cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

24.02.2012, 07:57

clock-img

spongebob

pencil-img

124

perem ih posebno s njenom ostalom robicom, skupi se toga cijela mašina svaki drugi dan otprilike, bez omekšivača. Ne peglaju se. Omekšivač se ne stavlja jer se smanjuje upijanje.

clock-img

24.02.2012, 10:46

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

perem ih posebno, na 60, 2x tjedno, sa malo praška i 1x mjesečno dodam malo octa
robicu joj perem na 40, 1x tjedno, isto bez omekšivača
ne peglam ništ user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

24.02.2012, 11:05

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

Omekšivač se ne stavlja jer se smanjuje upijanje.

jel ovo vredi za svu robuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tocnije mislim na peskire

< Poruku je uredio Bebys -- 24.2.2012 11:06:41 >

clock-img

24.02.2012, 11:08

clock-img

spongebob

pencil-img

124

mislila sam na pelene, a ni inače ne stavljam omekšivač za bebinu robicu, nekako mislim da nije baš najzdravije za njenu kožu... a šta se tiče ručnika, primijetila sam da i inače slabije upijaju ako se stavlja omekšivač ( mislim na naše odrasle)

clock-img

24.02.2012, 15:46

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

tako i ja, perem sve zajedno...A omekšivač uopće ne stavljam više u ništa, pogotovo bebinu robu jer su općenito štetni.
A je li operete pelenu u hlanoj vodi? ja da (kad je ukakana), preporuča sem, ne u vrućoj. Samo , onda to ispadne mokro čuvanje, kad je mokra, a ne suho???!!!
A u čemu ih držite dok su ushe? ja ću kupit torbu za njih....A kad negdi idete?
meni će samo misterij bit vrtić...

Ugl, oduševljena sam, nema više smrada u kanti za smeće, nema tjednog kupovanja pelena, ne teba krema... Ma super. A najvažnije- guza zdrava!

Koliko često ih mijenjate?
Ja potrošim u prosjeku 5 dnevno..Je li to malo? plastičnih sam više...nego nekako kontam ove su zdravije pa......Mada treba pazit da se ne prehlade jer je mokro

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

24.02.2012, 21:01

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

Malo je OT, al možete napraviti omekšivać same...u alkoholni ocat dodajte sode (pazite da ne eksplodira user posted image ) i eteričnog ulja po želji.
Ja radim svoj i deterđent i omekšivać, i super je!user posted image

clock-img

25.02.2012, 15:26

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

hm...zanimljivo!!! A od čega e detergent?

Baš me zanima svako koliko mijenjate platnene pelene?!

j sam plastične svako 3-4 h, sada možda malo duže kod platnenih...

clock-img

25.02.2012, 21:06

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

tako i ja, perem sve zajedno...A omekšivač uopće ne stavljam više u ništa, pogotovo bebinu robu jer su općenito štetni.
A je li operete pelenu u hlanoj vodi? ja da (kad je ukakana), preporuča sem, ne u vrućoj. Samo , onda to ispadne mokro čuvanje, kad je mokra, a ne suho???!!!
A u čemu ih držite dok su ushe? ja ću kupit torbu za njih....A kad negdi idete?
meni će samo misterij bit vrtić...

Ugl, oduševljena sam, nema više smrada u kanti za smeće, nema tjednog kupovanja pelena, ne teba krema... Ma super. A najvažnije- guza zdrava!

Koliko često ih mijenjate?
Ja potrošim u prosjeku 5 dnevno..Je li to malo? plastičnih sam više...nego nekako kontam ove su zdravije pa......Mada treba pazit da se ne prehlade jer je mokro

drzim ih u plasticnoj kanti s poklopcem, je budu vlazne, ali to je u principu suho drzanje, mokro je kad su cijelo vrijema bas potopljene u vodi. mi u vrticu super prosli, teta ih prihvatila i mijenja, desi se da ne stavi kako treba pa procuri, ali sam sretna da uopce zeli koristiti, znam da ih u principu vrtici odbijaju.
Mijenjam cim se ukaki, ili ako samo poski nakon 4h otprilike, ili ranije ako znam da je pio puno tekucine. 5 dnevno, pa ne znam, nama je mozda 7 jer bude tu i ukakanih koje su suhe. Ne prehladi se u mokroj peleni, jer toplina tijela ga grije, pelena nikad nije hladna user posted image

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

29.02.2012, 11:11

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

molim pročitajte dotični članak! http://drumtidam.info/201003162872/Platnene-pelene-vracaju-istinski-miris-sranja-u-vas-zivot-2872.html

clock-img

01.03.2012, 13:24

clock-img

inesica

pencil-img

877

Odlican je! Sve informacije na jednom mjestu. Sad me zanimaju reakcije mama koje su protiv PP-a :) I posebno mi je drago sto se spominje kako u nekim zemljama poticu PP, znaci shvatili su na vrijeme, i kao sto sam rekla gore, bolje za sve nas da to shvatimo sto prije. Osim toga velike su sanse da se jednokratne zabrane jednog dana, sto mislite?

