RE: Jesenske bebe - termin 2014. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (25.8.2014 21:15:56)

Andy hvala ti, stvarno si me utjesila! Iskreno ne bi na to ni pomislila, iako kad si tako napisala mi je sasvim logicno.
Mama3.put drago mi je da si bolje i da se tlak normalizirao. Ja sam uvijek uzbudjena kad idem na pregled i normalno tlak mi je malo visi, a kod kuce kad mjerim skroz nizak :D

mama3.put -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (26.8.2014 9:13:27)

Jutro drage moje vidite kako sam aktivna sad pred kraj,nestrpljiva sam kao dijete[sm=jezicek.gif]
Sve je spremno za bebicu i samo cekam taj petak za uzv jer jedva cekam vidjeti malenu i tih punih 37 tjedana
Briciola znalo mi je pred kraj dana nakon dosta stajanja naoteci malo stopala i prsti na rukama ali ne jako a kod nekih zena je to puno izrazenije i rekla bih da je normalno sve dok ne krene naoticati lice i sve ostalo onda je do tlaka
Kikilina meni je tlak isti i kod dr i kod kuce zapravo kako koji dan,mozda ima veze s vremenom i ovim ludim "ljetom"

raffica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (26.8.2014 14:25:37)

ROCCOCO, stvarno oprosti, tek sad vidim tvoj post.
nažalost muž ne želi sa mnom, pokušala sam ga nagovoriti, ali nema šanse..jednostavno se ne da, kukavica!!!;)
Znam da se treba platiti, vidila sam tj.pročitala sam nedavno na stranici rodilišta da se uplati ranije na žiro račun, ali sam stvarno zaboravila koliko ranije..pogledaj na njihovoj stranici, mislim da sve lijepo piše..
ja imam autom jedno uru vremena do rodilišta, i stvarno ne znam ni kad bi krenula u rodilište?[sm=zmeden.gif]

Briciola -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (26.8.2014 15:50:41)

mama3.putmeni je tlak dobar,uglavnom 110/70.Danas je već bolje,malo je splasnulo.Sad se više odmaram pa je bolje.Onaj dan sam bila predugo na nogama.
Nego cure,kaj vi mislite o onim senzorima koji mjere da li dijete diše dok spava?
Ne znam bi li to kupila ili ne.

roccoko -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (26.8.2014 18:18:48)

Raffica hvala na odgovoru pa da [sm=smiley32.gif][sm=smiley4.gif] na stranici rodilista nije mi palo na pamet a bas sam cijela smusena i zamantana, moj bi muz sada htio jer su mu par prijatelja tako bili prisutni porodu kod svojih zena pa su cijeli odusevljeni !!
Bojala sam se da nebi npr dosa prekasno pa kazu e vise se nemoze uplatit!
Sto se tice polaska u rodiliste ja imam uru i 15 autom pa sam s prvim krenila kad su mi trudovi bili na 10min s tim da sam prvo otisla na hitnu u Makarsku da vidim jesu li stvarno trudovi i pogledali su koliko sam otvorena pa mi ponudili prijevoz hitnom ali ja sam htjela da me muz vozi!

mama3.put -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (26.8.2014 18:55:01)

Briciola ma nisam te htjela plasiti s tlakom ovo je normalno oticanje stopala i ruku pogotovo nakon sto stojis ili sjedis citavi dan a pred kraj trudnoce vecina zena je "puna vode" kako se to jel strucno kaze opasna su oticanja po licu i slicno a tebi je tlak stvarno savrsen[sm=bravo.gif]
Ja si nesto razmisljam o baby phoneu s monitorom tako da u svakom momentu mogu vidjeti i cuti bebu dok je u sobi to mi se cini jako korisno jer bi ovako mogla svaki cas trcati u sobu da vidim jel dise i probuditi ju a ovo je zgodno npr. kuham rucak i gledam i cujem bebu

raffica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (26.8.2014 22:17:59)

