RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (1.5.2013 19:53:29)

Aha...
E,jel ga ti mažeš kakvom kremicom za sunce?Ja još nisam kupila?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (1.5.2013 19:55:31)

ma jok. ionako smo u hladovini ili za zaštitim pelenom

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (1.5.2013 20:08:44)

evanoi to je ta ljuljačka vjerojatno šta i mi imamo.ma super je,ona se ljulja već 2 miseca i oš joj nije dosadila.kad zaspe unutra prebacim je na kauč,al zna dosta bit u njoj,tipa ujutro dok popijem kavu[sm=smiley36.gif]sad je skužila baby gym.ti si me potakla da je probam stavit.pokušala sam prije desetak dana pa je nije zanimalo i eto jučer je stavila i ona pola sata gledala u one igračke šta vise i "pričala"sa njima,malo se smijala pa malo ljutila.krepavala sam od smija[sm=smiley1.gif]
danas bili na cjelodnevnom izletu u prirodi,razapeli šator u ladovinu i guštali.beba je bila super,skitnica na mamu[sm=jezicek.gif]u splitu gorila zemlja tako da je boravak u prirodi bio idealan[sm=bravo.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (1.5.2013 21:17:32)

e,daze,tako i moj. isprve ga gym zanimao 3 min, a sad oko 20 min zna. i ful se smije, lupa rukicama. i onda na kraju počne živčanit, kao "miči mi to s očiju".[sm=smiley36.gif] na ljuljačkici gušta po par min samo, ali valda će svaki put bit sve više [sm=duda.gif]
mi danas bili u dužoj šetnjici i zaustavljali se kod svih znanih [sm=smiley36.gif] krenuli kolicima, vratili se, naravno, u marami [sm=smiley36.gif] tisi se, daze, super provela [sm=smiley36.gif]
meni patron rekla ne mazati bebe kremicama protiv sunca do 6.mj. tj. dok nije stvarno jako sunce tako da ga nepotrebno ne isušujemo, kožu, mislim. a ja ga ionako držim u hladu ili stavim lagani šeširić-šiltericu sa zaštitom i za ramena.
seraph, dakle uz dojenje, ti si već u 3.mj. počela sa sokićima? to su sokići za žeđ (ne umjesto hrane, tipa kašice)?
ovaj moj je opet počeo nešto svoje. odbija sve osim cice - ali stalno jede! pa kad nema više, se ljuti. opet mi se budi svaka 2 sata po noći i isto tako jede i po danu

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (1.5.2013 22:21:42)

sa 4 mj smo startali sa dohranom, stariji je sa 3 mj. emilu je sisa glavna još uvijek, ovo su eksperimenti[sm=jezicek.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 3:19:11)

Ja se konačno uspjela logirati! Vec mi nekoliko dana javlja error :(
Preslatki su vam klinci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Moj se ne voli ljuljati u onom čudu, ima je od 2.tjedna života i sve mu se manje sviđa, ne kužim zašto?! Vec vidim da ćemo je uskoro prodavat kad je samo do 9kg, a on ima negdje 6.... Ali obožava baby gym i vrtuljke, to je u stanju mlahtariti satima.
Seraph, jesi probala dati da pije iz one čaše sa silikonskim kljunom? Ja sam tako sa O, sa 4.mjeseca sam joj dala sokić da pije iz te čaše iz dm-a, pa dudicu za piti nismo nikad ni koristili.
Moj se počeo buditi samo 1x noću, ne sviđa mi se to, jer mi se prepune, a imam maniju da mi se opet ne bi napravile kvrge oko cista. Najbolje mi je kad jede na 3 sata, onda se lijepo prazni. Sad se noću budim pa izdajam, definitivno je najbolje kad to on obavi!

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 13:39:57)

Nelly, to mu je moja baka naheklala narukvicu od crvenog tog konca za heklanje, to je kao neka fora protiv uroka šta ja znam :P
Moj je mali isto počeo sa kašicama, do sada smo jeli mrkvicu i jučer jabuku probao, al ubrzo mu to dosadila pa je počeo plakati i tražiti bočicu :P
isto pije hippov od šipka i maline, to je jedini koji hoće piti, probali smo i sa sokićima, nije navikao da pije nešto što je sobne temp, mora mu biti mlako međutim nisam mu grijala nego samo davala tako i malo je pio al se mršti kao da mu dajem rakiju :P

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 14:46:15)

Ja mu danas probala dat kasicu od jabuke, kupovnu i reakcija je bila gora nego na d vitamin. I sad ne znam da li mu se samo ne svidja ili jos nije spreman za kasice...?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 16:16:06)

sax,a inače ga dojiš ili? kako si to odlučila da počinješ s dohranom, si primijetila da mu fali više papanja?

