RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 9:54:14)

lotte, kad si to primijetila? moj ima mjesec dana, ali još ništa ne vidim da izlazi gnoj ili sl.
bumbi, i moj jede svakih 2,5 sata, katkad tri. kako računaš te sate, od početka hranjanja ili završetka? ja od početka pa mi se čini da stalno jedemo, presvlačimo se itd..
cure, kad vi presvlačite dijete - prije ili poslije jedenja?
trepavicu nisam više dirala, valjda mu ne smeta toliko jer se umirio i više ne signalizira da mu smeta.
i, čini mi se da se prvi put svjesno osmjehnuo!!!! [sm=sloncek.gif][sm=smiley31.gif] je li to moguće, nije prerano za takav osmjeh? ima 4,5 tjedana. kad su se vaši klinci počeli svjesno smješkati?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 9:56:09)

Hvala vam cure,neću mu onda to dirati.
Lotte mi idemo u utorak,išli smo malo i kasnije s mjesec dana pa zato.Vidjela sam i ja jučer tu Hipp Moja prva kašica,ali nisam ju kupovala,uzela sam samo te rižine pahuljice.
Seraphyme kažeš da je to dovoljan razmak,ja sve nekako mislim da bi sad trebao moć i po 4 sata izdržati,tako bar piše i nakutiji od Hippa.Evo on od sinoć pojede i 160 ml.
Stigla jutros moja [sm=hudicek1.gif]
Joj,baš mi je žao što zeza preko noći,nama je noć zasada super[sm=bravo.gif]

Sammy056 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 10:23:19)

Ja sam M presvlacila poslije jela jer se uvijek pokaki nakon sto jede. sad je vec veca pa mi to vise nije vezano. kaki 1 na dan ili rjeđe.

Prvi put se osmjehnila sa nepuna dva mjeseca. svjesno naravno.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 10:51:22)

Ja većinom računam od odkada je počeo jesti.A presvlačim ga kako kada,nemam neko pravilo

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 11:09:24)

uvijek previjam prije jela jer mi se pobljuje ako ga nahtanim pa vrtim. ono što piše na kutiji je samo okvir

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 11:30:41)

Evanoi primijetila sam to kad je imao nekih mjesec i tjedan dana.

Pa vaša djeca super jedu, moj kad ne spava jede svaka dva sata, nekad i sat i pol.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 14:46:12)

Vidim da vasi izdrze bez papanje i manje od L,znaci da je to onda stvarno ok,puno mi je lakse[sm=smiley1.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 15:04:14)

Cure, vidim da ste aktivne [sm=smiley1.gif] a meni dan tako brzo preleti...
Nama je razmak između hranjenja 2-3 sata, a kad odspava dulje, recimo 4h po noći, grudi mi žele eksplodirati! Najbolje mi je kad jede svaka 3h. Bumbi, i ja sam mislila da adaptirano dulje drži, ali to je tak kad nas svi opterećuju s raznim tablicama, pa svjesno ili ne, svašta nešto računamo - kad je jeo, koliko, koliko grama dobiveno... A trebali bi samo pratiti da li je beba zadovoljna. Mene je s O. pedijatrica bila izludila, kao nije bila dovoljno dobivala na težini, slala je na sve moguce pretrage, da bi na kraju ustvrdila da ni ja ni mm nismo gromade i da nam i dijete ne moze biti. Ali koliko mi je bilo teško i nepotrebno sam se opterećivala, sve zbog nekih tablica! Zato ti samo prati njegove potrebe, on najbolje zna [sm=smiley1.gif]
Nelly, baš mi je žao da imaš ranice, ja s tim nemam problema jer imam extra male bradavice i grudi pa hoće neće cijelu badavicu stavi u usta[sm=smiley36.gif], a mislim da će ti se uskoro izregulirati ponuda i potražnja, pa će se proizvoditi mlijeka koliko treba. Meni je zasad ok!
Mamice, zavidim vama koje ste puno vani. Kod nas opet zapalo puno snijega i nikako da nam se vrijeme normalizira pa jos nismo bili vani. Sutra su nam 3 tjedna[sm=bravo.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 15:25:58)

