RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 14:55:00)

Afrodita koji si tjedan trudnoće?oprosti još uvjek vas nemogu sve pohvatati[sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif]zašto i dalje koristiš utriće ako ih je doktor ukinuo[sm=zmeden.gif],i ja imam doma još dvije kutije pa ih nisam iskoristila do kraja,no dobro ako baš hoćeš raditi kombinaciju da ih oboje koristiš,utriće u tom slučaju popij a vaginalete stavljaj,makar razmisli da ukineš utriće ili bar ispočetka smanji pa onda ukini,tako sam ja,jedva sam ih se dočekala rješiti..MM nije bio samnom na prva dva poroda a sad bi kao išao i ja sam ispočetka bila za ali kako vrijeme odmiče sve manje mi se sviđa ta ideja da bude na porodu,neznam,ajde pišite malo o tome[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 14:56:57)

maminangel, tecaj kod nas nije obavezan za partnere ako misle prisustvovati porodu. prisustvo porodu se placa kod nas...ne znam koliko nekih 300 kn ili 400. to ce nam valjda reci, ali moj ide i na tecaj, a bome i na porod.
bas mi zao sta imas taj peh sa doktorima.  bas koma. nadam se da ce biti drugi puta bolje.
ja isto kao i cuba, idem kod privatnika koji ima ugovoreno sa hzzo-om i platim 50 kn pregled, odn. ultrazvuk. isto me samo prva 3 mj. pregledavao vaginalno i na 4D [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
afrodita, koliko znam kod nas se muz, partner ili sta vec ne moze u predradjaonu jer tamo nisi samo ti nego ima i drugih zena pa ne vjerujem da ce ga tamo pustiti da gleda sve zene koje su razvaljene u spavacicama koje otkrivaju vise nego sto skrivaju... bar je tako nama rekla jucer teta na tecaju. to je za Ri bolnicu. isto tako, ne moramo nositi ni pelenice ni nista za bebu.. a bome imaju tamo i gacice i spavacice za nas jedino ako zelimo svoje tako da Papalina, evo.. to je i za tebe info   [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
vezano za te vaginalete, nemam iskustva pa nisam od pomoci.
evo, idem se spremit lagano da stignem do 16 sati tamo u bolnicu. ljubim svih pa tipkam jos na vecer kad se vratim.

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 15:15:03)

Bravo za sve bebice koje su bile na pregledu, drago mi je da sve ljepo napreduju i da je sve u redu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Moj muz ce ici sa mnom na porod, u prvom braku bivsi muz nije isao sa mnom , no onda sam kako sam vec rekla imala tek 18 god i sve mi je bilo ravno i nisam ni znala sta je to imati djete i biti u braku [sm=smiley36.gif], ali sad kad imam muskarca svog zivota uz sebe za kojeg znam da je onaj pravi zelim da je uz mene u tom trenu kad ce mi bit jako tesko i bolno a i istovremeno i prekrasno , ali smo dogovorili da je kraj mene i da ne gleda sta se to tamo dolje događa da nebi bilo da bude on u centru pozornosti , a ne naša bebica [sm=smiley1.gif]

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 15:20:31)

Nisam ni ja [sm=smiley36.gif] U 23. tjednu sam. Zašto ih stavljam? Hm...najiskreniji odgovor bi bio ne znam, možda zato jer me strah bez njih i jer sam blesava??? Ma nema meni pomoći [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] imala sam velik hematom i završila na strogom mirovanju tamo negdje sa 12 tj. i prije 2 tjedna su mi ukinuli terapiju, al mene je strah [sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif]. Smanjila sam ja već dozu, al svejedno....znam i da oni nemaju baš neki učinak nakon 1. tromjesečja, al eto...meni očito nema spasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prirodno blesava i bok!!!!!!!!!!!!!!!! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Oprostite žene kaj vas gnjavim, al super ste mi sve i drago mi je da ovo mjesto postoji pa možemo imat babinjak preko žice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Što se tiče poroda, znam da kod nas ništa ne dobiješ i sve moraš nositi, a doktori toleriraju tatu do predrađaone [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Problem je u tome šta ja ZNAM da će se ovaj moj div srušiti..[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Evo na primjer, prije cca 2 god me nesnosno bolio zub i molila sam privatnicu u nedjelju da me primi jer nisam više mogla izdržat i žena pristala, al kao nek dođem s nekim ako će trebat vadit da drži glavi jer nema sestre....i sve 5, sjeli nas dvoje u auto, došli tamo, zub mora van, dečko drži glavu, zubarica isčupala zub, potekla krv, moj dečko tres na pod.....pao u nesvijest.....eto, kaj da vam velim, nema nade [sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 16:08:49)