Roccoco momu su rekli da je gore od rata (ti koji su prosli i jedno i drugo) i ne zeli!! Smrc, a znam da bi mu puno olaksao, posebno sta se tice odnosa osoblja splitskog rodilista prema rodiljama..ali eto, nema sanse da ga nagovorim!!
Pa cekaj, jeli se mi znamo?? I ja sam iz Makarske [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Curee, pa me ni je tako narastao trbuh u tjedan dana..jedva sam obavila depilaciju, po prvi puta ništa ne vidim doli, aaa [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

vucica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 8:42:39)

jutro drage moje, evo prvi dio GO zavrsio, sada cu se moci cesce javljati, jucer sam bila kod G da vidim za porodiljni i kaze mi ako ne idem sa bolovanja onda mogu 30 dana ranije ici (on je rekao 30 ali mislim da se ide 28 dana[sm=zmeden.gif] ) a ja sam racunala da cu ici 45 dana ranije i jos iskoristiti drugio dio GO, znaci ocekivala sam da cu raditi jos neka dva i pol tjedna, a sada ispada da jos cijelih mjesec dana moram odraditi [sm=smiley13.gif]
rekao mi je G da ako hocu moze me staviti na bolovanje ali jos nisam sve odradila na poslu pa ne mogu otici sad na bolovanje, a vjerojatno mi ne moze otvoriti bolovanje npr 47 dana prije termina pa da samo dva dana budem na bolovanju i onda 45 dana porodiljni, joj bas sam grrrrr, cini mi se jos puno raditi do kraja 9-og mj, izluditi cu [sm=zz_banghead.gif]

raffica ne spominji mi depilaciju [sm=smiley36.gif] jucer sam se sva izrezala dolje, isto nista vise ne vidim a kako cu tek kasnije pojma nemam, curke kako vi to rjesavate?

MarijanaC -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 9:31:05)

Hej drage moje. Evo da probam se ukljuciti u sto vise toga [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Sto se tice namjestaja nas je jos uvijek u upotrebi kod G-ja dok mu sobica ne dodje tako da samo kad se on preseli u svoju sobu ovo sve operem,mozda malo prelakiramo jednu stranicu jer je od G-jevih zubeka malo zderana i madrac na kemijsko ide cisto da bude svjezi za bebu novu.
Danas su mi zavrsili sa farbanjem zidova,dolazi majstor provuci struju do kraja i jos samo podove moraju postaviti (seljacki pod) i selimo se na kat u sobe [sm=smiley1.gif]. U ponedjeljak krecemo u vrtic s G-jem i koliko se veselim toliko sam u strahu [sm=smiley19.gif] Nadam se da mu nebude previse promjena u kratkom periodu.

Sto se tice iscjedka ja ga vucem cijelu trudnocu. U par navrata sam i vaginalete koristila pa se malo smiri pa opet dodje. Bas sam jucer na pregledu radila bris za streptokok,kao to se radi u 35tj a mi smo upravo usli u njega.[sm=smiley1.gif]

Sto se tice ovog lupkanja mene moja bebica zna tako lupkati da imam osjecaj da me po cerviksu lupa i da ce ispasti van. I jos kako kisem od alergije imam osjecaj da ce mi ispasti vanka svaki cas hahah [sm=smiley36.gif]. Znam da ne ide to samo tako ali ne mogu si pomoci. Kaze doktor da je beba jos uvijek dosta visoko sto je super jer je jako veliki i da je nisko onda bi pritiskao cerviks prejako.

Kontrakcije su mi sve jace. Poslao ms na ctg za 2tj, znaci u 37tj cisto da vidi malko kako to ide. I moram opet vaditi trombocite za 2tj pa cemo s obzirom na te nalaze polako poceti pripremati porod. S obzirom da je G dosao ranije,da vjerojatno idem na elektivni carski onda necemo cekati 6.10.

[sm=smiley36.gif]

Sto se tice beby monitora. Mi imamo samo onaj bebifon od motorole,imamo na njemu svjetlo i muziku (sto je super jer G spava uz muziku) i dosta daleko hvata tako da sam ja mogla i kositi i raditi oko kuce (dok on spava) s bebifonom oko vrata [sm=jezicek.gif] Sad za ovu bebu moram kupiti hos jedan i mislim da cu kupiti isti jer mi je savrsen. Ovaj s kamerom i sa senzorima za disanje je po mome too much. Tako i onako cete stalno ici provjeravati bebu bez obzira... a i zracenje oko bebe bas nije zdravo...a to zraci [sm=zmeden.gif]

Uff depilacija. Ja je vec dugo radim "na slijepo" hahaha. Vodim se osjetom i onda samo pozovem muza da mi kaze jesam fulala negdje. Neki dan sam se porezala jer sam popravljala britvicom...uffff uzas.

