RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 20:07:30)

L se još ni jednom nije propiškio.
Evanoi hvala.svaki mjesec od 4-9 mj se bira po jedna beba i onda od tih svih pobjednika se bira pobjednik za naslovnicu.Ajde nadam se da će biti u novinama,i ja sam poslala.Mi smo u sad zadnjem broju Mama&Beba bili iosvojili nagradu[sm=smiley1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 20:39:34)

Joj, super, bumbi! Šta ste bili osvojili? L ti je strašan - nijednom se nije propiškio!!!! [sm=bravo.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 21:29:28)

Dobio je neku igracku za kupanje[sm=smiley1.gif]
Preko noci ga nikad ne presvlacim.i nije se nikad propiskio.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.4.2013 21:45:21)

bili danas na savjetovalištu.ugl, 6350/66/40, dečko je savršen. sve ok, cijepljen

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.4.2013 8:01:00)

jutro[sm=kava.gif]
sad nešto čitam vaše postove i razmišljam da su na zimskim bebama sve mali dečkići,mislim da je jedino bombončić još imala curicu[sm=smiley36.gif]
mala još spava.jučer bili kod sveki na rođendanu,a s njom žive brat i nevista od mm i troje djece,s tim da je jedno novorođenče staro 5 dana.kaos im u kući,puno ih ima[sm=smiley36.gif]
M nije spavala popodne tako da ih je sve nervozno promatrala,nije mogla zaspat od dreke tako da je sinoć jela u 9,jedva zaspala plačući oko 10 ipo i sad još uvik spava.ja je budila u 3ipo i u 6 da joj dam jesti jer bi mi sise pukle,a ona samo nastavila spavat[sm=bravo.gif]
čekam da se probudi da je podojim pa idemo nas dvi cure do frizera,nisam bila od prije poroda sva sam začupavila[sm=jezicek.gif]
jučer je snimali kako "priča".ja joj govorila "ej" i "aaa",a ona sve ponavlja zamnom i smije se na sav glas.to je bio show po kući,veselje samo takvo[sm=smiley1.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.4.2013 14:33:36)

bok cure! čitam vas ali se ne javljam.
Čestitke Nelly na krštenju!
Bumbi, klinac ti je zakon - glasala sam.
Sve vi koje uživate u skitnji i šetnjama - samo naprijed![sm=bravo.gif]
Kod nas svašta. Prije 2 tjedna sam završila na antibiotiku zbog mastitisa. Cista koju imam na lijevoj dojci je zablokirala kanal i napravila se gradna gromada. Ne možeš razmasirat, tu samo antibiotik pomaže[sm=smiley19.gif] Ovo dojenje me stvarno zamara, sasvim drugačije nego sa O, stalno neke komplikacije. Jedva čekam 4.mjesec da krenemo s dohranom!
Mislim da je Evanoi pisala da ima blister na bradavici. i meni se noćas napravio. Kad sam ga probušila, mlijeko šiktalo. Kako je sad kod tebe, Evanoi?
Moj malac ima hemangiom, ima još koji?
Bila ne pregledu kod gin. Na lijevom jajniku 3 ciste, jedna do druge, veličine preko 8 cm. I eto ti, nikad mira.
Puno smo vani, šećemo, malac spava. Obožava se vozikat. ja ću ga vozit prva 3 mjeseca u košari, i tak mu bude taman, a onda prelazimo na sportski dio (onaj blago ukošeni položaj).
Bumbi, jel tvojem nisu premali bodići 68? Mi više-manje na 74, jer ga manji stežu, pa ga svrbi zbog dermatitisa.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.4.2013 20:43:18)

