RE: Jesenske bebe - termin 2014. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

vucica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 7:44:58)

kad vec spominjete tetre, koliko komada cete otprilike kupiti, i jel kupujete odmah i svedske za siroko povijanje, jel to uopce treba [sm=zmeden.gif]

Marijana [sm=bravo.gif] za tvog G, vjerujem da si jako ponosna, pa nije to mala stvar, bas mi je drago da se tako dobro snasao.
sto se tice bolova u rodnici za sada ih nemam mada katkad samo osjetim pritisak skroz dolje ali vrlo brzo prodje

meni je bebi isto guzom na desnoj strani ispod rebara a noge je zabacio skroz na lijevu stranu, skoro pa ih drzi sebi na glavici, kad pocne lupati sve si mislim da sam sebe lupa po glavi [sm=jezicek.gif]

MissKitty -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 9:43:56)

Dobro jutro! [sm=smiley1.gif]
Evo da se i ja malo javim, muz jucer imao rodendan pa je bila velika akcija ciscenja i radenja rucka itd., tako da sam danas krepana...[sm=smiley36.gif]
Jucer smo napokon DOBILI, ne kupili, prvu stvar za bebu. Bili mi jucer kod jednog muzevog prijatelja i taman na odlasku dolazi njegova zena i donosi onu tortu od pelena sa stvarima nekim zamotanim... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Nove cure dobro dosle![sm=bravo.gif]

Vgaspic nisi jedina sto se tice kg, ja sam sigurno negdje +13 a tek sam u 29TT. Tako da stignem jos 10kg. nabaciti[sm=jezicek.gif]

Mi cemo s kupovinom definitivno krenuti oko 15.9 kad muzic bude dobio placu, mislim da je sada vec krajno vrijeme[sm=smiley36.gif]

Marijana bas mi je drago radi G [sm=bravo.gif], nadam se da ce i do kraja tako dobro priviknuti[sm=smiley1.gif]

Ja ne znam prepoznati kaj je guza [sm=smiley13.gif], samo osjetim da me lupa jako a nekako se namjesti da sve bude na istom mjestu, namjerno me zeza [sm=smiley36.gif]

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 10:08:37)

Jutro evo na kratko sa mobitela..
Trudnicki tecaj vam traje dva dana ..obicno 3 h sa malom pauzom..zanimljivo je jako i dosta toga mozete nauciti ..pogotovo ako vam je prvi put..dobijete i poklone !
Moj savjet vam je da se prijavite i na Rodine radionice o dojenju..stvarno su jako korisne !
Netko je pitao za siroko povijanje..Ovako to se kod nas vise ne radi ali vi na jp mozete zamotati jednu tetru u trokut..A ako koristite mpp - moderne platnene pelene to vam nikako ne treba..Inace ja pocinjem sa tetrama jer ih obozavam..imam ih 50- tak kom isto toliko i mpp ..to je moja ovisnost ..haha.. I na pocetku cu mrvu prematati u tetre..Kupila sam od lole u dm-u i preko weba sarene sa dezenima..imam i mullerove..Ja vam inace tezim prirodi tako da od kozmetike ne koristim nista od kemije..Vl.maramice ne koristim..vec u plasticnoj posudi potpoim u vodi i malo bademovog ulja pamucne krpice i gaze i s time brisem guzu..Bebu cu prati u kokosovom ulju kao i Di i ne treba vam poslije nikakve kreme za tijelo..eto ako zelite bez kemije !
Marijanci bravo za vrtic ..bude sve ok..ja ovog malog harara nisam ipak dala..ne moze on bez svoje sike..a i drugacije se hranimo pa mislim da bi mu to bilo problem..
Jucer sam sve kupila jos kaj mi treba za bolnicu i eto ja sam spremna kaj se tice svega..jos moram samo sloziti njezin kutak i robicu..

