RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 11:47:49)

Ajoj , hvala ti maminaangel , a znaci za 10-ti mjesec onda ni necu nista dobit posto sam zaj....

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 12:09:15)

Da nažalost mislim da si ovaj mjesec propustila,,inače sve to ti se predaje do 5-og u mjesecu,a isplata bude oko 20-og tako da će isplata za 10-ti mjesec biti prekosutra valjda,ali nebrini idući mjesec ćeš dobiti za dva mjeseca,auu,koliko para taman pred Božić...Pusek..

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 12:49:13)

radila sam briseve na bakterije i papu, sve čisto ko suza ali isto cu joj to spomenit na iducem pregledu hvala ti draga [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 13:31:39)

IZVORNA PORUKA: Hladna

Ajoj , hvala ti maminaangel , a znaci za 10-ti mjesec onda ni necu nista dobit posto sam zaj....

poslala sam ti poruku HLADNA...nisi niš propustila...samo naprijed!! :) tamo sam ti sve objasnila... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 13:38:15)

Papalina,kak to misliš?,pa zar još stigne dobiti retrogradno,daj mi sad pojasni molim te,please,please.sad meni niš jasno[sm=zmeden.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 16:52:24)

evo iskopirala sam [sm=smiley1.gif]

ja sam na hzzo išla tek u 10.mj a na bolovanju sam od 8.mj..jer isto nisam znala kao ni ti... znači, sada kad budeš nosila doznake na hzzo, pitaj svoju doktoricu da ti iskopira sve doznake od mj od kad si na bolovanju i objasni joj zašto...tako sam i ja... i sad ću 20.11 dobit novac za osmi, deveti, 10 i 11 mjesec...

tako da samo odi kod dr.oće prakse pa sve te doznake... i to odnesi na hzzo... ako sam ja mogla kasnit 3mj onda možeš i ti :D samo naprijed...ne predaj se i ne puštaj im ništa :D imaš pravo na novac i to je tvoje ;)

ja sam radila 6 mj te svaki mj ću dobivat 860 kn do 1.godine stalnog zaposlenja... ako imaš više od godinu dana staža onda ćeš dobivat cijelu plaću...

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 18:33:02)

Da,draga Papalina,krivo smo se razumjele,nisam mislila da nema pravo na svoje novce naravno da ima,nego sam mislila da joj sugeriraš da još stigne dobiti novce za 10 mjesec jer se sad 20-og ovaj mjesec isplaćuje za deseti a ne 11 mjesec,u svakom slučaju sve će vam biti isplaćeno curke moje a onda udri brigu na veselje..Pusa..Inače kako ste??mene još muče glavobolje,užas i osjećam grižnju savjesti jer nemogu izdržati bez Lupoceta,pa kad će više prestati[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]..Jedva čekam uzv.u srijedu,da vidi malog medu..Cure jel pijete kakve vitamine,meni moj doc.rekao da je najbolje ništa[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif],a svi oko mene piju..

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 19:09:12)

Ja pijem prenatal vitamine za trudnice od Natural Wealtha , gin mi je isto rekao da ne trebam nista no ja sam svejedno uzela iste ko i u prvoj trudnoci koje mi je tad privatni gin preporucio, a uzela sam i fluonatril tabletice koje mi je isto tad preporucio za zube ( da se ne iskvare u trudnoci)

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 20:04:16)

Večer cure [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi, jel guštate u trudnoći?
Ja nekoliko dana nisam osjetila svog malog frajera i baš me dobrano zabrinuo[sm=smiley13.gif] Ali sinoć je zato nadoknadio sve, nije prestao lupkati, trbuh se samo okretao, loptice iskakale sad na jednoj sad na drugoj strani, ma show [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Baš sam bila sretna [sm=smiley1.gif]

Osim folne kiseline koju sam pila prva tri mjeseca nikakve dodatne vitamine ne pijem. Isto po preporuci ginekologa još iz prve trudnoće. Rekao mi je da ako jedem svu hranu i raznoliko da nema potrebe za dodatnim unosom. Jedino ako se krvna slika pokaže lošijom onda da.