Seramphyme super za sistematski[sm=bravo.gif]
Ej sminkret evo i tebe[sm=smiley1.gif].Vidim kod tebe svasta nesta bilo,zao mi je sto si to sve prosla.L nema hemangiom,gdje ga on ima?sto se tice bodica L nosi i 62 i 68,zavisi koje,ima jedan 56 iz H&M-a,oni imaju vece modele,a recimo imam jos od D iz T.limaca i ti 68 su mu onako skoro pa mali.Sad kratke rukave mu kupujem 68.Sto se tice dermatitisa od kada koristimo A dermu mu se sve povuklo[sm=bravo.gif]Bio mu se i na licu pojavio lisaj ali brzo i on prosao.Ja ga i dalje mazem Adermom.Kako je vama?
E,,kod nas poceli komarci,ali tek kad sunce zadje.Mi nismo tada vise vani,qli svejedno sqm mislila kupiti nesta za mazanje.Za D sam kad je bio tako mali koristila Chicco protiv komarca jer je od 0 mjeseci,a sad nisam vidjela da opet ima,u Dm-u je bilo.Jel vi planirate kupovati i sta?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.4.2013 21:43:09)

nas nisu lani komarci napadali nego oni papadači ilikakosevećzovu, proklete nemani koje ne vidiš, a do jutra te izbuše ko goblen. pojma nemam što ćemo ove godine ni kako će bit. valjda ću ga mackati nečime.

bubi nosi 68/74, pojma nemam kakvi su to modeli ili ga ona sestra u ambulanti ne mjeri kako treba.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.4.2013 22:02:54)

o, smninkret, dobro nam se vratila [sm=bravo.gif] da, ja sam imala blister, pa sam ga malo izgnjavila - stavljala obloge od maslinova ulja između podoja, a prije dojenja ispirala vrućom vodom, i malo sam ga bila kao noktom zagrebla da se otvori. i sad je skoro pa nestao, još je baš mala mrvica koja se nekad uopće ne vidi, nekad se vidi, ali bitno mi je da ne raste. nije mi mlijeko šiktalo jer sam ga (valjda zbog toga nije šiktalo) prije bušenja "izmrcvarila". se tebi opet pojavio? ti je u potpunosti nestao? jesu li ti nače cice sad ok.što se tiče [sm=hudicek1.gif] mastitisa? ajd, samo nek ti prođe!!!
meni je super dojenje zbog bliskosti s malenim. često se smijem jer je počeo izvoditi akrobacije po cici. zna danju zaspati na meni pa onda u snu tražiti cicu lijevo-desno (a imam majicu) i onda nikako je nać. smijeh! pa mu ja maknem majicu i onda je nanjuši...pocica je (sve to u snu) i nastavi spavati. ali katkad mi tako ide na živce to dojenje.mekad me baš izmrcvari. osjećam se ko kravica [sm=smiley36.gif]
moj nosi od 56 do 74. sve ovisi o modelu i firmi.
ja danas bila na sastanku grupe novopečenih mama. to nas patronažna okupila. ste bile vi koja? upoznala sam neke nove mamice. i začudila se jer su nam djeca tu negdje s rođenjem (svi u veljači), a moj je tako veeelik, (DEBELIĆ [sm=jezicek.gif]) naspram njihovih!!!
seraph, bravo za malog zdravog dečkića! ovo malog iz milja, da ne bi bilo zabune [sm=smiley36.gif]
mi sutra na kukiće. joj, moram sama s njim jer mm radi. nadam se da: 1. neće biti precendrav i prevrištav kao posljednja tri dana i da 2. neće isprazniti svoj mirisan paket baš kad bude pregledavan. jer jučer i danas svaka pelena je bila u svim zemljanim bojama[sm=smiley36.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.4.2013 23:05:04)

Bok mame. Pratim vas redovito, ali ne stižem tipkati.

Danas nam je bila patronažna i moj dečko je 7380 g i 69 cm - dugonja mali. Spava dobro preko noći, a po danu gotovo nikako, ali jako je vesela, brbljava i nasmijana beba.

Stigla nam je danas nosiljka http://www.carrymeaway.com/category_125/ERGO-Options-Baby-Carriers.htm bila snižena u minigreenyu za 730 kn i super nam je [sm=smiley1.gif] Voli i kolica i već dugo se vozi u sportskom dijelu, a kada zaspi u autu vozim ga u as.

