writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

19.03.2012, 09:44

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

eleven, sorry, tek sad vidjeh tvoje pitanje!
nisam htjela komentirati na nagradnoj igri jer ipak sam dobila na poklon pp (radosnica je preeeeekrasna), ai pp nije dobra, pretanka je, brzo se smoči, nisam zadovoljna. Ja ti imam Dolisine i Babysaurus, to su ti najbolje!!!!! I izgledom i kvalitetom, a Dolisine su i povoljne, jedna je 65 kn, a ako ih uzmeš 10 onda 60 kn, Babsyurus su cca 80 kn

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

19.03.2012, 11:03

clock-img

elven

pencil-img

319

U redu je vidim da su kikići bili bubini i još drugih problema se ima, a tada je mami sve oprošteno. Hvala na info, budem si uzela neke koje preporučujete da probam. Sviđa mi se ideja. Još jednom hvala.

clock-img

19.03.2012, 12:35

clock-img

Marti83

pencil-img

587

Može li me netko uputiti na nekakav link za Dolisine pelene jer nigdje ne mogu naći na netu, a niti na ovoj temi a znam da sam vidjela da je negdje bilo?

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

clock-img

19.03.2012, 12:48

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

http://www.gaiabydolisa.net/

eto, nadam se da ćeš eleven biti zadovoljna :-)

i daje želim čuti iskustva............

kako je bilo s odvikavanjem od pelena kod pp?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

clock-img

19.03.2012, 19:11

clock-img

Marti83

pencil-img

587

Ništa od ove njene stranice,javlja mi da je neka greška...a niti nigdje na netu nema ništa od nje osim na nekom Picasa web albums se mogu vidjeti slike od tih pelena... Ja bi si naručila barem 2 kom da isprobam,a nemam kakouser posted image

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

clock-img

19.03.2012, 20:30

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

thnx inesice!
može ona izdržat s njima noć, ali sam se bojala da joj to nije zdravo, ali sigurno je zdravije od one "plastike" user posted image

baš ću potražit te pelene!

a pereš i podove s otopinom octa, čajevca i vode? aj super! i parket, pločoce, laminat? baš ja muku mučim s odabirom detregenta za podove.......

Aha, nasla sam na jednoj stranici, ali sad nemam link, uglavnom ekolosko ciscenje, i to mi je bilo jako vazno jer je S. puzao, pa...jasno ti je. Perem s tim sve podove, bez obzira na materijal, i odlicno je. Skidaju se i sasuseni ostaci hrane, a promjenom etericnog ulja svaki put imam novi miris u prostoriji. Treba paziti i koje ulje koristis, jer neka nisu prikladna za bebe...

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

20.03.2012, 08:12

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

Elven jesi naručila? Kad ti stižu?

Vjeverice ne znam još za odvikavanje, mi tek planiramo početi stavljati N na tutu (povremeno mi pokaže da mora kakiti pa sam mislila onda ju nabrzinu tutnut na tutu pa možda prokuži)

Inesice, potisujem te kod podova, tak i ja perem, obično sa e.uljem sandalovine, fino mi miriši na drvo kasnije. I drvenariju po kući (prozori, stolovi, komode...) prebrišem s krpom namočenom u tu otopinu.

< Poruku je uredio ruwenzor -- 20.3.2012 8:20:30 >

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

20.03.2012, 09:39

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

https://picasaweb.google.com/100201001808810652276/PLATNENEPELENE

clock-img

20.03.2012, 11:50

clock-img

elven

pencil-img

319

ruwenzor, nisam još, djeca mi se razbolila, mala kuri, a mali je zaštopan, sad čekam i njega sa temp...nisam za ništa..tako da sam trenutno ulovila malo vremena da vas škicnem...budem ja javila iskustvo sa svojim pišonjom i pp.

clock-img

25.03.2012, 21:57

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

jel im stavljate kremu? ja, prema vašim prporukama, nisam, a li vidim da joj e koža ipak nadražila.... malo joj se zacrvenilo na guzi pa joj ipak stavim.....

ipak je to mokro!

