writing-img

RE: Platnene pelene

clock-img

09.02.2012, 15:37

clock-img

lidac0605

pencil-img

4975

Ja samo dojdem videt kak se prepucavate bezveze user posted image
Bitno da su ritice suhe i bok.
A sad gibaaaam nalijevo...

clock-img

09.02.2012, 21:02

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Bubu

IZVORNA PORUKA: Bebys

SVAKA OD TIH IMA MANA I PREDNOSTI...
ja nisam rekla da je spaljivanje smeca ne stetno NEGO MANJE STETNO od gomilanja na vrpe i korisnije jer se spaljenim smecem GRIJE grad a to je velika stvar i usteda energije...

medjutim platnene pelene su za mene spansko selo i ne zanimaju me uopce ni u kojem slucaju cak ni moja strina koja zivi na selu i imala je 5 djece prvo te davne 1985 kupovala je jednokratne.. ...

Uz dužno poštovanje, eto opet dokaza o neinformiranosti, blago rečeno.
Nitko se ne grije na spaljeno smeće jer bi se svi potrovali od kemijskih spojeva koji se pri tom ispuštaju.
A ako te platnene pelene ne zanimaju ni u kom pogledu ne znam zašto si onda na ovom topicu, i kakve veze ima strina koja živi na selu i nije koristila platnene? 
Ako te ne zanima i ne znaš ništa o tome, nema potrebe niti da komentiraš.
Bez uvrede ikome, ali to je ono što me ljuti. Ovaj topic je za one koje interesira sve o platnenim pelenama i za razmjenu iskustava o istima, pa neka ih ima i tri..
Jednokratnopelenašice, bež'te na svoju temu!user posted image

:) ostro i odlucno, nasmijala si me, i slazem se, osim s ovim da oni nemaju sto komentirati ovdje, meni je to bas zanimljivo ovako raspravljati... :) Ispada da se vracamo u proslost, a nitko izgleda ne shvaca da su PP buducnost! i da to nisu ruzne krpe kao nekada. Stovise, sigurna sam da ce se koristenje jednokratnih pelena zabraniti, cim budemo poceli s aktivnijom ekoloskom politikom, a to bi moglo biti brze nego sto mislimo.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

10.02.2012, 12:24

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

Inesice, slažem se!user posted image

Zašto ne odete na neki od linkova i vidite o kakvim pelenama je riječ!
One su zbilja budućnost!

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

10.02.2012, 13:47

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

Pa to me i ljuti. Niti ne znaju kako te pelene izgledaju, niti su ih probale, ali komentiraju da nevaljaju. Uf!user posted image
Općenito ne volim neargumentirane rasprave, a jako me ljuti koliko naši ljudi zapravo malo znaju o proizvodima koje svakodnevno koriste; njihovim utjecajima na zdravlje i okoliš, već slijepo vjeruju reklamama.
Naravno da su PP budućnost! Kao i sve što nema štetan utjecaj na prirodu. Bu shvatile valjda, nadam se što prije dok nam ne bude prekasno.user posted image

clock-img

11.02.2012, 09:02

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

MA MENE SAMO ZANIMAJU VAŠA ISKUSTVA!
NPR O PRANJU I ODRŽAVANJU PELENA! o čuvanju pelena, o korištenju pelen lad ste vani, u rodbine, u kafiću, u VRTIĆU itd.... A prepucavanja......doć će oni pameti, samo kad im bebe budu 20.-ogodišnjaci.......nažalostuser posted image

clock-img

11.02.2012, 09:06

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ja sam razmisljala o platnenim pelenama kad se maja rodila,rado bi ih bila uzela,ali cjena mi je bila malo previsoka user posted image

clock-img

11.02.2012, 09:43

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ali dugoročno se isplate, jer početno te dođe 20ak pelena cca 1200 kn, a čitavo razdoblje pelenaštva te dođe cca 6-7 tisuća kn, i više! a da ne govorimo o zdravlju......!!!
i ekologij....

clock-img

11.02.2012, 09:52

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

znam,al kad nisam nikako mogla odvojiti tu količinu novaca odjednom...vidim sad da moze i na rate da se plaća,mozda budem mogla za drugo user posted image rado bi ih probala,bas mi se svidjaju ...

clock-img

11.02.2012, 10:04

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

evo ja uzimam 2. turu, od 10, sad će mi stić, a doma imam par.....od drugog proizvođača...pomalo! jedna po jedna, možeš uzet par mjesečno.....probaj

clock-img

11.02.2012, 10:06

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

evo ja uzimam 2. turu, od 10, sad će mi stić, a doma imam par.....od drugog proizvođača...pomalo! jedna po jedna, možeš uzet par mjesečno.....probaj

dok se ja odlučim na drugo djete te pelene će se i za džabe djeliti user posted image

clock-img

11.02.2012, 10:26

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

mi smo ih dobili kao poklon user posted image
ionako sto ljudi uvijek pita kaj vam treba za bebu, pa zašt ne tražiti da se skupe pare za pp, pa vam ih frendovi/rodbina grupno poklone?

