cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Upravo ovako izgleda prva godina majčinstva

Kako se život zaista mijenja kada postanete mama? Radikalno, više nego što možemo zamisliti, ali rijetko tko o tome govori naglas. Kroz duhovite i vrlo stvarne ilustracije, ovo je predstavila mama Lucy Scott. Upravo ovako izgleda prva godina roditelj

Upravo ovako izgleda prva godina majčinstva

Postoje neke stvari koje vam nitko ne govori o majčinstvu ili roditeljstvu prije nego što postanete majka ili roditelj. U stvari, dolazak bebe potpuno mijenja naše živote i ništa više nije kao što je bilo. Mama Lucy Scott odlučila je opisati svoju prvu godinu majčinstva kroz šaljive ilustracije koje otkrivaju brutalnu istinu majčinstva.

 

Mamin dnevnik, zabavan i brutalno iskren

Ilustratorica Lucy Scott iz Edinburga rodila je svoje prvo dijete 2012. godine i otkrila da je ništa nije moglo pripremiti za ovu "vožnju" po turbulentnom moru roditeljstva, koja je uslijedila. Svoj doživljaj majčinstva odlučila je prikazati kroz zanimljive ilustracije koje prikazuju sve što nas čeka nakon porođaja. Objavila je ilustracije u knjizi Doodle Diary of a New Mom: An Illustrated Journey Through One Mommy’s First Year, koja opisuje ovo emotivno, često preopterećeno vrijeme u životima novopečenih roditelja.

 Roditeljstvo

Brutalno iskren dnevnik majke koja kroz ilustracije opisuje stvarni život u prvoj godini roditeljstva.

 

Što vas čeka poslije poroda?

Porod je izuzetan događaj u životu svakog roditelja, a ujedno početak potpuno novog perioda za koji vas nitko zaista ne može pripremiti. Zato je ovih 120 zabavnih i izuzetno stvarnih ilustracija koje je napravila Scott izazvalo takav entuzijazam kod mama širom svijeta. Ilustracije točno opisuju što vam se dešava kada postanete majka, odnosno otac, a svaki roditelj se odmah prepoznaje u njima – od prvog djetetovog ručka, do točnog prikaza stalnog nedostatka sna.

Lucy je ovom knjigom željela pokazati svim roditeljima da nisu sami i da se svi suočavaju s istim situacijama nakon rođenja djeteta.

 Roditeljstvo

Kada bar stotinu puta uzmete igračku u ruke, dijete je ponovo baci sa velikom radošću, kao da je to napravilo prvi put. (FOTO: Lusi Skot)

 

PROČITAJTE JOŠ: Ne, porodiljni nije odmor!

 

Čak i ako se osjećate kao da ste spremni na sve, samo pogledajte neke od odabranih ilustracija koje smo postavili u galeriju iznad, jer ćete uskoro otkriti da je stvarnost malo drugačija od one koju ste vjerojatno nacrtali u svojoj glavi. Tako ćete biti spremni za one trenutke roditeljstva o kojima nitko ne priča.

 

Izvor: Lucy Scott

Prevedeno sa: Ringaraja.net

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img