Jana1208 -> RE: Ljetne bebe-2012 (11.2.2013 21:44:56)
|
Večer curke...[sm=smiley1.gif] Mi briga oko količine koju L pojede zasad nemamo...uglavnom sretni smo ako pojede skoro cijelu malu teglicu...a ako se njoj ne jede sve ispljuva van i smije se tome...ona baš i nije neka papalica...osim kad je sisa u pitanju...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] U jednom od savjetnika o dohrani koji nam je dala patronažna stoji da je kapacitet želuca dojenčeta starog između 4-6 mjeseci 86-130 ml, pa si sve mislim da je to to otprilike...i većinom u zadnje vrijeme ne traži cicu nakon kašice, popije par gutljaja vode i onda traži jesti opet nakon sat, sat i pol otprilike...[sm=zmeden.gif] Bella ni moja L ne voli baš dugo biti na trbuhu, u biti ne voli ni u jednom položaju biti predugo...ali i ona kad je trbuhu se odiže na ručice, lovi igračke i sl...rekla nam je pedijatrica kad smo bili na kontroli sa 4 mj. da je stavimo na trbuh i držimo guzu i nožice dolje, tako da ona bude prisiljena odići se na ruke...u početku se jako ljutila na to, jer je njoj guza uvijek bila u zraku, ali sad se navikla...[sm=smiley36.gif] Ona skoro više uopće ne želi ležat, stalno se diže gore, i malo fali do samostalnog sjedenja...danas joj je posebno aktivan dan - bile smo nas dvije popodne u šopingu sa kolicima, nju sam vozila u as, i ona umjesto da bude naslonjena cijelo vrijeme je sjedila unutra a rukicama se uprla sastrane...presmiješna je bila...[sm=jezicek.gif] A i dalje traju borbe kad je stavimo u krevetić na spavanje, danas se je bar 10-ak puta okrenula na trbuh, i još toliko puta smo je skidali sa ogradice za koju se uhvati i onda pokušava gledati van odozgora...nakraju smo odustali, pustili je da se umori viseći, pa je zaspala...[sm=zmeden.gif] Ponekad mi se čini da nema ni sekunde mira kroz dan...ali tješim se da je i to samo faza i da će proći...[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|