Vrt je zasađen (došli su nam djedovi u pomoć), nema čega nema. Od boba, batata, šparoga, buča... standardno paprike, rajčice, mrkva, salata. krastavci, patliđan, luk, grašak, cvjetača, brokula, koraba, kelj..... pa sve do aronije, goji, maline, kivano, papaja, stevija, borovnice, ribizli ......

Bili smo sami na sajmu u west gateu prošli vikend i sada vudim da mogu s malim svuda pa prekosutra idemo malo u slavoniju kod mojih, a tata neka radi [sm=smiley36.gif]

klopamo voćne kašice ujutro i naveće, a ostatak sisa i sasvim je zadovoljan. Popije dnevno pola hipoviog sokića od šljive i oko 100 ml vode. Vodu najviše voli, ali imamo problema sa tvrdom stolicim. Bananama i riži ne smijemo ni primirisati [sm=smiley19.gif]

Ivano ima hemangiom na ramenu. Ne raste pa ga nećemo dirati. Samo idemo na kontrolu svaka 3 mjeseca

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 9:48:22)

Hej Jully evo i tebe[sm=smiley1.gif]
Super za vrt,vidim imat ćete svega[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Vi koje vozite u sportskom djelu kolica kakva imate kolica?Možda i ja probam,ali taj sportski dio mi je dosta nizak,za razliku od AS kad je na kolicima,pa neznam...
L se već dvije noći zaredom jednom budi za papanje i onda pojede 200 ml i zna se oko 5 opet vrtiti,ali mu dam dudicu i smiri se.Nadam se da će tako i ostati[sm=smiley1.gif]

Vesna 0501 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 14:36:21)

Otkad nisam bila ovdje! Ruke pune posla! Daze, nisu bas sve muskici, moja Nikolina se rodila 21.11.2012. - malo je uranila i uhvatila zadnji vlak (u 22:57 se rodila) da bude mali skorpionic!

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 18:15:39)

E jeo kašu od jabuke danas[sm=bravo.gif]

to dijete je žderonja[sm=jezicek.gif]

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 18:49:42)

Mi pocinjemo drugi tjedan sa dohranom. Ti si znaci sa jabukom pocela? Koliko si mu ponudila i koliko je pojeo?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 19:27:00)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za E
Mi cemo poceti prvo s mrkvicom,pa onda jabuka.Vec su kasice spremne[sm=smiley1.gif].Tako sam i s D pocela.
Danas komaraca ko u prici,uzas jedan[sm=hudicek1.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 19:54:11)

već počinjete s dohranom?ja sam mislila da to ide sa 6 mjeseci?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 20:02:47)

daze, kažu sa 6 mjeseci ako samo dojiš (i ako beba nije gladna, najbolje ipak osluškivati njene potrebe), a inače sa 4.
jooj, cure s iskustvom, pomozite: jučer i danas maleni skroz odbija bebimil, samo je na cici, svakih sat vremena skoro i svaka pelena (ili gotovo svaka) je pokakana, mekana stolica. ne znam trebam li to svrstati u proljev ili što. kako da mu pomognem? a možda je to i normalno, ne znam. [sm=zmeden.gif]

danas bili na kukuićima, doktorica kasnila pa maleni ogladnio, skočio na cicu. u to dođe dok., prekine ga u jedenju pa joj se osvetio - kako ga okrenula na bok, tako joj prdnuo u facu [sm=smiley36.gif] uglavnom, nema više širokog povoja [sm=bravo.gif]

blago tebi s vrtom, jully, prava stvar i bravo za nosilljku [sm=bravo.gif]
sax, zašto započinjep? ti se čini gladan ili zbog mjeseci?

