cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: LH trakice za ovulaciju......

clock-img

27.04.2011, 08:10

clock-img

semperdrito

pencil-img

72

eh, da... zaboravih... trakice su tu samo kao pomoćno sredstvo, naravno da ne garantiraju trudnoću...
mislim da je vrednije biti neopterećen prilikom pokušavanja. user posted image

clock-img

22.02.2012, 20:52

clock-img

sarah_zg

pencil-img

1083

Trebam malu pomoć. Nabavila sam clearblue digital, ovulacijski test s kojim dođe 7 trakica. E sad, može li se, gdje u inozemstvu ili kod nas kupit samo trakice jer stvarno mi je glupo opet kupovat taj uređaj. Ima li igdje samo trakice?

Baci brigu na veselje!

clock-img

23.02.2012, 09:08

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Ne znam dal bilo kakve (mislim od bilo kojeg proizvođača) odgovaraju na taj uređaj. Ako da, možeš na Njuškalu kupiti dosta jeftino ili preko eBay-a. Ja sam preko eBay-a kupila 40 kom (samo trakica bez uređaja) ovulacijskih trakica + 10 trakica za trudnoću i sve skupa platila 60-tak kn, ali sam se načekala dok je stiglo (preko mjesec dana).

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

08.03.2012, 15:47

clock-img

anamarijapupek

pencil-img

169

Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za trakice. Koristila sam ovaj mjesec samo one najosjetljivije (20). Jučer mi je bilo pozitivno, radila sam test u 12:30, a danas su mi isti testovi bili negativni (čak sam ponovila test dva puta). Zar ne bi trebalo i danas biti pozitivno? Molim vas za pomoć jer ne bi htjela opet biti razočarana znajući da sam nešto pogriješila....Hvala puno!

clock-img

08.03.2012, 16:01

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Mislim da ti ovulacijske trakice uglavnom samo jedan dan pokazuju pozitivno i od tada u roku od 24 do 36 sati se dešava ovulacija. Vrijeme je da se bacite u akciju. user posted image Taj hormon koji one otkrivaju se povećava samo kako bi utjecao na otpuštanje jajašca i zatim više nije potreban, a sad zašto treba 24 do 36 sati da se stvarno jajašce otpusti ... to ti ne znam. user posted image
Sretno!

My Ovulation Chart

clock-img

08.03.2012, 16:05

clock-img

Leptir5

pencil-img

780

Kad pokaže pozitivno LH trakica to traje par sati i gotovo,ne može ti sutradan opet bit pozitivan, čim budu dvije tamne crte,jer npr.dan prije je bila svjetlija crta, trebaš odmah imati odnos,ništa čekat

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

clock-img

08.03.2012, 16:11

clock-img

anamarijapupek

pencil-img

169

Uf super, imala sam SO jučer navečer :) tako da bi moglo biti user posted image zar ne? Hvala puno što ste tako brze user posted image svaka čast...

clock-img

07.05.2012, 12:26

clock-img

tinyka

pencil-img

26

ja prekjučer po prvi puta koristila trakice, bio mi je 11 dc, testna linija je bila tamnoljubičasta i jako vidljiva, dok se kontrolna nije vidjela, samo malo zamuceno...jučer sam ponovno radila test, kad ono testne linije nema uopće, a kontrolna blago ljubičaste boje....da li je moguće da mi je test pokazao ovulaciju, a da se kontrolna crta nije pokazala-da li to znači da test ne valja ili ?????...u uputama ne piše ništa o tom slučaju.....

clock-img

07.05.2012, 12:37

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Kontrolna crta se uvijek mora vidjeti - ako se ne vidi test je nevažeći.
Ovulacija je bila jedino ako je testna linija jednako ili jače tamna od kontrolne. user posted image