maminangel ajoj još se mučiš sa glavoboljama [sm=smiley13.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 20:09:40)

maminangel ja ti nisam pila nista za glavobolje nego stavljala obloge i spasilo me, cuba kako ti vec toliko bebo osjecas da bas lupa??????????? koliko si ti ono trudna? ja danas dole imam bas neki pritisak i stalno piškim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] valjda je sve ok imam osjecaj ka da ce mi sve ispast imaju li iskustva sa tim cure kojima nije 1 trudnoca

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 20:56:04)

Joj Cuba sad sam se sjetila,sinoć sam bila na forumu trudničke želje i kad si bila sa malenim trudna sjećaš se kaj si njupala??led[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif],jel i u ovoj trudnoći tak?Zvjezdo meni je u obe trudnoće bilo različito,u prvoj malena se rijetko javljala,a u drugoj je mali nadoknadio i za sebe i seku,ali zna to biti tako da se danima ne jave a onda pritisak,pa se trbuh stvrdne,pa štucaju,pa plešu pa udaraju pa lažne kontrakcije,pa opet ništa,i slušam vas i jedva čekam,ponekad imam osjećaj da već sad nešto osjetim ali to je prevelika želja valjda[sm=smiley2.gif][sm=zmeden2.gif]Laka vam noć milostive...Pusa svim [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif] i koje se javljaju i koje će tek....Sultan me čeka..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 22:04:04)

cure moje sad sam se bas iznervirala, najedem se pastete jer mi se jela ajme i onda bezveze cackam po netu i ka idem vidt i sta trudnice ne smiju jest: paštetu, konzervirano, grill, prženo, čokoladu, sireve, nista preradjivano, ne piti gazirano, sokove bla bla... onda sta da marendajem ili veceram [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  ispada da moramo kuhat, dorucak, rucak i veceru sad san cila snervana [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image] kopa me svaki sendvic sta sam pojela

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 22:14:24)

Zvijezda ne vjeruj u sve sto procitas [sm=smiley1.gif]
Moj osmogodisnji sin je dokaz da pastete nisu stetne u trudnoci, moram priznat da je 70% vecera u mojoj prvoj trudnoci bilo na pasteti ali po 3 komada kruha DEBELO namazanom pastetom ali stvarno debelo namazano i tako skoro citavu trudnocu i sve je ok bilo [sm=smiley1.gif] zato slobodno se ti guti u pastetama[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (18.11.2012 23:00:24)

hvala ti hladna, a veceras mi ka da me nesto bocka ispod pupka ti sitni bolovi ce me unistit p.s. ja vam pijem prenatal od elevita kazu da je on naj trenutno na trzistu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Suzn -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 0:25:20)

Evo me opet, nisam bas puno na kompu pa mi je tesko doc na RR. Curke, ako netko treba jastuk za dojenje, nasa curka s RR ima firmu koja ih izradjuje... nisam ziher koji joj je nick, al provjerim pa javim. A na facebooku trazite Martex. Bili su 99 kn na akciji, i svako malo ima akcije pa pogledajte. Ja sam ga jako puno koristila sa prvim bebacem, i kod spavanja i kod dojenja!! Na početku mi je bilo nemoguce dojit bez njega... inace zivim u NJemackoj, i tu u bolnicama svako dobije jastuk kad dođe, i dojis s njim...

Moj bebili je ok, sve 5. Termin 1.4. ali ja vise doktorima ne vjerujem što se tiče termina. Sa T su mi svi dr rekli da je velika beba i da ce se rodiot tjedan, a zadne vrijeme i 2 tj. ranije. Na kraju ja rodila 8 dana kasnije bebu od 3400 i 52 cm.. nije bas neki div, sta ne? [sm=jezicek.gif]

Bila sam prosli tj. i u ZG na 4D, i da vidim sta ce mi moja dr rec pametno, al nist... sve 5, tako da sam zadovoljna. Naravno, rekla je da je beba veca i da bi ona pomakla termin na tjedan ranije [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 0:33:19)

mene moje oči muče jakooo...kao neka alergija a opće neznaam od čeg...[sm=zmeden.gif] malo nateku pa prođe...pa mi se meso u oku naglo poveća tj nateče...pa splasne...užas[sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif] stavljam vodu hladnu na oči al to kao dda nepomaže i ispirem sa onim acidi orici 2%... šta da radim?? to nikako da prođee[sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 10:52:58)