Samnom na porodu moj muz nije bio jer ja nisam htjela. Ne osudjujem one koji idu kao ni one koji neidu. Ja nisam htjela njega tamo,neznam zasto. Ne zelim ni sad. Doduse ja sam na prvom zavrsila na carskom pa tak i onak nebi smio biti. On je set_ao ispred sale i dobio G-ja dok je jos ljubicas_t bio i to mu je bilo dovoljno. Tako bude i sad. Ako zelite da muzevi budu s vama objasnite im zasto bi to voljele i koliko bi vam to znacilo u sigurna sam da nece odbiti. Uostalom taj dan imate pravo na svu podrsku koju zelite [sm=smiley1.gif]

Vucice meni je porodiljni otvoren 45dana prije poroda. Eto sad u cetvrtak 21.8 mi je krenuo,6.10 mi je termin...

Srecom s oticanjem nemam problema iako sam vec na +12kg. Nocas sam cak i napokon lijepo spavala. Od 11 sinoc do pol 9 jutros [sm=smiley36.gif]

Puse svim mamicama i bebicama. Jos malko i uzivat cemo u njima.

MissKitty -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 11:00:14)

Ej curkee!!!
Prvo da vam se ispricam sto se nisam javljala, ali stalno sam vas citala prije spavanja, pa na kraju zaspem s tabletom u rukama hahaha[sm=smiley36.gif]. Bio mi je mladi brat mjesec dana pa kad je otisao morala sam neke papire sredivati i tako ugl. puno gluposti. :)
Jako, jako mi je drago da ste sve super i da vam bebice super napreduju. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja sam sada u 28TT. Bebalica super napreduje, dosta je aktivna i stalno se nesto prevrce i udara [sm=smiley36.gif] Kad god pricam s nekim uvijek se probudi i udara, uvijek je u toku svih dogadanja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Gdje god mm stavi ruku ona se tamo "izboci" i onda udara malo pa se smiri i zaspe hahah, to nam je jako zanimljivo. Neki dan se naslonio na trbuh i pricao joj a ona ga je lupila tamo gdje su mu usta [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sto se tice tlaka, meni je 130/70 kada dodem kod ginekologa a kod kuce mi je uvijek oko 120/70 . Za tlak mi je rekao da je super samo je rekao da nije dobro sto sam se u 4tj. udebljala 5kg. [sm=smiley36.gif] imala sam 75kg. Ali nadam se da ce sve otici kad se bebica rodi. Od ponedjeljka sam izbacila skroooz slatko iz prehrane i pijem samo vodu. Tako da se nadam da ce sljedeci put biti malo bolje [sm=smiley36.gif]

Jedino sto me muci je onaj iscjedak. Bila sam kod gin. prvo mi je dao neke vaginalete pa mi nije pomoglo bas pa sada pijem Amoxicilin i koristim vaginalete Vagisan ali ne primjecujem bas neku promjenu a vec sam antibiotik popila do kraja, ostala mi je jos jedna tableta. Jos samo da se toga rijesim, to me najvise brine. :(

Mi jos nismo apsolutno nista kupili za bebu , nekako kad dodemo u trgovinu s robicom sva se nekako izgubim sve mi je to novo pa ne znam sta bi i odakle krenula i na kraju nista ne kupim. Ne znam zasto je to, mozda me strah [sm=zmeden.gif]

Riza -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 11:13:34)

Curke moje...ovo je presmiješno...ja pišem post ne baš kratak ali kako sam s moba ni sama ne znam kaj radim. I sad nemam pojma kuda se taj post poslao.. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Marijana...jel tebi negdje otišao? Hehehehehe

Ana888 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 11:27:38)