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 10:48:35)

Pozdrav drage!
Evo i mene malo s mobitela sam pa necu dugo...
MarijanaC [sm=bravo.gif] za G-ja [sm=smiley1.gif] I hvala ti na savjetu sta ponest za bebicu :)
Sto se tice sirokog povijanja kod nas se jos koristi (u Ri)...znam jer mi je jedna prijateljica rodila prije mj dana pa sam je bas pitala...ja sam odlucila nastavit dalje povijat...
Danas sam krenula s pranjem robice, nadam se da ce se osusit, ipak ima burice [sm=smiley1.gif] Torbu za sebe cu isto danas pocet puniti.
Vidim da smo sve vise manje u menstrualnim bolovima, brzo ce nam proci sada :D
Moja malecka i dalje na zadak okrenuta, glavica joj je uvijek lijevo uz zeludac. Nece da se okrene zlocka mala! Valjda joj je draze biti sto blize maminom srcu [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 13:10:31)

Evo idem učiti pa da se kratko javim, sve ste u pripremama i čišćenju, ja ovaj tjedan sabotiram s tim [sm=smiley36.gif]. I kod mene kontrakcije, navečer, kako ne znam što je trud osim onaj izazvan dripom, a ako je pravi trud sličan tome onda sam daleko od pravih trudova[sm=smiley36.gif]. Slijedeći tjedan idem na kontrolu pa ćemo vidjeti kakvo je stanje. Što se tiče širokog povijanja ja sam svoga malog povijala jer mi je u njegvom otpusnom pismu stajalo da moram, a i pedijatrica mi je to rekla prilikom otpusta iz bolnice, pa ako mi kažu i za ovoga da povijam hoću, ako ne ne.
MissKitty ja sam u tvojim tjednima bila na +15 kg pa me tješi da od tada nisam puno dobila, najviše sam se udebljala u prvih pet mjeseci jer mi je bilo muka ako ne jedem, pa sam stalno jela i to kruh i peciva jer mi se jedino na to nije dizao želudac, ali i sa prvim sinom sam dobila 19 kg i sve izgubila za tri mjeseca i vratila se na svoju kilažu [sm=bravo.gif] pa se nadam da će i ovaj puta biti tako.
Curke uživajte, a ja odoh na štrebanje, tako mi treba kada pod stare dane hoću ići u školu [sm=zz_stomp.gif]

roccoko -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 13:10:36)

Kikilina nadam se da ce ti se bebica okrenuti, ako ne bar ide u st se odmah ide na carski ako je prvo dijete!

Raffica ja sam tetre s uzorkom uzela u Mullera tri su u pakiranju a uzorci su tockice, zvjezdice, iako bih volila da su neki likovi ali imas i preko fejsa narucit prekrasnih zove se mali andjeo butik tako nesto! Ove iz Mullera su dista debele i cuni mi se super kvalitetne, mislila sam ih staviti ispod bebe u kolica jer kako su mi kolica siva da uh malo uzenstvenim![sm=zz_wub.gif][sm=metulj.gif]l

Vidim da su neke vec pisale kako ih boli stidna kost, mene zadnjih dana tako boli da jedva setam, do prije par dana setala bih s kolucima s malim po 3 km a sad nemogu 500m preci da se jedva vratim kuci, zao mi je zbog malenoga moga jer zelim sto vise vremena mu posvetiti dok nedodje seka pa ga bar odvedem na plazu da se igra a ja sjedim ko nasukani kit!

Pinky pisi pregled 11.08, sta nikako docekat da vidim kako mi cura napreduje jer mi je zadnji put rekla da je malo mala!

Cure moje sitno brojimo[sm=nosecka.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

Riza -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 13:27:54)

Curke drage! Kako ste se raspisale samo :-)

Evo i mene nakratko, isto s moba pa ako ću imati sreće možda se i objavi post [sm=smiley36.gif]...
Vidim sve ste jako vrijedne po pitanju spremanja za bebice...[sm=bravo.gif]

I mi smo spremili gotovo sve...i baby kutak i robicu...kolica, jaje, kindač, prematalica...torba za rodilište. Sve je finito tako da bih se sada mogla ulijeniti[sm=smiley36.gif]....