clock-img

25.03.2012, 22:38

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

koža joj je savršena kad je u pp, ali kad joj stavim jednokratne (kad idemo na izlet ili ju ostavim na čuvanje na par sati) joj se dosta zacrveni pa joj malo namažem, u prosjeku 1-2x tjedno
pelenu joj mijenjam odmah kad se pokaki, inače svaka 2-3-4 sata, ovisi već, a prospava mi cijelu noć (10-12h) i ujutro je guza prekrasna

clock-img

26.03.2012, 13:36

clock-img

inesica

pencil-img

877

jel im stavljate kremu? ja, prema vašim prporukama, nisam, a li vidim da joj e koža ipak nadražila.... malo joj se zacrvenilo na guzi pa joj ipak stavim.....

ipak je to mokro!

Stvarno nista ne koristim, i nemamo potrebe, koza je predivna. Od kojeg materijala je unutrasnjost pelene? Dogodilo se da je koza nadrazena ako nisam odmah presvukla kad je kakio. Al' to je moja greska.

clock-img

28.03.2012, 10:25

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

pamučni velur i pamučni mako

a možda kako bi joj stala ukakana a j a nisam vidila...E tako i ja mijenjam, svako 2-3-4 h, a ostavim cijelu noć.....

Je li to do peglanja? Ja svoje ne peglam, po preporuci šivalice....VI?

a čemu oni volančići oko nogice, meni se čini da je to estetski a i zadrži možda kakicu?

clock-img

28.03.2012, 11:09

clock-img

inesica

pencil-img

877

pamučni velur i pamučni mako

a možda kako bi joj stala ukakana a j a nisam vidila...E tako i ja mijenjam, svako 2-3-4 h, a ostavim cijelu noć.....

Je li to do peglanja? Ja svoje ne peglam, po preporuci šivalice....VI?

a čemu oni volančići oko nogice, meni se čini da je to estetski a i zadrži možda kakicu?

Ne peglam, i nema potrebe, sve radim kako su druge mame s iskustvom pisale da rade. Cuj, moze biti da ti dijete ima osip od previse detrdzenta za pranje, ja sam s tim u pocetku imala problema. Kolicina treba biti kao dvije-tri zlice (mislim da to ovisi o potrosnji vode u programu pranja, svaka perilica ima razlicito), uglavnom sigurno 1/3 kolicine za redovni program.
Volancici su samo u nekim krojevima, mutt like npr. ih ima, ali to je cisto do kroja. Skuzila sam da mi nista ne znace sto se tice zadrzavanja sadrzaja pelene...cak su mi zgodnije ove pelene bez toga jer mi je nekad tesko ugurati ih u zastitnu...

clock-img

28.03.2012, 11:15

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

meni je beba još mala, 3 mj pa mi nisu loši ti volani, slatki su, ne smeta mi za zaštitne......
a što je uopće mutt? ja imam jednu, jučer dobila Babysaurus.

nisu mi ove još promočile na robicu!!!! za razliku od pampersica...........

clock-img

28.03.2012, 20:51

clock-img

inesica

pencil-img

877

meni je beba još mala, 3 mj pa mi nisu loši ti volani, slatki su, ne smeta mi za zaštitne......
a što je uopće mutt? ja imam jednu, jučer dobila Babysaurus.

nisu mi ove još promočile na robicu!!!! za razliku od pampersica...........

Ni meni ne promoce ako ih ja namjestim :) vec kad radi mm ili netko drugi, bude svasta...ipak treba prakse. Mutt je jedan od krojeva pelena. Joj super su mi njene nove zastitne sarene i novi dezeni na PP, zaljubljena sam po drugi put. Jedva cekam birati za drugu bebicu...bar jedan dio novih pelena...

clock-img

30.03.2012, 20:13

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

možda ipak ne bi bilo loše koristit kremu. Ja sam je s prvim koristila, sada sam probala bez po vašoj preporuci i isto joj se guza crveni. Ipak taj masni sloj štiti kožu od urina, kako god da okreneš.
A volančeki služe da rubovi prejako ne nažuljaju i da pelena bolje prijanja uz kožu..

clock-img

30.03.2012, 20:16

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

Aha, nasla sam na jednoj stranici, ali sad nemam link, uglavnom ekolosko ciscenje, i to mi je bilo jako vazno jer je S. puzao, pa...jasno ti je. Perem s tim sve podove, bez obzira na materijal, i odlicno je. Skidaju se i sasuseni ostaci hrane, a promjenom etericnog ulja svaki put imam novi miris u prostoriji.