moja isto jede svaka 2-3 sata otprilike,a pelenu minjamo prije obroka jer se isto izbljuje ako je puno mućkamo.doduše bljuje ona iovako poprilično,tako da mi dođe na isto al eto[sm=smiley36.gif]
neznam kad će to njeno povraćanje više prestat,ovako se muči i ona i ja.
ma mi nikako nismo još išli u šetnju iako smo na jugu i nema ni sniga ni ništa.al mater i svekrva mi žogunjale da di ću malu bebu od niti misec dana vadit na ovu zimu iako je bilo i 15 stupnjeva.i na kraju kad je napunila misec dana počele kiše i sad bura...jedva čekam proliće!!!!

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 17:21:07)

E je prvim mj dana povraćao obilno poslije svakog obroka, valjda onaj refluksštaliveć. sad je super. nekad ne buljne 3 dana, nekad ga presvlačim 5 puta [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

honeybunny -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 21:39:34)

Bumbi, ni slucajno ne dirati to.. ugnojiti se mora pa se pretvori u krasticu i smao od sebe otpadne.. ja to nisma znala.. mislila sma da se dalo na zlo i ja to istiskala. Znam, reci cete da nisam normalna ali eto ja sam se uplasila da to tako ne smije biti,, btw prvi puta sam mama :) srecom nista es lose nije dogodilo. Takodjer to nicim nemoljte mazati ni dirati uopce.

honeybunny -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (17.3.2013 21:43:29)

Lotte.. mi smo bile.. moguce da ti beba dobije temp, proljev ili bude nervozna. Moja je dobila proljev i jako je plakala cijelo popodne, najbolje joj cim dodjete kuci stavi pola cepica. Nece joj skoditi. Tako je meni sestra rekla..

Anoniman -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 13:59:33)

Kvrzicu od cjepiva mozete pospricsti sa octeniseptom i brzo se prestane gnojiti i prode

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 16:52:10)

Bok mame, evo nema me nikako, nisam imala na racunu pa kad imam ne stignem:)
Trebalo mi je dugo da sve procitam sto ste pisale, pa dok sam dosla do ove zadnje stranice zaboravila sam sto sam htjela pisati :P zelim novim mamama cestitati i pozeljeti dobrodoslicu na ovu temu!

