writing-img

RE: platnene pelene

clock-img

29.11.2011, 12:12

clock-img

sina

pencil-img

1737

ja ću prljave pelene, do pranja, držati u košari koja propušta zrak. ova ženskica mi je rekla da ih šalje 20 u paketu,10 od frotira,a 10 od flanela i košta 1200 kn i da su za cijelo vrijeme pelenaštva.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

clock-img

30.11.2011, 10:46

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

oćeš uzet one od 55kn ili od 65kn?
ja ću prvo isprobat, najvjerojatnije ću naručit 15-20 kom.

A do tad i dalje pišite svoja iskustva!

Mene recimo zanima kako će to izgledat kad bebu ostavim par sati kod svekrve ili mame....Valjda će naučit isprat pelenu i spremit ju u plastičnu vrećicu. Znam da će u početku svi negodovat kao šta se mučim......ali meni to nije teško, pogotovo mi se čini kad se navikneš i uđeš u rutinu da bude sve ok. Najvažnije mi je bebino zdravlje!
a poslije i ušteda......

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

clock-img

30.11.2011, 12:47

clock-img

inesica

pencil-img

877

Odgovorit cu vam na sva pitanja, ali morate reci sto vas zanima, da ne lupetam bezveze :) Pelenu nek samo smotaju i stave u vrecicu, nije ju problem i poslije isprati, ionako stoje dan-dva dok se operu...I moja mama i sveki su se cudom cudili, ali mama ga presvlaci sad bez problema, malo prakse samo, i kaze danas kako je to super stvar! Cak ga u vrticu tete stalno presvlace, tamo jos ni jednom nisam donijela jednokratnu pelenu :) i zato sam posebno sretna! Pisite sto vas zanima.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

30.11.2011, 13:37

clock-img

sina

pencil-img

1737

vjeverice,u tom paketu od 1200 kn ti i je 10 kom po 55 kn i 10 kom po65 kn,tj. 10 od flnela,a 10 od flisa. ja još kopam i tražim,mislim da ipak neću uzimati taj paket,uzet ću neki manji od drugog proizvođaća,sa drugim materijalom. još uvijek guglam i važem....

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

clock-img

30.11.2011, 14:06

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

inesice, eto tako se i ja nadam da će moji reagirati s vremenom....u početku će sigurno kukat, ali svaki početak je težak, poslije će svi biti zahvalni....

da, baš sam se pitala kako tete u vrtićima na to reagiraju???????!

a sina što se tiče paketa, ja sam naručila par onako, a taj paket ću vjerojatno naručit za bebin porod. Mislim da je ta cijena skroz ok, i najpovoljnija u Hrvatskoj, definitivno. Ove samo nisu toliko razvikane. Javim kad ih vidim!

ako ti vidiš što pametnije javi......

clock-img

30.11.2011, 21:16

clock-img

inesica

pencil-img

877

Tete uglavnom ne zele stavljati platnene, ali mi imamo srece, nase su tete stvarno super :) A sto se tice stavljanja pelena, to ti postane najnormalnija stvar, a zaista nije nista komplicirano, samo naravno, svi se bojimo neceg novog. Pogotovo ako moram potrositi znatan iznos novaca pa se bojimo da se ne razocaramo...

clock-img

02.12.2011, 09:15

clock-img

marinazg

pencil-img

483

curke evo nasla sam pelene po 59 kuna i sad evo imaju 10 % popusta, imaju i dostavu, mislim da je ovo dobra prilika jer neznam kolko dugo ce imati taj popust
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=185202458213840&set=a.207467332654019.49778.100001722610275&type=3&theater
ako netko nema facebook evo i njihovog ducana pa nazovite i pitajte user posted image
http://www.mali.andjeo.com.hr/
ja cu koristiti jednokratne ali cim sam ovo vidjela sjetila sam se vas user posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

clock-img

02.12.2011, 09:38

clock-img

inesica

pencil-img

877

Ne izgledaju lose te pelene, ali nisam nasla nigdje informacije o materijalu, izradi, kroju...stoga mi cijena od 59 kn ne govori nista, ne mogu reci je li to jeftino. Mislim, ipak se kupuje paket pelena za cijelo razdoblje pelenastva, i ako kupis drlog pelene koje ce te samo frustrirati kod koristenja, na kraju ces odustati i to ce biti bacen novac. Bilo bi dobro ako netko nadje viso info o ovim pelenama, jer su tvarno povoljne. Moja je prva zamjerka sto su na cicak, a ne na kopce, to smatram jako velikim nedostatkom.

