writing-img

RE: Platnene pelene

clock-img

04.01.2012, 20:52

clock-img

inesica

pencil-img

877

I kod pranja pelena, prakticno je kad nakupis pelene kroz dan-dva da ih sve tutnes u vesmasinu i operes, tj. neces pokretati masinu za 5 pelena, jel?

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

05.01.2012, 10:38

clock-img

ivana st

pencil-img

59

IZVORNA PORUKA: Vjeverica ST

P.S. je li istina da s ovim pelenama ne treba krema za guzu?

Istina je, ni ja to nisam znala pa sam ispočetka svaki put kod mjenjanja mazalla M. guzu. Da nije potrebno uvjerit ćeš se i sama, ja je koristim jesdino kad vidim da je guza malo crvena ato je jako rijetko. Mislim da će mi krema za guzu trajat dok ne izađemo iz pelena user posted image .

clock-img

03.02.2012, 13:00

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

drage moje...znamo svi da je recesija pa evo da vam pokažem kako proći najjeftinije moguće!
user posted image

platnene pelenice za malo kuna

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

03.02.2012, 14:28

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Da ne ispadne da sam samo banula sa linkom....evo me da malo više pročavrljamo o platenim pelenicama...
Otvorila sam novu temu među trudnicama pa me Sina uputila ovamo...hvalauser posted image

No javila mi se i jedna forumašica koja je na moje pitanje da li je ikad razmišljala o PP-ama odgovorila NIKAD!
Zašto svi smatraju da ako su jednokratne pelene praktičnije da su i bolje, zdravije, jeftinije...e pa nisu...i moj cilj je u to uvjeriti što više mama da nam bebe budu sretne i zadovoljne, a naš džep punijiuser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

03.02.2012, 16:53

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ako vam ovo nešto govori- u Americi su pp postale hit zbog toga što su zdrave za kožu i jeftine su!
a robu ionako stalno peremo, pa šta je još malo pelena oprat?!

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

03.02.2012, 16:57

clock-img

modesty blaise

pencil-img

4874

bljak! user posted image

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

clock-img

03.02.2012, 16:57

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

http://www.ekobeba.ba/pelene.html

clock-img

03.02.2012, 17:01

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

http://www.ekobeba.ba/flip.html

clock-img

03.02.2012, 17:04

clock-img

modesty blaise

pencil-img

4874

IZVORNA PORUKA: Emina mama

Da ne ispadne da sam samo banula sa linkom....evo me da malo više pročavrljamo o platenim pelenicama...
Otvorila sam novu temu među trudnicama pa me Sina uputila ovamo...hvalauser posted image

draga E mama nisi ti ovdje banula , nego si tu na ovoj temi najprije i bila pa tek onda otvorila istu temu samo svoju...user posted image

čini mi se koda si netko ko prodaje platnene pelene pa si se s toga i pojavila....sve ostalo je tek u drugom planu...

ko voli nek izvoli motat djecu ko prije 20 godina..meni to danas ne pada na pamet!
nemam nikakvih problema s jednokratnim pelenama a ni moje dijete ...dapače...fino ih bacim u vrećicu, rješim ih se , ne vučem ih dan-dva po kupaoni, moje dijete nema nikakav osip od njih....i kad mi nestanu kupim novi paket..fin i čist!

< Poruku je uredio modesty blaise -- 3.2.2012 17:10:59 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

clock-img

03.02.2012, 17:28

clock-img

lilia

pencil-img

3618

Ja sam razmišljala o tome u trudnoći da koristim platnene ali valjda zbog preslabe informiranosti li reklamiranosti sam ipak odustala.
Mislim da su zdravije za djecu i za okoliš.
Jednom su na austrijskoj tv prikazivali koliko dugo treba jednoj peleni da izgori, a razgradila bi se sama od sebe za nekih 1000 godina. Bio je kup tih pampersica i sličnih takvih, i govorili su koliko je unutra zapravo plastike i svakavih štetnih supstanca.
Austrijanci kao i cijela EU zapravo naginju tim pelenama. Znam da postoji neka vrsta firme u kojoj se kupe te pelene i onda oni tri puta tjedno dolaze na vašu adresu, uzimaju te prljave pelene i vraćaju čiste. To i država sufinancira i tako podržava taj projekt o čuvanju okoliša i zdravlja.
Naravno to u Austriji...user posted image
Dok sljedeći put rodim stići će valjda i kod nas.user posted image

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

clock-img

03.02.2012, 18:59

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

potpis na Vjevericu....user posted image

lilia...možda nam EU donese i tu mogučnost, ideja je superuser posted image

modesty...ako ne želiš biti dio rasprave o platnenopelenaštvu...nitko te ne tjera, nema potrebe vrijeđati i prozivati...da, šivam i prodajem platnene pelene, i to iz razloga jer želim da moje dijete bude zdravije, sretnije i zadovoljnije, zašto onda ne bi doprinijela tome da i druga djeca budu dio toga?!