clock-img

08.03.2012, 15:08

clock-img

Bablica

pencil-img

906

Gledam malo stranicu od babysaurusa jer bi uzela pp ... makar onaj paket od 5 probnih (pošto mm nije oduševljen pp). Koji paket preporučate s obzirom na vaše iskustvo i da će bit proljetna beba (termin mi za mj dana)

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

clock-img

08.03.2012, 15:56

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

Ovisi kad ih namjeravaš koristiti... mi za noć imamo od konoplje, za popodnevni spavanac i dulju šetnju deblje pamučne, inače tanje pamučne (sve od različitih proizvođača). Možda ti je najzgodnije da ti beba bude prek noći u pp pa uzmi neke od konoplje ili bambusa, al onda ti trebaju i zaštitne pelene (preporuka 2). Najjednostavnije ti je uzeti AIO pa ti ne trebaju zaštitne (takve nemam al sam čula da su ok).

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

08.03.2012, 18:14

clock-img

Bablica

pencil-img

906

stalno bi ih koristila! Za te AIO sam čula da su dosta debele i da se jako sporo suše ... sve nekako gledam uzet ove "obične" što im se skidaju ulošci dodatni pa se brže suše jer ako mm vidi da trebamo sušit pelene 5 dana gotovo je s uvjeravanjem da su bolje od jednokratnih! Nego ne kužim da li ima razlike u, da tako kažem, modelima platnenih pelena ili su svi isti?! user posted image Baš sam zbuki! user posted image

Karlo 10.04.2012

clock-img

08.03.2012, 21:32

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Bablica

stalno bi ih koristila! Za te AIO sam čula da su dosta debele i da se jako sporo suše ... sve nekako gledam uzet ove "obične" što im se skidaju ulošci dodatni pa se brže suše jer ako mm vidi da trebamo sušit pelene 5 dana gotovo je s uvjeravanjem da su bolje od jednokratnih! Nego ne kužim da li ima razlike u, da tako kažem, modelima platnenih pelena ili su svi isti?! user posted image Baš sam zbuki! user posted image

Da :) malo je to sve tesko pohvatati u pocetku. Imas vise krojeva, recimo na babysaurus ces bas vidjeti razlike izmedju CB(cuddlebuns) MUTT, BB(bebe bubu) i ne znam ima ih jos svkakvih, ali ovo su najcesce, pa vidi koji ti se svidja. onda imas kratice velicina :NB-newborn (za novorodjence), S, M, L, XL... pa vrsta, POCKET (s dzepicem za ulozak), AIO (sve u jednom, ne trebas posebno zasitnu pelenu)...
Uglavnom, AIO su najprakticnije za staviti na bebu, ali se jako tesko suse zbog toga vanjskog nepropusnog sloja, i najskuplje su. Svejedno ti je koje je godisnje doba, kad ces ih korisititi cijelu godinu, znaci odaberi sto ti se svidja ili uzmi nekoliko krojeva i materijala u probnom paketu, pa vidi koje su ti naj. Tesko je tu dati neki savjet, jer svaka mama nakon nekoliko mjeseci koristenja tek moze reci bi li nesto mijenjala, kad vidis kako se koja pelena ponasa nakon puno pranja i kako dijete raste.

clock-img

09.03.2012, 11:08

clock-img

spongebob

pencil-img

124

ja imam od Babysaurusa i super su mi, ima kao 3 vrste ( BB like, Mutt like, CB like), imam od svakih po 5 komada. AIO imam od drugog proizvođača, jednom sam ih stavila i nikad više, sve je promočilo, katastrofa. NBajbolje je onaj klasični princip- pelena, uložak, papirić i zaštitna. Za noć imamo od konoplje ( Roda). Suše se na radijatoru otprilike pola dana.

clock-img

09.03.2012, 13:36

clock-img

Bablica

pencil-img

906

meni je problem po zimi sušit ih jer nemamo radijatore pa bi zato radije ove tanje, al sad ste me tek zbunile sa svim tim vrstama - uhhh ...
Sinoć ja opet govorim mm za pp, cijelu filozofiju je iznio da se vraćamo u stari vijek i da će me svi čudno gledat .. ahhh

Pitanjce - koliko brzo dođu te od babysaurusa od kad se naruče?

< Poruku je uredio Bablica -- 9.3.2012 13:37:38 >

Karlo 10.04.2012

clock-img

09.03.2012, 14:09

clock-img

spongebob

pencil-img

124

sve ove koje sam napisala su dovoljno tanke pa se meni za par sati osuše ( rekla sam pola dana ali mislim da je manje) na radijatoru, a ako ih objesim na štrik onda jedan dan otprilike. Ako ih imaš 20-ak, to ti je dosta, dok se jedna runda suši, drugu koristiš. Imaš na facebooku stranicu babysaurus pa ti je tamo njen mail, pitaš je koliko dugo se čeka, žena brzo odgovori.
Inače moj muž je totalni fanatik za platnene, nije nikako dao jednokratne, ove dm koje smo dobili smo na kraju poklonili. I njemu treba isto ko i meni, minuta, da je presvučem, pa ti tako ohrabri svog user posted image

clock-img

09.03.2012, 14:56

clock-img

elven

pencil-img

319

vjeverice ti si dobila nagradu od rr, jesi dobila i p. pelenice....kakve su i koliko je komada/veličina za probati...moj malac je oko 6 kg

clock-img

09.03.2012, 15:26

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Najbolje su Dolisine i Babysaurus.