Jučer bila na prvom pregledu u Vinogradskoj....osim čekanja na red gotovo 3 sata sve je ok. Otvorena 1prst...cerviks se skraćuje....malac se spušta. Pregled ponovno 17.09.pa ćemo vidjeti. Iako sam toliko čekala na red oduševila sam se sa doktorom i sestrom...bili su toliko ljubazni, nježni i susretljivi i usput smo se zafrkavali. Nisam to očekivala....Neka su takvi i u rodilištu i di ćeš bolje. Hehehe.

Puse svima velike

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 13:27:59)

Roccoko kod nas se ne radi carski odmah, nego u slucaju komplikacija, ako je beba prevelika i tako...
Rekla mi je dr da nije strasno ni na zadak rodit, da neke zene rode bez problema...svaka od nas je razlicita pa valjda i u ovom slucaju. Kod nas na zadak poradjaju stariji dr koji su iskusni, a mladima ne zele objasnjavat (valjda nemaju zivaca[sm=zmeden.gif])...tako da...vidit cemo
Iskreno, iako je na zadak htjela bi prirodno, ne zelim bas da me rezuckaju ako je nepotrebno. Ipak smo mi zene, mozemo puno toga izdrzat [sm=smiley36.gif]

baby20 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 13:49:39)

uh, uh bolne prepone i grčevi u nogama! ima li pomoći? umirem po noći od te dve stvari! kad god se moram okrenuti zabole me prepone i skameni mi se trbuh i to tako drži nekih 5 minuta, kad popusti ta bol uhvate me grčevi u listovima i smotaju mi noge da ne mogu još neko vrijeme doć k sebi od muke i tako mi prolaze sati i sati po noći kad bdijem, jer kad se razbudim, nema više spavanja! [sm=smiley19.gif] a inače sam veliki pospanko! inače pijem mg po preporuci ginekologa, ali to očito nije dovoljno!
MissKitty ja imam konstantni pritisak na mjestu di je bebina guza, kao da me žulja, a nogica i rukice osjetim da lupkaju!
kikilina nadam se da će se bebica ipak okrenuti u pravi položaj i olakšati mami!

MarijanaC -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 21:30:15)

Ja tetre koristim kao podlogu za spavanje (ispod glavice bebine),kad ga netko drzi da ga drzi na tome da bas neide svima po robi,u kolicima, i kad ga kupam brisem ga s njima jer su mekse od bilo kojeg rucnika. Mene je mama opremila jos za G-ja iz lole ribara s jedno 50 komada zelenih i bijelih i gazica jedno 100kom tako da to sad ne moram kupovati [sm=smiley36.gif]
Za siroko povijanje koristim one "gotove" kaj izgledaju ko pamperse ali su platnene. Bas imaju pelene za siroko povijanje.
E da,pripremite si i za doma kad dodjete iz bolnice sterilne komprese i Tusol prasak za pupak. Pogotovo ako decka nosite jer jako vole popiskiti pupak. I obavezno trazite sestre u bolnici da vam pokazu kako promjeniti gazu na pupku da vam se bebi ne popiski a onda se mora odmah promjeniti,ne mozete cekati patronaznu. [sm=smiley1.gif]

Cuvajte svoje busice i bebice....skoro ce krenuti vanka. I tome se jako veselim. Samo neka jos budu malko unutra. Puse

Pumba -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (4.9.2014 21:34:54)

Bok curke! [sm=smiley1.gif] Ne znam odakle poceti, vi se raspisale ovih dana...