afrodita, ja sam bila stavljala utriće vaginalno ali samo do 12.tjedna jer mi je ginić strogo zabranio i rekao da se poslije 12-tog tjedna nesmije stavljat...valjda ima kontraefekt....
ja u čet idem na pregled...nadam se da će mi sve bit dobro... :))
maminangel, kod nas muževi mogu prisustvovat na porodu bez obzira na tečaj...jedino šta muževi koji ne idu na tečaj moraju platit a oni koji idu nemoraju... kod nas se to zasad plaća 370kn, bar je toliko bilo u 9.mj...
moj ide 100% samnom, bar tako planiramo,tako smo se dogovorili [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

cuba, piturica drago mi je za vaše [sm=duda.gif]

sarah_zg -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 16:14:01)

Evo ja sam danas 12 tj. i rekla mi je da polako prestajem s Utrićima jer posteljica je preuzela svoju funkciju. Oni su zapravo progesteron 'čuvar trudnoće' i nakon 12. tj. kad posteljica preuzme svoju funkciju, više nemaju smisla, samo se šopaš bezveze progesteronom, kao da ti nije dosta hormona[sm=smiley36.gif]

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 17:14:59)

Nije štetno ih stavljat nakon 12 tj, to sam provjerila više puta i 100% je tako ali nema toliko koristi....ma imam još jednu karticu pa ću to potrošit, dok ih više neču imati neću se ni brinuti da li mogu bez njih :)
Sad sam ljubomorna na vas cure čiji se muževi/dećki ne ruše na kap krvi [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Inače, odlučila sam definitivno kupit CAM kolica 3u1...šta kažete? Jesu malo skuplja, oko 3.500,00 kn, ali hoći da mi jednog dana potraju i za drugu bebicu. Ima ih netko? Kako ste zadovoljne?

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 17:29:52)

I još sam nešto zaboravila....danas je vaga na pregledu pokazala + 5 kg ( samo ) od početka trudnoće pa me zanima da li je to ok obzirom da sam u 23. tj.? jesam trebala dobit više?

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 17:34:07)

Afrodita evo ja ti imam Cam-ova kolica samo šta su iz 2006 god. od moje prve curke,ali vidim da su ova novija još ljepša,i tada su koštala oko 3500,mi smo jako zadovoljni pogotovo jer su izdržala dvoje mojih starijih a sad bi trebala biti i za treći put(makar kad slušam sve vas kako kupujete i ja bi najradije nova kolica,pogotovo jer će mi mališa sve naslijediti od starijih pa sam mu barem htjela nova kolica,,ali mm se ne slaže i neću mu to dati za pravo na glas ali je u pravu).Kolica su u komadu u odličnom stanju i sve je u funkciji,lagana,super su za sklapanje i za gepek meni je to bilo jako važno,samo im je ona krpena vrećica što ide ispod kolica za stvari otišla, a to me najviše smeta,sad su mi nekako ogoljela i ružna a neznam gdje kupiti taj dio[sm=zmeden.gif]inače boja im je lijepa neki svijetli pistacio,moj muž kaže bež boja a možda i je sobzirom da sam ja daltonista[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 17:39:30)

IZVORNA PORUKA: Afrodita83

I još sam nešto zaboravila....danas je vaga na pregledu pokazala + 5 kg ( samo ) od početka trudnoće pa me zanima da li je to ok obzirom da sam u 23. tj.? jesam trebala dobit više?

Kilice,evo i ja sam na 5+..Danas sam čitala da u tom tjednu je normalno dobijanje od 4 do 7 kg.

