cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

kako zatrudnjeti

clock-img

22.03.2012, 15:04

clock-img

marijankaa

pencil-img

2

imam problem vec 5 mj pokusavam ostati trudna ali nista vise neznam sto da radim ..neznam dali je problem u meni ili partneru...molim pomoc (imam vec jednu trudnocu iza sebe )

clock-img

22.03.2012, 15:13

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Marijankaa, dobrodošla! user posted image
Da li znate kad su ti plodni dani (po iscjetku, bazalnoj temperaturi, LH trakicama ili nekako drugačije)? Da li imate dovoljno često odnose (svaka 2, 3 dana) u plodnom razdoblju?
5 mjeseci nije jako puno vremena, tako da mislim da se nemate zbog čega zabrinjavati, a pogotovo ako ste pod stresom. Pokušajte se opustiti, te imati odnose u plodnom razdoblju, a za svaki slučaj predlažem da odeš do svog ginića da napravi osnovne pretrage (papu, briseve, pregleda da nebi bilo nekih cista ili mioma i sl. što bi moglo biti prepreka trudnoći).
Želim ti puno sreće da ubrzo postaneš trudnica! user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

22.03.2012, 17:58

clock-img

mamacita

pencil-img

1873

Ovo je pitanje svakako za ginekologa, jer odgovor nije previse jednostavan. Od krvne slike, do hormona, od tebe, pa do tvog muza. Moze biti previse stvari koje se ne poklapaju.

clock-img

22.03.2012, 18:23

clock-img

lidac0605

pencil-img

4975

"već" 5 mjeseci?!?A draga moja,to si rekla ko da je 5 godina!
Zašto bi uopće bio u nekom problem pogotovo kaj već imaš trudnoću iza sebe....pa ljudi znaju godinama radit na trudnoći!Meni je za jedno od mojih četvero trebalo 10 mj da zatrudnim.Opusti se i uživaj...doć će bebica kad ona odluči

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

clock-img

23.03.2012, 08:54

clock-img

anavi1981

pencil-img

47

sa prvim sam doslovno odma ostala trudna,sa drugim nam je trebalo 6mj. a sa trećim točno godinu dana.ako je sve u redu nema razloga za brigu...sve će doći na svoje kad bude vrijeme.zato glavu gore,bez sekiracije i odma u akciju. sretno.user posted image user posted image

clock-img

23.03.2012, 12:20

clock-img

marijankaa

pencil-img

2

znam da nije puno 5mj s prvim sam ostala odmah trudna,pa sam se sad uplasila jel jos nista...nadam se da ce bit sve ok..puno vam hvala ipak ste me utjesileuser posted image

clock-img

23.03.2012, 14:12

clock-img

zvončica1

pencil-img

180

Marijanka 5 mj. zaista nije dugo razdoblje, to je tek početak a uostalom treba se poklopiti puno stvari, tek ste počeli moraš se opustiti i pokušati ne razmišljati o tome, eto ja imam 2 kikača s kojima sam ostala bez problema trudna nije bilo iščekivanja jer nismo razmišljali o tome, dogodilo se i bili smo najsretniji na svijetu a sada već 3 god. pokušavamo treće i nikako da uspijemo, imala sam dosta problema s prolaktinom pa je to bio problem a sad kad je on riješen idemo dalje u akciju i nadamo se. ne odustaj biti će kad se budeš najmanje nadala, a ja ti želim puno sreće da to bude što prije!user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.03.2012, 21:31

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Mi smo se za drugo dijete trudili 1 godinu.. Kada smo izgubili nadu, pojavio se user posted image . Sto vise si opterecena sa zatrudnjenjem,  teze ces zatrudnjeti.

< Poruku je uredio mirna -- 24.3.2012 21:32:27 >

clock-img

25.03.2012, 15:12

clock-img

Indy

pencil-img

1759

nemora biti da imate problem, 5mj nije dugo razdoblje. moja kuma isto radi na bebi vec 5mj i bila je doktorici, ona joj je rekla da je to kratko razdoblje, da je vjerovatno samo pod stresom. probaj se opustiti, voljeti se sa svojim muzem svaki dan bez napetosti, tako sam ja zatrudnjelauser posted image

