writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

30.07.2012, 13:00

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Evo Sina mi javlja da su joj upravo stigle pelenice koje sam joj sašila za curku...nadam se da će maloj guzi pasati...a ja čekam slikice da vidimo tu slatku malu guzuuser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

30.07.2012, 22:32

clock-img

sina

pencil-img

1737

IZVORNA PORUKA: Emina mama

Evo Sina mi javlja da su joj upravo stigle pelenice koje sam joj sašila za curku...nadam se da će maloj guzi pasati...a ja čekam slikice da vidimo tu slatku malu guzuuser posted image

aaaa,nažalost slikica neće biti jer ja sam ti seljo za to. netko mi je pokušao to objasniti kako ide,ali trud mu je bio bezuspješan. ako nekog čopim i sjetim se,budemo ih stavili. inače,pelenice su preslatke i jedva čekam da počnemo skupljati kolekciju,a izgleda da imaju i neke moći:moja damica je zaspala u 17.30 i ne budi se. bojim se kaj će biti po noći....a ne mogu dočekati da idemo mijenjati pp :))

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

clock-img

31.07.2012, 07:33

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Hahaha....pelenice imaju super moći!user posted image
Guzi je lijepo pa nema potrebe da se curka budi!user posted image
Nema veze za fotke...bitno da guzi bude lijepo!!user posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

07.08.2012, 11:03

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

hej cure.....jel se vama čini da su ove pelene predebele za ljeto?
mislim, kao što vidite ja sam veliki pobornik pp, i sigurno da su i sad bolji izbor nego pampersice, ali ipak........ja joj sad znam samo gaćice obuć pa mijenjat..........
Ja imam ove Dolisine, preko godine su mi super, ali ljeti..............čini se da su 80% pamuk a ne 100% !

čak mi dođe da joj samo gazu stavim kad su vrućine..
još sad isprobavamo nove okuse pa se guza zacrvenila, jadna , baš mi je milo, sigurno peče!!!!!!!!!!!!

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

07.08.2012, 22:17

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

hej cure.....jel se vama čini da su ove pelene predebele za ljeto?
mislim, kao što vidite ja sam veliki pobornik pp, i sigurno da su i sad bolji izbor nego pampersice, ali ipak........ja joj sad znam samo gaćice obuć pa mijenjat..........
Ja imam ove Dolisine, preko godine su mi super, ali ljeti..............čini se da su 80% pamuk a ne 100% !

čak mi dođe da joj samo gazu stavim kad su vrućine..
još sad isprobavamo nove okuse pa se guza zacrvenila, jadna , baš mi je milo, sigurno peče!!!!!!!!!!!!

Nama su OK, evo vec drugo ljeto. Nikakvih problema, imamo PUL ali je i to OK.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

09.08.2012, 12:03

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ma znam...........
ma osula joj se i guza i leđa, znam da su i vrućine, ali očito se radi o alergiji na hranu..ima 7 mj., mislim da je to od šalše koju sam jela (skroz zaboravila!!!!), ne znam šta bi drugo moglo bit............ Ne virujem da je od riže?!
zato sam malo "ljuta" i na pelene user posted image

A jeste se zapitali kako će im izgkedat te pelene kad malo porastu? mislim, znam da se i pampersice vide, ali i ove će još više?!

je li iko ima iskustav s Naturicama i Flafi pelenama? Čine mi se malo skupe....................

clock-img

09.08.2012, 21:25

clock-img

inesica

pencil-img

877

Pa moj malisan je dvije godine, rekla bih veliki decko. Do sljedec rodjendana sigurno ih vise nece nositi, znaci nece jos dugo. Sto je dijete vece, pelene ne izgledaju glomazno kao na pocetku (ako imas OS).

