cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

05.08.2012, 19:12

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

Sarica cestitam!user posted image user posted image user posted image
jako lijepo ime za bebicu, bas mi se svidja!

I + G = E & L

clock-img

05.08.2012, 19:14

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

nego, gdje su sve cure????
bella, andy, tenkic????? niste valjda sve u rodilistu????user posted image

I + G = E & L

clock-img

05.08.2012, 19:27

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Evo me curke...još smo 2u1...ma ujutro mi nije bilo dobro,pa sam preležala do podne...kad sam se htjela javiti štekao mi komp,a popodne smo išli sveki na ručak...evo sad došli i odmah se javljam...Ma Bella već sigurno sinčića drži u rukamauser posted image ...Čestitam novopečenim mamicama i bebicamauser posted image user posted image user posted image ...Suny još sam uz tebe bez brigeuser posted image ,a kaj je s Tenkić,ne znamuser posted image ...vruće je pa je možda prespavala dan...čujemo se još možda predvećer..hehe

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

05.08.2012, 20:02

clock-img

hanica

pencil-img

6

Čestitam majkama koje su postale po prvi drugi treći možda četvrti put :)
Dan prije poroda ne znam što bi radila jer ne znam kako bi znala da ću sutra roditi. Do termina još 3 dana. Što se depilacije tiče idem na vrući vosak od prije već. U posljednjih nekoliko mjeseci idem češće da pomalo skinem ionako je bolno a još u trudnoći ne bih se usudila skidati grmiće :)
Dali je netko od vas rodio u Petrovoj bolnici.. Kada bude otpust dali mogu ti doći svi cijela rodbina? I kada muž bude na porodu cijelo vrijeme ili dio poroda kako to ide?
Imam dojam da u kolovozu velik broj trudnica ima ternim..Drago mi je

clock-img

05.08.2012, 20:07

clock-img

hanica

pencil-img

6

Nisam se mogla boriti s žgaravicom, ne da mi spavati pa uzmem Gastal koji ima trenutačno djelovanje ali barem zaspem. Sutra zovu najtopliji dan a ja imam pregled helllooouuu

clock-img

05.08.2012, 20:20

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Najprije da čestitam svim novopećenim mamama na njihovim predivnim bebicama...

Dugo nisam navračala i vidim da Vam se štošta izdogađalo... temprature su nevjerojanto visoke i ja koja sam do jučer bila zimogrozna ovo ljeto doslovno bih kožu saderala sa sebe... užas...
Meni je termin 18.08. i moram priznat da me frka... Vjerojatno u većoj mjeri od "nepoznatog" ( prvi put )... a možda da znam što me čeka bi bilo još i gore...
Beba je jako nestašna... stalno se rita, jako je nisko, osjećam ručice, nogice, glavu, guzu... već se namjestila u položaj za izlazak... čak su me prije nekoliko dana uhvatili lažnjaci. Vraški bolan osječaj... Tad sam spremila torbu i stoji pored vrata... uf,uf...
Što se depilacije tiče... šećerna je zakon... skineš sve dolje i miran... Boli, ali neusporedivo s ičim drugim.
Sad pred sam kraj toliko sam se napunila vodim da sam se jednostavno uduplala u nogama tako da i pedikuru obavljam u salonu ( Suny kao i ti ). Nema drugog načina... ajde kosu još operem sama ali je to muka na kvadrat i kasnije mi treba pol sata da se ispravim...
Noći su mi koben... što se termin približava to sve lošije spavam, a MM je u strahu da me ne udari u snu pa me izbjegava. Jadan spava doslovno na ivici kreveta. Nekada mi ga bude tako žao.

clock-img

05.08.2012, 20:53

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Pa nove cure gdje ste bile do sada??user posted image ma šalim se...glavno da nas imauser posted image user posted image ...svi smo tu negdje s terminima,pa me veseli da čemo se i kasnije družiti s bebačima...evo ja gledam olimpijadu i uživam u ritanju mog dečkića...još jedna noć je pred nama...uf

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.08.2012, 20:57

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Hanica ja sam rodila u Petrovoj,ali prije 10god...već tada je muž mogao prisustvovati porodu,ali morao je proći obavezan njihov trudnički tečaj...mislim da je tako i sada tamo...i po tebe može doći bilo tko,tako je svugdje...drugu curku sam na sv.duhu i sada ću opet...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.08.2012, 20:59

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ima li kakvih novosti od belle?