Pozdrav drage!
Vucice, i ja sam kao i ti računala ići 45 dana prije porodiljnji, sve isplanirala i onda mi med.sestra rekla-ako nemaš bolovanja zbog komplikacija moraš raditi do 28 dana pred porod, tako da sam radila tjedan dana kraće nego što sam planirala i otvorile su mi tjedan dana komplikacija čisto da mogu otvoriti porodiljni sa 45 dana. Mislim da većina G ne pravi probleme oko toga. Kuda ne spavam preko noći i na dijeti sam, da moram ići raditi mislim da bi umrla od gladi i umora na poslu.[sm=smiley36.gif]
Joj depilacija [sm=smiley36.gif] ja sam vam se prošli put depilirala ležećki sa ogledalcem u rukama..hahaha..drugačije nisam mogla i onda još muža pitala neka pregleda jel sam gdje fulala [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]..da ne kažem da mi se već problem obuti,a ko za vraga sve ljetne sandale su na remenčiće..danas sam 10 minuta patike obuvala [sm=smiley36.gif]
Marijana, čini mi se da si ti spominjala sterilizator..koliko se to isplati uzimati? I koliko dugo si ga koristila? Čitala sam da kada dijete navrši 6 mj. ne treba se više toliko sve sterilizirati,a opet nadam se da ću dugo dojiti,pa da mi možda to sve (bočice) neće ni trebati..[sm=zmeden.gif]

MarijanaC -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 12:48:46)

Hahaha Riza poslala si mi na mail. Evo kopiram ti ga tu da ga opet ne moras tipkati.

Drage ovo je od Rize hhUfff...kolko ste se raspisale :-D :-D

Bravo za bebice koje super brzo napreduju i mamice koje su sve ko manekenke.

Kako provodite dane? Jeste gotove s pripremama oko sobice više manje? Da vas pitam....kolko prije torbu spremit?

Vucice....porodiljni se otvara 45 dana prije poroda a naj najkasnije 25. Nadam se sa ćeš što prije na zasluženi odmor.

Marijana...meni se ovaj motorolin čini super. Gdje ste to kupili?

Ja nemam problema sa naoticanjem hvala Bogu....ali zato sve teže nalazim položaj za spavanje. Kako se god okrenem nemam zraka... Zapravo mi lijevi bok najviše odgovara jer mali leži s lijeve strane pa je nekako lakše.

Ne znam kako vi ali ja se borim sa stvarno velikim strahom od poroda. Ne znam kaj me čeka ali me tolko strah da skoro svaku noć imam noćne more. Vrijeme doslovce leti....

Jel ide koja roditi u Vinogradsku? Curke koje su već rodile da li znate da li se treba naručivati na ove preglede koji slijede u bolnici? Ctg i ostalo? Meni je moj G samo dao uputnicu i rekao da sam od sada na pregledima češće u bolnici gdje ću i roditi. Dal se samo dođe u trudničku ambulantu ili?

Puse velike svima

Ana888 ja sam ga prvih 3mj koristila svega par puta za sterilizaciju bocice na koju je pio ali sam ga za izdajalicu dosta koristila. Mozda je bolje da prvo vidis kako ce vam dojenje ici,pa mozda neces ni pogledati bocicu a sterilizator onda nebude potrban. Ili ga probaj posuditi od nekoga. Ja sam si ga kupila i stvarno ga koristila,😯😨 iduze od tih preporucenih 6mj za dudu varalicu,za igracke one kaj grize beba kad zubeki idu van...

A za obuvanje...ajme treba mi sto godina. Jednom kad se obujem najradije se nebih izula vise hahaha

Riza mi smo svog kupili u Elipsu prije 3god. I mislim da ih jos imaju.

Sto se tice straha od poroda,to je normalno kako se priblizava ali nema te cega biti strah. Slusaj tijelo i babicu i sve ostalo ce proci prirodno. A uvijek u slucaju nedaj Boze postoji CR kojeg sam se ja najvise.bojala i eto prezivjela sam. Njje tako strasan kako se prica ;)

Sto se tice pregleda u bolnici ja sam rodila prvog u Klcu i morala sam se naruciti prije. I na ctg i na pregled. Pa nazovi i pitaj.

mama3.put -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 13:12:49)

Cure moj porodiljni je otvoren od 6. 8. 45 dana prije termina ali sam na komplikacijama skoro od pocetka tako da mi se do 6. racunaju jos kompl. a od 7. porodiljni, mislim da bi morao otvoriti ako hoces 45 dana prije nisam upoznata sa zakonima ali valjda da pa ako i treba 2 dana bolovanja prije[sm=zmeden.gif]
Depilacija mi je vec duze vrijeme problem pa si pomazem ogledalcem i slicno,ne znam vise ni kako mi "sramota" izgleda to cu znati nakon poroda,jadna bude ko dagnja na buzaru[sm=smiley13.gif]