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

10.08.2012, 11:05

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ajde super.....................user posted image

Jeste pokušali s odvikavanjem? ako nije do sad mogao bi pomalo na proljeće?

clock-img

01.09.2012, 21:31

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Gdje ste mi nestali platneno-pelenaši/ice?!user posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

25.09.2012, 22:08

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Molim jedan hitan i iskren savjet! Malena mi se već tjednima bori s osipom, otkrivamo na koju hranu je alergična....Ima atopijski dermatitis kao reakciju na alergiju. Ja sam čak pomišljala da nisu u pitanju pp! Promijenila sam detergent, koristim samo onaj za ljude sklone alergijama dm-ov, bez mirisa.....
Mislim da pp mogus amo pomoći, ali ne znam više, toliko sam izluđena.
Imate li iskustava???
Molim vas pomozite.Stavljam joj sad i kremu posebnu za guzu...Čak sam neko vrijeme stavljala samo pampers.

Help!

clock-img

26.09.2012, 10:18

clock-img

elven

pencil-img

319

Vjeverice, iskreno mislim da platnene pelene samo mogu pomoći (mada ih osobno ne koristim) jako često ih mijenjaj da guza bude što više suha, ako joj staviš jednokratne gledaj da budu bez onih mirisa i losiona (dakle ne pampers).

Ono što je nama pomagalo dok je curka bila mala mala kad sam je ovako tretirala, sve je bilo pod kontrolom, ona je imala po cijelom tijelu osipe i ljuskanje
- za guzu kad se crveni - BEPANTEN MAST
- za guzu kad prođe reakcija - obična lanolinska krema (ljekarnička receptura ili obična JGL)
- za kupanje - PENATEN baby ulje sam stavljala u vodu dosta obilno
- za pranje ako je baš potrebno - CATIER šampon
- za mazanje ostatka tijela - ADERMA (ona najsvijetlija plava, ne zelena) ili od LA ROCHE-POSAY - LIPIKAR BAUMEAP
- ne kupati svaki već svaki drugi dan

....a što sve nismo probali i nabacali se novaca uh....

clock-img

27.09.2012, 12:16

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Thnx eleven...
Ne znam, uhvatila me panika da nije zbog detergenta ili činjenice da su platnene pelene ipak mokre više nego plastične..........
Ali, ipak je dtu odigrala genetika svoje, s muževe strane imaju sklonost tome....

Ja sam joj stavljla Bepanthen kremu poslije ili Zagrebački melem, nije loš. A maslinovo ulje dok se kupa? Euten krema?

clock-img

27.09.2012, 17:31

clock-img

elven

pencil-img

319

Draga ovako, maslinovo ili bademovo ulje svakako (jedino što onda neće baš fino mirisati) uvijek prvo probaj prirodno, a o Eutenu sam pisala na temi od MB, nisam je kupila niti je planiram kupiti em je preeeeskupa za 50 ml nečega, a nama je u pitanju cijelo tijelo, em ta nesretna borna kiselina mi ne ulijeva povjerenje ma što drugi pisali o time.
A ovako ću ti napisati cijene i mlilitražu što sam ti nabrojala pa si ti zbroji i oduzmi što ti je najbolje za probati...

- BEPANTEN MAST mala 30 gr - 45 kn,
- obična lanolinska krema (ljekarnička receptura ili obična JGL) - najviše 56,00 kn
- PENATEN baby ulje - 30,00 kn
- CATTIER šampon 200ml - 45,00 kuna (inače Cattier je cijela linija BIO kozmetike) www.prirodna-kozmetika.com/cattier.html
- LA ROCHE-POSAY - LIPIKAR BAUMEAP - 400 ml - 150,00 kn
- ADERMA krema (ona najsvijetlija plava, ne zelena) - joj to sam zaboravila jer smo prešli na lipikar naravno zbog količine i cijene, ali mislim da je bila cca 100 kn

clock-img

28.09.2012, 10:31

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

OK,thnx.A može pitanjce?
Je li koristite vlažne maramice i koje ili blazinice s vodom?

I zašto baš Penaten ulje?
A plava Aderma, ne zelena?
Ja imam za kupanje Aderminu zelenu, preporučila mi i farmaceutkinja, njenom djetut je pomoogla......
Očito je svako dijete za sebe i različito koža reagira.........

clock-img

28.09.2012, 11:19

clock-img

elven

pencil-img

319

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

OK,thnx.A može pitanjce?
Je li koristite vlažne maramice i koje ili blazinice s vodom?

