writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

03.08.2012, 14:28

clock-img

anne

pencil-img

8091

IZVORNA PORUKA: Sunshine28

blago vama cure, vi mozete u rađaonu unjeti barem nesto, pa makar i u vecici...kod nas u os bolnici se ne smije doslovno nista...sve sto doneses sa sobom moras dati osobi u pratnji ili staviti u trobu koja te doceka pored bolnickog kreveta nakon poroda...uzas...ja i mm imamo dogovor da on pokusa u džepovima prosvercati labelo, mini Avenue spray i vlazne maramice....vidjet cemo...
inace stvar koje se najvise grozim kod poroda (nakon potencijalnog reckanja) je cinjenica da ne smijemo za vrijeme poroda popiti ni kap vode! to mi se cini jako okrutno obzirom na napor i na to da porodi znaju potrajti...zbog toga sam rekla da cu cekati zadnji tren za krenuti u bolnicu obzirom da nam je jako blizu....
nego jedno pitanjce...
ja inace imam problema sa hemeroidima, sada u trudnici malo vise, pa ocekujem jos dodatno pogorsanje situacije nakon poroda....jer imate kakvu preporuku za kremicu koja bi mi nakon poroda pomogla da ju ubacim u torbu za bolnicu?

Majko moja, gdje mi živimo - švercanje po džepovima...user posted image
Nadam se da ćeš uspjeti imati bar nešto - pa neće ti valjda prepipavati muža???

Što se tiče hemeroida, kod nas ženama kojima se pojave nakon poroda savjetuju faktu mast. Već da im donesu i u rodilište. Ništa drugo nisu dobile.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

03.08.2012, 14:30

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

to i ja kazem anne....sramota....nije mi jasno cemu sve to user posted image

I + G = E & L

clock-img

03.08.2012, 15:56

clock-img

tenkic

pencil-img

905

ja sam imala užasnu doktoricu opće prakse i užasnog ginekologa. igrom sreće došla sam do super dr opće prakse i kad sam skontala da doktori mogu biti i OK odlučila sam se prebaciti i normalnom ginekologu.
tak da ti je bella moj savjet da si nađeš normalnog doktora koji će i tvom mužu davati uputnice (pa nije lako s trbušinom po ovom vremenu ići okolo po čekaonicama)

nego, pa mi smijemo piti vodu u predrađaoni i rađaoni, zar ne? a treba ponijeti i fotić, mobitel, punjače, možda štogod za čitanje, dakle hrpu gluposti koje su "must have". ja sam razmišljala i o ručniku.
nije baš uputno jesti, ali dobro je ponijeti keksiće za prigristi poslije poroda (ili poslije poroda poslati muža u obližnju pizzeriju)

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

clock-img

03.08.2012, 16:02

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

dakle tenkic meni je ovo sto pises SF....znam da muzevi kod nas u rađaonu mogu nositi fotic ili kameru i mobitel koji mora biti stisan ili cak iskljucen...i to je to...i doslovno nema kapi vode od ulaska u rađaonu do 2 sata nakon poroda, da ni ne spominjem keksiće ili pizzu....grozno....
znam ja da za slucaj hitnog carskog reza treba imati prazan želudac, ali da ne smijemo tu i tamo popiti koji gutljaj vode mi zaista nije jasno...

I + G = E & L

clock-img

03.08.2012, 16:09

clock-img

anavi1981

pencil-img

47

dobro sunshine i kaže,kod nas u os je katastrofa.sjećam se poslje drugog poroda mi je mm gazu močio u vodu i par kapi stavio na usta,sestra to vidjela i počela histreizirati...moš mislit...ostave te ko psa poslje poroda da ležiš u hodniku 2h i usput da dehidriraš.to sve ludo.ja sam si vezu stavila u stanje pripravnosti jer je totalno drugačije kada vide da imaš nekog iz bolnice.svi fini i ljubazni.

clock-img

03.08.2012, 16:21

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ma imamo mi veza u bolnici i naravno iskoristit cemo ih, ali poanta mog ogorcenja je bas to - da zene grozno tertiraju ako nemas nikoga, sto nije ni ljudski, ni posteno...tuzno je da ti treba neka preporuka da bi netko bio ok prema tebi u takvom delikatnom trenutku kao sto je porođaj....

