RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 9:20:09)

Keyt nadam se da će se netko javiti tko koristi Aptamil,super od tebe[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sminkret i evo i tebe,vidim vi imate baš dobar ritam,super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
vgaspic evo ja u nedjelju dobila,znači danas mi 5 dana i napokon se malo smanjilo,do jučer sam curila ko iz kabla,užas jedan....
daze super za lijepo proveden dan i naravno zza druženje s tm[sm=smiley2.gif]
a neznam šta da ti kažem za to njeno povračanje jer vidim da je to kod nje baš dosta[sm=smiley13.gif],probajte stvarno otići i kod privatnika pa češ vidjeti.
Cure koje koristite Nuk imate od danas u Mulleru sniženje 20 % na sve[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],a imaju i 15 % popusta na njihove pelene,ako i njih tko koristi.
Ima i Hipp kašice 190 g za 4.9[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],znam da je rano,ali svejedno hoć stajati u trgovini ili kod nekoga u kući[sm=smiley36.gif],ja ću si kupiti koju i spremiti

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 13:35:25)

Sminkret, hvala na podršci, lakše mi je odmah. Je li ti O redovno jela ili je brljala? Jučer je u šetnji zaspao na četiri sata, a kada se probudio pojeo 80ml! Prolupati ću!

Joj Daze, ti lijepo čeifiš! Ja sam prestala pušiti kada sam ostala trudna, a sada bih tako zapalila!

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 15:23:40)

mi danas bili na pregledu i dobili smo 750 g sad imamo 4400 kaže pedijatrica da je to super i moji griju na piljevinu bude dosta toplo većinom oko 27 i moj malac se sav uznoji od toga širokog povoja sve mi žao i navečer mu uopće nestavljam baš zato jer se dosta znoji za bebicu pa mi ga žao...Evanoi baš si me utješila jer mi i pedijatrica kaže naviknit će se na boćicu ...vi svi već idete i u šetnjice a mi samo kud moramo a danas kiša padala katastrofa a vjetar...danas je moj Noa bio prvi put u trgovini samnom prespavo je to al ajd u Konzumu kupila sam mu knjižicu prve riječi 36 kn s konzum popustom 30 kn hahaha znam da je rano al to mu je za Uskrs za gnijezdo šta ću moram nešta [sm=jezicek.gif]Hej lotte rekla si ako me šta zanima u vezi dojenja da te pitam...mene hoš uvijek boli kad maleni tek počme vuć al baš jako vuće i dosta boli kasnije prestane al bradavice mi se još nisu oporavile sa ovim kompresama mi bude bolje al nemogu ni njih stalno mislim da je položaj ok i on baš dosta uvuće bradavice pa neznam jel će kad prestat ta bol na početku jer je baš jaka kako si ti to prošla kad se smirilo???

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 15:31:38)

ja pušim, samo pazim da ne prije podoja, al čim nadojim miša, trk po duhan [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 19:38:47)

Kupila sam danas Hipp Combiotik 1 i danas samu dala,samo sam stavila 3 mjerice 1 i jednu Pre,prihvatio je dobro.Prvo sam mu stavila dudicu s vecom rupicom,ali sam vratila manju jer je ono pojeo bio u sekundi,pre brzo mi islo[sm=smiley36.gif].
Vi koje ste na AD gdje ga kupujete?Ja sam primjetila da se dosta razlikuju cijene od trgovine do trgovine i Pre Hipp i sad ovaj.Evo 1 u Dm-u 68 kn,u Plodinama 73,u Konzumu 72,a u Mulleru 63.I Pre Hipp je bio najeftiniji u Mulleri.Ipak to nije mala razlika u cijeni.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 19:44:16)

kad sam uzimala nestle junior, u plodinama je poksa od 400 g bila jeftinija čak 13 kn nego u dm-u. mislim da dm jako gura babylove

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 20:12:31)

Bas se treba dobro pogledati.
L sad jeo prvo na manju rupicu i pojeo pola,a drugu polovicu na vecu[sm=smiley36.gif].Mislila sam da nece vise i dignem ga da podrigne,a on u dreku da ipak hoce.Mislim da ce ipak na vecu jesti,jer ne mislim po noci u pola jela mjenjati dude[sm=jezicek.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 20:54:52)

ma i ja prestala u trudnoći pa tuka čim sam došla iz rodilišta jednu uz kavu,pa dvi uz kavu,pa 2 kave na dan i tako opet počela[sm=smiley19.gif]
nego da vas pitam,cure koje ste na ad,koliko vam može trajat ta kutija adaptiranog šta košta tako tipa 6o i nešto kn?kako to financijski podnosite?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 21:01:14)

Meni traje mozda tjedan dana.A kako podnosim financijski,zasada dobro.Tako ce i ostati jer mi je to ipak vaznije od svega.Djeca su mi na prvom mjestu.