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

11.02.2012, 10:31

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

ionako sto ljudi uvijek pita kaj vam treba za bebu, pa zašt ne tražiti da se skupe pare za pp, pa vam ih frendovi/rodbina grupno poklone?

vidiš to ti nije loša ideja user posted image

clock-img

11.02.2012, 21:29

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: mala pcelica

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

vidiš to ti nije loša ideja user posted image

Bas tako, bravo! Vidis, samo treba dobra volja i sve se moze :) posto ima zena koje sivaju kod kuce..s njima se uvijek mozes dogovoriti na rate, 100 % pa znaju oni koliko novaca treba za sve sto malo dijete treba u pocetku. A i dobijes nesto u babinjama..skupi se.

clock-img

12.02.2012, 17:10

clock-img

magdalenaa

pencil-img

256

ja isto nisam imala pojma kakve su to pelene ,čak sam na početku i pitala ovdje i imala pogrešno mišljenje o njima jer sam mislila da su to one druge tipa švedske idr.
evo baš danas u baby bonusu na tw..bila reportaža o tim pelenama i rekli su da za početak tribamo 20 pelena i 2 nepropusne gaćice i košta 2000kn, i to je to i da se lakše djeca odviknu pelena ako koriste ove platnene,,,,,malo me sad to sve zagolicalo

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

clock-img

13.02.2012, 13:00

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: magdalenaa

evo baš danas u baby bonusu na tw..bila reportaža o tim pelenama i rekli su da za početak tribamo 20 pelena i 2 nepropusne gaćice i košta 2000kn, i to je to i da se lakše djeca odviknu pelena ako koriste ove platnene,,,,,malo me sad to sve zagolicalo

Ajde konacno da se i kod nas takvo sto reklamira, hvala Bogu jedna pametna tema na TV-u! Kazu mame da se zaista lakse odviknu, a razlog je taj sto dijete osjeti mokru pelenu, dok je u jednokratnima cijelo vrijeme suha. Da se razumijemo (da ne napadnu ove anti-PP mame), taj osjecaj mokre pelene nije kao da si sjeo u vodu, nego je jednostavno vlazno. I djeca nemaju pelenski osip, a krema se uopce ne mora koristiti! Imali smo osip nekoliko puta kad ja nisam na vrijeme primjetila da je pelena puna, ali to je moja greska.

clock-img

14.02.2012, 09:43

clock-img

spongebob

pencil-img

124

mi imamo platnene od početka, prezadovoljni smo, materijal je 100%organski pamuk, konoplja i bambus... u rodilištu je mala imala jednokratne pelene i došla doma s gljivama na guzi, onda smo stavili platnenu, drugi dan se sve povuklo, i nikad više ( sad ima skoro 5 mj) nije imala crvenu guzu. Postupak je jednostavan i ne oduzima ništa više vremena nego s jednokratnim, popišanu pelenu malo isperem i odložim u plastičnu kantu gdje čeka pranje; ako je pokakana, papirić bacim u WC a pelenu također isperem... može se pošpricati s vodom u kojoj je malo ulja čajevca ili lavande... i da, umazane platnene pelene ne smrde, za razliku od jednokratnih koje kad su popišane meni imaju užasan miris. Dovoljno ih je otprilike 25, zimi ih sušimo na radijatoru i za nekoliko sati su suhe.
Kako sam nasljedila i nešto pelena od sestrine male, koje su američke, kanadske, engleske..., mogu ih dosta usporediti, ali apsolutno najbolje su platnene koje radi gospođa iz Sarajeva, zovu se Babysaurus, radi ih po narudžbi, može se tražiti bambus ( tako smo mi), svaka dođe s 2 uloška, savršene su. A dizajn presladak. Evo za pogledati: http://www.mybabysaurus.com

clock-img

14.02.2012, 19:54

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: spongebob

Kako sam nasljedila i nešto pelena od sestrine male, koje su američke, kanadske, engleske..., mogu ih dosta usporediti, ali apsolutno najbolje su platnene koje radi gospođa iz Sarajeva, zovu se Babysaurus, radi ih po narudžbi, može se tražiti bambus ( tako smo mi), svaka dođe s 2 uloška, savršene su. A dizajn presladak. Evo za pogledati: http://www.mybabysaurus.com