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

05.08.2012, 21:10

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ne,nažalost nikome nije ostavila broj...a još se nije javila...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.08.2012, 21:12

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

E pa dane sam provodila u odmoru user posted image Kako sam zbilja dugo radila (do prije misec ipo dana) tako sad odmaram. Pa tu je jos kupovina za bebu, za mamu naravno... i tako prolaze dani.
Trema je sveprisutna. Nadam se da ce sve proc u najboljem redu. Sto se dan D priblizava to mi je sve veca frka.
I ja gledam tv i pokusavam odgonetnit sto je to sto se migolji u trbuhu... ruka ili noga... lakat ili koljeno... divan osjecaj,pomalo bolan,al opet divan (vjerojatno cu izic iz bolnice sa mojoj malom bebicom i pokojim polomljenim rebrom)user posted image

clock-img

05.08.2012, 21:17

clock-img

andydea

pencil-img

4754

flekica mene ti ispod prsnog koša peče,ali iznutra...veli mm da mi je iznutra protegnuo kožu..ne smijem se ni dodirnuti...user posted image ali proći će i to...obićno se sve javljamo iza spavanja ujutro...pa eto čujemo se ujutro...pozz

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.08.2012, 21:55

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Dakle tu kod nas na se užarilo i nije za ići van. Po noći nije ništa bolje. Tek oko 4 ujutro osjetim dašak zraka i otvorim prozore (do tad nema druge nego spavati s klimom).

Tak da sam ujutro opet imala "olimpijadu" tj šetnjicu od cca 1,5 sata (skupljam formu prije bolnice), nakon toga se natankam vodice (prije šetnje nema cuganja jer bi moglo biti pi-pi po cesti, lako muškima, ali nama još s ovim trbusima to baš i nije neka opcija) i onda odmor ostatak dana.
MM mi je donio male lojtrice u kupaonicu pa smo i mi obavili brijanje (taman su mi dobro došle da sve što radim vidim u kupaonskom ogledalu)- ja baš i nisam dlakava pa sam se odlučila na najbezbolniju varijantu šišačem.

U biti toliko mi je vruće danas cijeli dan da ni dvije klime ne uspjevaju ohladiti stan.
Budući da šetam pored bolnice, ujutro niti jedna klima na odjelu s rodiljama nije upaljena i svi prozori su otvoreni...

I ja sutra imam kontrolu, točno u podne (sutra je najavljen toplotni udar), srećom da živim blizu bolnice pa se nadam da bum preživjela tu šetnjicu....nemam nikakvih bolova zbog bebice osim što svako malo osjetim da se nahrupila u nekom dijelu trbuha, ko da se nagurava, totalno neobičan osjećaj i jako brzo prođe

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

clock-img

05.08.2012, 22:29

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

huh! bas ste me prepale cure, vec sam mislila da ste sve od jednom otisle u bolnicu! od sada nema vise zezanja, svaki dan obavezna prijava user posted image user posted image user posted image
dakle tenkic ja ti se divim sa tim setnjicama, mene tako bole leđe vec nakon 15 minuta stajanja/hodanja da se uopce ne usudim planirati neke dulje dionice....sada pogotovo po ovim temp....danas me ujutro mm odvezao do prijateljice, kasnije u kupovinu i moram priznati da mi je bilo jako slabo....sutra ne napustam kucu i moje dvije ljubljene klime! trebala bi podici nalaze od urinokulture u ZZJZ, ali otici ce mm...mogu se podici samo od 13 do 18 sati, uzas! zao mi i njega slati po taj papir, ali nemam izbora...
inace beba je dobra, i dalje se samo meškolji, mm je presretan jer ju konacno osjeti...jutros malo bolovi u preponama ali nista strasno! drzimo se!
bella draga za slucaj da si rodila evo neka bude zabilježena moja cestitka i puno pusa za mamu i bebicu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

05.08.2012, 22:59

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Bella i ja ti želim puno lijepih trenutaka sa sinčićem i jedva čekam da nam se javiš!!!baš nam fališuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.08.2012, 23:30

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Tenkic i moj bebac bi trebao ugledati svjetlo dana 18.08. Isto tako rado napravim poprilican djir samo ja setam u vecernjim satima. To nekad zna potrajat i po 2-3 h. dobro mi dodje. Necu spominjat da jos uvijek vozim auto. Jucer sam cijeli stan generalno ocistila, tocnije oribala i zidove sta se kaze.
Ma ovom ditetu je najdraze zabit svoju guzu pod moju desnu stranu rebara,a glavu zabit u mjehur pa samo zamislite kako to izgleda kada se rasteze.
prije par dana uhvatili su me laznjaci. jos sam bila sama kuci. uvijek se salim kaku cu samu sebe vozit u bolnicu,a ovo je bilo blizu.
evo i sad me terorizira.mira mi neda.kao da zna o kom pricam.