I + G = E & L

clock-img

03.08.2012, 17:50

clock-img

tenkic

pencil-img

905

ja sam mislila na predrađaonu, koliko se sjećam tamo se smije piti, a ako porod baš i ne napreduje daju ženama i jesti

u rađaoni bi se trebalo dobiti infuziju da ne dođe do dehidracije, zar ne?

clock-img

03.08.2012, 21:29

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Cure moje,nakon klistira i brijanja...nema vode ni jela...koliko ja znam...gotovo...možeš vlažiti usta i to je sve...nažalost ali je takouser posted image ...tek nakon poroda ,a i to koliko se sjećam još 2h ništa...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

04.08.2012, 09:39

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Bella moja,drži mi se...vjerovatno je to,touser posted image user posted image user posted image ....stvarno idemo po redu user posted image ....sad se samo opusti i pusti da ide svojim tokom...sretno i javi nam seuser posted image ....ANNE pogle koliko je prošlo od tebe a ja još u komadu!na kraju ću još i do terminauser posted image ....Trbuh mi je jako narasao u zadnja 2tj...hodam kao lopta..user posted image ..Tenkić još smo nas dvije,a Suny iza nas...sad je stvarno pitanje  ko će kada!!mogle bi otvoriti kladionicuuser posted image ...kod mene nema promjene,sad kao da se sve smirilo...a navečer počinje standardno bolovi...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.08.2012, 09:56

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

bella možda su lazni trudovi,al ja ipak mislim da nisu user posted image
a sto se pijuckanja tiče,nećeš se ni sjetiti ni da si gladna ni da si žedna user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

04.08.2012, 10:23

clock-img

tenkic

pencil-img

905

ja ne idem u bolnicu prije 18.08.
nemam nikakvih simptoma još (fala Bogu) i nadam se da ćemo ovaj put sve odraditi "po školski"
pristajem na raniji termin samo u slučaju da je "moj" doktor taj dan dežuran user posted image
a do tad nabijam kondiciju šetnjama (uf što mi je danas bilo vruće u šetnji, sutra bum si obukla onaj pareo za plažu, možda mi s tim ne bu vruće)

sunny, nisi nam rekla, kak si zadovoljna s novom klimom? se sad lakše diše?!?!

Bella, sretno! Baš sam se pitala da li će koja RR beba biti rođena sutra na praznik....

clock-img

04.08.2012, 10:56

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Nema nam Belle...to znači da je ipak ostala user posted image user posted image ...ma Tenkić pa ne mogu te toliko čekati,daj popusti malouser posted image ...ja sam dobro,malo grčići,bol na koju sam sad već naviklauser posted image ...danas se bacam na depilaciju nogu(čupanje)...već sam čimpanzauser posted image user posted image ...a jučer sam obavila piling i kosu,lice...user posted image user posted image kako vi stim napredujete,a do noktiju ne moguuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.08.2012, 11:41

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

stvarno nam ostavili bellu u bolnici!!!
stize nam jos jedna bebica! user posted image user posted image user posted image user posted image
andy meni se dogodilo nesto sto moja kozmeticarka kaze da se rijetko vidi - u trudnoci mi se, valjda od hormona, drasticno usporio rast dlaka sto je fantasticno!user posted image user posted image user posted image
prije sam ljeti isla na depilaciju nogu svaka 3 tjedna, a sada prođe i 6 a na nogicama trč-trč pa dlaka, isto je i sa bikini zonom koju depiliram samo djelomicno....u svakom slucaju kada su dlake u pitanju, kao sto vidis, ja na kraju nisam odustala od depilacije, bolje da me malo vise boli pa sam mirna mjesec dana i vise nego da ja kod kuce sa ovolikim stomakom nesto prtljam ili hodam okolo kao grizli...ali eto, sva sreca pa je ispalo da sada u trudnoci moram ici puno rijeđe pa je i lakše stisnuti zube kada odem...
uglavnom depilacija je pala prije tjedana dan i sada sam mirna po mojoj kalkulaciji do 25.08. - onda se idemu "oguliti" za bolnicu user posted image user posted image user posted image user posted image nokti na nogoma isto idem kod kozmetičarke, to moram jer mi od uvijek urastaju palcevi sto je jako bolno, a sada se zbog naticanja nogu to puno cesce događa...kosu mi pere mm jer doma imamo samo kadu preko koje se vise ne mogu sagnuti...eto - u biti, sve mi rade drugi user posted image user posted image
tenkic klima je divna....svako posljepodne sad mogu odmoriti u spavacoj...jedino je problem sto imam jako lagan san pa me uvijek probudi onaj moment kada se automatski ponovno upali nakon sto je bila ugasena jer je zeljena temp. postignuta....ali dobro...necu sada cijepidlaciti user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 4.8.2012 11:47:07 >