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 22:38:23)

ja kupujem bebimil, 300 g je oko 37kn, ovisi kako u kojoj trg, a 600g je svugdje preko 60 kn, i izdrzi mi pa mozda tj dana to duplo, a ovo obicno ma 2,3 dana

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.3.2013 22:46:29)

E da, i danas smo napunili 3 mj, jupiii :)
u nedjelju je prvi put uzeo igracku i naravno odmah ju je strpo u usta :) a jucer je poceo igrati s onim. glupostima sto vise :) da ne pricam kako gurne pola ruke u usta pa bljuka ona -.-'

e da, kakvi su vam bili malisani danas? a je cendrao cijeli cijelcati dan, odspavao par puta po 15 min sto uopce nije uobicajeno za njega puno vise spava, ndam se amo da ce prespavati noc jer cu u protivnom otic i zakopat se u dvoristu :(

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 6:29:54)

Bumbi naravno,kome ces ako neces svojim srecicama[sm=smiley36.gif]
Pitam jer se sjecam prije 2-3 god da mi je jetrva kupovala za maloga bebimil i trajala bi joj kutija par dana al ona se tad zalila da dosta trose na ad[sm=zmeden.gif]
Ugl iza nas ocajna noc,M je stalno plakala,jela jedno 3-4 puta,pa iza toga bljuc bljuc.glava mi puca.[sm=smiley13.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 7:15:37)

Jutro[sm=smiley1.gif].Mi se ustali u 5 sati,presli u boravak,pa smo usjepli jos malo odspavati.
Tuck [sm=bravo.gif] za 3 mjeseca u za to sto je uzeo igrackicu.Joj,ni L jucer bas nesta nije spavao preko dana,ali nije bio cendrav toliko.Vjerovatno mu je falila setnja,a bilo je vrijeme uzas,a i danas puse vjetat ko lud[sm=hudicek1.gif].
Daze vidim vama je bilo veselo nocas,sad kad ona bude spavala i ti na spavanje.A sto se tice te hrane,nebi to nikada rekla,kupovals bi i najskuplju ako bi njemu odgovarala

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 8:12:57)

E je jučer bi grozan po danu, nije mogao spavati jer je netko punih 7 sati nešto bušio u zgradi, cijeli dan visio na sisi, očaj. navečer oko 8 zaspo konačno i jutros se probudio i pol 6

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 8:45:00)

Nelly Kod mene ti je to išlo ovako: Gurala mu što dublje bradavicu (odmah osjetila olakšanje), ali i dalje su pucale, pazila da mu usnice nisu uvučene dok sisa, izvlačila ih prema van ako su unutra (obrati i ti pozornost vide li mu se usnice dok je na sisi) i to je razlog pucanja. Što više luftati prsa (ne znam da li ste sami doma) i držati na zraku bez grudnjaka. Kupila kremu Purelan koja se ne mora prati sa bradavica prije podoja (kod nas u Đakovu u ljekarnama je nema, suprug ju kupio u zagrebu). Ali imaš nekakvih krema u ljekarni koštaju isto cca 100 kn. Dakle, nakon što sam počela koristiti purelan bradavice su posve zacijelile za nekih 4-5 dana. I dalje je boljelo jako kako ti kažeš kad počne sisati, ali je sa vremenom prestalo. I naravno, poslije podoja mazala bradavicu svojim mlijekom i sušila. Nazovi sos telefon za dojilje, često ti je potrebno čisto da s nekim porazgovaraš, da te utješi, i da zajedno s nekim možeš prebroditi taj problem. Koliko god da grozno boli, bradavice imaju mogućnost nevjerojatno brzo zacijeliti. Draga, nadam se da sam ti barem malo pomogla. Ti ništa ne brini, proći će i to!