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 20:08:37)

aha,valjda ja onda neću prije nego napuni 6 mjeseci.zasad joj je dovoljna cica,super jede i spava.
evanoi draža mu cica nego umjetno mlijeko [sm=smiley36.gif] M ima stolicu iza svakog podoja i od rođenja joj je mekana tako da je meni to normalno[sm=smiley1.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 21:04:49)

ima 4 mj, jabuku skuhala u onom aparatusu koji sam kupila, jedna jabuka srednje veličine i sve pojeo. sisa noramlno, uobičajen broj obroka.

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 21:55:41)

seraph jel to po preporuci ped ili?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 22:14:56)

Seramphyme super za E i za novi aparat sto cini cuda[sm=smiley1.gif]
Meni D nije htio domace kasice,samo kupovne.Nadam se da ce L htjeti,ali ja nisam mislila kuhati voce nego svjeze izmiksati.Jel se bas mora skuhati ili?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 22:16:41)

baš, da, daze, dosadio mu bm, hoće samo cicu. zna on kako si osigurati ljetno putovanje - osigurati dobar budžet mami i tati [sm=smiley36.gif] više mu ne dajem ni taj jedan obrok adaptiranog. ako skužim da je opet (ko na početku) gladan, ću mu ga vratiti. po noći mi lijepo izdrži, ali danju bi svakih sat, sat i pol, rijetko kada 2 sata jeo. kako tebi, daze, jede malecka?

cure, kako se odlučite koju kašicu ćete prvu napraviti, npr. mrkva ili jabuka? jel to svejedno?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.4.2013 23:55:16)

to je po mom vlastitom nahođenju. iskreno, meni bedasto to ko pravilo da se ne daje do 6 mj, al ajd, svatko zna svoje. micek je mrzio domaće kaše, uvijek sam mu kupovala. ovaj hoće, nadam se da će tako i ostat. svejedno je što se prvo daje, jabuka, banana, mrkva.... tzehnički gledano, trebale bi biti prvo bezglutenske žitarice.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (26.4.2013 6:43:38)

Tako i kod mene.Dat cu provo mrkvicu jer mislim da mozda je bolje da prvo proba nesta sta je goreg okusa[sm=smiley36.gif],pa onda jabukicu koja je fina.Tako sam i s D,pa cemo tako i sada.Isto tako kao seraphyme nadam se da ce mi sad L htjeti domace kasive.Po meni su i gluposti kad kazu da mu prvo das samo 1,2 zlicice i dosta.pa necu ga sad nosopati neznam ni ja koliko,ali opet tako malo necu.
Mi smo polako uhvatili i neki ritam spavanja,barem onaj prvi jutarnji,ide oko 9.30[sm=smiley1.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (26.4.2013 7:52:35)

meni patronažna rekla da je zovnem kad mala napuni 4 miseca pa da će mi objasnit tu dohranu,kad,šta,kako...
ja bi možda isto počela negdi sa 5 miseci da se navikne dok počne škola u 9.mjesec da je mogu mirne duše ostavit babama na čuvanje par sati dok radim.čisto da ne ovisi samo o sisi.
evanoi,ona jede danju točno svakih 2ipo sata,nevjerovatno mi je to da je naštimana ko sat[sm=smiley36.gif]a navečer kad zaspe onda prođe i po 6 sati u komadu.sinoć npr.jela u 8,u 9 zaspala i nije tražila do 2ipo,znači prošlo je skoro 6 sati.ma nije ona tražila ni tada nego je ja prebacim iz krevetića i dam joj jest jer mi se sise prepune ko da će puknit pa moram[sm=jezicek.gif]inače je nebi ni budila.
jela opet u 6ipo i sad još uvik spava.zadovoljna sam s obzirom kako nam je bilo u početku s onim povraćanjem i nespavanjem nikako,baš smo se napatile[sm=smiley36.gif]
nisam mogla virovat da će to proć i da će se sve stabilizirat al eto.
ona i po danu spava u par navrata,po pola sata,a bar jednom u danu 2 sata.za poželit,dobrica moja[sm=bravo.gif]
sviđa mi se taj aparat šta imaš seraph al mi skup tako da ćemo kuvat standardnom metodom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>