I + G = E & L

clock-img

04.08.2012, 11:50

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Suny ma i ja sam skužila da ih je nekak manje i da su rijeđeuser posted image ...a čupala sam ih prije 2mj..i sad za bolnicu..da budem spremna...joj ovaj tjedan su najavili najtopliji tjedan u godini...preko 40stupnjeva...HLADITE SE user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.08.2012, 12:35

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ja sam sve zamracila i zatvorila sa suncane strane, pijuckam hladnu limunadu i nadam se da ce ovaj vruci tjedan proci sto prije! nakon sto rucak bude gotov kratko zracenje i onda klima...
jedini je problem sto vise nemam vockica....sto sam primjetila tek maloprije, a nemam srca slati mm van na vrucinu, tek je dosao sa posla...user posted image
mozda nam prođe ulicom onaj covjek koji sa kamiona prodaje lubenice user posted image user posted image user posted image uvijek mi ide na zivce zbog tog vikanaj preko megafona, ali danas bi ga bas rado vidjela user posted image

I + G = E & L

clock-img

04.08.2012, 14:24

clock-img

hanica

pencil-img

6

Imam termin za 4 dana. Očekujemo curicu, ginići kažu ne tako malo, bucmastu. Kako se vi cure hladite ispod klime, da li se pokrijete s nečim ili se bolje obučete, jer neizdrživo je vruće još s povećanim radom hormona u trudnoći.
Drugo još uvijek me mući jaka žgaravica u želudcu, kažu da s vremenom prođe jer se dijete spusti
i više ne pritišće želudac, meni još nije. Jeli ima tko takvih problemčića

clock-img

04.08.2012, 15:12

clock-img

andydea

pencil-img

4754

hanica dobrodošlauser posted image ...mi se ne hladimo direktno,jer to općenito nije dobro...imamo klimu u hodniku i otvorimo sve prostorije...a ventilator popodne imamo u boravku,a navećer u spavačoj...mi zračimo po noći ,a ujutro sve zatvaramo...tako se ipak lakše diše i dobro nam je...kaj se tiče žgaravice ,ja ju imam zadnjih mjesec dana..pomaže mi soda i laganiji obrok navećer...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.08.2012, 15:18

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Ja raspalim klime na sat vremena i odem u drugu sobu da ne puše po meni.
Po noći ako spavam s upaljenom klimom, pokrijem se....već sam naučila jer tako činim i kad krene sezona ambrozije pa ne smijem otvarati prozore. samo što ju ponoći ne radpalim nego ju držim na umjerenih 25-26.