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

03.02.2012, 20:15

clock-img

inesica

pencil-img

877

Samo bih dodala da su ove Ekobeba pelene uglavnom od umjetnih materijala, a ne pamucne, i da na trzistu ima puno boljih materijala i daleko jeftinijih. Ako nekoga zanima moze mi se obratiti porukom, da ovdje ne reklamiram neke proizvodjace.

clock-img

03.02.2012, 20:42

clock-img

modesty blaise

pencil-img

4874

IZVORNA PORUKA: Emina mama

modesty...ako ne želiš biti dio rasprave o platnenopelenaštvu...nitko te ne tjera, nema potrebe vrijeđati i prozivati...da, šivam i prodajem platnene pelene, i to iz razloga jer želim da moje dijete bude zdravije, sretnije i zadovoljnije, zašto onda ne bi doprinijela tome da i druga djeca budu dio toga?!

draga nisam te ničim uvrijedila....pročitaj pa češ vidit i sama

Sebastian, 01.09.2010

clock-img

03.02.2012, 20:52

clock-img

berny

pencil-img

1227

IZVORNA PORUKA: lilia

Jednom su na austrijskoj tv prikazivali koliko dugo treba jednoj peleni da izgori, a razgradila bi se sama od sebe za nekih 1000 godina. Bio je kup tih pampersica i sličnih takvih, i govorili su koliko je unutra zapravo plastike i svakavih štetnih supstanca.

Moja prijateljica ih je sapljivala u peči. Zaštopao joj se dimnjak!user posted image

clock-img

04.02.2012, 12:17

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

kad su sama plastika...pa ti sad motaj bebinu guzu u tako neštouser posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

04.02.2012, 13:51

clock-img

berny

pencil-img

1227

mi koristimo kupovne jednokratne pelene i s njima smo jako zadovoljni.user posted image

clock-img

08.02.2012, 10:20

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

Ne znam zašto stalno osobe koje NE koriste platnene pelene imaju potrebu pljuvati po njima. Vi ste odabrale ono što vi mislite da je najbolje i nitko se radi toga ne zgraža nad Vama (mada bi trebali jer trujete i našu prirodu).
Eto, revoltirana konstantnim provokacijama  na račun platnenih pelena i onih koje ih koriste, morala sam to reči.
Žene, malo se educirajte, pa zaključite same. Ovaj svijet ostavljate svojoj djeci...
A saad si otvorite topic "jednokratne pelene" pa tamo izmjenjujte pozitivna i loša iskustva o istim. Hvala.user posted image

clock-img

08.02.2012, 10:29

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

zene drage ako volite platnene pelene MA SAMO NAVALILTE...

ja predpostavljam da su one super i za okolis i za bebu KAO I MNOGE DRUGE STVARI STO SU SUPER pocevsi od recimo BRZE HRANE koju ja obozavam kao sto je hamburger ili ti pomes frit....a svi kazu da je to uzasno losa hrana...pa zabolime za to sto je losa ja je volim i gotovo

isto tako i ove jednokratne pelene...kada bi SVI kao svedjani OTPAD PALILI SAV I GRIJALI SE NJIME...nema stetnosti ...bar ne u tolikoj mjeri kao u hr. gdje se gomila na vrpe..uzasno mi je to i za pomisliti a ne za vidjeti...user posted image user posted image user posted image user posted image ekkoloski uzas

ja osobno ne zelim platnene pelene iz samo  1 razloga
jer mi je ovo lakse i brze raditi kupi cisto i baci prljavo...

platnene pelene operi govnouser posted image user posted image
pa jos i peri pelene trosi iskuhavanje i prasak...i sve ostalo....da ne nabrajam
eto to je razlog vrlo je jednostavan

ali tko voli platnene i ima zelje i volje to cistiti i prati...boze moj RAVNA VAM SLAVONIJA SAMO NAPRIJED

clock-img

08.02.2012, 10:44

clock-img

Emina mama

pencil-img

76

Žene moje drage...kako vama nije jasno da nema nikakvog iskuhavanja pelena ni trošenja extra praška ni ništa slično?!?!
Pelene se peru na 60 stupnjeva sa mrvicu praška, bez ikakvih skupih omekšivača, nema peglanja, nema nikakvih dodatnih komplikacija a jeftinije su i zdravije!
Da ne bi ispalo da nekoga nagovaramo na platnene pelene....ne, nikoga se na ništa ne nagovara...samo raspravljamo o činjenicama da korištenje platnenih pelena nije nimalo zahtjevno ni teško!