Jutro trudnice moje drage [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi?
Ja sam danas ušla u 19 tjedan trudnoće [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ovi tjedni mi jednostavno lete..
zvijezd@ termin mi je 15.04[sm=smiley1.gif] Mislim da je i tebi na isti dan ako se ne varam?
A ne znam kako toliko osjetim bebača, aktivan je, posebno navečer kad legnem i umirim se. E onda se on šepuri i pokazuje svojoj mami[sm=smiley36.gif] Preko dana dok sam u pokretu ne osjećam ništa, eventualno ako malo sjednem i odmorim.

Što se tiče prehrane trudnica, ja zbilja jedem raznoliko, jedino što baš u trudnoći ne jedem jeste tunjevina zbog žive. Sve ostalo da, naravno u normalnim količinama.

Pritisak dolje ti je isto normalan. Maternica se širi, bebica raste i pritišće mjehur pa se to ponekad osjeti malo snažnije, zbog toga i učestali odlasci na wc.

maminangel [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ovaj put nemam nikakvih trudničkih želja. Joj, da, led[sm=smiley36.gif] Kad se samo sjetim koliko sam ga pojela sa Rokom[sm=smiley36.gif] Ma stalno sam šetala sa čašom punom leda[sm=smiley36.gif]

Suzn, evo meni je prije 15ak min stigao predivni jastuk za dojenje koji sam naručila baš u Martexa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tako je mekan, jedva čekam večeras leći na njega[sm=smiley36.gif]

Joj Papalina, držim fige da ti ta alergija na očima što brže prođe [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Cure gibam, idem malo porediti po kući, pa na kavicu sa ni više ni manje već tri kume [sm=smiley36.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 12:38:00)

jao cure...moram vam se pohvalit... naime, neki dan poslije pregleda kod ginića idem ja u kozmo vidjet šta ima novo... i tako prolazim ja kroz redove i najedanput ugledam vodicu za ispiranje usta- namjenjena najviše za pušače!!! [sm=smiley1.gif] odmah sam se sjetila svog dragog i kupila ja, rekla sama sebi hebeš 20kn [sm=smiley36.gif]
i tako ta vodica jučer navečer napokon uradila svoje... napokon smo se keksali [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] uopće nije smrdioo po cigaretama!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
ŽIVJELA TA VODICA ZA PUŠAČE!! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

emamma -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 13:01:56)

IZVORNA PORUKA: cuba

Jutro trudnice moje drage [sm=smiley1.gif]
Kako ste mi?
Ja sam danas ušla u 19 tjedan trudnoće [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ovi tjedni mi jednostavno lete..
zvijezd@ termin mi je 15.04[sm=smiley1.gif] Mislim da je i tebi na isti dan ako se ne varam?
A ne znam kako toliko osjetim bebača, aktivan je, posebno navečer kad legnem i umirim se. E onda se on šepuri i pokazuje svojoj mami[sm=smiley36.gif] Preko dana dok sam u pokretu ne osjećam ništa, eventualno ako malo sjednem i odmorim.

Što se tiče prehrane trudnica, ja zbilja jedem raznoliko, jedino što baš u trudnoći ne jedem jeste tunjevina zbog žive. Sve ostalo da, naravno u normalnim količinama.
ovaj jastuk za dojenje (nisam ga do sada koristila)jel se on može koristiti i kao onaj duguljasti jastuk kojim se trudnica može "pomagat"dok spava.Naime negdije sam vidila taj kao duguljasti jastuk koji se može koristiti trudnicama kao pomoć pri spavanju na boku al sad se nemogu sjetiti ni gdije sam ga vidila ni tko ih radi
Pritisak dolje ti je isto normalan. Maternica se širi, bebica raste i pritišće mjehur pa se to ponekad osjeti malo snažnije, zbog toga i učestali odlasci na wc.

maminangel [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ovaj put nemam nikakvih trudničkih želja. Joj, da, led[sm=smiley36.gif] Kad se samo sjetim koliko sam ga pojela sa Rokom[sm=smiley36.gif] Ma stalno sam šetala sa čašom punom leda[sm=smiley36.gif]

