Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 16:52:10)
|
Bok mame, evo nema me nikako, nisam imala na racunu pa kad imam ne stignem:) Trebalo mi je dugo da sve procitam sto ste pisale, pa dok sam dosla do ove zadnje stranice zaboravila sam sto sam htjela pisati :P zelim novim mamama cestitati i pozeljeti dobrodoslicu na ovu temu! Evo da odg na ponesto sto sam zapamtila : Moj A je bljuckao uzasno puno u pocetku, i onda sam ga prestajala stavljati na rame da podrigne jer mu previse pritisne trbuscic pa ga stavljam okrenutog ledjima prema sebi, jedna ruka od iza ispod. guze a druga naprijed na prsima :) bljucka i dalje pomalo, prije je puno vise, vjerujem da je to taj refluks :) Setamo kad je lijepo vrijeme, znamo biti cijelo poslijepodne negdje, on spava u kolicima, boli ga briga :) U autu se vozi u AS, maxi cosi neka( dobili smo je pa ne znam tocno koja) ugl jaje je u pitanju i ima jastucuc za bebu, mislim da je 0-13 kg i taj se jastucic makne kad beba pocne sjediti, tako da nije zguzvan ili kako vec kazete zgrcen kad ga stavim, zaspe i u tome cim krenemo a nekad ni ne izadjemo iz kuce a on spava :) Sto se tice cijepljenja, bili smo u petak, daje se preventivno cepic, 10 mg po kilogramu, nama je rekla da mozemo kupiti lupocet cepice od 120 mg i dati pola, rezu se po duljini :) Usput su nas vagali i mjerili, sa 2 mj i 22 dana dugi smo 62cm(10 cm vise od porodjajne) i teski 6100g iako je vaga pokzala 6200g al je sestra odbila 100g zbog pitajBogacega(ugl to je 2360g vise od porodjajne) Reakcije na cjepivo kod nas pospanost, malo meksa kakica ali nije bio proliv…Stavljala sam mu obloge na nogice od odstajale vode da mu ne otekne i tako :)Sto se kukova tice, sto kaze Nelly cini mi se, kod nas u Vu se ide izmedju 2i3 mjeseca, mi smo bili i kaze da su ok samo nisu zreli, moramo siroko nositi jos pa krajem 4. mj na kontrolu :) imamo i problema sam lijevim stopalom, neka je tetiva malo zategnuta, navodno od polozaja u stomaku jer je bio veca beba, kalkaneovalgus cini mi se to da se zove, pa sad cekamo da nas zovu na vjezbe :) inace je sve 5 :) A jede na 4 sata, presvlacim ga prije hranjenja jer se izbljuje ako ga muckam poslije jela, a nocu spava i do 8 sati u komadu pa jede i nastavi jos 2-3 sata :) jucer je npr jeo u 22h i probudio se u 5h, jeo i nastavio do 8, ja presretna, samo da tako i ostane :) Da vas pitam, kakav vam je bio prvi sex poslije poroda, ja, sramota me i reci, nista nisam osjetila, mislila sam bolit ce me i to kad ono uopce nista nisam osjetila, jesu to mozda zdjelicni misici popustili, hoce Kegelove pomoci? Ocajna sam :( Hvala na odg unaprijed, ljubite bebice :)
|
|
|
|