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 9:32:40)

Dobro jutro mame. Mene nema u zadnje vrijeme [sm=smiley9.gif] ali sa razlogom.
Bila sam na razgovoru sa šefom i nakon porodiljnog mogu doći po radnu knjižicu [sm=smiley35.gif] Mislim da će to više biti njegov problem nego moj, jer smo muž i ja odlučili otvoriti svoju ambulantu. I tako me svaki dan netko zove za savjet, pa mislim da neću imati problem sa prometom [sm=smiley1.gif] Sada se uz čitanje o kašicama bavim i pravnim i ekonomskim stvarima, a ja sam tudum za papirologiju [sm=smiley5.gif]
Mi smo preko dana u vrtu, Ivano spava ko top. Sašila sam mu mrežu za kolica od mreže za prozor jer nam je vrt 3 metra od pčelinjaka [sm=smiley1.gif] On jako slini i trpa rukice u usta, ali rano mi je još za zube, nema ni 4 mj [sm=smiley13.gif]
Što se hipa tiče mi koristimo 1combiotik jer kaže pedica da je puno bolji od 1 za probavu i uzimam ga u bipi za 65 kuna.
Mi smo se vratili na isključivo sisanje, zalomi nam se hip za jedan obrok, možda svaki 5. dan kada nisam doma, pa ne uzmem dovoljno tekućine - onda imam slabo mlijeka. Mene su bradavice bolile prvih 1,5 mj, a onda je doslovce preko noći dojenje od noćne more postalo užitak. Obožavam kad me moja bubica proučava za vrijeme dojenja i na kraju se počne smješkati pa mu svako malo ispada sisa [sm=smiley36.gif]
Pusa bebicama i ako me ne bude opet duže znajte da vas redovito čitam i pratim [sm=smiley4.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 17:02:41)

Evo i nas, bili kod pedice, maleni ima 4800!!! I sad, rekla mi nek samnjim adaptirano. Ma, maleni si već nekoliko dana sam smanjuje adaptirano, prije bi uvijek popapao 120, a sad 90, nekad čak i do 40. evo, prošli obrok smo samo cicali [sm=duda.gif]. uglavnom, sve je ok., ali mi je bilo neugodno kad sam rekla da kupamo maloga samo jednom tjedno, a ostale dane samo guzu, rukice i lice. tako nam patron savjetovala. pedica kaže da ga moramo kupati svaki dan. cure, kupate li svaki dan bebice?

jully, kakvu ambulantu otvarate? [sm=hudicek1.gif] za bivšeg šefa. vidim da ste vi prešli samo na dojenje. koliko ste dugo kombinirali s adapt.?

seraph, od 8 do 5 i pol spavao? ma predobro (i preumorno[sm=smiley13.gif]
) djetešce!!! [sm=smiley1.gif]

joj, daze, ful te kužim oko tog nespavanja jer to se i nama zna često događati. onda ja potegnem jer mi je žao muža koji radi ujutro, ali nekad ne mogu pa ga zbudim i gotovo. on riješi stvar. [sm=smiley20.gif]

bumbi, i mom noici fali šetnjica ako propustimo, ali vrloooo rijetko propustimo, eventualno kad je kiša. inače ga uvijek zabundam i odemo bar 10 min ako je hladno, vjetrovito. danas je bilo prelijepo i šetali smo sat vremena, tako je slatko zaspao... a i u AS kad smo išli pedici, super se vozio, ni c od cendranja čega me bilo strah zbog zgrčenog položaja!!! [sm=bravo.gif]

tuck, bravo za a!!! sigurno si prehepi... svaki njihov novi pokret je velika srećica nama mamama [sm=sloncek.gif]

a klokanica je zakon, moram još jednom reći! danas mi nije htio ležati u kolicima pa sam stavljala sušiti robu s njim u klokanici. bio je dobar ko najbolji dan!!! [sm=smiley31.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 17:31:56)

ma precrko jadan od uumora. danas je puno bolje, mir je i ne spava, ali se ne prepada bušilice. non stop je na sisi, valjda onaj skok u rastu.