I ja user posted image

< Poruku je uredio Bubu -- 30.3.2012 20:18:02 >

clock-img

31.03.2012, 21:54

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Bubu

možda ipak ne bi bilo loše koristit kremu. Ja sam je s prvim koristila, sada sam probala bez po vašoj preporuci i isto joj se guza crveni. Ipak taj masni sloj štiti kožu od urina, kako god da okreneš.
A volančeki služe da rubovi prejako ne nažuljaju i da pelena bolje prijanja uz kožu..

Treba smanjiti kolicinu deterdzenta, i mozda staviti na dodatno ispiranje (ja tako uvijek radim) i stvarno, ali ne zezam se, NIKADA ne stavljam kremu, i bude pelena nekad jako popiskana, bas teska za drzati, ali njemu koza predivna, ne znam mozda i neke bebe imaju osjetljiviju kozu..iako je ponavljam, i nama bio osip u pocetku stalno dok nisam smanjila kolicinu deterdzenta.

clock-img

01.04.2012, 19:19

clock-img

Krky

pencil-img

1683

Nisam baš mislila da ću se ja naći na ovoj temi, al eto...6. beba na putu i nisam još sve probala, pa se spremam po novo iskustvo. Iskreno, nisam bila baš sklona ovim modernim tzv. platnenim pelenama (za mene su platnene - tetra pelene). S bebom NO1 nagovoriše me na platnene (tetra) prije 18 godina. Još se živo sjećam smrada u kupaoni od kante u kojoj su pelene čekale pranje, iako sam ih prije isprala i natrljala sapunom...Inače, crvenilo se znalo pojavit, iako rijetko. O promakanju na odjeću (pored gumenih, zaštitnih) da i ne govorim, bilo je i toga. S drugom bebom nitko me nije mogao uvjerit ni u šta, nije mi bilo važno što jednokratne nisu baš zdrave, što su skupe itd. Kad sam vidjelaprijatelje kako svoje blizance premataju u ove "moderne - platnene" i svugdje kad idu vuku za sobom ruksak mokrih i prljavih pelena, doslovno su mi se zgadile. No, nedavno mi se prijateljica pohvalila (živi u GB) kako koristi platnene pelene i kako je 12 komada s linerima (ulošcima) platila ni 200 kn preko e-bay-a. Eee, to mi se već jako svidjelo. Ok, ona je imala free shipp., ali kad bih ja naručila cca 20 kom s linerima, uz poštarinu, platila bi ih cca 700-800 kn. I sad mi nije jasno zašto im je cijena u Hr toliko visoka. Jer meni se za te krpice (npr, za 1 kom) nikako ne daje 60 kn, da ne pričam i više. No sad sam počela lagano promišljat o tome da malo eksperimentiram na novom bebaču s par komada za početak. Jedino što se mm "diže kosa na glavi" jer i ovako imamo 3-4 mašine veša dnevno i to kombi: perilica-sušilica. No, do dolaska bebača jo ima vremena, pa još razmislim.