clock-img

02.12.2011, 09:41

clock-img

inesica

pencil-img

877

U stvari, ovih par slika sto imaju, to su sve pelene s usivenim uloskom, po meni opet jako nesretno rjesenje, jer se jako tesko suše :( tako da je opet bolje ako mozes birati sve detalje pelene kod nekog drugog, za razliku od 10-20 kn, po peleni...

clock-img

02.12.2011, 09:48

clock-img

marinazg

pencil-img

483

neznam curke velim ja cu koristit jednokratne pa se niti ne kuzim u ove, samo sam vam htjela reci kaj sam cula a sad kakve su tu se nemogu mjesati. mozda imaju i vise vrsta, najbolje mozda nazvati i pitati, ja bi vam pomogla ali stvarno neznam zao mi je user posted image

ribicu smo ocekivali 23.02.2012 i ribica nam je dosla 23.02 u 23.14 :)

clock-img

02.12.2011, 12:40

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

ove najpovoljnije pelene u Hrvatskoj.....su ok, pogotovo ove nove, cijene su 55kn i 65 kn, meni ih dvije poznanice pohvalile... A čočak se istroši nakon 1-2 ili više god, a njoj ih pošaljete i ona zamijeni.
A to me brine, hoće li naše tete jednog dana htjeti bebi mijenjati te pelene...Ko zna možda ih se ostavi s godine dana user posted image

clock-img

05.12.2011, 14:21

clock-img

kikica82

pencil-img

14

Evo, i ja sam jedna zadovoljna mama koja koristi platnene pelene. Beba mi sada ima 7 mjeseci i koristim ih od njezinog prvog mjeseca. Kupila sam 10 tabithinih pelena za probu, oduševila se, pa kupila još toliko. Sada dva puta tjedno perem pelene, preko ljeta sam ih sušila vani na suncu, sada uz radijator. Čuvam ih na suho. Nije uopće teško s njima. Mislim da sam već sada uštedila dosta novaca, jer u ovih 7 mjeseci sam kupila svaga tri paketa jednokratnih pelena, koje koristim samo kada idemo negdje van kuće na više sati. Svakako preporučam platnene pelene! user posted image

clock-img

07.12.2011, 09:54

clock-img

sina

pencil-img

1737

ja sam već danima na netu zbog tih pp i čini mi se da su one od naide najbolje i da ću ići na njih.         

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

clock-img

07.12.2011, 17:13

clock-img

buduća mamica

pencil-img

2482

Ja sam ih koristila prošlo ljeto, 2 mjeseca i odustala, moja klinka JAKO puno pije i piški ko otvorena pipa pa sam pelene mijenjala svakih pola sata sat, imam paket od 24 kom, i 4 covera, bijele frotirne na drukere, univerzalne veličine, sada su na prodaju, nemam ja toliko živaca za toliko mijenjanja

clock-img

07.12.2011, 21:13

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: sina

ja sam već danima na netu zbog tih pp i čini mi se da su one od naide najbolje i da ću ići na njih.         

Nisam htjela reklamirati, ali to je jedino kvalitetno sto sam nasla. Ovo sve ostalo cijenom opravdava svoju vrijednost :( steta je kad mame nabasaju na grozne pelene, i onda odustanu, a ne saznaju nikada da postoje i one koje su fantazija!

clock-img

07.12.2011, 21:15

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: buduća mamica

Ja sam ih koristila prošlo ljeto, 2 mjeseca i odustala, moja klinka JAKO puno pije i piški ko otvorena pipa pa sam pelene mijenjala svakih pola sata sat, imam paket od 24 kom, i 4 covera, bijele frotirne na drukere, univerzalne veličine, sada su na prodaju, nemam ja toliko živaca za toliko mijenjanja