Stavlajte li po noći pp i koliko dugo ju držite?Ja bi njoj znala po 5-6 h ostavit, ali čini mi se isto dugo?

Čime ih posprejate kad ih čuvate? Ulje kamilice i li?

Ostaju li vam fleke od kakice i nakon pranja? meni malo da, ali nakon par pranja se ispere...ovisi o vrsti kakice, ako je vodenasta....

clock-img

09.03.2012, 22:08

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Bablica

meni je problem po zimi sušit ih jer nemamo radijatore pa bi zato radije ove tanje, al sad ste me tek zbunile sa svim tim vrstama - uhhh ...
Sinoć ja opet govorim mm za pp, cijelu filozofiju je iznio da se vraćamo u stari vijek i da će me svi čudno gledat .. ahhh

Pitanjce - koliko brzo dođu te od babysaurusa od kad se naruče?

Cuj, nekako se grijete, pa samo stavi pored peci ili kako vec inace susis ostalo rublje zimi... ako ti je muz skeptican, pokazi mu kako te pelene danas izgledaju super (nema veze s onim krpama koje smo mi nosili), i sve ono sto nije znao o jednokratnima, a dokazano je lose za dijete...vidi:http://www.pelene.info/zasto-platnene-pelene.html pa nek odluci jel mu vaznije sto ce netko reci ili zdravlje njegovog djeteta. Bilo bi steta da ta ideja propadne zato sto on tako misli...

clock-img

09.03.2012, 22:13

clock-img

inesica

pencil-img

877

Najbolje su Dolisine i Babysaurus.

Stavlajte li po noći pp i koliko dugo ju držite?Ja bi njoj znala po 5-6 h ostavit, ali čini mi se isto dugo?

Čime ih posprejate kad ih čuvate? Ulje kamilice i li?

Ostaju li vam fleke od kakice i nakon pranja? meni malo da, ali nakon par pranja se ispere...ovisi o vrsti kakice, ako je vodenasta....

Po noci mu stavim jednokratne Moltex (mislim da se tako zovu, to su jedine sto sam nasla da su bez gela), na zalost, s ovima koje imam nisam nikako mogla iskombinirati da ne promoci preko noci. Kad budem kupovala sljedece, tocno znam sto cu naruciti drugacije da to ispravim u pocetku, jer mi je jako zao sto moram ovako. Sad mi je kasno za njega, jer ce vec uciti odvikavanje cim krene ljepse vrijeme...
Posprejam ih s vodom+ocat+etericno ulje cajevca, ali mogu i drugiaantibakterijska ulja. Preko ljeta dok sam ih susila vani nisam nikada imala flekice(sunce odlicno izbijeli), ali sada zimi se dogodi da ostane, ovisi o tome sto papa, ali me to ne brin. Ja ne koristim one papirice u peleni.

clock-img

15.03.2012, 10:22

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

je li ti ulje čajevca ostavljalo flekice?
ma sad dok je mala vidi da joj mogu ovu pelenu, ne promoči!
ali me brine što joj je guza 6 sati u mokrome?user posted image

Di si nabavila te MOltex? koliko koštaju?

clock-img

15.03.2012, 21:18

clock-img

inesica

pencil-img

877

je li ti ulje čajevca ostavljalo flekice?
ma sad dok je mala vidi da joj mogu ovu pelenu, ne promoči!
ali me brine što joj je guza 6 sati u mokrome?user posted image

Di si nabavila te MOltex? koliko koštaju?

Ne ostavlja flekice, jer se vjerojatno rastopi nekako s octom koji je u vodi. Ja tako perem i podove, i nikad nista nije masno ni flekavo :) ne mora te brinuti stvarno, moj je bio i cijelu noc u takvoj peleni, ako ima dovoljnomaterijala da upije, guza nece biti ni mokra ni hladna, i opet nema pelenskog osipa. Probaj jednom pa ces vidjet jel mozes. Kupim ih u Muelleru, ne znam cijenu stvarno, neka prosjecna cijena...

clock-img

19.03.2012, 08:27

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

thnx inesice!
može ona izdržat s njima noć, ali sam se bojala da joj to nije zdravo, ali sigurno je zdravije od one "plastike" user posted image

baš ću potražit te pelene!

a pereš i podove s otopinom octa, čajevca i vode? aj super! i parket, pločoce, laminat? baš ja muku mučim s odabirom detregenta za podove.......

clock-img

19.03.2012, 08:30

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Još jedno pitanje za mame koje koriste duže pp:
Jesu li vam zbilja pomogle u dovikavanju tj. skratile period nošenja pelena?????

ako ih bude nosila 3 god, kao i prvo dijete, ne znam baš mogu li biti s te strane zadovoljna????

(sa zdravstvene i financijske strane sigurno hoću )