Evo da odg na ponesto sto sam zapamtila : Moj A je bljuckao uzasno puno u pocetku, i onda sam ga prestajala stavljati na rame da podrigne jer mu previse pritisne trbuscic pa ga stavljam okrenutog ledjima prema sebi, jedna ruka od iza ispod. guze a druga naprijed na prsima :) bljucka i dalje pomalo, prije je puno vise, vjerujem da je to taj refluks :)
Setamo kad je lijepo vrijeme, znamo biti cijelo poslijepodne negdje, on spava u kolicima, boli ga briga :)
U autu se vozi u AS, maxi cosi neka( dobili smo je pa ne znam tocno koja) ugl jaje je u pitanju i ima jastucuc za bebu, mislim da je 0-13 kg i taj se jastucic makne kad beba pocne sjediti, tako da nije zguzvan ili kako vec kazete zgrcen kad ga stavim, zaspe i u tome cim krenemo a nekad ni ne izadjemo iz kuce a on spava :)
Sto se tice cijepljenja, bili smo u petak, daje se preventivno cepic, 10 mg po kilogramu, nama je rekla da mozemo kupiti lupocet cepice od 120 mg i dati pola, rezu se po duljini :)
Usput su nas vagali i mjerili, sa 2 mj i 22 dana dugi smo 62cm(10 cm vise od porodjajne) i teski 6100g iako je vaga pokzala 6200g al je sestra odbila 100g zbog pitajBogacega(ugl to je 2360g vise od porodjajne)
Reakcije na cjepivo kod nas pospanost, malo meksa kakica ali nije bio proliv…Stavljala sam mu obloge na nogice od odstajale vode da mu ne otekne i tako :)Sto se kukova tice, sto kaze Nelly cini mi se, kod nas u Vu se ide izmedju 2i3 mjeseca, mi smo bili i kaze da su ok samo nisu zreli, moramo siroko nositi jos pa krajem 4. mj na kontrolu :) imamo i problema sam lijevim stopalom, neka je tetiva malo zategnuta, navodno od polozaja u stomaku jer je bio veca beba, kalkaneovalgus cini mi se to da se zove, pa sad cekamo da nas zovu na vjezbe :) inace je sve 5 :)
A jede na 4 sata, presvlacim ga prije hranjenja jer se izbljuje ako ga muckam poslije jela, a nocu spava i do 8 sati u komadu pa jede i nastavi jos 2-3 sata :) jucer je npr jeo u 22h i probudio se u 5h, jeo i nastavio do 8, ja presretna, samo da tako i ostane :)
Da vas pitam, kakav vam je bio prvi sex poslije poroda, ja, sramota me i reci, nista nisam osjetila, mislila sam bolit ce me i to kad ono uopce nista nisam osjetila, jesu to mozda zdjelicni misici popustili, hoce Kegelove pomoci? Ocajna sam :(
Hvala na odg unaprijed, ljubite bebice :)

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 17:19:00)

Dobrodošla Tuck! I odmah pitanje: dojiš ili ga hraniš adaptiranim da tako dugo spava? Koliko je star bebač?
Kod nas danas ružno, kišovito pa moj N koristi to za spavanje i maženje sa mnom[sm=duda.gif] po noći se dvaput budio, prvi put sam ga uspješno pospremila u krevetić nakon dojenja, ali 2.put, u 4:30, jaaako teško. trebalo mi sat vremena da ga uspavam da bi spavao jedva uricu i onda sam ga stavila k nama u krevet.[sm=zaspan.gif]
danas je bio pokakan do pupka... ko da si maltu bacio po njemu [sm=jezicek.gif]...
a čini mi se da je počeo jesti više na cici, a manje adaptiranog[sm=bravo.gif] često mi ostane 1/3 bočice, rjeđe 1/2 bebimila jer je prethodno jako cicao.
kako ste vi cure? vaši bebači? utječe li vrijeme na njih?

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 19:07:22)

A pozdrav Tuck, dugo te nije bilo! Bravo za mališu!
Iskreno, prvi sex je bio užasan, nevjerovatno me peklo dolje, sada mi je dobro, ali sam dolje suha kao barut! Nadam se da će se sve ubrzo vratiti u normalu. Osim toga imamo tako malo prilike za to.

Mi smo danas bili na pregledu. Doktorica nije htjela cijepiti N jer se jako vrištio dok ga je pregledavala[sm=zmeden.gif] a rekla sam i da je jako plakao prošla dva dana, pa je rekla da bi mu bilo dobro provjeriti krvnu sliku ako nastavi. Zatim ga je vagala i dobio je samo 400 g. Sada smo teški 5300. Ovakvo sisanje i nadohranjivanje očito ne valja i on je gladan. Uglavnom moramo doći ponovno za tjedan dana pa će vidjeti je li mu se kilaža popravila. Osim toga, on je valjda tako nezadovoljan jer je gladan. A jede svako malo. Čak i ako odspava 3-4 sata i ja mu nakon toga napravim bočicu, on pojede 60-90, kako kada[sm=zmeden.gif].

Moja mama mu je odmah kupila rižolino, pa sam obećala da ću mu malo staviti kod nadohrane.

Ponovili smo se u kolica abc 3-tec i pripremamo se za krštenje!

