CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (3.7.2014 16:08:30)
|
Ma nemam ja ništa protiv klizme, ni protiv brijanja, urednije je na kraju krajeva to obavit prije poroda... Riječko rodilište je jedna sasvim druga priča u usporedbi s ostalim rodilištima u RH (bar koliko sam uspjela pročitat iz priča na forumima), svaka čast svakome, ali mislim da svi pokušavaju dostići nivo koji je u Rijeci. Ima svakakvih priča, i pozitivnih i negativnih, ali je činjenica da se uglavnom moraš sam za sve izboriti. naravno da imaš pravo odbiti rezanje, i Bogu hvala za to. čak su i ovdje u zadru ukinuli da je to rutinski. reže se ako se mora, jer sama po sebi nikad nećeš toliko popucati, koliko možeš od reza... ali neka sve to, preživi se... najgore je to da stvarno oni nažalost odrađuju te porode ko po traci... neda se njima čekat da se ti sama otvoriš do kraja, nego ono... aha, 6cm, ajmo drip, pa onda beba zapne, pa ti dr. skoči na trbuh da bi tobože pogurnuo bebu van, pa onda od tog naleta naravno sve popuca dolje... najviše komplikacija nastaje iz razloga da se neda rodilji da rodi dijete, nego oni porađaju dijete... dakle, kontrolu nad svojim tijelom nemaš ti, nego oni i to je krivo, jer porođaj nije medicinski slučaj (je, u slučaju komplikacija) nego normalni fiziološki proces... ja ne osuđujem nikog tko odluči roditi ovako ili onako, jer smo svi različiti i različito podnosimo i doživljavamo određene stvari, pogotovo ovako intenzivne, samo kažem da nas ne moraju sve tretirat ko serijsku robu [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|