writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

18.04.2012, 12:22

clock-img

inesica

pencil-img

877

Kako kaze ruwenzor, jako malo cajevca ima, i to se s octom malo razrjedi, i dosta vode, tako da se i ne osjeti.
Nama su pelene postale kriticne negdje oko 15 mj. jer je narastao i bio malo buckast, nakon toga su nam opet dobre jer nije vise takav bucko jer je preko dana aktivniji. Sigurna sam da ce nam biti dobre do kraja, sad je 19 mj. i uskoro ga namjeravam uciti na tutu. Taj "problem" sam imala samo s mutt like krojem, ostale su uvijek bile dobre, tako mislim da taj kroj nikako nije za buckaste bebe.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

22.05.2012, 09:19

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

i ja se pridružujem platneno pelenašima user posted image

neznajući da postoji ova tema tamo sam napisala kako mu se pojavilo nekakvo ne jako crvenilo, a pošto koristimo pampersicu po noći to može biti i od nje jer ju po noći ne mijenjam.

A noć s platnenom - strah me da nebi bilo poplave.

inače, isto koristim antibakterijski čajevac, ne koristim linere ali bi htjela pa ću vidjeti, a perem svaka 3,4 dana s malo praška i lavandinog ulja.
imam 20 i još ću ih uzeti da perem bar svaki 5 dana.
najdraže su mi pocketice i bilo koje od pulla jer nije kao bumbar u njim jer već sada nosimo broj, dva veći user posted image user posted image Uzimala sam ih od šivalica user posted image user posted image a te najpovoljnije što govorite - nisam zadovoljna jer mi se već sad malo rub pokidao a samo su 2 puta oprane i nisu me izašle ništa povoljnije od drugih.

pozdrav

2. veljača

clock-img

28.05.2012, 14:21

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ja sam zadovoljna Dolisinim i Naidinim pelenama!
Mislim da će se brže i odviknuti nošenja pelena s platnenima!
najjeftinije p. u Hrv ni meni nisu dobre!!

ja i po noći koristim platnenu i zadovoljna sam! zna ih nosit i po 10 h..znači cca oko 21h joj stavim pa do cca 7h ujutro

nekad se isto zna zacrvenit, ali to je i normalno....
nema više smrdljivih pampersica po smeću, kupovanja u dućanu i onoga- ajme nestat će pelena!
ja zadovoljna!
da ne spominjemo 1.uštedu, 2. zdravlje, 3.služi i budućim generacijama 4. čak mi rijetko tj. gotovo nikad mi nisu propustile po ostalim dijelovima odjeće....

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

29.05.2012, 08:15

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

user posted image user posted image

evo nama danas procurila jednokratna pelena po noći pa ću početi koristiti pp i navečer. baš me zanima kako će biti. jedino treba čekati da se posuše duže po ovakvim vremenima.

2. veljača

clock-img

11.06.2012, 13:46

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

pozz moje platneno-pelenašice...
čini mi se ili vas je više na temi?!
meni se moja mašina za šivanje totalka raspala, pa sam šivala nekaj malo i na ruke....ispalo je ok...ja zadovoljna, po noći ne propuste i to mi je najbitnije...

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

14.06.2012, 17:04

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Svaka čast Emina mama!
POhvalno, osobito u doba krize!

Evo kako se štedljive i osviještene mame brinu za dijetetovo zdravlje, kućni budžet i okoliš!user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.06.2012, 14:37

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

hvala vjevericeuser posted image

sašila sam zasad 3 komada na ruke...pamučne su sa ušivenim uloškom u sredini...i sad završavam jednu debelu frotirastu....još samo čičak prišiti :D

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

21.06.2012, 12:04

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Cure, može pomoć?!
U ponedjeljak putujemo na more, imamo kampicu na Viru i super nam je tamo...e sad...Lea u pp...imate koji savjet ili ideju kako ih prati, kako često...neznam kako se snaći sa pp bez mašine?!user posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

21.06.2012, 12:10

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

bravo za ppuser posted image

a ne znam baš, jedino mi pada na pamet da ih prokuhavaš, kao što su naše mame radile s našim pelenama, u velikom loncu (to ti je 90 C)........... Inače, ne bi baš na ruke! možda samo iznimno koji put............