clock-img

06.08.2012, 09:22

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

jutro user posted image ajmo cure, postrojavanje! tko je doma, tko se spreman za rodilište, a tko je vec u rađaoni i sufra preko moba?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nego, iza mene je grozona noc...ne znam da li sam spavala dva puta po sat vremena....kasno legla, pa pisknje, pa vrucinaaaaa...radila mi klima do 3 i onda ju izgasila i otvorila prozore da se zraci soba, djelovalo je da vani temp. ispod 25 stupnjeva, tu sam odspavala jedno sat a onda pakao...okretanje, stomak tezak, pisknje, vrucina, da li paliti klmu ili ne, svice, sunce ravno u oci...uzas...na kraju sam odustala i ustala se cim se mm probudio....veceras ako ne padne ona kisa koju su najavili i ne rashladi ima da kuri klima do jutra, bas me briga za zracnje!
sada zujim....
flekice, i ostale cure koje jos mogu praviti generalke po stanu i ici u trosatne set_nje- svaka vam cas_t! mene jako boli donji dio leđa cim stojim ili hodam duze od 15 min. prijepodne, posljepodne i navecre za bolove je dosta i 5 min...od 3. mjeseca trudnoce mi u istim polozajima trne i gornji dio lijevog buta, tako da...sta god da radim doma svakih deset_ak min. moram malo sjesti...da mi nema mame ne znam sta bi...pomaze mm, ali nije to to...
auto mogu voziti, i vozim, ali zadnji tjedana samo kada bas moram negdje, ali kada ne moram voze me drugi...nekako me strah, posebno kod naglih kocenja i brze voznje....sva se preznojim...

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 6.8.2012 9:24:11 >

I + G = E & L

clock-img

06.08.2012, 10:01

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Jutro,cure...ja na nogama od 7 kada je mm otisao radit.
Suny,tocno znam kako ti je,al ja sam se navikla nekako da ne spavam. Klima pici cilu noc,tek pred zoru gasim i sve rastvaram da se zraci. Mm jedino tako moze spavat. Ja se pokrijem i dobro.
Suny.zar grcevi ne popustaju. meni tri prsta desne ruke,a i zglobovi saka. kaze dr.da moze bit neuroloski ako ne prodje s porodom. I prepone me ubiju,ali to je jer se beba spustila. ipak imamo jos 12 dana do termina uf,uf

clock-img

06.08.2012, 10:13

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

nemam ja grceve, meni jednostavno taj dio noge prvo trne, a onda odrveni, kada kada npr. zaspes sa rukom ispod glave pa ti bude onako nikakva kada se probudis...bila sam kod neurologa, rekao mi je da je ta pojava u predjelu buta normala u trudnoci jer beba zna pritisnuti neki zivac i da bi to trebalo proci sa porodom...ako ne prođe vidjet cu...inace na pocetku je bilo puno gore, imala sam trnce i u ruci, glavi...isla sam na bowen terapiju, nesto poput alternativne fizikalne terapije i pomoglo mi je jako...ali ne do kraja...
bas sam gledala prognozu, kazu kod mene u noci ne kise nego jak sjeverac koji ce sve nesto rashladiti toliko da sutra ne bi trebalo po danu biti vise od 30, a po noci vise od 20, zivi bili pa vidjeli....

I + G = E & L

clock-img

06.08.2012, 10:22

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Da li ti je ta vjezba pomogla? Ma ja se nadam da ce to s porodom proci. Vjerojatno je neki zivac u pitanju,
no kako mi prsti oticu i jos ti trnci, dok to ne popusti ne mogu nista.

clock-img

06.08.2012, 10:28

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bowen nije vjezba...terapija se sastoji od toga da ti u mirnom okruzenju i stanju opustenosti fizijatar jedno sat vremena pritisce raznim pokretima kriticne tocke po tijelu..cudno je, prvi put kada sam otisla mislila sam da je to bacanje novaca - ali vec par sati nakon prvog tretmana mi je bilo puno bolje pa sam nastavila...
ma za sve te cudne stvari koje nas bole treba pricekati da prođe porod, pa se zabrinjavati tek ako ne prođe....

I + G = E & L

clock-img

06.08.2012, 11:14

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutrouser posted image ....evo ja se danas zbudila ukočena u vratu,nije od klime,nego sam se zaležalauser posted image ...inače dobro spavam,bez obzira na vrućine...mm i ja sve širom po noći otvorimo i super nam je,a klima radi do 00;00...kasnije ventilator...Kaj se tiče grčenja...meni je to svakodnevnouser posted image ...prepone i noge...ali još malo..Tenkić nam je sad na pregledu...držim fige da je sve ok...javi se draga....sutra ujutro idem kod mame,pa ak se ne stignem javiti da znate gdje samuser posted image ....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

06.08.2012, 11:28

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Ma pregled je u točno podne, sad bum nabacila neku robu na sebe i otišla to obaviti.
Jutros obavila šetnjicu
Torba konačno spakirana
Noćas smo bili do 4 pod klimom, onda sam vidjela da je vani 25 pa sam zgasila klimu i otvorila prozore- super su mi ti moderni termometri koji pokazuju i nutarnju i vanjsku temperaturu!

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

clock-img

06.08.2012, 11:32

clock-img

andydea

pencil-img

4754

user posted image user posted image user posted image TENKIĆ za torbu...ajde javi se čim dođeš....Jel znaš kad će sljedeća tekma naših rukometaša..(M)user posted image ????

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

06.08.2012, 12:29

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

tenkic nadam se da neces barem dugo cekati! cekamo izvjestaj user posted image

I + G = E & L