My Ovulation Chart

clock-img

07.05.2012, 12:45

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

pozz nova sam na ovim straniama pa imam pitanjce gdje se sve mogu zbavit te trakice i koliko su sigurne za ovulaciju
ja imam 1 bebaca od 9mj ali sad sam dobila prvi put nakon trudnoce pa bi htjela pratit ciklus jer njega sam zatrudnila nakon 8god pokusaja jer nisam nikako imala ciklus ni mjesecnice
unaprijed hvala

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

clock-img

07.05.2012, 12:59

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Imaš u svakoj ljekarni, ali su preskupe -> 5 kom za 100-tinjak kunića. Imaš na Njuškalu dosta jeftinije (evo ja nedavno kupila 30 kom za 100-tinjak kn i dobiš ih za par dana), a možeš još jeftinije proći ako naručiš preko eBaya, ali ćeš se načekati (40 kom + 10 testova na trudnoću za cca 60 kn).

My Ovulation Chart

clock-img

07.05.2012, 13:07

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

hvala ti puno

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

clock-img

09.05.2012, 09:16

clock-img

tinyka

pencil-img

26

nemoj nikako kupovati ove iz ljekarne...ja sam totalno razočarana....radila sam testiranje 4 dana, od toga mi se samo jednom pojavila kontrolna crta i to jedva vidljiva, dok u ostala tri puta nije je bilo....test vrijedi do 2013 godine, ja sam radila sve po uputama...ne kuzim sto ne valja, ali bacila sam 100 kn...ali mm me uspio nasmijati, pitao me zasto se testiram da li imam plodne dane, kad cemo se tak ionak keksati user posted image

clock-img

07.09.2012, 11:15

clock-img

uliksa

pencil-img

29

Molim pomoc,radila sam lh test na 23 dan ciklusa i pojavila se slabija roze testna crta ,sta bi to moglo biti,a uvjerena sam da je o bila od 12 dc ,pliz nek mi neko objasni .

clock-img

07.09.2012, 11:16

clock-img

uliksa

pencil-img

29

Ako sam trudna moze li to pokazati ovaj lh test na takav kasni dan ciklusa user posted image

clock-img

07.09.2012, 13:42

clock-img

anamarijapupek

pencil-img

169

uliksa, da li si gledala na netu slike kako izgleda pozitivna LH trakica? Koliko ti traje ciklus? Ljudi ne znaju, pa si računaju uvijek polovicu ciklusa da je O. Koji ti je ovo ciklus da pratiš sa LH trakicama? Vjeruj mi, treba proći minimalno dva ciklusa jer nitko nije ekspert za sve te nijanse. Da li ih slikaš pa da vidiš kako se nijanse mijenjaju?? LH trakica ti ne pokazuje da li si trudna ili ne, za to postoji test za trudnoću. Realno je moguće da žena ima dvije ovulacije u jednom ciklusu ali jako jako rijetko.

05.10.2011.-AB
21.03.2012.-pozitivan test :)

clock-img

07.09.2012, 17:48

clock-img

uliksa

pencil-img

29

ma ciklusi su mi regularni od 28 dana ,i taj sam test za ovulaciju uzela u dm u uz 1 za trudnocu ,i ne znam sta mi bi juce da ga uradim ,bas sam se zbunila ,mislim da mi je o bila izmedju 12 tog i 14 dana ,boluckalo me podnu stomaka ,a negdje sam valjda procitala da se njime moze nekad detektovati trudnoca ,inace ne koristim lh trakice nikada ,eto.

clock-img

07.09.2012, 22:36

clock-img

anamarijapupek

pencil-img

169

ma neeeee, LH trakice moraš koristiti od 9-og dana ciklusa (u tvom slučaju) pa nadalje da bi mogla vidjeti kada će biti O. Od samo jedne trakice nikakve koristi i vjerojatno ti ovo što si vidjela nije ovulacija, a trudnoću definitivno samo test i ništa drugo.