Suzn, evo meni je prije 15ak min stigao predivni jastuk za dojenje koji sam naručila baš u Martexa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tako je mekan, jedva čekam večeras leći na njega[sm=smiley36.gif]

Joj Papalina, držim fige da ti ta alergija na očima što brže prođe [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Cure gibam, idem malo porediti po kući, pa na kavicu sa ni više ni manje već tri kume [sm=smiley36.gif]

emamma -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 13:04:30)

ovaj jastuk za dojenje jel se on može skroz rastegnuti,mislim nemora biti isključivo u "luku"ili da?

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 14:05:02)

je cuba i meni je 15.04 termin

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 14:41:42)

emamma, da taj jastuk jeste duguljast i planiram ga koristiti baš tijekom trudnoće za spavanje. Na krajevima ima dvije vezice pa se spoji u luk ako ćeš ga koristiti kod dojenja ili kasnije bebi za ležanje.

Papalina [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] snašla si se[sm=smiley36.gif]
Sad koristi još ova 2-3 mjeseca za keksić jer je kasnije to nemoguća misija[sm=smiley36.gif]
Govorim iz iskustva i svakodnevno guštamo dok još mogu[sm=smiley36.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 14:54:04)

IZVORNA PORUKA: cuba

emamma, da taj jastuk jeste duguljast i planiram ga koristiti baš tijekom trudnoće za spavanje. Na krajevima ima dvije vezice pa se spoji u luk ako ćeš ga koristiti kod dojenja ili kasnije bebi za ležanje.

Papalina [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] snašla si se[sm=smiley36.gif]
Sad koristi još ova 2-3 mjeseca za keksić jer je kasnije to nemoguća misija[sm=smiley36.gif]
Govorim iz iskustva i svakodnevno guštamo dok još mogu[sm=smiley36.gif]

jaooo samo neka bude beba na tatu...on je bio dobar i jako miran... nije jako plakao a progovorio je tek sa 4 godine...i bio je jako pametan kao beba-samo je ležao jer je bio lijen hodati [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
a ako bude na mamu onda će puno spavati ali kad bude budna onda joj hiperaktivnost negine [sm=smiley36.gif] i još k tome i ovan u horoskopu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali nebrinem se ja... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja sam znala prije trudnoće-radit po 8 sati al ne radit nego teglit, doć doma pa otić kod bake nosit drva i pomoć i večer onako umorna al za keksić uvijek spremna... [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hihihihihihih...

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 19:12:15)

Ako ćemo gledati šta je zdravo,nije ni zrak zdrav pa ga udišemo,,Zvijezdo samo ti papaj sve čega se poželiš,ja papam sve ali sve i sve mi je tako fino,mama mi jučer donijela domaće čvarke i danas ih više nema[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]inače nisam baš bila pretjerano luda za njima,a jogurt pijem na litre,paše mi kiselo...A taj elevit koji piješ, u prošloj trudnoći mi je doc.savjetovala da ga pijem,a u ovoj mi je rekla da ga izbjegavam da se i nije baš iskazao,nisam pitala zašto,iskreno nije me ni interesiralo jer jedni doktori preporučaju jedno,drugi drugo a treći kao ovaj moj koji je došao na zamjenu ne propisuje nikakve vitamine pa sad ti znaj.[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]Papalina žao mi je za oke,jesi ti nedavno pisala da si imala problema već sa očima?Ajme sve trudnice oko mene govore da im cigareta smeta čak i bivšim pušačima a meni koja sam prestala pušiti prije 9 mjeseci(za korizmu) meni dim tako miriše,ne pušim ali stvarno dolazim u napast,nemogu si pomoći [sm=smiley19.gif]..Suzn gdje si radila 4D u Zagrebu?i koliko si platila?

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.11.2012 19:32:41)

maminangel draga sve oko mene trudnice u prvoj su trudnoci pile prenatal a u drugoj ne pije niti jedna to tako ide valjda, mene muci iscjedak cas gust cas ka voda sta je ovo nije puno to je skroz skroz malo uvik sam ga imala al bar sam mislila da ga nece bit u trudnoci [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>