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 17:52:12)

IZVORNA PORUKA: Afrodita83

budi sretna za kile... ja sam sad u 28 tjednu... zadnji put kad sam bila na pregledu bila sam na 23+6 i bila sam u plusu 9 kg i ovaj poludio...slao me na ogtt radi prevelikog debljanja...zato se ne brini za kile...to ti je super +5 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
al mislim ako ti toliko smeta šta si samo 5kg dobila, slobodno se možemo mjenjat za mojih 10 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 19:31:26)

Meni su ova nova Cam predivna, a čini mi se i funkcionalna i kvalitetna, a ovo što si maminangel napisala za svoja koja čekaju 3. bebicu mi je to i potvrdilo [sm=bravo.gif] Kažeš da ti se poderala ta košarica dolje....iskreno ne znam gdje bi mogla kupiti to platno, ali mogu ti predložiti da s kolicima odeš do tapetara ili nekog dobrog krojača pa da ti po konstrukciji kolica napravi novu, to ne bi trebao biti problem....

Hahahaahaha Paplina, ne bih se mijenjala, ali hvala na ponudi baš si [sm=smiley27.gif]
Ma činilo mi se to nekako malo,al utješile ste me....svi mi se okolo čude kako sam malo dobila, moja frendica je do 4.mj. dobila 12 kg, a kuma mi rodila sa +22 kg pa mi se ovih mojih 5 činilo nekako malo [sm=smiley36.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (15.1.2013 20:39:48)

afrodita prvo se draga malo opusti, br.2. utrici ti ne mogu stetit ja sam ih stavljala do 20 tjedna, br.3. vaginalete sam ja koristila 5 dana one ne stete bebi mogu samo koristit tebi da se ocistis od nekih bestija sta je dobro kasnije radi poroda, a kili ovise od zene do zene tako dok doktor govori da je sve ok onda je ok meni se prija samo 7  kg udebljala u trudnoci jer jednostavno nije sklona kilima a ja sam u 27 tjednu i vec plus 12 a jedem ka tić, nemoj gladovat samo, jedi normalno, beba uzima sebi koliko joj triba.... i jos nesto, ni moj ti ne bi moga na porod a od njega to ne bi ni trazila nije svak isti sa mojoj prijom je isa muz i sve mu se zgadilo, covik je takav i nisu imali sex skoro god dana radi toga [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Afrodita83 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 8:33:10)

Jutro curke!!!!

Zvijezd@, imaš pravo trebam se malo opustit....mene ti od početka trudnoće prate sranja ( da oprostiš na izrazu ) pa sad pušem i na hladno. Sad je konačno sve relativno ok, al mi je ostao onaj strah i napetost i nikako da se toga riješim [sm=smiley19.gif], a valjda ću s vremenom [sm=zmeden.gif]. Ma jasno je meni to za utriće, ja imam problem jer ne znam da li mogu njih i vaginalete zajedno jer jedno i drugo koristim vaginalno? Mislila sam prvo stavit utriće pa krpz nekih 2-3 sata vaginaletu, ili? Eto, to je jedina dilema. Ahahaha, ovo za beštije me baš nasmijalo! Ma crknut će one sve, prokletnice!
Ajoj, godinu dana??????????????? Jadna žena!!!!!!!!![sm=smiley19.gif]
Ja sam do prije 1 mj. bila na strogom mirovanju (totalna zabrana odnosa ), a onda na mirovanju uz odnose "polako"[sm=zmeden.gif] i jučer mi ginić veli da sad mogu ali ono mirno, nježno [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] i vidi da sam na rubu pucanja u smijeh i veli mi "čuj, bolje da ti lijepo kreneš s tim polako, ali redovito, nego da ti počne bježat iz kuće!" I tak.
Možete zamislit kako me bilo sram, ćovjek sad misli da sam ja neki manijak s bičem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bebić -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 14:51:49)

eeeeeeeeeei drage moje zenice! :) sve vas lijepo pozdravljam...nije me bilo vec par dana!!!
jucer sam i ja takoder trebala na pregled...ali sam odgodila za iduci tjedan! vidim da su sve bebe za sad dobro...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] fala bogu!
vidim da se pise o vjencanjima i o tecajevima i o dragim nasim partnerima dal idu na porod! e pa da krenem redom..
papalina super da ste se dogovorili :) mi smo isto isli kod maticara sa kumovima i poslije je doma bila vecera sa roditeljima i bracom...:) tako da je bilo lijepo..a jednog dana se mislimo vjencat i u crkvi...kada?!?!?! neznam..[sm=zmeden.gif] bebaca mislimo krstit odmah u 9 mj. :) tako da ce to biti veca festica..
hmm...dalje!!! tecajevi ja bi volila ic na te tecajeve trudnice al posto neznam njemacki bas a i dragi nemoze uvijek pa mi je bezveze onda ici!!! dragi ce ic na porod on se sam ponudio( a sto se tice da se bojim kak ce reagirat, ne bojim se jer je on vec imun na to sve jer je medicinski tehnicar.. )[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ja sam naravno pristala jer bi volila da ide!!!!! i tako zenice moje..hm vidim da je ako se nevaram afrodita napisala za vaginalete i iscjedak...ja sam potrosila svoje vaginalete koje sam dobila na zadnjem pregledu..jer sam imala iscjedak malo jaci zuti...nije imao ni miris niti me peklo nego eto samo je curkao! sad je mozda malo bolje al i dalje ga vidim da ide!!!

