PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (8.9.2014 13:57:18)
|
Evo da sad napokon javim kako je prošao moj pregled. [sm=smiley1.gif] Moj dečkić je već frajer i pol sa 2600 g (što znači da je on dobio 1 kg od zadnjeg pregleda, a ja sam izgubila pola kile jer je vaga pokazala da sam dobila samo pola kile više) i naglavačke je tako da za sad sve ide po planu. Opet je glavica veća za 2 tjedna, a bedrena kost manja za 2 tjedna, ali gin je rekao da je sve super tako da ne brinem. Ja sam skroz zatvorena i buša mi je još uvijek visoko tako da nebi trebala još roditi. Sljedeći pregled imam u Vinogradskoj 16.09. i tada će mi i uzeti onaj bris (streptokok ili što li već). Videla sam na UZV i vernix kako pliva u plodnoj vodi (koje još uvijek imam puno) i rekao je da je protok kroz pupkovinu dobar tako da "so far so good". [sm=smiley1.gif] Uspjeli smo sad za vikend složiti komodu i kindač i sav veš sam oprala (još ga moram samo ispeglati). Eto, približavamo se terminu - iako još imam mjesec dana sve je skoro spremno. [sm=smiley1.gif] Još tražim samo kolica. Daj pišite koje ste na kraju vi uzele? Za Marijanu već znam, ali za što ste se vi ostale odlučile? [sm=zmeden.gif] Marijana, buša ti je preprepreslatka! [sm=zz_wub.gif] Nadam se da će radovi kod vas ubrzo prestati pa da možeš u miru dočekati svoju drugu srećicu. [sm=smiley1.gif] Andy moja milena, stvarno ti se divim kako barataš s toliko dječice. Ma ti si mi pravi heroj! [sm=bravo.gif] Dal si što čitala kako bi ti se trebalo stvarati mlijeko sad kad dođe joj jedna sisalica? Dal će se povećati proizvodnja ili planiraš malo smanjiti Di-u? [sm=zmeden.gif] Vidim da pišeš da za sv.Duh trebaš pelene za bebača, pa da samo napišem da mi je gin rekao da za Vinogradsku ne treba (ok, osim ako ne spominjete platnene pelene) jedino ako želite same presvlačiti bebača ili barem za odlazak kući ako želite same isprobati pa vam trebaju jedne obične. [sm=smiley1.gif] Mama3.put baš mi je smiješno čitati da se ti bojiš poroda, a već imaš iskustva iza sebe. [sm=smiley36.gif] Ma bit će sve super! Ti ćeš to sigurno ekspresno brzo riješiti. [sm=smiley2.gif] Raffice, radi se o ebaby.com.hr stranici i pošto sam htjela talijanska kolica najprije mi je rekla da su u 8.mj. talijani na GO, pa su onda bili na GO oni sa te web stranice, pa sad kad sam zadnji put zvala mi je rekla da još čekaju da im talijani pošalju novi katalog pa da će tek tad naručiti novu zalihu, no nema pojma kad će to točno biti. Baš me to ljuti ... kao da ne žele naš novac. [sm=zmeden.gif] A ja nemam baš puno vremena za čekanje. [sm=smiley13.gif] Vgaspic, i mene malo plaši njega pupka, ali valjda ćemo to nekako savladati. [sm=zmeden.gif] Tješi me to što svi kažu da bebače on ne boli već ih samo smeta ... pa valjda znaju što pričaju. [sm=smiley1.gif] Ana, spominješ fazu paničnog spremanja, ali mene to uopće ne lovi tako da kad neku od vas to ulovi slobodno navratite i do mene. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Baby, već sam na puno mjesta čula da je jako bitno biti pozitivan i opušten i da će porod proći puno bolje, lakše i brže nego kad žena bude sva u strahu i panici (jer tada bude u grču pa tijelo ne može odraditi svoj posao). Nadam se da ćemo se sve smijati kad dođemo u rodilište. [sm=smiley1.gif] Vidim da još pišete o spavanju. Ja stvarno ne znam što je s menom zadnjih 2 tjedna, ali ja se po nekoliko puta budim po noći i ne mogu zaspati - nije da mi se piša, nije da me boli nešto (prepone i stidna kost su najnormalnija bol kod okretanja) već samo ne mogu spavati pa me onda počne žgaravica strašno zezati pa ponekad moram ići povračat. Da, opet imam zatvor i automatski češće povraćam jer kad hrana već nejde prema dolje, vraća se gore. [sm=zmeden.gif] Ponekad povraćam samo tu kiselinu koja mi uzrokuje žgaravicu. Ma, katastrofa. [sm=smiley13.gif] Evo i nekog mog popisa (ako vas zanima): Mala torba za rodilište (ruksak): 1. dokumenti (trudnički nalazi, zdravstvena, dopunsko) 2. labello 3. vlažne i papirnate maramice 4. mobitel, punjač, slušalice za mobitel, fotić 5. voda 6. nešto za prigrist (slatko, slano) 7. jednokratne gačice, jedan chicco i jedan vir uložak 8. ručnik 9. gumica za kosu Velika torba za rodilište: 1. vrećice (za slati stvari doma, u biti za sve..) 2. mali i veliki ručnik X2 3. Chicco ulošci, vir80 2 paketa (ostalo stoji doma u pripremi) 4. jednokratne gaćice (4 kom) 5. pamučne gaćice par kom 6. spavaćica na gumbe (3 kom) 7. čarape 8. WC papir 9. ogrtač 10. grudnjak za dojenje 11. jastučići za grudi 10 kom 12. papuče i japanke 13. higijenske potrepštine: pasta i četkica za zube, gel za tuširanje, britvice, pribor za nokte, dezodorans, četka, krema za bradavice(Purelan), tabl. protiv bolova (Lekadol), Octenisept 14. vlažne i papirnate maramice 15. pelene par kom 16. krema za guzu 17. tetra pelene 2 kom 18. papir i olovka 19. šalica ili čaša 20. voda, keksi, žvake te sol i šečer (hrana zna biti bez okusa u bolnici) Za izlazak iz bolnice: 1. hlače i majicu za mamu (jaknu ovisno o vremenu) 2. oblekica za bebicu (body, odijelce, čarapice, kapica, jastuk ili dekica) 3. AS ili košara 4. u pripremi poklon za babicu Stvari koje treba za bebu: - planiram kupiti u raznim dučanima (Adax, Baby center, Ikea….): 1 kinderbet (krevetić + madrac + zaštita za madrac + plahta + štitnici + posteljina) 2 komoda (s dijelom za presvlačenje) 3 kadica za kupanje - veća i manji lavor za umivanje bebe 4 ručnik s kapom za bebu nakon kupanja (2 kom) 5 dekice - 3 kom 6 kolica (3u1 ) - c&a i h&m (tu sam si kupila i grudnjake za dojenje i spavaćice): 7 body dugih i kratki rukava - vel. 56-4 kom, 62-8 kom, 68-8 kom 8 čarapice, tajice i kapice 9 kombinezon dugi sa capicama vel. 68-2 kom 10 hlačice i majice za prvu priliku - dm: 11 pelene 12 tetra pelene (20 kom) - za podrigivanje, za prekrivanje 13 švedske pelene - 2 kom 14 pelene - krpice (40x40) 15 podloge za presvlačenje 16 vlažne maramice za guzu 17 Pavlovićeva mast 18 dudica za prve mjesece (2 kom) i 1 bočica te četka za pranje bočica 19 češalj i četka 20 škarice sa tupim vrhom 21 beby štapići za uši 22 pumpica za nos 23 toplomjer 24 baby ulje (za tjemenicu i eventualno pregibe) 25 blaznice, 26 sapun ili kupka (što blaža) - ljekarna: 27 kozmetika za pupak (sterilne gaze, octenisept, bivacin prašak, medicinska traka za ljepljenje na kolut) 28 alkohol - za dezinfekciju 29 vata i gaza 30 fizološka otopina za nos Ovo je neka lista koju sam ranije napravila i neke stvari sam kupila više, neke manje, pa npr. švedske pelene sam na kraju kupila u Lesnini, a od toplomjera i baby ulja sam za sad odustala jer to ćemo kupiti ako zatreba. Dal zna koja od vas gdje mogu kupiti onu zaštitnu ogradu (štitnik) za kindač, a da nije skupo i da ima neke lijepe uzorke po sebi? Pošto smo kindač kupili u Ikei nikako mi se nije svidio onaj bijeli, a na par mjesta sam vidjela neke jednobojne, ali mi djeluju preskupi. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|