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 19:08:47)

Čekam tebe Bumbi da vidim koliko ćete vi sutra biti teški. N i L su uvijek bili tu negdje po kilaži.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 19:16:01)

joj lotte nemoj mu ni za boga davati rižolino još. tek mu je 2 mjeseca. radije isključivo AD nego rižolino

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 20:17:30)

Tuck evo i tebe nakon dugo vremena[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..super za tvog frajera.
Lotte znači vi se niste cijepili danas[sm=smiley13.gif],a i baš je malo dobio na kilaži.Nadam se d aće za tjedan dana biti bolje.A jel mu daješ i ad ili samo doji?Znam da si govorila da bi mu dala nadohranu,pa ste uspjeli i s dojenjem
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i za nova kolica,ta su mi super[sm=smiley1.gif]
Mi imamo krštenje 7.4[sm=smiley1.gif]
Ajme,ja curim ko iz kabla[sm=smiley29.gif],užas,uopće mi nije falila[sm=smiley36.gif]
Mi idemo ujutro,pa ćemo vidjeti kako mi napredujemo[sm=smiley1.gif]

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 20:29:22)

Hvala na dobrodoslici :)
Evanoi jede. bebimil, iako je neka nestasica, nigdje ga nema, jeo je u plavoj kutiji, odjednom ga nema i sad mm kupuje zelenu al ni njega, koji im je -.- a u cetvrtak ce 3 mjeseca :)
a jbm i to, a sta mislis oce kegelove vjezbe pomoci? bas sam se glupo osjecala :/

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 20:46:58)

Tuck, svi preporučuju kegelove pa valjda bi trebalo pomoći. odmoći neće [sm=smiley36.gif] a i možeš ih često raditi, kad god se sjetiš [sm=bravo.gif] ja još nisam zaskočila muža, čekam da prođu barem tih prvih 6 tjedana [sm=smiley36.gif], ali uz ovakav tempo kakav imamo sad, pitam se hoćemo li ikada i stići [sm=zmeden.gif] ono što čujem od drugih, jest da prvi sex nije baš najsretniji, ali i nije neobično kad uzmemo u obzir kako nam se tijelo promijenilo i koje je muke proživjelo... treba vremena i strpljenja valjda!!![sm=muca.gif]
i ja koristim bebimil, u puli ga ima. i u dm-u i u trg.centrima.
lotte, nije mu malo premala ta doza? bar 120ml bi trebao, ima ti već 2 mjeseca! moj ima 5 tjedana i mi mu radimo 120ml i to NAKON što si prvo popapa cicu. ma, dobro, djeca su različita, ali probaj mu povećati dozu.
bumbi,koliko vremena ti je trebalo od poroda da dobiješ [sm=hudicek1.gif]? ni meni ne fali, i voljela bih što više udaljiti taj trenutak[sm=nosecka.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 20:58:01)

Lotte i ja sad skuzila da mu das 60-90 ml,i ja mislim da je to malo.Meni L jede u prosjeku 130 ml,nekad i 100,a nekad 160.
Cure ja mm jos nisam zaskocila[sm=smiley36.gif],cekala taj prvi pregled i evo sad dobila.Ali zaskacem cim prodje.
Evanoi ja ne dojim,a neznam jel to ima veze s mengom.Meni dosla evo nakon 2 mjeseca i uopce mi nije falila,pogotovo kad tako jako curim[sm=smiley13.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 21:09:08)

joj, bumbi, mogu misliti, još ako imaš bolne, nadam se da nemaš. ja sam uvijek imala bolne i bila na ketonalu, voltarenu, neofenu. i zato se nadam što duže bez...
šta ti muž kaže, je strpljiv? [sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 21:18:55)

Nije mi toliko bolna.Malo me jucer i danas bolio stomak.A mm,sta ce mora biti strpljiv[sm=smiley36.gif],jos malo mu nece nista biti[sm=smiley36.gif]

mariola -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (18.3.2013 21:25:53)

Bumbi ja sam dobila m nakon 2 mjeseca a dojila sam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>