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 16:29:08)

Na bocici je i napunio je 4 mjeseca pa sam pdlucila probat...
Inace kod pedijatrice idemo tek 20.05.a bas sam znatizeljna koliko je tezak i dug...
Jucer smo cijeli dan bili na Bundeku i rostiljali, bilo je jako puno komaraca, cini mi se onih tigrastih jer su napadali i po danu, malom sam stavila one flastere na kolica i niti jedan ga nije piknuo, cini mi se da pomaze. Marka je Mosquitan

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 18:02:52)

Meni su ti flasteri Mosquitan super! Koristimo ih vec nekoliko godina kad smo u Istri. Zaljepe se bilo gdje, i imaju čisto ok miris. Stvarno praktično. Ako ko namjerava kupovati onaj chico aparat koji se usteka u struju - to nista ne tjera komarce. A šteta, dobro je zvučalo. Ako ipak namjeravate nabavljati - na ebay-u ima za 2 dolara ( kod nas nekih 80 kn).

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 18:11:35)

Sax, mislim da je to ok reakcija [sm=smiley36.gif] Ipak je to nešto sasvim novo za bebu. Moja curka ti je krenula s 4.mjeseca s kašicama s pokojom žlicom dnevno ( nikad nije bila izjelica a ni danas), tak da su je klinci koji su počeli sa 6.mjeseci prešibali sa vrstama i količinom kašica[sm=smiley36.gif] svako dijete ima svoj razvoj i tempo. I s Pavlom namjeravam početi s kašicama s 4 mjeseca makar je isključivo dojeno dijete. Zapravo, jedva čekam[sm=smiley36.gif]

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 18:30:23)

I ja sam jedva cekala, pa drek... Dosta mi je bocice za svaki obrok. Mislim da mu mlijeko za sada nije premalo ili preslabo jer trazi jest u prosjeku svaka 4 sata i po danu i po noci s tim da po noci samo nastavi spavat nakon sto pojede. I da, isprobala sam mu davat tu kasicu na prst umjesto zlicicom i bolje je prihvato tj nije bljuckao van, pa sam mu nakon toga dala zlicicom i pojeo je 2-3 zlicice. Nije bio bas ni gladan jer je to bilo sat i pol nakon boce pa se nadam vecem uspjehu sljedeci put. A mozda ocekujem i previse nakon seraphyme-nog posta...[sm=smiley36.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (2.5.2013 22:03:19)

a čuj, bubi je takvo dijete da hoće, nisu svi isti. ja se sjećam kad je micek imao mj dana, jeo 30 ml po obroku i još bljucne[sm=smiley24.gif]
a od kolegice unuka tukla po 150. onda jue mrljao, mrljao, mrljao pa rižina sluz i super. pa dohrana..... đizs iskilaviš se dok polede pola one male kašice dok nije počeo jesti našu hranu. od 8.-og mj života je termit [sm=jezicek.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 7:56:34)

sminkret koliko ima tih flastera u kutiji,tj.koliko dugo traje ta kutija mosquitana?
ja sam planirala uzet taj chiccov aparat šta se stavi u kolica,al glupo mi je kupovat ako nema svhe?[sm=zmeden.gif]jel ga koja od vas kupovala?
prekrasan je dan,čekam da se M probudi pa ćemo u dvorište izać,ja ću prat tepihe a beba će gledat[sm=smiley36.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 7:57:43)

Ja mislim da bi moja sa 4 godine da pojede pola one male kašice- rekli Bravo![sm=jezicek.gif]

Jully, Nelly - gdje kontrolirate hemangiom? Kod pedijatra ili jos negdje? Moj ima iznad pete, veli patronažna da će biti nezgodno kad počne nosit cipelice. Idemo na sistematski 7.5. pa cemo vidjet sto ce pedica reći.