Sve vas pozdravljam i ljubim od reda, ako krenem nabrajati zaboravit cu nekoga, a to ne bi voljela... dobrodosle i nase nove ringerajke!!! [sm=bravo.gif]

Mi smo inace super, bili smo na 4D pregledu, malac se jedva vidio, ali uspijeli smo nesto vidjeti, zijevnuo je i mahao rukicom, jako lijepo [sm=zz_smile.png][sm=zz_inlove.gif] Vec smo zaljubljeni u njega i tako jedva cekamo da ga vidimo...

Danas nam je 28+1, velicina je ok, tezina 1100 gr, mjere bedrene kosti, i opseg glavice odgovaraju tjednima, jedino nam je G rekao da je promjer glavice (mjera od uha do uha) nesto manja, jer ima valjda usku glavicu, a izduljenu, doduse bitno da opseg odgovara, to nam je rekao... Malkice me to zabrinulo ali nadam se da ce doci na svoje i valjda je u pravu kad kaze da je sve kako treba biti i da nemamo razloga za brigu... Malisan nam ima bucmaste obraze, bas se lijepo to vidjelo, mali bucko nas hahahahah [sm=smiley36.gif] Jos me jedino malo brine polozaj, jer stoji poprecno, cak nije ni zadak nego skroz paralelno sa mojim tijelom, ako ostane u takvom polozaju uopce ne postoji sansa za prirodan porodjaj nego se mora ici na carski, doduse ima jos vremena za okrenuti se pa se nadam da bude... Voljela bi svakako prirodno roditi, makar i na zadak, ali ovako to nikako nije moguce... Moj malisan nas zeza ocito, nece on nego po njegovom.. Evo bas me lupka, dosta je nisko trbuh, ali ja sam jos pokretna, ok je sve, imam minimalno grceva i bolova... Samo imamo mi jos dobra 2ipo mjeseca, pa valjda ce i to doci na red... Nismo mi iznimka [sm=smiley1.gif]

Drago mi je cuti za sve lijepe vijesti, kupnje krevetca, djecicu koja vole vrtic, vrijedne mamice koje ciste svoje kuce, spremne torbe za rodiliste, radosti i srece... DIVNO!!! [sm=bravo.gif] Bravo svima po redu... Ja sam ocito jedna od rijetkih kojoj se ne da cistiti po kuci, bas sam lijena za to, ali vidim da pred kraj uhvati ta groznica, slicno kao pred mengu pa valjda bude i mene, za sad je sve manje-vise povrsno ciscenje, tek toliko da se odradi, usisavanje, ribanje, prebrisati kupaonicu, prasinu i to je to uglavnom... Kad se uhvatim ladica, polica, potkrovlja, generalnog peglanja zaostataka, ciscenja spreme i slicno javim vam, hahahahhaha [sm=jezicek.gif]

Mi krecemo u nabavu kolica, krevetca, komode, kadice, robice, potrepstina za mene i bebu, kozmetike, torbe, donjeg rublja i svega ostalog za otprilike 10 dana... jos nemam popis pa bolje da pozurim. Dajte koja od vas ako vam nije tlaka napisite sto ste sve kupile za bebe, tu na raji ima jedna lista za bebu, ali i vase ne bi bile naodmet. Prva je beba pa mi manje vise sve treba [sm=zmeden.gif]

Mi smo isto krenuli na tecaj u bolnicu, interesanto je, i poucno, traje mjesec dana (ali se samo 5 puta zapravo ide), svaku srijedu, tate idu 3 puta s mamama, na predavanja koja odrzavaju glavni dr na ginekologiji, glavna babica i glavna sestra na odjelu, imamo i obilazak radjaone, predradjaone i soba gdje su mame smjestene, i onda ta 2 puta na koja tate ne idu su vjezbe disanja, vjezbe sa pilates loptom, demonstracije poroda, usporedba stolca i kreveta, svasta nesto zanimljivo vidimo, cujemo i naucimo... Radujem se sljedecoj srijedi!!! [sm=bravo.gif]