Evo moj primjer mijenjanja pelena!!
Lea se pokaka...izvadim pokakani uložak, isperem ga pod tušem kao i pelenu i odložim na mjesto čuvanja prljavih pelena koje čekaju pranje...Lei u tren oka zakopčam čistu pelenu sa čistim uloškom...čak ne treba ni trackati guzu nikakvim kremicama!! I problem riješen...ne ribam ja kakaču na ruke niti išta slično...a kad dijete bude imalo tvrđu stolicu bit će još lakše jer onda samo bacim kakaču sa uloška u wc školjku i bacim ga na pranje...

user posted image user posted image

EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.

clock-img

08.02.2012, 16:00

clock-img

cocco

pencil-img

262

mi koristimo oprane vlažne maramice koje stavim na pelenu ili uložak i jednostavno bacim sa svim sadržajem. postoje i razgradivi papiri koji se bacaju u wc. puno je lakše od kad jede krutu hranu pa je i stolica tvrđa.
i da, nema motanja kao prije 20 godina, kako je netko komentirao, moderne platnene pelene imaju isti oblik i kopčanje kao jednokratne.

clock-img

08.02.2012, 20:43

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Bebys

isto tako i ove jednokratne pelene...kada bi SVI kao svedjani OTPAD PALILI SAV I GRIJALI SE NJIME...nema stetnosti ...bar ne u tolikoj mjeri kao u hr. gdje se gomila na vrpe..uzasno mi je to i za pomisliti a ne za vidjeti...

Oooo da, to je odlicno za okolis, spaliti svu tu plastiku, gel i kakicu! Milina. A zanimljivo je pored svega sto su mame napisale, znate li da se kakica smatra infektivnim otpadom i NE bi se smjela bacati u kante za smece i zavrsiti na smetlistu?!?! Dakle, kada bi se ponasali prema pravilima, NITKO ne bi smio baciti jednokratnu pelenu sa sadrzajem u kantu za smece. Onda bi i ostali roditelji rjesavali kakicu u pelenama, i puno se lakse odlucili na platnene :)

clock-img

08.02.2012, 22:00

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

Izgleda da je pun mjesec nabio tenzije user posted image
Pa svatko koristi kaj hoće i smatra da je ok za bebu, ne vidim razlog da se napada radi ovakvog il onakvog odabira.
Svaka opcija ima prednosti i mane i mislim da možemo o tome pričati bez da napadamo jedna drugu.
Mi koristimo platnene i super su nam, uopće nije komplicirano ni bljak, al kad idemo u dužu šetnju/kavu/izlet/negdje prek vikenda, e onda mi se ne da zafrkavati sa skladištenjem mokre platnene u torbi nego uzmem jednokratne i kremicu za guzu i puno mi je jednostavnije.

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

09.02.2012, 07:44

clock-img

berny

pencil-img

1227

ruwennzor, ti si jedna divna, pametna, pomirbena duša. Hvala i što si među nama user posted image

clock-img

09.02.2012, 09:29

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ja mislim da vi ne kapirate

SVAKA OD TIH IMA MANA I PREDNOSTI...
ja nisam rekla da je spaljivanje smeca ne stetno NEGO MANJE STETNO od gomilanja na vrpe i korisnije jer se spaljenim smecem GRIJE grad a to je velika stvar i usteda energije...

medjutim platnene pelene su za mene spansko selo i ne zanimaju me uopce ni u kojem slucaju cak ni moja strina koja zivi na selu i imala je 5 djece prvo te davne 1985 kupovala je jednokratne.. ...tako da svatko radi kako zeli...mislim da tu netreba puno raspravljati uoopce

ova tema je super za informacije za sve one koji zele platnene pelene i to je sve

ne razumijem uopce zasto se napadaju bilo koje strane i odabiri...kako imamo temu za jednokratne tako i za platnene sam sto sa platnene pelene cini mi se ima jedno 10 tema otvorenih vec i nitko ne trazi nego stalno se i iznova otvara jedna te ista tema non stop i mislim da bi moderatori trebali voditi racuna o tome...

ovo je vec pitaj boga koja tema otvorena o platnenim pelenama....user posted image

clock-img

09.02.2012, 14:43

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

IZVORNA PORUKA: Bebys

SVAKA OD TIH IMA MANA I PREDNOSTI...
ja nisam rekla da je spaljivanje smeca ne stetno NEGO MANJE STETNO od gomilanja na vrpe i korisnije jer se spaljenim smecem GRIJE grad a to je velika stvar i usteda energije...

medjutim platnene pelene su za mene spansko selo i ne zanimaju me uopce ni u kojem slucaju cak ni moja strina koja zivi na selu i imala je 5 djece prvo te davne 1985 kupovala je jednokratne.. ...

Uz dužno poštovanje, eto opet dokaza o neinformiranosti, blago rečeno.
Nitko se ne grije na spaljeno smeće jer bi se svi potrovali od kemijskih spojeva koji se pri tom ispuštaju.
A ako te platnene pelene ne zanimaju ni u kom pogledu ne znam zašto si onda na ovom topicu, i kakve veze ima strina koja živi na selu i nije koristila platnene? 
Ako te ne zanima i ne znaš ništa o tome, nema potrebe niti da komentiraš.
Bez uvrede ikome, ali to je ono što me ljuti. Ovaj topic je za one koje interesira sve o platnenim pelenama i za razmjenu iskustava o istima, pa neka ih ima i tri..
Jednokratnopelenašice, bež'te na svoju temu!user posted image