writing-img

RE: LH trakice za ovulaciju......

clock-img

03.10.2012, 21:53

clock-img

Tedy bear

pencil-img

30

curke jučer i prekjučer su mi trakice pokazale blijedu liniju a danas jaču ali nije još jača od kontrolne. šta mislite jel to danas može biti O ili možda još ne? jel mora testna linija biti jača od kontrolne?

clock-img

04.10.2012, 08:44

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Draga, O ti nastupa nakon pozitivne LH trakice (do maksimalno 36h nakon pozitivne trakice). Preporučljivo je pratiti O u više ciklusa kako bi se upoznala sa svojim ciklusom i kako bi vidjela kako dugo i kakva jačina linije će ti označavat dolazak O. Ja vjerujem da će ti danas biti jača linija, ali ne mora značit .... kod svake žene je to drugačije. Npr. meni se 2 dana za redom prikazuje jednako jaka druga linija (kao kontrolna), dok mojoj prijateljici druga linija nikad nije toliko jaka kao kontrolna, a opet joj označava O, ali ostale dane u ciklusu joj se uopće ne vidi druga linija dok ja imam cijeli ciklus blagu drugu crticu.
Sretno! user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

13.10.2012, 19:21

clock-img

Tania

pencil-img

70

Pozdrav curke,
evo imam pitanjce koje me baš muči... Počela sam ovaj mjesec koristiti lh trakice, trakice pokazale ovulaciju 3.10., i taj dan imali odnos (i dane prije)... Skužila bi u biti ovulaciju i bez njih, jer me svaki mjesec u to vrijeme strašno bole jajnici, tih par sati skoro ne mogu sjediti od bolova, niti si taknuti trbuh, ali eto, svejedno sam provjeravala s njima.
Danas mi vrag nije dao mira, i napravim jutros test na trudnoću - negativan. Oko 13 sati napravim test na ovulaciju - i pokaže mi 2 crtice, kontrolnu skroz crvenu, a testnu blijedu, ali ipak vidljivu...
Što bi to značilo?? Da li je moguće da opet dolazi ovulacija?? Iako za 3-4 dana trebam dobiti M??
Da napomenem da me od ovulacije svaki dan lagano probadaju jajnici, ali na trudnoću ne sumnjam jer mi se ništa čudno ne događa (nisam imala niti ono tzv.implantacijsko krvarenje)...

Kakve su vama lh trakice nakon ovulacije? Da li se uvijek vidi blijeda druga linija, ili se ne vidi uopće?
Zanima me kod ovih testova još jedna stvar. Piše da se rezultati trebaju očitati nakon 5 minuta, a meni se i kod jednog i kod drugog testa počinju crte pojavljivati nakon puno dužeg vremena! To znači da trakice nisu dobre ili?

Hvalaaa

clock-img

13.10.2012, 20:31

clock-img

anamarijapupek

pencil-img

169

Tania, ta druga crtica, kontrolna treba biti iste boje ili tamnija ukoliko se ovulacija sprema. Moguće je da se pojavi ali ju treba zanemariti ako nije kako sam gore napisala. Također, prerano si napravila test za trudnoću. Najranije se može napraviti 12 dana nakon ovulacije. Kod tebe to nije slučaj. Napravi test najranije na dan kada trebaš dobiti iako postoji mogućnost da ti i tada bude negativan, ili da bude pozitivan a ipak dobiješ user posted image (kemijska trudnoća). Impl.krvarenje ne moraš imati, ja sam u prvoj trudnoći imala a u drugoj nisam. LH trakice očitaj nakon 5 min i poslije ih uopće ne gledaj više. Tako ćeš biti najsigurnija. Najbolje ti ih je slikati i stavljati slike jednu pored druge kako bi bila sigurna. Trakice uopće nisam više koristila nakon ovulacije. Trebala su mi dva ciklusa sa trakicama da zatrudnim. Prvi ciklus sam fulala nijansu tj.nisam bila sigurna jel je ili nije nijansa dobra a i nešto smo se MM i ja porječkali pa smo preskočili te dane user posted image user posted image user posted image Drugi ciklus smo uspjeli user posted image user posted image user posted image user posted image

05.10.2011.-AB
21.03.2012.-pozitivan test :)