gdi nam je endless nisam dugo vidla da se javlja!!! PUNO pusa svima saljemo [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 15:50:16)

Pozdrav drage moje[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif] Slabo se javljate,da a di su nam ostale cure,Zvončica,Bubic,Pepe??ostale??Kako ste?kako bebice?lupkaju li?koja nam je prva na redu? Mi smo danas svi baš dobro,eto šaljem vam jedan veeeelikiii [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 16:04:03)

hej zenske,
samo da vam kazem za taj porod i prisustvo mm-a. Iskreno, kako idem na taj tecaj i vec sam se susrela sa par doktora tamo jer drze predavanja... i svi su do sada bili iznimno simpaticni i sve 5, ali ja ne znam da li bi mogla izdrzati psihicki bez svog muza kad dodjem u box. je da cu biti u bolovima i da mi on nece moci nesto pomoci u tome, ali samo da me drzi za ruku i samo sto znam da je pored mene mislim da ce mi biti to lakse proci psihicki. i da mi eventualno doda nesto za popiti, obrisati mi celo ili ne znam... ja sam za i on isto! zna da me strah iako ja to ne govorim cesto i znam da ide zbog mene tamo. a i nekako vjerujem kad to sve skupa dozivimo zajedno da je to totalno neka druga dimenzija i da cemo onda jos vise biti povezani  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley4.gif[/image] eto, to je moje misljenje o prisustvu muzeka na porodu. okej... onaj koji ne moze podnjeti krvi i to... to mi u redu da ne ide, ali onda bi ja stvarno zvala nekog drugog [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
sto se tice tecaja, jucer smo dobili neke uzorke od hippovih prozvoda tipa neki caj za dojilje i tako... bilo je zanimljivo isto. i pricali smo i o njegi zubiju kod malih beba, odn, njihovih desni jer su krezubi u poceku [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] i tako.. danas smo slobodni, a sutra imamo o ta 4 porodna doba. ajme..to cu sigurno umrijet kad budem slusala od muke.
Papalina, nisam znala da ako partner sudjeluje na tecaju onda ne treba platiti prisustvo na porodu?! to mi je prva vijest. bas me zanima sta ce reci vezano za to...  ako je tako, super... ustedjet cemo pare [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
maminangel, vezano za kolica... mm ima pravo. zasto bacati pare ako su vam ova dobra. ja bi od nekoga i posudila za tih prvih 6-7 mj. pa onda bi uzela kisobran, ali nemam od koga. sestra bi mi posudila svoja, ali ona isto treba roditi sad skoro tako da sam prisiljena kupiti nova. bolje da mu uzmes nesto drugo novo, sta je korisnije [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 18:22:52)

Ej cure, evo me malo sa mobitela .

Piturice ni kod nas u Koprivnici nema placanja za prisustvo muza na porodu, kod nas je jedini uvjet za to da se ide na tecaj .

Curke ja sam nestrpljiva- sutra je pregled u 9 sati i saznat cu spol [sm=bravo.gif] .
U 9 sati sam narucena kod svog ginekologa no koliko sam cula on ne zeli govoriti spol zenama, no ako mi nece reci odma poslje njega odlazim k privatnom gini u da mi pogleda spol i gotovo, ne zelim do kraja ne znati sto nosim, znam da bi mnogi rekli da nije bitno ali ja zelim znati I tocka [sm=smiley1.gif]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 19:11:31)