Ja joj sad skidam cover, samo mi je u pp i baš je slatko to vidit!
Jel i vi tako?

clock-img

21.06.2012, 20:26

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

neznam jel bi se oštetile na 90 stupnjevauser posted image ...mi smo preko dana u AIO a samo preko noći joj stavim običnu pp i cover
imamo hrpu AIO pelenica, imamo ih toliko da me sram user posted image
uz svaku haljinicu, tunikicu imamo i AIO PP koja ide uz nju user posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

22.06.2012, 09:23

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

emina mama bravo za trud, vidjela sam slike i takve sam vidjela na e bayu da imaju takve uzorke pa imam i ja sličnih user posted image

i to i mene zanima za more i pp?? ja ću najvjerojatnije nositi pampersice jer neznam kako to izvesti....
Vjeverice pa jel ti onda kad vidiš da je mokra moraš i body mijenjati??

i da, ja nemam ni jednu AIO ali imama fitted izvana pull pa mi može njih nositi a da ne promoči

< Poruku je uredio Gardenija -- 22.6.2012 9:24:25 >

2. veljača

clock-img

22.06.2012, 21:30

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

e da, Gardenija...pelene su mi slične onima sa e-baya...naručim materijal preko e-baya...malo ga moram čekati ali je puunooo jeftinije nego kod nas...i kvalitenije mi se činiuser posted image
šivala sam već za par cura AIO pelene i sve su bile zadovoljne...neke AIO koje sam si ''gotove'' naručila su nekak male pa moja Lea već sad jedva stane u njih...a ja napravim malo šire pa se stvarno mogu nositi do kraja pelenaštva....iako je u početku bilo puno premalihuser posted image
ja ne mogu preći na Pampers jer je moja bucka užasno osjetljiva i alergična na bilo kakve umjetne materijale...da mi dobije osip tamo negdje na moru...uff....nema šanse!user posted image
zato ću lijepo svaka 2-3 dana prokuhavat vodu, čekat da se malo ohladi da nejdu baš u kipuću vodu, namočit ih i isprat...za sušenje mi je lako....ima sunca kolko hoćešuser posted image
tako ću sa zakakanim pelenama, a zapiškane lako riješimuser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

23.06.2012, 08:56

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

da...i meni su te preko e baya dobre, nisu propustile nijednom a po noćiih nosi, ja zadovoljna....
mada sam mislila da neće valjati jer više vjerujem šivalicama ali fine su (i malo jeftinije)
naravno teško je naručiti samo pelenice pa sam ja nabavila i drugih stvarčica koje mi nisu trebale user posted image user posted image
i ja bi htjela znati svom malom sašiti, ali neću ni pokušavati

nije loša ideja za prokuhavanje....a na moru bez covera jel???

2. veljača

clock-img

23.06.2012, 11:33

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

mi smo stalno preko dana u AIO pelenama...presvlačim ju cca svaka 3 sata, ili kad skužim da se pokakalauser posted image
meni su super ti materijali...sašila sam joj par sa plišastim pullom i te su mi najdraže!user posted image
preko noći mi je u fitted pelenama preko kojih ide cover...fitted mi se duže suše ali sam ih zato našivala....neki dan sam od starog kučnog ogrtača napravila pelenicu....jedan ''stari'' uložak obložila u isti materijal ko pelena i prišila ga....fora je...narančasta....još samp čičak da prišijem...idemo na more a drukeri mi još nisu stigliuser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

24.06.2012, 11:14

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

emina mama a koliko dođu tvoje pelene da znam ako nam pofali? user posted image user posted image

a te plišaste trebaju cover ili ne? to nisam znala pa ih nisam htjela naručivati preko ebaya....
evo i mi bez covera i u majičici po danu user posted image user posted image samo imam dosta i onih od pulla pa to kad idemo u šetnju da ga ne uhvati prehlada a nema cover...