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 13:24:49)

Pozdrav drage moje! Stvarno ste se raspisale jutros! [sm=jezicek.gif]
Evo nas s kontrole...i dalje je na zadak [sm=smiley13.gif] Kaže dr da ćemo vidjet za 2 tj možda se i okrene, ako ne ne. Kod nas u Ri porađaju na zadak, osim ako nije prevelika beba ili ako nešto ne bude ok. Iskreno se nadam da će se mala tvrdoglavica okrenut [sm=smiley36.gif]
Sada je na 2450g što znači da se udebelila 800g u 3tj, što je super! Ja sam dobila 1kg od prošlog pregleda, tako da sam sad na +9![sm=bravo.gif] Željezo mi je nisko pa mi je uvela Heferol (1 dan jedna, 2. dvije tabl), kaže da je cerviks skraćen, zatvorena sam i da mogu kao do sad, malo više odmarat. Napravili smo bris na Streptokoke...sve u svemu ok je
Depilacija...uh...malo teže, noge i nekako uspijem, ali za gđicu je mm odgovoran već duže vrijeme [sm=smiley36.gif] Dovodim ga u iskušenje [sm=jezicek.gif]
Mi ne planiramo monitor, iako smatram da bi nešto kao što je Marijana rekla bilo sasvim ok i dovoljno, ovo s kamerom i senzorima kojekakvim mi je ipak pretjerano.
Srećom ja s oticanjem nemam problema, sve mi paše, sve mogu obući, baš sam sretnica [sm=smiley1.gif]
Kaže mm sinoć kad je došao s poslom, ljubavi tebi je narastao trbuh od jutros...stvarno imam dojam da je svakim danom sve veći hihi [sm=jezicek.gif]
Torbu ja planiram pripremiti čim se preselimo i opeglam sve, nek je spremno! Samo me muče grudnjaci, neznam koji br da kupim...cice mi za sad nisu pretjerano narasle, možda pola broja- broj max, a znam da će mi mlijeko nadoć tek kad rodim, nisam pametna šta da radim? Kakva su iskustva mama koje su već rodile?
Usput danas startam s čajem od koprive [sm=smiley1.gif]
Puseeee i pozdravi svima [sm=smiley36.gif]

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 13:31:04)

E da što se tiče rodiljnog dopusta po zakonu počinje 28 dana prije termina, iznimno 45 dana zbog zdravstvenih problema (stanju trudnoće...)
Idući pregled je 09.09., pa Pinky, draga kad stigneš zapiši :)

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 14:23:11)

ajme..pa lakše malo..ne stignem vas pratiti[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Jako mi je drago da ste sve vesele i pozitivne[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]
RIZA- smješnica moja..da moraš se naručiti...zoveš ih na telefon i kažeš u kojem si tjednu i kad ti je tvoj ginek. rekao da te naruče..ideš sa uputnicom tamo na pregled !
Kliklina- ne plaši se još se do 34 tj. stigne okrenuti..nekad se okrenu i u 38 tj.
Jao žene i ja se moram obrijati[sm=zz_timebomb.gif][sm=smiley9.gif]....meni obično mm drži ogledalo i ja se tak brijem[sm=jezicek.gif], nekad ga čak zamolim da me sredi s guza [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Mislim ipak čovijek sa mnom ima prakse[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
EVO I MI SMO U PRIPREMAMA...čeka se još 2 dana do utz...i jedva čekam...
Kaj se tiče uloge muža na porodu- meni osobno kao i njemu je nezamisliva..toliko smo si svaki puta bliski i jedno da vam ne mogu opisati.. on proživljava svaki trenutak kao i ja...snimao je i porod prošli puta..kad gledamo..plačemo zajedno..inače muž mi je tvrd orah[sm=smiley36.gif]...i ovaj put ide sa mnom makar gromovi padali !
Za baby monitor je dobro imati ako imate kuću na etaže...to je spas..samo ne pretjerujte previše,jer ćete poluditi [sm=smiley36.gif]

I da opet su me pozvali na snimanje za Babybonus..vidjet ćemo kad..tema ovaj put je : što spremiti u torbu za rodilište ???- naravno popis nakon toliko puta imam u glavi..[sm=smiley1.gif]
puse drage moje pišemooo se

