenama? meni patron rekla obvz.za gore, kao da je tako fiziološki. meni se ipak čini da je prirodnije da mu stoji za dole. ionako miruje [sm=jezicek.gif] je li to uopće nešto važno ili ne?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 13:26:26)

što se tiče piše..... mene pilali stalno mm i njgeova mama kako mora biti gore, a ja ga ne diram... pitala ja pedijatricujel to istina i zašto mora bit. žena rekla da ionako samo otkliže prema dolje, da je to glupost. ja imam super pedicu kojoj potpuno vjerujem tako da sam nastavila normalno previjati bez mrdanja[sm=jezicek.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 13:38:08)

Ja mu isto ne stavljam pišu prema gore,i meni tako pedica rekla.A za D mi je rekla da mora biti prema gore,e sad šta se promjenilo u 5 godina nemam pojma[sm=smiley36.gif]
Evanoi nadam se d aće ga to proći,ja s L nemam problema što se tiče spavanja,nekad ga legnem i on zaspe(najčešće navečer tako bude)a preko dan ga malo na rukama nosam i on zaspe i supstim ga u krevetić
Evo link evanoi
http://www.roditelji.hr/bebe-natjecaj/?gallery=1&entry=25&p=3

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 14:12:51)

Moj sad ima fazu po danu da spava na rukama, cim ga spustim se probudi ili odspava 10 minuta. Jedva cekam da to prodje, valjda bude...
Nama su na tecaju prije poroda rekli da pisu ne treba stavljat gore, jer da je zapravo prirodan polozaj prema dolje..
Ja ga nisam namjestala na pocetku, ali sada ga uglavnom stavljam prema gorejer se znalo desit sa pelele propuste - piso bi se namjestio bocmo pa bi tu promocilo...

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 14:46:25)

jooj, sax, kao da su se naši dečki dogovorili¨! to i moj radi, to s rukama.[sm=hudicek1.gif]
a vidiš, ja ga stalno stavljam za gore, a svejedno bude popišan bočno. od danas se neću više mučiti zamarti time, kako mu stoji, tako nek mu stoji. [sm=smiley36.gif]
sad sam ga uspavljivala sat vremena!!! malac počne spavati i taman da ću se dići i otići, kad ono otvori jedno oko. kao da provjerava jesam li još s njim. grrrr[sm=hudicek1.gif] onda ja produžim i opet ista priča, ali ovaj put otvara oba oka![sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] za poludit i za nasmijat se kad konačno uspiješ[sm=smiley36.gif] baš je lukavac. sda ćemo vidjet koliko će spavati....
joj, bumbi, baš ti je smiješan i sladak!!! eto, glasovah ti za njega. koliko bebica će imati čast biti na naslovnici? ja sam svog poslala samo za na stranice, sad iščekujem travanjski broj da vidim jesu li ga već stavili, mada sumnjam jer fotkica ima puuuuuno.
a mi u četvrtak na pregled kukića! bilo bi fora da više ne moramo nositi širko povijanje. svaki drugi dan peremo bijelo zbog tih pelena koje sve ispopiša i pokaka! [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>