Sto se tice ovoga, sigurna sam da je problem u pelenama, a ne u tvojoj maleckoj, vjeruj mi. Uredna platnena pelena s uloskom moze zadrzati jednako toliko tekucine ili cak vise nego jednokratna!

clock-img

11.12.2011, 21:12

clock-img

marijola

pencil-img

225

ovdje vam je link na temu, jako zanimljivo, vrijedi pročitata, puno možete saznat

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=98&t=59910&start=0&st=0&sk=t&sd=a

i još

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=98&t=49870

< Poruku je uredio marijola -- 11.12.2011 21:17:34 >

clock-img

12.12.2011, 17:09

clock-img

magdalenaa

pencil-img

256

nekužim koje su to pelene?ja sam  one platnene kupovala u trg,odjeće za bebe i po komadu su 15 kn,i kupila ih 3o,kom,jer je moja mrvica nosala  skoro 2mj,široko povijanje zbog kukova pa su po 2 pelenice išle i onda preko ona trokutasto pa pampers,,  i sad mi te platnene stoje za slj,djete al mi dobro služe di god da idem ponesem po 2,kod pedijatrice pa u kolica stavim pa kad smo negdje u gostima isto da može  bit na tuđem krevetu......dobre su al nebi se odrekla pampersa....

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

clock-img

12.12.2011, 17:49

clock-img

marijola

pencil-img

225

to o čemu ti govoriš nisu platnene pelene, nego samo pelene za široko povijanje. al izgledaju dosta slično, samo šta te tvoje ne mogu upit ni približno kao ove platnene

clock-img

12.12.2011, 19:39

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: marijola

to o čemu ti govoriš nisu platnene pelene, nego samo pelene za široko povijanje. al izgledaju dosta slično, samo šta te tvoje ne mogu upit ni približno kao ove platnene

Upravo tako, to se zove svedska pelena, i ona se veze na drugu pelenu da bi ju pridrzala, a namjena joj je siroko povijanje. Platnene pelene o kojima mi pricamo u potpunosti zamjenjuju jednokratne pelene, znaci sluze za zadrzavanje urina i stolice.

clock-img

12.12.2011, 20:50

clock-img

magdalenaa

pencil-img

256

ma ja se sjećam nekih platnenih pelena  koje sam stavljala bratiću prije 20god.išlo je nekako jedna pravokutno a drugu bi smotala u trokut pa još neke plastične gaćice su išle preko toga, bile su deblje,od ovih današnjih,znam da bi ih strina otkuhavala u velikom loncu pa se x puta ispirale,,jel na te pelene mislite?

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

clock-img

12.12.2011, 22:48

clock-img

marijola

pencil-img

225

ne, nikako, al te se i danas korista za široko povijanje
ajde malo uguglaj platnen pelene, pa ćeš vidjet slikei kako izgledaju, a možeš i pročitat one linkove šta sam gore stavila

clock-img

13.12.2011, 07:51

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: magdalenaa

ma ja se sjećam nekih platnenih pelena  koje sam stavljala bratiću prije 20god.išlo je nekako jedna pravokutno a drugu bi smotala u trokut pa još neke plastične gaćice su išle preko toga, bile su deblje,od ovih današnjih,znam da bi ih strina otkuhavala u velikom loncu pa se x puta ispirale,,jel na te pelene mislite?

Bas kako kaze marijola :) ovo o cemu ti pricas, to su TETRA pelene. A mi pricamo o MODERNIM platnenim pelenenama, s naglaskom jos jednom na MODERNE, znaci nesto novo je u pitanju. Tako i ukucaj na google.

clock-img

15.12.2011, 11:58

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

da...to su kao pampersice ali platnene, zadravije i dugoročno jeftinije.
Kyad smo kod širokog povijanja, baš sam htjela špitati mame koje su koristile platnene- jeste koristile s njima široko p., mei neke kažu da nisu uopće jer su dovoljno velike??!!!
je li ko naručio ove ?

clock-img

15.12.2011, 14:46

clock-img

cocco

pencil-img

262

ne trebaš na njih široko povijanje. dovoljno su široke a i neki ih koriste kao pelene za široko povijanje na pampers.

Zadnji članci

article-img