cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Čaj, za poticanje plodnosti

Macina trava se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na gotovo svakoj livadi. Uglavnom se koristi za liječenje plućnih bolesti, ali i kod ženskih bolesti i problema.

Čaj, za poticanje plodnosti

Službeno ime ove biljke je Valerijana officinalis i Marrubium vulgare, a poznata je i kao macina trava, divlji bosiljak, marulja, očajnica, gorska metvica i slično. Macina trava je ljekovita biljka koja pomaže pri uspostavljanju hormonalne ravnoteže, a vjeruje se da pomaže i u liječenju neplodnosti.

 

Ona prije svega pomaže uspostavljanje pravilnog menstrualnog ciklusa te regulira rad spolnih žlijezda i proizvodnju spolnih hormona

 

Ova biljka može se koristiti za izradu čaja koji se po narodnom vjerovanju treba piti tri puta u danu kako bi se pomoglo da žena zatrudni. To je jedan od razloga zašto se ova biljka naziva i očajnicom.

 

Jednostavno priprema

 

Priprema čaja od macine trave vrlo je jednostavna. Potrebna vam je jedna žličica osušene macine trave (po mogućnosti organske!), koju prelijte s dva decilitra kipuće vode i ostavite poklopljeno pet minuta. Zatim procijedite čaj i pijte u gutljajima tijekom dana.

 

Preporučuje se da ovaj čaj pijete tri mjeseca, ali napravite pauzu u vrijeme mjesečnice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Muška plodnost: 8 namirnica za povećanje količine sperme

 

Za ženske probleme

Macina trava je vrlo ljekovita biljka koja je bila cijenjena u drevnoj narodnoj medicini, dok danas na nju malo zaboravljamo, iako može puno pridonijeti ženskoj plodnosti. Naravno, biljka ne može učiniti čudo ako žena ima zdravstvenih problema, ali može pomoći i doprinijeti ozdravljenju i uklanjanju neplodnosti.

 

Macina trava vam također može pomoći kod neredovitih mjesečnica te liječenju jajnika, čime pomaže u povećanju plodnosti. Također pomaže u uklanjanju svih ženskih problema, uklanja infekcije i bakterijske upale te ublažava grčeve maternice. Osim toga, blagotvorno djeluje i na živčani sustav, jer smiruje, pa je u slučaju nesanice dobro popiti jednu šalicu prije spavanja.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img