I mi imamo njihove, i prezadovoljni smo. Jos je dobro sto se kod nje moze birati sve-od uzorka, kroja, materijala...a radi i druge stvari...zena je super! Stoji sve sto si rekla, ali mame koje nisu probale i dalje su skepticne, iako ne vidim kakve bismo mi imale koristi od toga da im lazemo. NIKAD se ne bih vratila na jednokratne! PP su zakon!

clock-img

14.02.2012, 20:09

clock-img

sina

pencil-img

1737

baš mi je drago da ste mi i opet potvrdile od koga da naručim pp. hvala spongebob i inesica,tebi još jednom.

nego,cure ja se ipak bojim da će mi biti prevelike za tako malu bebu bez obzira na to što se može veličina regulirati

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

clock-img

15.02.2012, 08:37

clock-img

spongebob

pencil-img

124

Ma kakvi, veličina se regulira, ima 3 podesive veličine kopčanjem, mi ih koristimo od kad smo došli iz rodilišta, a bila je mala beba, 3 kg, i nisu uopće bile prevelike. A dobra im je strana i ta da služe kao široko povijanje, šta je korisno i kod zdravih kukova. AIO inače ne preporučam, nisam probala Babysaurusove nego neke američke, al mislim da je ista stvar, nama ne paše jer premoči, makar nekima su super, ne znam... najbolji je onaj fazon- pelena, uložak, papirić i zaštitna. Papirići se mogu kupiti u DM-u ( Einmal-Waschlappen se zovu, plavo pakiranje) i u Mulleru, možda i negdje drugdje, ne znam; i mogu se prati zajedno s pelenama na 60 C nekoliko puta, naravno ako su samo popišane. Nama su sve Babysaurus pelene od bambusa, to je na dodir nešto između mekanog frotira i pliša, savršeno, i nakon 5 mj pranja još uvijek je isto, nije iscufano ni grubo. Sa ženom se sve može dogovoriti, ima i site na facebooku sa slikama. Na Rodinom webshopu sam kupila torbu za pelene, koja ima dio za suhe i dio za mokre, pa kad negdje idemo nije nikakav problem, nikad nismo koristili jednokratne, paket koji smo dobili u DM-u kod rođenja smo poklonili.

clock-img

15.02.2012, 08:38

clock-img

spongebob

pencil-img

124

E da, imamo i Babysaurus zaštitne, koje su također podesive veličine

clock-img

15.02.2012, 11:57

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: spongebob

E da, imamo i Babysaurus zaštitne, koje su također podesive veličine

I mi, jesi vidjela da sad ima i ooga zastitne?? Preslatke su!!! Ja ih imam samo u tri boje ali ajd. Drugi put znam odmah sto zelim. Uzet cu malo drugaciji kroj zbog bucmastih nogica i obvezno u svima bambus, moj mali je 17 mj. i bambus je kao prvog dana! Pamuk se malo ukrutio, normalno, ali kod nosenja omeksa...

clock-img

16.02.2012, 12:37

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

i meni se čine babysaurus (i Dolisine) najbolje. Koliko vam je trebalo da stignu u Hrvatsku i kolika je poštarina?

clock-img

16.02.2012, 13:59

clock-img

spongebob

pencil-img

124

Imaš mybabysaurus webshop, utipkaj na google, ili na facebooku stranicu babysaurus, tamo negdje je njen mail pa joj pošalji upit o poštarini i svemu šta te zanima. Žena je super i odmah odgovori. Kako ja imam rodbinu u BiH oni su mi to donijeli u Zg, nisam poštarinu plaćala.

clock-img

23.02.2012, 07:23

clock-img

Marti83

pencil-img

587

Ja sam "naslijedila" platnene pelene od kolegice.Imam doma jedno 30-ak pari i jedva čekam da ih počnem koristiti.Slušala sam svakakve komentare od mojih bližnjih da što mi to treba,kako će mi se dati stalno ih prati itd. Meni je zdravlje djeteta a i ušteda na prvom mjestu, a i vidjela sam kako sve to funkcionira i stvarno su pun pogodak.user posted image

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

clock-img

23.02.2012, 17:40

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ja sam oduševljena ovim Dolisinim pelenama!
preporučam svima! mekan su, lijepi dezeni i dugo ne promoče! svaka je 65 kn, a ako ih uzmete 10 ona 60 kn.
je li ih PEGLATE ' ja ne
A perete s ostalom robom?