Uopće ne kužim kak se vi uspijete dolje depilirati- ovaj moj brzorastući trbuh to sad skroz onemogućava (teško mi se i pobrisati nakon wc-a) i kontam da će MM dobiti čast da mi to dolje malo sredi. Samo što mi ovih dana to čupkanje uopće ne paše, štoviše koža mi je poprilično osjetljiva, tak da sam zaključila da bum to riješila s onim nastavkom za šišanje na nulu, pa nek popravljaju sestre u bolnici

E, da, pala mi je danas na pamet još jedna stvar- patronažna nam je na tečaju rekla nek si u bolnicu i rađaonu ponesemo limun narezan na kriške- da se to smije cuclati i da jako godi. MM je već stvara zalihe limuna u stanu....

clock-img

04.08.2012, 15:32

clock-img

anne

pencil-img

8091

IZVORNA PORUKA: andydea

....ANNE pogle koliko je prošlo od tebe a ja još u komadu!na kraju ću još i do terminauser posted image ....Trbuh mi je jako narasao u zadnja 2tj...hodam kao lopta..user posted image ..Tenkić još smo nas dvije,a Suny iza nas...sad je stvarno pitanje  ko će kada!!mogle bi otvoriti kladionicuuser posted image ...kod mene nema promjene,sad kao da se sve smirilo...a navečer počinje standardno bolovi...

Spremaj draga moja! To je mene pokrenulo.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

04.08.2012, 19:13

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Tenkić meni mm drži ogledalo dok se brijem user posted image ,ali i to je jako teško...sva se preznojim...a kaj se tiče brisanja i to već jedva obavljam...user posted image ...Anne kad god mogu na noge ,krećem se...perem suđe,peglam...neki dan sam polizala cijelu kupaonu...i ništa...user posted image Joj kako sam sretna za naše rukometaše user posted image user posted image user posted image  ....uživam ih gledati i samo zbog njih bi još pričekala...user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.08.2012, 19:37

clock-img

mujsa

pencil-img

22

hello ladies :)

moj termin je 30.08., ali je bebica jako nisko, pa će vjerojatno to sve biti ranije, inducirano....
do onda mirovanje.
ako koja ima kakvog iskustva sa planiranim, prirodnim porodom - slušam :)
najviše me zenima što raditi dan prije poroda..? stepenice, pilates lopta, nešto treće da se sve to skupa još olakša ili ništa..?

clock-img

04.08.2012, 20:34

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

cure dobrodosle!
hanica ja sam ti strucnjak za klimu user posted image
moja je kuca u otvorenom planu u prizemlju, tu imamo jednu jacu klimu koju palim oko cca. 15h, nakon zracenja poslje kuhanja rucka, postavimo krilca tako da piri prema dolje uz zid, temp. na 26 stupnjeva i super sve rashladi...gasim ju oko 19-21h (ovisno koliko taj dan potraje zega), onda otvaram sve prozore i tako zracim do jutra pa mi sve bude svjeze iduci dan dovolno dugo da opet do cca. 15h nemoram paliti klimu...Dok piri krecem se po kuci normalno obucena u kratke hlace i majicu na bretele, slucajno mi je trosjed blizu jedinice za hlađenje pa kada na njemu ležim, ako osjetim da je malo hladnije prekrijem stomak i prepone rucnikom...i to je to...
na katu u spavacoj sobi palim klimu za vrijeme popodnevnog spavanca, onda radi oko 1 sat, isto na 26 stupnjeva i pred spavanje oko pola sata na 22-23 stupnja da rashladi sobu, onda otvaram prozor preko noci za zracanje...krilca podnesim da pire u strop i nema potrebe za dodatnim pokrivanjem, iako imam uvijek u krevetu plahtu ako zahladi....
andy samo ti budi u pogonu i bebac ce vec krenuti za tobom user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

04.08.2012, 20:37

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bella se nije nikome javljala? ne znamo jer bebac stigao?

I + G = E & L

clock-img

05.08.2012, 16:25

clock-img

Sarica90

pencil-img

17

halooooooo
da se javim da smo se rodili 02.08. u 21:18 predivna Anastasia 3510 g - 51 cm user posted image
jucer su nas vec pustili kuci jer je guzva (valjda zbog punog mjeseca) user posted image
sve je proslo u najboljem redu, a mala je vec pokazala tko je glavni u kuci user posted image
veliki pozdrav svima
user posted image user posted image user posted image user posted image

02.08.2012. stigla nasa golubica

clock-img

05.08.2012, 16:49

clock-img

anne

pencil-img

8091

Bravo Sarica90!user posted image
Dobrodošla princezo na Ringeraju.
Brzi vam oporavak želim.