05.10.2011.-AB
21.03.2012.-pozitivan test :)

clock-img

08.09.2012, 14:01

clock-img

uliksa

pencil-img

29

Pa nisam ni mislila da ovuliram 23 dan ciklusa ,iz ciste dosade sam to napravila ne ocekujuci drugu crticu ,al nije ne zanimljivo to pracenje sa lh trakicama ,budem probala ako ni ovaj ciklus ne ostvarimo user posted image

clock-img

13.09.2012, 22:28

clock-img

Tedy bear

pencil-img

30

cure počela sam korstiti lh trakice zadnja dva ciklusa. prvi mjesec mi pokazale ovulaciju 12 dan, a ovaj mjesec tek 17 dan. Ciklusi mi inače traju od 26-28 dana. ovaj zadnji mjesec sam 4 dana zaredom imala svijetlu liniju i kad sam već pomislila da ovulacije neće ni biti ili da sam zakasnila, pojavi se debela linija 17 dan. malo mi to kasno za moj ciklus, uvijek sam mislila da su mi ovulacije cca 12-14 dan. i čudno mi da je jedan mjesec 12 a drugi 17 dan, svugdje čitam da je taj drugi dio ciklusa fiksan kod zene.

clock-img

14.09.2012, 13:50

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Moguće da će ti ovaj ciklus onda kasniti 5 dana (ili nadajmo se 9 mjeseci). user posted image

My Ovulation Chart

clock-img

18.09.2012, 22:43

clock-img

Tedy bear

pencil-img

30

IZVORNA PORUKA: PinkyFunkyBirdy

Moguće da će ti ovaj ciklus onda kasniti 5 dana (ili nadajmo se 9 mjeseci). user posted image

PinkyFunkyBirdy bila si u pravu, još nisam dobila a 29 mi dan. zato je O bila nešto kasnije ovaj mjesec. prema tom proračunu trebala bih dobiti sutra ili prekosutra.
sigurno ću dobiti jer imam sve simptome pmsa , tako da ništa ni ovaj put, ćorak. novi pokušaj slijedi idući mjesec.

clock-img

25.09.2012, 11:44

clock-img

laska

pencil-img

2

Hej cure! Nova sam ovdje i imam jedno pitanjce!
Naime, zadnju menstruaciju sam imala 25.8. i ne znam kada i dali sam imala ovulaciju jer nisam bila u mogućnosti baš pratiti. Sada mi kasni neka tri dana i jučer ujutro sam uočila plodnu sluz, a imam ju valjda svaki deseti ciklus.
Kako imam doma nekoliko lh trakica, odlučila sam napraviti test s obzirom na sluz i po prvi put u životu testna linija mi je bila tamnija od kontrolne ( na 31. dc).
Mene interesira dali se nekom to dogodilo? Jel moguće da ovulacija baš toliko kasni?
Čitala sam da lh trakice mogu pokazati i trudnoću, ali napravila sam i taj test i bio je negativan (doduše, radila sam ga navečer pa ne znam koliko je mjerodavan).

clock-img

26.09.2012, 22:24

clock-img

Tedy bear

pencil-img

30

laska iz komentara drugih cura sam skužila da je sve moguće, čak i da žena ima 2 ovulacije mjesečno.
koliko ti inače traju ciklusi? jesi svaki put sigurno imala ovulaciju? jesi provjeravala kod ginića imaš li možda PCOS?

clock-img

27.09.2012, 09:52

clock-img

laska

pencil-img

2

Nemam pcos, tako da sam odmah eliminirala to kao razlog pozitvne lh trakice...
Ciklusi mi u zadnje vrijeme variraju od 29 do 36 dana, ali nikada preko 40. Po ovome će mi ciklus trajati 44 dana... ne znam.
Nadam se samo da smo napokon uspjeli, jer ovo mi je prvi put da sam uhvatila ovulaciju preko trakica, a i plodne sluzi je bilo podosta, što kod mene nije slučaj.