sretnaz -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (28.4.2013 8:37:26)
|
Jutro, pod usisano i opran, juha se kuha, suđe iz perilice izvađeno. A tek je 8:15. Nisam ja inače tako vrijedna, ali N me zeznuo. Dakle, jučer smo cijelo jutro bili negdje i nikako da mu dam kašicu. U 16:30 smo trebali ići na jedan dječji rođendan, ali se sve poremetilo tako da je N zaspao oko 16:00 i uspjeli smo ići na rođendan tek oko18:00. Sa sobom sam uzela kašicu (suhe šljive, samo 2 kom, sa zobenim pahuljicama, 200 ml). Jeo je par dana bananu pa je imao malo problema sa kakanjem i zato sad par dana radim kombinacije sa šljivama. Ali, bila je greška dati mu kašicu tako kasno jer se danas ujutro malo prije 5 probudio i nikako zaspat. Pokakan nije bio, ali vidjela sam da ga je mučilo i da prducka. I nakon sat vremena odustala sam od uspavljivanja jer se razbudio i bio pun života. Uzela sam ga u dnevni, igrali smo se, pa je usput i napunio pelenu. Nakon što sam ga presvukla počelo mu se spavati i sad naravno spava i tko zna do kad. A ja? Tko mi je kriv [sm=jezicek.gif] Ipak sam ja uzrok svemu. Eto, moj savjet, suhe šljive za probavu (ali to već znate pa i nije neki savjet), ali nikako dati prekasno jer ćete imati buđenje u krivo doba dana, tj. noći[sm=smiley36.gif] Inače, kad čitam kako su neke bebe bolesne, ne znam što reći. Srećom nas je za sad sve zaobišlo i nadam se da će tako biti i dalje. Strašno zvuči koliko se mučite vi mamice i bebice.[sm=smiley19.gif] Jedino je N bio malo prehlađen kad je imao 4 mjeseca, ali je relativno brzo prošlo. Po noći je spavao i samo je znao kihnut, zakašljat i nosić sam morala čistiti. Što se tiče oblačenja, za spavanje ja ga stavljam u vreću jer je manje pokretan i onda se prije umori i zaspi. Ako je bez vreće odmah se stavi na noge i ne želi spavati. A preko dana ga stalno oblačim i skidam. Jana mi je postavila to pitanje ispod fotke. Već sam spomenula da je problematičan kod presvlačenja, tako da obično skinem pelenu i operem ga i onda pustim da se lufta, pa stavim pelenu i opet ga pustim da se igra. Kad su mu koljena i stopala gola brži je i stabilniji. I tek nakon nekog vremena obučem ga do kraja. A ako npr. kuham i ne mogu ga imati pod nadfzorom, radije skinem čarape jer znam da neće skliznuti. Imam mu čarape sa čepovima, ali mu znaju skliznuti ili ih sam izuje. Za šetnju u kolicima uvijek uzmem koju majicu, dekicu, kapicu pa stavljam i skidam po potrebi. I u Rijeci se sad otvorio (ili će se otvoriti ) Bija baja buf i baš me zanima ponuda.
|
|
|
|