I zašto baš Penaten ulje?
A plava Aderma, ne zelena?
Ja imam za kupanje Aderminu zelenu, preporučila mi i farmaceutkinja, njenom djetut je pomoogla......
Očito je svako dijete za sebe i različito koža reagira.........

Kad smo doma onda samo blaznice s vodom...kod mene je prematalica u kupaoni na mašini za pranje veša pa mi je to i praktično, a kad smo koristili vlažne maramice, svašta sam uzimala niti jedne me nisu oduševile, pa sam kupovala kao one extra sensitive od bilo koga...e da osim pampers i babylove, jer smo od njih dobili instant reakciju

Penaten ulje zato jer tada na tržištu nisam mogla naći ništa drugo što ima kratak rok trajanja (čitaj sa što manje konzervansa) i penatenom je nama mama mazala guze pa eto povela se tradicijom (ali to je sve bilo prije 3,5 godine)...... Sad za sineka (8,5 mjeseci) imam Bubchen pure&sensitive pa i to koristim za curku po potrebi.

A svijetlo plava Aderma zato jer sam i ja dva puta poslušala farmaceutkinju koja se klela u zelenu, kad nije bilo te svjetlo plave i kupila, a nama apsolutno ništa nije pomogla, kao da joj nisam ništa stavila, poslije sam nosala ambalažu od ove koju sam htjela kad sam kupovala, pa je jedan period bio kad nigdje nije bilo te linije niti za naručiti i onda prešla na Lipikar što i dalje koristim poslije kupanja, ali vidim da joj koža tako više burno ne reagira, valjda je to od tih 4 godine da počne nestajati....nadam se...

Upravo tako ti je to, svako djete za sebe, ja ti mogu reći samo svoje iskustvo i što smo mi koristili, imam LINOLA FETT kremu od dr. Wollf-a, ona je jako masna isto nam je preporučena za dermatitis i ja naravno kupila, nije mi nešto, njom sam mazala jako suhe dijelove kože, ali nekima je super pomogla. Ako hoćeš provjerim rok trajanja pa ti je pošaljem poštom da ne kupuješ, jer meni uglavnom stoji...

clock-img

28.09.2012, 11:29

clock-img

elven

pencil-img

319

http://www.linola.hr/

pa provjeri....

....sorry na ot...

clock-img

28.09.2012, 11:45

clock-img

seraphyme

pencil-img

1452

mi smo koristili bijele penatenove maramice kad je bio mali. one su kao sensitive

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

clock-img

30.09.2012, 23:05

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Eleven, hvala puno!
Nekidan sam kupila u ljekarni njihovu kremau za koju mi je rečeno da ima isti sastav kao ona WEuten, samo je ova 100 kn. U početku mi se učinila loša jer ima mentol, ali čini mi se sad Ok.....

Jesi koristila Zg melem?
Pa ako ti je na ruku možeš mi poslati kremu i ako ti nije tlaka............

clock-img

03.10.2012, 11:27

clock-img

elven

pencil-img

319

Nije mi problem uopće, samo reci di..., ali trenutno smo kod muževih još tjedan i pol pa kad se vrnemo šaljem.
Melem, uvijek imam u torbi onu malu okruglu mast, ona mi je za svašta, onako malo za pomazat, usne (moje), guze (ako zaboravim kremu) i tako prva ruka ... nisam ga intenzivno koristila odn. samo s njom liječila kakav kožni problem stvarno nisam probala.

clock-img

11.10.2012, 17:13

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Ma OK, nema veze onda....

Zanima me, kada je prošao osip na pelenskoj regiji, jeste u platnenim p nastavili stavljati kremu ili ne? S obzirom da pp ne traže baš kremu kao plastične.........

Nekako, znam da joj je radi tog dermatitisa koža osjetljivija, ali vidim da se sad sve vratilo u normalu............