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 8:01:52)

Daze, ne znam koliko ih ima točno - imas ih u dm za kupiti. Znam da traju oko 6 sati (ja koristila jedan na noć). Ali uglavnom, ima ih dosta. Aparat funkcionira na principu nekih ultrazvučnih valova, ali kod nas letjeli komarci u roju, tako da komarcima nije ništa smetalo. A bilo bi super - em ekoloski, em bez mirisa..

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 12:04:02)

Mislim da ih je 30-ak u paketu, a cijena oko 45 kn ako se dobro sjecam. Stite na udaljenosti od jednog metra.
Ja sam u maloj nedoumici kako namjestit sportska kolica, tj.koji nagib da stavim? I da, kada se ukolicima beba okrece u polozaj od mame? Ja ga jos uvijek vozim ikrenutog prema meni....

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 12:30:33)

i ja ću onda probati te mosquitan.
danas smo bili na drinku kod nove susjede, mala spava u kolicima ko top, moj se već nakon 10 min probudio i udri u plač... cica riješila sve![sm=smiley36.gif] još uvijek mi jede svaka dva sata danju. jedino kad jatkad ful zaspe, onda se oduži na tri sata.
sad je počeo voljeti i dudu varalicu za dnevno uspavljivanje.
,i idemo kod pedice isto 20.5. baš sam znatiželjna koliko je narastao!
e, mame dečkića - navlačite li vi kožicu malog piše? koliko često i jako? meni je uvijek szrah da mu prejako ne povučem da ga ne zaboli...[sm=zmeden.gif]
e, i još jedno pitanje - do kojeg mjeseca se "tjera na podrigivanje" bebice?
sax, i mene zanimaju ova pitanja oko kolica...

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 13:35:09)

ne navlačim pišu

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 16:39:06)

mi prevukli pišu :))))

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 18:50:22)

Tuck sta to znaci - mi prevukli pisu, kako to izgleda?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.5.2013 20:43:49)

Mi smo jucer probali piti sokic od jabuke i svidjelo mu se[sm=bravo.gif].Danas sam u Mulleru uzela sve sokice koji su bili na polici[sm=smiley36.gif].
Mi pisu kod svakoga kupanja malo prevucemo,tako mi pedica rekla a tako sam i s D.
Sax sto se tice kolica,to je individualno.Probaj pa ces vidjeti

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.5.2013 16:16:02)

pa kožicu smo prevukli na piši, nemoj mi reć da ne znaš kak to izgleda :P[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i da mi nemamo 3 u 1 kolica pa je mali od rođenja tj od 2. mjeseca života u sportskom dijelu kolica samo što imaju 0 položaj :) sad imamo nova kolica koja imaju nulti + 3 položaja pa ga stavim malo u poluležeći položaj, prvi poslije nultog i bude mu super gleda gdje se voza i kad zaspi ja ga spustim :)

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.5.2013 21:51:06)

tuck, ni ja ne kužim šta ti znači "prevukli". previše ste ili?ja mu malo povučem svaki put kad se presvlačimo,ali nekako ne kužim da se nešto događa pa ne znam radim li dobro. seraph,ti si primalja,jelda? znaš nešto više od nas, je li to povlačenje zaista potrebno ili ne (vidim da ti to ne radiš)?
danas smo bili na rođendanu prijateljičine curice. plakao je ko blesav, valjda ga umorili (odmah[sm=smiley36.gif]) svi ti ljudi, cicao mi dvaput. svi ga nosali, divili mu se. čak su i dvije čenice moje trčale za nama da ga vide, sad će se hvaliti u školi[sm=smiley36.gif]baš nije imao mira. poslije smo još stali na drinku kod kume i tamo mi zaspao na rukama. kod kuće smo ga uspavljivali 5 min. jadnič, prekoma je bio, zaspao bez ikakvih problema![sm=duda.gif] u zadnje vrijeme mu treba duda varalica za uspaljivanje. damo mu je. bude mu lakše, medo moj mali.
bumbi, super za sokiće [sm=bravo.gif] ti mu ih daješ, dakle, s malo više od 3 mjeseca? moj ima 2 i 20 dana i dojim ga. mislim da ću ipak malo više sačekati... iako, možda bi bilo pametno sad po ljeti, šta mislite? tsmsn će imati 4 mj....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>