IZVORNA PORUKA: Baaby Girl
Veliki pozdrav svima.... Meni je ostao jos mjesec do rodjenja moje princezice, i sad bas razmisljam o pelenama. Ove platnene pelene su mi pravo slatke,i svi ti dezeni su me odusevili,tako da razmisljam o upotrebi platnenih pelena od samog pocetka. Jedino sto mi nije jasno je to kad se pelene mjenjaju da li se mjenja samo ulozak iznutra na koji je bebica kakala ili piskila ili se svaki put mijenja cijela pelena.. I da li mi je za pocetak dovoljan paket od 5 pelena i trebam li uzimati dodatne uloske za pelenu ili ne.. vidim da dosta mama ima iskustva sa PP pa bih voljela da mi samo malo objasnite.
unaprijed vam se zahvaljujem..
Prvo-bravo za odluku o PP, radis pravu stvar za sebe i za bebu!
Posto beba piski, cijela pelena bude mokra, ulozak u peleni sluzi samo da bi pelena mogla upiti vise tekucine. Dakle, mijenjas cijelu pelenu. Vanjsku tj. zastitnu pelenu ne moras mijenjati dok se ne uprlja, a to moze biti i tjedan dana. Paket od 5 pelena ti je OK ako zelis isprobati neku vrstu pelena, ili od nekog proizvodjaca...ali ti nije dovoljno za koristenje, jer ce u jednom danu potrositi barem 5 pelena (u pocetku mozda i duplo vise), a jos ih moras i oprati i posusiti da bi mogla ponovno koristiti. Trebala bi imate barem 20, a najbolje 25 pelena. Kupis ih jednom, i imas do dana kada beba predje u gacice. Fantasticno, jel?
Svaki proizvodjac ima neke svoje modele i krojeve, ali pelena uvijek ide s uloskom i ne trebaju ti dodatni ulosci. Ako beba po noci bude puno piskila, a ne zelis ju presvlaciti dok spava, mozes staviti jos dodatni ulozak, ali to moze biti i obicna tetra pelena slozena u pravokutnik (kao kod sirokog povijanja).
Nema na cemu, zato smo ovdje :) samo ti pitaj sto god...