Pozdrav curke! Ja nisam imala internet još od prošle godine, pa da vam čestitam novu! Neka ne bude živciranja, samo puno dobrog društva kao ovdje i jako puno zdravih dobrih malih srećica!
I ja sad razmišljam o tom tečaju za trudnice, kod nas je oko 400 kn, pa me zanima što se sve tamo nauči? Mislim da moj dragi neće sa mnom, nekako volim u bolnim situacijama biti na miru. A htjela bih da mi se sve objasni, kako će to izgledati i što moram znati, a najviše o dojenju. Nešto su mi pričali da se treba naučiti kako se brinuti za dojke i izdajati da bude lakše. Znate li nešto o tome?
Mi ćemo i na tečaj u crkvu, pa ćemo imati samo večeru nakon vjenčanja.
A sve stvari za bebicu sam dobila od prijateljice, tako da ne moram skoro ništa kupovati, što je super.
I beba je super, na zadnjem pregledu je imala skoro 800 g (25.tj) Još uvijek nisam ništa platila, a 3D ultrazvuk je. Samo što kaže ginekolog da se nije okrenula još, a da treba do 27-og tjedna. Što su vama rekli za to?
Ja sam evo do sada do 27og tjedna već dobila 14kg, pa imam 62 kile već. Sad sam već zabrinuta da ću do kraja biti prava bomba. Sva sam natečena, pogotovo ujutro, užas.

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 20:53:03)

curke, opet vas je zameo snijeg, ha? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Hladna, ja nisam znala da se ne placa vise. znam da je od sogorice mm bio na tecaju, ali i da je morao platiti kad je dosao na porod...to je bilo davno, ali znam da je tako bilo. ovo je valjda nesto novo kod nas ... barem prema mojim informacijama. nemam pojima...
uglavnom, bas me zanima ishod tvog pregleda [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sto se tice spola.. meni je isto bilo svejedno, ali sam isto htjela znati i to iz razloga da znam sta kupiti od robe...hahaha.. da bas ne bude sve zuto i bijelo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Mmaestral, vezano za tecaj.... meni je stvarno super. zbilja dobijes dosta informacija i saznas svasta. neke stvari se ne bi sjetila ni pitati, a bome niti pretraziti na netu. ovako imam sve potrebne info odmah pa kad eventualno dodje vrijeme da to pokazem u praksi ce mi pomoci jer cu se valjda sjetiti da sam to negdje cula. a i jako korisno mi je bilo to sto smo razgledali rodiliste i sve te prostorije koje prodjes od kada dodjes tamo. hahaha... najjaci mi je bio onaj stol za klistir i brijanje... ajme... sarene neke navlake [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i moram priznati da box super izgleda! barem onaj koji smo mi vidjeli [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nije mi vise bila panika u ocima.
inace, zaboravila sam vam napisati ono kad sam bila na pregledu kod svog ginica, a vezano je za tu patronaznu. ja lijepo obavila pregled i sve i onda me sestra zapisala odn. prijavila da mi dodje patronazna kod mene doma prije nego sto rodim. eto.. moja misterija sta i kako s tim je bila rijesena kod doktora. a bila je neka vec napisala to ali onda je bilo govora da je u svakom gradu drugacije... anyway, mene ce ova nazvati na mob pa cemo dogovoriti cvenk kod mene...druzenje i kavica da se kao upoznamo prije nego rodim. hahaahaha... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 20:59:42)

IZVORNA PORUKA: Mmaestral

Mislim da moj dragi neće sa mnom, nekako volim u bolnim situacijama biti na miru. A htjela bih da mi se sve objasni, kako će to izgledati i što moram znati, a najviše o dojenju. Nešto su mi pričali da se treba naučiti kako se brinuti za dojke i izdajati da bude lakše. Znate li nešto o tome?
....nije okrenula još, a da treba do 27-og tjedna. Što su vama rekli za to?

E zaboravila sam napisati, sto se tice tog dojenja.. jos nismo imali tu temu, ali ima jedan dan cijelo predavanje od tome i vjerujem da je tamo i njega grudi i svega u sklopu. ugl, javim sta je i kako je. iskreno, mislim da ti je dobro da ide i dragi s tobom jer oni uvijek nesto pizdekaju da kao sve znaju,a  na kraju se ispostavi da i oni tamo puno nauce..pogotovo o psihickom stanju zene koje ona prolazi tijekom trudnoce, a i da se on nauci kako ce ''baratati'' sa bebicom kad dodje i kako da pomogne oko toga. mislim da je to super!
sto se tice bebe i tog da bi se trebala okrenula u 27-om tjednu, to mi prva vijest! meni  moj gin nije nista o tome rekao... moja je sad nekako na koso, a u 28-om tj. sam [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  pa valjda ce se okrenuti jos do kraja. bas cu sad malo prosurfati o tome. oko toga se ne brinem, a nemoj ni ti. ima jos vremena za okrete i preokrete [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/wink.gif[/image]

endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 22:18:39)