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 14:24:05)

PINKY AKO ČITAŠ..FALIŠ JAKOOOOO ..VRATI NAM SE BRZOOOOOOOOOOO[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

cuba -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 14:38:21)

Pozdrav jesenskim mamicama[sm=smiley1.gif]
Ja ću se samo kratko javiti, vidim da je mama 3 put pitala za mišljenje o baby monitoru. Za prvo dijete smo kupili Aventov (Phillips) i bio nam je dobar ali su se s vremenom kabeli pokidali[sm=zmeden.gif] pa smo za drugo dijete kupili od Motorole baby monitor i to mi je daleko najbolja stvar koju imamo, sve preporuke[sm=smiley20.gif] Mi smo ga uzeli preko ebaya a vidjela sam da ih ima sada i u Emezzete iako su kod nas dosta skuplji...
Razlika je u tome što bi prije bebač zaplakao i naravno da bih ušla u sobu i provjerila šta mu je i onda bi se on u većini puta mojim ulaskom (iako bi to tiho obavila) razbudio. A ovako odmah na monitoru vidim o čemu je riječ, možda zaplače nešto u snu ili sl tako da nema potrebe sa ulaskom u sobu. Bez obzira što ne živimo u kući i ne trebam se penjati na kat u sobu super mi dođe. I upravo sada vidim svog frajera kako lijepo pajki u krevetiću[sm=smiley1.gif]
Naravano da se može i bez njega preživjeti ali ako netko ima novaca za kupiti, toplo preporučam.
Velika pusa svima [sm=smiley1.gif]

kikilina -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 14:49:48)

Andy bas mi je drago da cemo te gledati na tv-u [sm=bravo.gif]
Ja sam sad u 35.tj nadam se da ce se okrenut do iduceg pregleda, tad cu bit u 37. [sm=smiley13.gif]
Ali koliko sam skuzila pa svemu, nemora znacit da ce biti lose iskustvo, malo teze meni, al moze super proci [sm=smiley1.gif]

vucica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (27.8.2014 15:02:34)

andy javi nam kada ce emisija biti na tvu da te gledamo [sm=smiley1.gif]

miss nismo ni mi nista kupili osim kindaca, i ja se sva pogubim u trgovini s robicom, nemam pojma sto bi kupila, koliko cega i u kojoj velicini, sad cu izvaliti glupo pitanje ali jel se tako malim bebama oblace stramplice npr ispod trenirke ili kombinezona, ja stvarno neznam sta se sve oblaci bebicama [sm=smiley13.gif] osjecam se kao tuka i neznam kako cu sve to, nemamo u obitelji male djece pa stavrno nemam koga ni pitati kako to sve ide

dobro da ste spomenule bebifon, jos nisam razmisljala o tome ali morat cu ga nabaviti jer nam je spavaca na katu, a i sterilizator mi nije pao na pamet do sada, uglavnom curke cega god se sjetite samo pisite jer nama kojima je prva beba svaka info dobro dodje

MissKitty -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (28.8.2014 6:54:24)

Dobro jutro! [sm=smiley1.gif]

vucice [sm=smiley36.gif] kao da slusam sebe. Miliun pitanja i podpitanja imam a ne znam odakle da krenem [sm=jezicek.gif]. Ja cu pokusat nagovorit muza da u subotu okrecimo sobu za bebu i da stavimo neke naljepnice po zidovima itd., tako da cu prvo krenuti od toga [sm=smiley36.gif].

Babyfon mi nije uopce pao napamet. Znaci i to mora na listu [sm=smiley36.gif]

A kakve toplomjere koristite za bebu? Znam da je moja mama imala onaj usni i da je bio brz i jednostavan.

Andy znaci imamo i poznate s televizije menu nama! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Bas mi je drago zbog tebe[sm=smiley1.gif].