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

03.04.2012, 14:35

clock-img

hocu bebu

pencil-img

12

drage moja, ja sam nova ovdje, u braku sam 11mjesci, i ja i moj muz zelimo bebaca, ali nikako da ostanem trudna. isla sam na preglede i sve je ok, i hormone radila i to je sve ok,ali trudnoce jos nema. inace cikluse dobivam svakih 30 dana,a li par puta se desilo da i po 10dana kasne, i na kraju kada uradim test bude negativan. prosli ciklus sam dobila 27.02.2012 i jos nikada nisam dobila, radila sam dva testa i oba su bila negativna, jedan sam radila kada mi je kasnila 2 dana i opet drugi kada je kasnila 5 dana. pa sam se razocarala ne znam da li testovi mogu dati pogresan rezultat user posted image ili je bilo mozda rano da ih radim, inace nemam nikakvih simptoma. ocajna sam, sta da radim, ako netko ima neku preporuku bila bih mu zahvalna. nadam se da vas nisam gnjavila sa svojim problemima i unaprijed se zahvaljujem
I zelim svima da sto prije dobiju user posted image

clock-img

03.04.2012, 14:42

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

hocu bebu
dobro dosla e ja sam se trudila 8  godina i kad smo odustali i digli ruke doletio mi blagoslov nezz kako ali valjda vise se opustili i nije bilo onog grca znas kad svaki put mislis sad je
nego moje iskustvo provjerite se oboje i ako je sve ok drzte se zajedno i opustite se a rano je raditi test i trebala bi imat malo simptoma da je nes dr pokusaj mjerenjem bazalne tempp ili pracenjem plodnih dana to je duzi proces dok sve ustosis ali nije danas lako ostat trudan
sretno od <3

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

clock-img

09.04.2012, 22:38

clock-img

Zana987

pencil-img

2

pozdrav.....nova sam clanica i zelim saznati sve moguce kako da ostanem trudna...mislim..poneki savjet dobro bi dosao user posted image
u braku sam 5god. i pokusavamo upravo toliko i da zatrudnim...ali nikako ne ide....user posted image

clock-img

10.04.2012, 11:55

clock-img

hocu bebu

pencil-img

12

samo da vam javim da sam danas dobila i da opet nista nema od  user posted image   user posted image
a bas sam htjela danas kupiti jos jedan test jer je 13 dana kasnila, kao nikada do sada. moram radikalnije neke korake napraviti, jer pocinjem gubiti strpljenje i zivce. jako sam tuzna user posted image

clock-img

11.04.2012, 09:10

clock-img

*zmaja*

pencil-img

299

draga cure pozdrav.
Zana987 i hocu bebu, dobro nam došle i žao mi je što se mučite kako bi došle do željene trudnoće.
Zana987, kažeš da 5 godina pokušavate, pokušavate sami ili ste ušli u MPO proceduru? ako pokušavate sami već 5 godina moj savjet ti je da krenete s obradom čim prije. mm i ja smo pokušavali 2,5 godine i žao mi je što sam čekala 2,5 godine da krenem s malo deteljanijim pretragama. ispalo je da mi je oštećen jedan jajovod ali to je sad za neku drugu temu. ne znam koliko imaš godina, ja imam 31 i znam da nakon 35  pada plodnost kod žena.
hocu bebu, žao mi je mila što si dobila, razumijem kako se osjećaš, meni se psihički nemir smanjio tek kad sam krenula u proceduru, nemoj me krivo shvatiti ne kažem da trebaš krenuti ali moj ginekolog kaže da ako godinu dana par pokušava i ne uspjeva im onda trebaju krenuti u obradu.

u svakom slučaju mile moje želim vam da što prije ostanete trudne. ako vas zanima nešto vezano za postupke možete pitati na inseminciji, sve smo tamo prošle ili prolazimo kroz određene postupke,

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i noga u guzicu je korak naprijed!

clock-img

11.04.2012, 13:32

clock-img

hocu bebu

pencil-img

12

*zmaja* zahvaljujem se na odgovoru, ja sam vec bila na pregledu kod ginkica i rekla je da je sve ok, tj. nemam nikakvih cisti, i hormoni su mi ok, ali nije mi htjela raditi nalaze prohodnosti jajovoda prije nego mm uradi nalaz spermiogram. Ali kako nije jos alarmirajuce stanje htjeli smo jos malo pokusati prije svega. Ali sada nam ne ostaje nista drugo nego da i on uradi taj nalaz pa da ukoliko bude ok nalaz, krenem sa nekom terapijom. Dr.mi je rekla da cim mm uradi taj nalaz znat ce sta dalje i kako postupati. Rekla je da uz terapiju sa tbl. cu za mjesec-dva biti trudna. Bila je optimisticna user posted image
Hvala jos jednom i cim budem imala nekih novosti javim vam se, a do tada sve pozdravljam i zelim da sto prije postanete user posted image

clock-img

12.04.2012, 09:07

clock-img

*zmaja*

pencil-img

299

samo hrabro naprijed hoću bebu i sve će doći na svoje, optimizam je jako važan!
user posted image user posted image user posted image

i noga u guzicu je korak naprijed!