Drage moje, tu sam vam ja, tu sam, nisam nigdje pobjegla i redovito vas čitam [sm=smiley1.gif] ne pišem toliko puno ali vas pratim...
Vidim da ste spominjale plusić u kilogramima, e pa eto, jučer sam bila na pregledu, onaj rutinski pregled je uredu, jedino što mi je zamjerio mojih +4 kg gore. Sada sam u 28 tjednu, pa me odmah poslao kao i Papalinu na ogtt. Ne znam koliko imate iskustva s time, al meni se živog zgadio nakon one slatke vodurine koju sam tamo pila :D mm je išao samnom kao podrška, jer su mi 3 puta vadili krv (nakon svakih sat vremena) ali na kraju je njemu bilo loše, a ne meni [sm=jezicek.gif] heh, bitna je bila namjera [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] nego, da, htjela sam reći da mi je razina šećera 5.7 (obilježeno je na nalazu da bi normalno bilo <5.1). Ginić je rekao da mu se javim odmah idući tjedan ako nalaz ne bude dobar? Šogi mi je med.sestra i ona kaže da je šećer u nekoj razini normale i da se ne brinem. Šta vi mislite...?

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 22:37:07)

Endless draga to nije kritično ali će te svakako i dalje kontrolirati,inače moja sestra je zbog kilica morala isto ići na ogtt i baš je spominjala tu vodurinu kao nešto odvratno,ma sve ćeš ti to za bebicu izgurati..Inače laka vam noć drage moje,ljubim bušice[sm=muca.gif][sm=muca.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (16.1.2013 22:42:52)

endless draga....3 puta su ti vadili krv? nama tu 2 puta vade...čim dođeš tamo i onda nakon 2 sata sjedenja opet.... meni je šećer 4.1 i to je normalno... sve preko 4.8 je povišeno...bar meni tako piše...a nije valjda da je i to u svakoj županiji drukčije haha...tako da neznam šta bi ti rekla...
hladna,javljaj novosti i obavezno spol[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
eto, napokon i naš pregled je sutra popodne u 14h [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] jedva čekam da vidim kako nam napreduje... [sm=bravo.gif] i da večeras dok smo ležali na krevetu, moj dragi je stavio ruku na trbuh...i cijelo vrijeme ga je lupala ko luda....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] hvala bogu da mu se više ne skriva [sm=smiley36.gif]
piturice, da, to za muža i tečajeve...meni je tako rečeno... sa mojom šogi je bio njen muž u rađaoni, i najprije čim su došli su ga pitali ako je bio na tečaju da znaju dal mora platit il ne....i morao je pošto nije išao na tečaj...
eh skoro sam zaboravila... mm morao u intervenciju-nevidim dolje od trbuha pa sam mu morala stvar prepustit u njegove ruke[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] da ipak nebi ginić rekao da sam se zapustila[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

čujemo se sutra...laku noć drage mojee [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (17.1.2013 8:20:35)

Jutro mamicama i bebicama, nadams e da ste lijepo spavale..mmaestralne brini za kilice, mnogo nas je tu negdje s kilama, evo ja sam na +13 u 29. tjednu. sljedeći tjedan sam na pregledu, vidjet cu sto ce reci. Ako secer nije visok i ti si dobro, nema razloga za preveliku brigu, jednostavno netko dobije vise, netko manje...A za okretanje, meni je beba vec na proslom pregledu (27.tjedan)bila okrenuta, ali nije kasno ni kasnije. Cak je i doktor nekad moze okrenuti, a postoje slucajevi kad je beba nisko i na zadak pa se odmah zna da se nece okrenuti, pa se planira carski i tako..Uglavnom, ima jos puuno vremena,beba uziva mozda jos ovako dok ima mjesta, poslije kad naraste, smjestit ce se kako treba [sm=smiley1.gif]
hladna - jesi saznala spol ? papalina, cekamo i tvoje vijesti s pregleda....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>