Ana888 -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (28.8.2014 11:42:19)

Marijana,hvala ti za savjet..ja bi htjela sve ranije prirediti,ali stvarno što se izdajalice i sterilizatora tiče nema smisla ranije kupovati dok ne vidim kako će nam ići sa dojenjem. Samo da te još pitam - sterilizator imaš onaj što ide u mikrovalnu ili baš uređaj?
Kikilina, [sm=bravo.gif] za curku koja lijepo napreduje!
Mama 3.put, a jesam se nasmijala na dagnju na buzaru [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
MissKitty, i ja sam pogubljena što se robice tiče, pogotovo veličina - sve što sam kupila je 62 i nadalje i to mi je sve sitno..morat ću otići i kupiti još par sitnica manjih brojeva čisto da se nađe,mada ovisi kolika će bebica biti kad se rodi-moja sestrična je rodila malu sa 4300g i odmah krenula od broja 65.
Vidim da sve već lagano dobivate uputnice za ctg..ja imam još jedan pregled kod svoje G, onda ću već biti u 37 tjednu..valjda će me nakon toga poslati na ctg.

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (28.8.2014 12:06:53)

Drage moje okruglice, vidim da ste se pošteno raspisale kako se termini približavaju. Samo nastavite tako. [sm=smiley1.gif]
Ja sam se vratila u Zg još u ponedjeljak, ali od tada nemam internet i sad sam se spojila na laptopu premo mobilne mreže pa neću puno dužiti. Idem iskopati listu i popisati preglede (ako sve ulovim). [sm=smiley1.gif] Nadam se da će uskoro osposobiti mrežu da vam mogu pisati detaljnije.

Drago mi je da ste mi sve dobro i da bebači lijepo napreduju. [sm=smiley1.gif] Andy, javi kad ćeš biti na TV-u! [sm=smiley1.gif]

Ja sam uglavnom dobro, ali me želudac jako zeza. Većinom mi je prisutna mučnina i žgaravica, a i barem jedno tjedno povraćam. Tješim se da mi je barem kilaža stablina (na +9kg sam već neko vrijeme). [sm=smiley36.gif] Danas sam punih 34 tt i sljedeći tjedan idem na pregled. [sm=smiley1.gif] Moj mali hahar se skoro stalno miče pa mi je lakše jer znam da je dobro, ali sam primjetila da mi se sad već počinju sve jače javljati strahovi i od poroda i od toga dal se miče i kako ću to ja sve uspjeti. [sm=zmeden.gif] A valjda je to normalno jer sad hormoni divljaju. [sm=smiley1.gif] I da, predprošli tjedan sam malo pretjerala sa slanim stvarima (najprije pizza, pa za par dana naresci, pa roštilj) i toliko sam nabubrila od vode da sam jedva očne kapke uspjela podići (a o rukama i nogama bolje da ne pričam). [sm=smiley36.gif] I tada mi je 2 dana lagano curio kolostrum. No, onda sam izbacila sve slano iz prehrane i vratila se u normalu i tad je i kolostrum stao. Inače mi je tlak nizak tako da nije tlak problem već baš slana prehrana. [sm=smiley1.gif]

Eto, toliko za sada pa se javim kad se Amis i T-com dogovore tko je prerezao glupu žicu. [sm=smiley36.gif]

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (28.8.2014 12:16:37)

Fali još jedan post pa da idemo na sljedeću stranu pa da još dopišem da imate pravo bez obzira na bolovanje ići na porodiljni 45 dana prije termina. Ja sam vam primjer toga! Nemam ni dana bolovanja od kad sam trudna i ginićka mi je odobrila bez problema. [sm=smiley1.gif]

Sterilizator ne planiram kupovati jer nemam mikrovalne. I ja se nadam da će bebač sisati pa da mi neće trebati puno tih dudica i svega.

Od opreme još nismo kupili kindač i komodu, a ni kolica. [sm=zmeden.gif] Danas planiram skoknuti do dm-a i do ljekarne da kupim neke sitnice.

Za MM hoću da ide s menom na porod najviše zato da vidi koliko je to dugotrajno i naporno tako da kad se vratim da mi bude od pomoći jer on nije svjestan što to stvarno za ženu znači već zna samo onoliko koliko je vidio na filmovima - ženu zgrabe trudovi, malo jauče, malo tiska i evo nje s bebačom. E, pa dragi moj vidjet ćeš da to nije samo tako i da kad se vratim da razumiješ zašto sam umorna i iscrpljena i zašto me sve boli i zašto te trebam da mi pomogneš s kućanskim stvarima koje do sad nisi radio. [sm=smiley36.gif] Baš sam zločesta, zar ne? [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>