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 18:40:41)

Lotte, pa jela je koliko je mogla. Ne mozes djetetu natočit više ako ne želi. Meni ti je bio najbolji pokazatelj mokre pelene. Nekako sam se s time najviše tješila i uvjeravala se da je s bebom sve u redu. I mislim da je tu psihicka podrska jako bitna. Mm je bio stvarno uz mene, a mama mi radila paniku pa joj nisam ni sve govorila[sm=smiley13.gif]
Nelly, drži se!
Mojem su ovih dana grenuli grčevi. Koristimo Biogaya, nije preloš, ali ga muči i Ne može spavat čvrsto. Vidjet ćemo što nose sljedeći tjedni... Noći su dobre.
Evanoi, mi kuamo svaka 3 dana. Nije dobro svaki dan, bar nam tako bilo s O. Imala dermatitis, i voda je bas neprijatelj osjetljive kože, pa tako sad primjenjujemo i s njim.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 19:31:23)

Jully bok[sm=smiley1.gif].Zao mi je zbog posla i tvog sefa[sm=hudicek1.gif].Kakvu ambulantu bi otvorili?Vidim i vi lijepo uzivate,supet[sm=smiley1.gif]
Evanoi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za vas.Super sto uspjevate s dojenje i sto sam izbcuje ad[sm=bravo.gif].
Mi se kupamo svaki dan,tako je sada i on navikao.jednom ga nismo i nije mogao zaspati,pa smo ga na kraju ipak kupali,tako da cemo i nastaviti tako.Kosicu mu moram obavezno svaki dan prati jer je stvarno ima i ako se jos sav zabljucka bome se onda dobro osjeti[sm=smiley36.gif].
Joj,kod nas najavljuju opet hladno vrijeme,uzas[sm=hudicek1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.3.2013 22:17:28)

ma napravit ćemo neki kompromis za kupanje. možda nešto kao ti, sminkret. ne bih ga baš svaki dan kupala, živimo u staroj kući, mislim, ostali su stari zidovi, pa nam nije baš pretoplo, uglavnom nam je 20-21 stupanj i ne bih voljela da maleni navuče neku prehladu zbog toga. možda svaka tri dana, probat ćemo tako i malo ću više paziti na ličeko i te "prištiće" po njemu zbog kojih je pedica "digla uzbunu".
cure, kako se daju kapi za vitamin D? danas nam ih prepisali, ali nisam shvatila trebaju li se staviti u mlijeko u bočicu ili baš jednu po jednu u žličicu? i trebaju li se dati istovremeno sve 4 kapi ili jedna po jedna (razvući po danu)?

sminkret, roditelji uvijek malo više paničare. i meni tata danas: vozio me pedici i kad sam mu rekla da idući put idem sama jer maleni je bio super u vožnji, je rekao da nikako ne idem...blabla... jedva me pustio samu pedici, trebala sam ga sto god uvjeravati da mm stiže odmah nakon posla, blabla... ah, brinu puuuno o unucima [sm=jezicek.gif]

keyt -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.3.2013 7:12:12)

Bok cure,

ne želim vam se petljati, ali povremeno škicnem tu kod vas da vidim je li ima slučajno zainteresiranih za Aptamil 1 koji pokllanjam.
A usput, Evanoi, kupaj bebicu po vlastitom nahođenju, jer zbilja ne kužim zašto ti je pedica rekla da se bebe moraju kupati svaki dan. [sm=zmeden.gif] Prištići dođu i prođu bez obzira na svakodnevno kupanje, a i onako bebici zasebno lice pereš, ne vezano uz kupanje tijela.
D kapi svaki dan, odjednom 4 kapi na žličicu. Savjet, probaj ih dati bez ičega, jednostavnije ti je. Jesu gorke, moja se mala u početku malo mrštila, ali pije ih bez problema

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.3.2013 7:56:52)

Evanoi kapi se daju 4odjedanput.Ja mu dajem navečer prije kupanja,same.Nije baš oduševljen,ali popije.
L opet poranio u 5i15 se probudio[sm=smiley29.gif],ali smo uspjeli do nekih 7i15 još ležati,a i malo odspavati

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.3.2013 8:27:50)

E spvao noćas ko torba [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] ne kupam ga svaki dan, no way  

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.3.2013 8:40:15)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za spavanje.
E,vidjela sma ti nešta u Mulleru od Chicca,e sad neznam dali je to to što si pitala(159 kn),iako mislim da sma u drugom mulleru vidjela i nešta drukčije(što bi prije rekla da je to s tim zvjezdicama).I ovo svijetli i svira,stavi se na krevetić,ima roza i plavo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>