MAMA SA 6 ******

clock-img

01.04.2012, 20:44

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Krky

Nisam baš mislila da ću se ja naći na ovoj temi, al eto...6. beba na putu i nisam još sve probala, pa se spremam po novo iskustvo. Iskreno, nisam bila baš sklona ovim modernim tzv. platnenim pelenama (za mene su platnene - tetra pelene). S bebom NO1 nagovoriše me na platnene (tetra) prije 18 godina. Još se živo sjećam smrada u kupaoni od kante u kojoj su pelene čekale pranje, iako sam ih prije isprala i natrljala sapunom...Inače, crvenilo se znalo pojavit, iako rijetko. O promakanju na odjeću (pored gumenih, zaštitnih) da i ne govorim, bilo je i toga. S drugom bebom nitko me nije mogao uvjerit ni u šta, nije mi bilo važno što jednokratne nisu baš zdrave, što su skupe itd. Kad sam vidjelaprijatelje kako svoje blizance premataju u ove "moderne - platnene" i svugdje kad idu vuku za sobom ruksak mokrih i prljavih pelena, doslovno su mi se zgadile. No, nedavno mi se prijateljica pohvalila (živi u GB) kako koristi platnene pelene i kako je 12 komada s linerima (ulošcima) platila ni 200 kn preko e-bay-a. Eee, to mi se već jako svidjelo. Ok, ona je imala free shipp., ali kad bih ja naručila cca 20 kom s linerima, uz poštarinu, platila bi ih cca 700-800 kn. I sad mi nije jasno zašto im je cijena u Hr toliko visoka. Jer meni se za te krpice (npr, za 1 kom) nikako ne daje 60 kn, da ne pričam i više. No sad sam počela lagano promišljat o tome da malo eksperimentiram na novom bebaču s par komada za početak. Jedino što se mm "diže kosa na glavi" jer i ovako imamo 3-4 mašine veša dnevno i to kombi: perilica-sušilica. No, do dolaska bebača jo ima vremena, pa još razmislim.

Nisam toliko istrazivala o cijenama, ali u svakom slucaju, nekoliko puta su jeftinije od jednokratnih, u to mozes biti sigurna 100%.

clock-img

02.04.2012, 10:41

clock-img

Krky

pencil-img

1683

To da su jeftinije - jesu. Da imaju svojih +++++ isto znam. E sad! Zanima me da li ih je netko naručivao izvana (preko e-baya ili sl.): bitno su jeftinije nego u Hr. A zanima me i ovaj gornji sloj pelena. Koliko vidim, ove "inozemne" (tzv. "američke") izvana su poliesterske, a iznutra razne: bambus-pamuk, flis, mikrofibra...Slatke su, prekrasnog dizajna, ali me i zbunjuju. Nekad je najveća "dubioza" bila kako složit tetru: u "zmaja" ili trokut, stavit "uložak" od jedne ili dvije "tetre" ili stavit "švedsku". Kakve su vaše?

MAMA SA 6 ******

clock-img

02.04.2012, 11:04

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Krky

To da su jeftinije - jesu. Da imaju svojih +++++ isto znam. E sad! Zanima me da li ih je netko naručivao izvana (preko e-baya ili sl.): bitno su jeftinije nego u Hr. A zanima me i ovaj gornji sloj pelena. Koliko vidim, ove "inozemne" (tzv. "američke") izvana su poliesterske, a iznutra razne: bambus-pamuk, flis, mikrofibra...Slatke su, prekrasnog dizajna, ali me i zbunjuju. Nekad je najveća "dubioza" bila kako složit tetru: u "zmaja" ili trokut, stavit "uložak" od jedne ili dvije "tetre" ili stavit "švedsku". Kakve su vaše?

Ako si na FB, imas grupu Platnene pelene, pa se uclani tamo, bilo je zena koje imaju tih pelena, pa ce ti moci nesto vise reci...ja imam Babysaurus-pamuk i bambus (prezadovoljna sam) i nekoliko kom. probnih od Tabite, pamuk ali tanji (njih ne bih nikome preporucila).

clock-img

17.04.2012, 11:11

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

HEJ, IMAM 2 PITANJA:

1. čUJEM DA NEKI NE USPIJU NOSIT PELENE do kraja pelenaštva...i meni se čini da će iza cca 1ipol god bit male?

2. kad posprejate pelene čajevcem, može li to nadražit guzu? znam da se opere u mašini, ali ipak je to eterično ulje......??

clock-img

17.04.2012, 13:21

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

N ima pp i za sad (skoro 11 mj) su joj dobre i ne izgleda mi da će ih tak skoro prerasti- doduše ona nije bucmasta ko većina beba, tak da ne znam kak to s malim buckama ide...
prije par dana je dobila tutu i čini mi se da je počela kontati čemu to služi, već par puta je pokazivala prstićem i cupkala prema tuti pa sam ju stavila i popiškila se za min-dvije user posted image pa se nadam da ih nećemo baš dugo nositi
a čajevac se ispere, osim toga stavim smo 5-6 kapi u pola litre vode