cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Dojilje, nemojte jesti dvostruko već kvalitetno!

Majka koja doji ne mora jesti dvostruko, ali mora jesti kvalitetnu hranu, posebno prvih par mjeseci djetetova života. Kuhano, a ne sirovo povrće. Važno je da dojilje ne jedu hranu koja napuhuje, kao što je to grah, grašak, kupus.

Dojilje, nemojte jesti dvostruko već kvalitetno!

Majka koja doji ne mora jesti dvostruko, ali mora jesti kvalitetnu hranu, posebno prvih par mjeseci djetetova života.

 

Kuhano, a ne sirovo povrće

Važno je da dojilje ne jedu hranu koja napuhuje, kao što je to grah, grašak, kupus. Također nije dobro jesti jako začinjeno, masno, kiselo i slano. Takvu hranu treba izbjegavati, mišljenje je pedijatara.

 

Preporučuje se jesti juhice, kompote, povrće ‘na lešo’. Povrće bi trebalo biti kuhano, a ne sirovo. Svježe sirovo povrće, poput salate, radiča, itd., valja izbjegavati zbog grčića koji se javljaju u prvom tromjesečju djetetova života.

 

PROČITAJTE JOŠ: Dojenje: Čaj od sezama za više mlijeka

 

Oprezno sa sezonskim voćem

Od voća se preporučuju jabuke i banane. To je provjereno! Ostalo voće, posebno ljeti kada je različitog voća u izobilju, bilo bi bolje izbjegavati. Ne znači da će svako sezonsko voće smetati svakom djetetu, ali treba biti oprezan. Ako se nešto od tog voća i konzumira, treba uzeti malu količinu i pritom promatrati ponašanje djeteta.

 

Ako dijete nema nikakvih smetnji, možete probati i drugi put. Ali nikako nemojte odjednom pojesti ogromnu količinu trešanja, jagoda ili kakvog drugog voća.

 

Kupovni sokovi se nikako ne preporučuju piti zbog njihovog kemijskog sastava.

Od tekućine valja piti vodu, čaj i mlijeko.

 

ZA LAKTACIJU

Proizvodi koji pospješuju dobru proizvodnju mlijeka su sljedeći:

 

• mlijeko, sir, kefir, jogurt, kiselo vrhnje;

• svježe sezonsko voće (jabuke, kruške, šljive, marelice, breskve, bobice, banane - kao iznimka);

• svježe cijeđeni sokovi, čaj (biljni, zeleni), negazirana mineralna voda.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img