Vidim da sam jos uvijek zadnja na listi, hheehehe.. sve cete me ostaviti po redu, kad dodju bebice i mamice posvete njima 24 sata dnevno budem usamljena na listi, hahhahahahaha [sm=jezicek.gif] Slatke brige [sm=duda.gif]

Na +11 kg smo sada, vidim da je to dosta vise od vecina vas manekenki ovdje, hehhehe [sm=smiley36.gif]... ma nek smo mi zdravi, to je najbitnije, ja se osjecam ok jos uvijek, mobilna i sposobna za vecinu radnji od prije, a ne jedem ni puno ni malo, kad sam gladna jedem, kad nisam ne jedem... ne prejedam se, nastojim paziti radi zgaravice jedino jer me to mucilo, ali dobila sam neke tablete pa mi olaksavaju, popijem navecer jednu kad me uhvati zarenje u grlu, ali gotovo da je prestalo.

Jako se veselim nasoj prvoj jesenskoj bebi u 2014. i navijam da nam bude zdrava, divna, lijepa, vesela, i mirna mrvica koja nece gnjaviti puno po noci mamu i tatu [sm=smiley1.gif] Kad nam se lista lijepo otvori onda cemo sve po redu imati super djecicu, drzite mi se, cuvajte i pazite... nema naprezanja i ludih maratona kroz kucu, jeste cule??? Kontrakcije su tu, grcevi, bolovi a vi u turbo pogonu, cccc... ako imate viska energije dodjite i do mene ocisiti, hehehehhe [sm=smiley36.gif]

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 9:41:12)

Jutro drage moje! Evo svanuo nam jos jedan kisni dan! Pa nikad kraja ovoj kisi i oblacima...
Pumbice, draga, pa ti si nam se raspisala [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif] za malca koji se jako lijepo razvija. Ne brini ima vremena okrenut ce se.
I ja se isto radujem prvoj bebici s liste [sm=smiley36.gif], a brzo ce nam doci
Puseeeee i pozdravi svima [sm=jezicek.gif]

mama3.put -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 10:07:50)

Jutro trudnicice kako ste mi?
Pumba odmaraj dok god ti se ne da nista jer kad te uhvati ludilo i pocnes mahnito cistiti bit ces samoj sebi smijesna kao ja sada[sm=smiley36.gif] Neka bebi samo raste i napreduje jer vrijeme ce proletjeti do poroda

Drage moje ja sam opet nocas-jutros imala jake kontrakcije dosta bolne cak slicnije pravim trudovima po intenzitetu ali redoslijed nikakav svake dvije minute ili konstantna bol ma bas bolno,ni lezanje ni hodanje nije pomagalo pred jutro malo.popustile i tek sam onda uspjela nesto odspavati umorna sam i iscrpljena ako ovako nastavi necu imati snage za porod[sm=smiley13.gif]

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 12:58:45)

Drage moje okruglice, evo malo i mene nakon par dana strke koju sam imala. [sm=smiley1.gif]