clock-img

18.04.2012, 10:17

clock-img

hocu bebu

pencil-img

12

pozdrav za sve trudilice
ono sto me zanima, je li ima veze broz odnosa da bi se zatrudnilo, je li dovoljno jednom na dan imati odnos? jedino mi tada ostaje vremena,hehe poslije posla ;-) Sorry ali ocajna sam pa se hvatam za slamcicu,tako da mi svaki prijdlog puno znaci :-)

clock-img

18.04.2012, 10:29

clock-img

zara13

pencil-img

817

svaka 2-3 dana bi trebalo jer toliko treba spermijima da se obnove(tako nešto) mi smo u braku 5 godina sada imamo curicu od godinu dana a 3,5 smo pokušavali išli na svakakve pretrage bilo sve ok počeli sa terapijom klomifena nije išlo u ljeto smo digli ruke htjeli se opustit malo od toga sve ga i na kraju idući mj ostala trudna .puno tu ima i na psihi kad jako želiš bebu i sam o tom razmišljaš onda nejde evo sada opet bi htjeli još jednu da nije prevelika razlika i opet nejde:(

clock-img

18.04.2012, 10:55

clock-img

hocu bebu

pencil-img

12

hvala zara13 na odgovoru. Ja sam svjesna da vecinu toga svega igra psiha, i sama sbi svaki put kazem necu misliti, necu ali kada trebam dobiti stalnomislim hocu li, jesam li trudna  ili ne. Dakle, ja samo mislim kada trebam dobiti. Sada nam samo ostaje da MM uradi speriogram, da se vidi da nije do njga, jer je kod mene sve u redu. Doduse, nisam radila nalaz jajovoda, ali dr.je rekla da ukoliko bude uredan nalaz sepermiograma, mozda bi to bio sljedeci korak. Inije mi htjela nikakvu terapiju da daje. Ja sam volila da mi je dala neke tbl. pa da pokusam i s njima, pa tek onda da se radi spermiogram ali ona nije htjela.A kako mi ciklusi variraju od 30 dana pa do 40 dana ,nemogu ni ovulaciju da upratim. Mada imam maybe-baby ali ni on ne pomaze. Radim jedno vrijeme i nikada mi nije pokazao plodne dana, tako da sam odustala i od njga, i sada mi samo prašinu skuplja user posted image   Necu vise o tome razmisljati pa cu pustiti da vrijeme uradi svoje, ako ikada uradi user posted image
Nadam se da vas ne zamaramuser posted image  
pozdrav svima

clock-img

25.04.2012, 11:40

clock-img

tinyka

pencil-img

26

Pozdrav svima....evo ja sam nova ovdje...
mm i ja planiramo bebu i bila sam uvjerena da sam trudna, ali vjestica je stigla cak i dan ranije nego 28 dan.
Naime, do proslog mjeseca sam trosila logest i nakon menge imali smo odnose svaki dan...logest sam trosila zadnje 4 godine (6 mjeseci pila, 1 mjesec stanka) i bila sam stoposto sigurna da sam u drugom stanju, radila prije ocekivane m 2 testa, oba negativna i dobila sam ju jucer....a 28 dan mi je danas. Inače nikad nisam imala problema sa cistama ili nerodovitim ciklusima ili obilnim/oskudim krvarenjima....ah drzim fige za dalje...

clock-img

25.04.2012, 11:46

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

dobro dosla nadam se da ces uskoro ugledai i ti svojuser posted image
zelim ti srecu najvecuuser posted image

clock-img

25.04.2012, 12:43

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

IZVORNA PORUKA: ucitelj

dobro dosla nadam se da ces uskoro ugledai i ti svojuser posted image
zelim ti srecu najvecuuser posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

25.04.2012, 12:58

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Tinyka, dobrodošla! user posted image user posted image user posted image
Iskreno ti želim da postaneš trudnica čim prije. user posted image
Pridruži nam se na odbrojavanju za svibanj (trudilice navode datume kad neočekuju mengu pa svi skupa odbrojavamo i nadamo se da neće stići): http://www.ringeraja.hr/forum/Odbrojavanje_svibanj_2012%25/m_805471/tm.htm

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

27.04.2012, 10:36

clock-img

tinyka

pencil-img

26

hvala svima.....odlučila sam se uclaniti jer citajuci forum shvatila sam da bi mi moglo biti lakse...samo sto svigdje pise da se ne smijem opterecivati s tim i misliti o tome....pa se nadam da necu s ovim imati suprotan efekt...
uglavnom, jucer sam kupila ovulacijske trakice da vidimo kada ce biti O....

clock-img

27.04.2012, 11:22

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

akve su to ovilacijske trakice i kako se koriste nikad probala ni cula user posted image