2. veljača

clock-img

03.07.2012, 08:16

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Gardenija...imaš poruku! user posted image
I ne...te plišaste su isto AIO, ne trebaju cover!

Eto...mi se prije vremena vratili sa mora user posted image
Cure mi se razbolile...obje, Lea se sva osula po licu...danas popodne idemo pedici...

A sad trebam savjet, u vezi PP offkors....Lea mi po noći jako puno pije i piški...AIO nam ne drže cijelu noć, a propiša mi i fitted+cover....kak bi bilo da joj preko AIO stavim cover?! Jel bi joj se guza jako ''usaftala''user posted image
Ove moje AIO nisu jako ''plastificirane'' (neznam kak da se drugačije izrazim, al valjda ćete skužit)...neznam ni sama kaj da radim...sad mi je preko noći u Pampersicama a iskreno riga mi se kad joj ih moram stavitiuser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

10.07.2012, 16:09

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

opet ja...vidim da me nitko ne doživljava al moram pitati user posted image
koristite li flis gaćice (covere)? jel vam izdrže noć?
naletila sam na hrpu raznih dezena flisa...skup je (materijal) ali bi probala skrojit jedne za Leu?!

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

10.07.2012, 17:40

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

emina mama hvala

ja stavim cover preko pulla, pocketice nepropusne jer mi zna nekad propustiti i sve bude super suho..nemamo problema

na more ipak nosimo pelene jednokratne user posted image

2. veljača

clock-img

11.07.2012, 12:53

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

ja sam odlučila...bacam se na šivanje flis gačoza čim uhvatim vremenauser posted image
prvo me čeka hrpa pelenica za skrojitiuser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

13.07.2012, 19:06

clock-img

krijesnica3

pencil-img

75

pitanje za Eminu mamu; samo za svoje djete šiješ te pelene ili i prodaješ, ako da za koliko, naime bebač mi je atopičar ima pelenski osip več 3 mj. a dr nam neda nikvu kremu nego nek si kupimo platnene pelene, stavljam mu po danu one obične švedske al to je tako, na rodinoj str. su skupe a velika investicija je odjednom, moram nešto odlučiti.

clock-img

15.07.2012, 16:58

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Krijesnica imaš poruku!user posted image
Oprosti na čekanju!

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

17.07.2012, 11:26

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

od kad su ove nenormalne vrućine, ja joj nosim laganu majičicu na špaline, rijetko bodi.
Pelene bez covera nosim da guza može disat.šta ima veze da se i bodi smoči, rijetko se to desi, promijenim ga onda........ali kažem, majica na špaline.
Mijenjam svako 3h i eto ga!

Kako je prošlo prokuhavanje pelena na moru?

clock-img

17.07.2012, 11:27

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

P.S.- što ćete s pelenama kad djeca izađu iz njih?
Ako ne budete imali još djece , mislim.....
Oćete prodavat, ci i po kojoj cijeni?

clock-img

17.07.2012, 11:50

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Moja je većinom u AIO pa nam ni trebaju coveri! Noćas sam joj stavila plišanu AIO i gore cover i nije promočilo...a guza super!user posted image Bolje nego da joj stavljam jednokratnu! Već se pojavio prištić na guzi iako je samo po noći imala jednokratnu! Bem ti Pampersice i ostalu plastiku!!
Vjeverica...bili smo kraće od planiranog na moru...na žalostuser posted image al nije bio problem sa pelenama...skupim ih po par komada, našpricam octom i et.uljem...namočim ih u vručoj vodi sa malo praška i onda ih isperem običnom vodom....snašli smo seuser posted image
Ja neznam kaj ću sa svojim pelenama, vjerojatno ću ih prodat....teška srca al kaj ću s njimauser posted image ...a 3.dijete ne planiramo! Hi hi!

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

20.07.2012, 16:43

clock-img

Gardenija

pencil-img

229

evo da se i vama javim kako nam je bilo preko odmora na moru.. nosila platnene ali ih nisam mogla i koristiti jer nismo imali perilicu a bilo mi je žao stavljat mu jednokratne ali nisam imala izbora...
sada se stalno grebe po peleni i evo nas doma napokon u pp

2. veljača