Jako mi je drago da su vaši bebači super i da tako lijepo rastu i već se spremaju za izlazak. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Super i za dječicu koja se privikavaju na vrtić! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja idem danas popodne vidjeti svog malog hahara. [sm=smiley1.gif] Mislim da je naglavačke već neko duže vrijeme jer baš često osjetim guzu s lijeve strane pupka, a s desne proteže nogice. [sm=smiley1.gif] Zadnjih par dana sam bila poprilično nervozna i pod stresom i jučer kad sam se vratila iz dućana s dosta teškim vrećicama imala sam nešto tamniji iscjedak (dosta sličan onoj prljavo rozoj boji kako ponekad menga zna krenuti). Sva sam od straha pretrnula i drhtala sam cijelu večer. [sm=zz_cold.gif] Na svu sreću stalo je i moj frajerčić se normalno i dalje micao pa sam odahnula. No, dosta me bole prepone i stidna kost i da, znojim se i dalje puno (pogotovo tijekom noći), a želudac me zeza nenormalno - sad sam počela i sve češće povraćati i baš mi je stalno muka. Uz to loše spavam po noći - npr. ovu noć sam uspjela zaspati tek oko 1h i već sam u 5h bila budna. [sm=zmeden.gif] Dal se i vama povećavaju strahovi? Vjerojatno mi hormoni već jako luduju jer svako malo me ulovi pa provjeravam dal se moj frajerčić miče i sve me više i više strah poroda. [sm=zmeden.gif]
Uglavnom, kako sam se jučer prestrašila, danas mašina pere veš na veliko i planiram do kraja vikenda imati torbu spremnu. [sm=smiley1.gif] Kupili smo u kindač i komodu, ali još su u kutijama. Još su ostala kolica, ali kako me ženska s web shopa stalno mulja mislim da ću kupiti neka druga a ne ona koje sam htjela. [sm=zmeden.gif]
Ja vam se uopće ne osjećam spremno za porod. Kad krene ja mislim da ću reći, a ne ... ja nejdem. [sm=smiley36.gif] Luda sam, zar ne?

vucica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 13:00:07)

mama3.put drzi nam se, neznam koji pametan savjet bi ti dala, ti imas puno vise iskustva i vjerujem da sama znas sto je najbolje, odmaraj i cuvaj snagu sto je vise moguce, nadam se da ce te malo popustiti, saljem ti dobre vibre i hug [sm=smiley31.gif]

pumba draga nasa bravo za tvog malisana, sto se tice opreme za bebija ni ja nemam jos nista, samo kindac i madrac, ali uskoro moramo poceti sa kupovinom i pripremama, da ne ostavimo bas sve za zadnji cas, a i da se nebi dogodilo da nam bebiji urane a mi nemamo nista pripremljeno doma, ajme toga me najvise strah a sa druge strane stalno mislim pa stignem ima jos vremena [sm=zmeden.gif]

Marijana hvala na savjetima za komprese i prasak, odma sam si pribiljezila na papir da ne zaboravim [sm=smiley1.gif]

baby20 ja sam imala bas grozne grceve u listovima ali otkako pijem mg stvarno su prestali, mozda da povecas dozu malo [sm=zmeden.gif]

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 13:13:18)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]

PinkyFunkyBirdy...................... 05.09.
Ana888 .................................... 08.09.
baby20 ..................................... 08.09.
mama3.put ............................... 09.09.
raffica ....................................... 09.09.
kikilina ...................................... 09.09.
vucica ....................................... 09.09.
roccoko ..................................... 11.09.
andydea..................................... 12.09.
zebra1 ...................................... 15.09.
MissKitty ................................... 15.09.
Riza ........................................... 17.09.

baby20 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 14:44:47)

Pinky mene uopće nije strah poroda, vjerojatno jer se prvi put nisam ni snašla i već sam dobila smotuljak u ruke, sad me jedino strah da neću stić do bolnice jer mi treba 30min žestoke vožnje (45min normalno)! mene je prvi put držalo uzbuđenje i jedva sam čekala vidjeti ju i poljubiti, ništa mi drugo nije bilo u mislima, čak su mi se svi u rađaoni čudili kako se ne mogu prestat smijat, vjerojatno sam im izgledala ko nadrogirana![sm=smiley36.gif] takav porod želim svima vama! da se ne uspijete ni snać a da već bude gotovo!
vucica u ponedjeljak idem kod gina pa ću se s njim konzultirat o povečanju doze! ne bi htjela ništa na svoju ruku!

Ana888 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 14:57:42)

Pumba, [sm=bravo.gif] za mališu koji lijepo napreduje! Ne brini stigne se on još okrenuti,a to što ti se neda ništa - uživaj,jer kad te "opali" faza maničnog čišćenja i spremanja sve ćeš to nadoknaditi [sm=smiley36.gif] Mene uhvate momenti kad sam luda ko šiba i svaki dan vučem iz trgovine i pravim zalihe,kao da se opsadno stanje sprema [sm=smiley36.gif]
Marijana, kao da si mi misli pročitala [sm=smiley1.gif]..baš sam htjela pitati iskusne mamice šta su uzimale za pupak..moram priznati da je mene tog pupka najviše strah. [sm=zmeden.gif] Hvala za savjet!
Baby 20, ja otkada uzimam mg prije spavanja više nemam grčeve..neznam jel do toga,ali prije me su me grčevi znali buditi po noći..ili probaj povećati dozu,ali onda će ti probava stradati.
Pinky, sretno na pregledu! Ni ja se ne osjećam spremno za porod..mislim,jedva čekam vidjeti svoju curku,a kako vrijeme prolazi imam osjećaj da se to sve događa nekom drugom,a ne meni..hormoni su zeznuta stvar![sm=smiley36.gif]
Ljetne bebe su popunile svoju listu..sad je red na nama!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mama3.put -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 17:20:29)

Pinky ja te razumijem u vezi straha zapravo na dane sam cas jedva cekam i najradije bih sada isla roditi pa me uhvati panika kako cu ja to a uopce nemam opravdanje za to jer imam dva izvrsna poroda iza sebe i sad u ovim godinama se bojim kao beba pogotovo nakon onih nocasnjih bolnih laznjaka ali ja sam panicar i strah me samo da me napad ne strefi u toku poroda moj dragi muzic je rekao da bi bilo najbolje da ih zamolim da me odvale toljagom po glavi da me smire
Vec se vidim kako urlam ko sumanuta,pricam nebuloze i bjezim po odjelu u slapama a citava svita porodnicara plus cistacice jure zamnom i zakljucavsju sve izlaze[sm=jezicek.gif] Ako procitate u novinama naslov "Pomahnitalu trecerotku jedva zadrzali u rađaoni" to sam vam ja

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 18:59:53)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ajme mama3.put tako si me nasmijala s postom...ne mogu se prestat smijat!
Ja se ne bojim poroda...mislim mora izaci van kako tako, nema smisla panicarit [sm=smiley36.gif]

MarijanaC -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 19:35:04)

Hej drage vidim da pripreme lagano teku. Evo mi bi sljedeci tjedan trebali dobiti stepenice i onda se konacno preseliti u sobice na kat. Gabi ce biti taman svaki dan u vrticu do 3 tako da cu ja svaki dan pomalo slagati stvari u ormare jer to ne mogu s njim s obzirom da nemamo jos stepenica nego one tavanske s straznje strane a on nemoze po tome. Nebi bas ni ja trebala ali moram polako pripremiti da ga preselimo u sobicu.

Strah od poroda je sasvim normalan,i mislim da to nije tolimo strah samog poroda vec samo da sve prodje super i da s bebi bude sve ok. A bit ce. Samo opusteno [sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za bebice koje lijepo napreduju. Mamice koje su u fazi gnjezdenja vec ne iscrpljujte se jer cu vas ja po guzi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Sve cete stici,samo polako i puno odmora. A mame koje niste krenule,budete.

Joj kilazaaaaaa jooooj ja sam na ogromnih +13kg i dosegla sam gornu granicu..a u ovim mjesec dana stignem nabiti jos par sigurno [sm=smiley19.gif] Ali tjesim se da sam s G-jem brzo izgubila...budem i sad valjda [sm=smiley36.gif]

Sto se tice pupka to nije tak strasno ali ga je vrlo vazno drzati suhim. Pelenu nikako ne stavljati preko njega,i redovito mjenjati komprese i prasiti. Nama je pupak otpao utorak noc,taj dan smo doma dosli. A rodio se na cetvrtak. Mi smo donirali maticne stanice pa se mozda i zato brzo posusio.

Ako se jos cega sjetim kazem vam. Ovako kad mi doleti misao onda napisem. E da,mi smo s G-jem od pocetka koristili Biogaia probioticke kapi i nismo imali grceve,uopce...osim jednom kad sam ja jogurt pojela...to mu je smetalo. 100kn za mjesec dana kostaju. Daje se 5kapi ujutro na taste.... nama su pomogle. To ne znaci da pomazu svima. Mozda G nebi imao grceve bez obzira. Iako je imao dok mu nismo poceli davati. Sad sam odmah pripremila i za drugu bebu. Ukoliko ih uzimate vazna napomena je da otvorene smiju stajati samo mjesec dana (ali ako ih dajete svaki dan imate tocno kapi za mjesec dana) i moraju biti u frizideru. Takodjer se daju i za otpornost crijeva.

Pinky draga ti uspori malo i nema nosenja teskih vrecica. Nemoj se zezati. Sad jos bebi nesmije vanka. Cekaj da udjes u termin pa ces onda uprt punom snagom. Nosimo decke a za njih je bolje da dodju poslije 37tj.

Puse svima.

vodenjak123 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 20:45:07)

Cure i ja sam u Vinogradskoj 17.09. narucena pa se vidim s Rizom...termin je 07.10. ali vidjet cemo...

Anoniman -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (5.9.2014 21:19:33)

Vecer cure, evo da se kratko javim s moba. Mene taj pupak uzasava, ja ga nisam htjela dirati ni sa prvim sinom pa necu ni sa ovim vec ce to muz odradivati kao i prvi puta, ali znam da smo koristilu prasak tyrosur i sprej octenisept kojim bi pospricali samo ako bi se gaza negdje zalijepila i pupak mu je otpao tjedan dana od poroda. Isto smo mu davali bio gaia kapi koje sam i sada kupila i u ljekarni mi je bas naglasila da se kapi vise ne moraju drzati u hladnjaku jer su im nesto promijenili sastav tako da sada mogu biti vani.
Sto se tice poroda ovaj puta, za razliku od prvi puta, me nije strah, malo se bojim tog boravka bebe 24 h sa mnom jer ako budem u stanju kao nakon prvog poroda ja se necu biti u stanju brinuti o njemu, a ne znam na koliko razumijevanju cu naici, ali tjesim se da ce porid biti super i da cu ja to uspjeti.
Pinky kako je bilo na pregledu?

Vityca14 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (6.9.2014 9:13:30)

Curke ima koja da joj je termin oko 20.-og na sve.duhu??? Sto BiH trebala ponjeti ?? Prva beba mi je i do SAD sam bila cool al pocinjem panicarit. Muž je rekao biti pored mene,al se bojim da tek onda od smjeha neću moć rodit :D

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (6.9.2014 9:25:37)

Vityca bas sam snimala neki dan emisiju za babybonus na tu temu..evo ovako iz glave cu ti napisati sta je meni trebalo : uzmi papir i pisi..i pocni se spremati :
-2 spavacice
-jednokratne gacice (lola ili jessa - dm)
- ulosci chicco -dm
- ulosci lola 2x -dm
gumene japanke za tusiranje
- ogrtac
- 2x grudnjaka za dojenje (muller,dm,c&a..)
-gacice barem 2kom.
-2para carapa
-cetkica za zube,kaladont, cetka za kosu, gumicaza kosu
-vrecica za zmazani ves
-2 rucnika
- gel za tusiranje, antiseptik za ruke, labelo
-2l vode jane
-caj za dojilje - dm,muller -hippov u granulama,jedna mala zlicica
-papuce
-punjac za mob.
-mob.,fotic, trudnicki papiri
za bebu: 2tetra pelene,10kom jednok.pelena,krema za guzu (mada cu ja uzeti bademovo ulje),i vl.maramice
Mislim da sam sve nabrojala..i u slucaju ostecenja na bradavicama..purlean mast - ljekarna

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>