sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (27.6.2014 6:31:24)
|
DJ napokon da se javim. Jučer sam stigla doma iz rodilišta [sm=bravo.gif] 24.02 u 2:03 rodila se Karla, 3250 g i 47 cm Ostatak, kako je bilo je copy paste s ljetne djece 2012 [sm=smiley1.gif] Uglavnom, porod je bio neusporedivo brži i lakši. Bila sam u ponedjeljak (23.06) na pregledu i kaže dr da sam otvorena nekih 2,5- 3 cm , plodna voda bistra i neka odem doma pa opet pregled za 2 dana ili ako treba ranije. Imala sam trudove, ali nisu bili nešto bolni za razliku od prvog poroda kad su bili već ubitačni. I tako sam doma cijeli dan osjećala trudove, ali sam i dalje radila po kući, još su nam došli prijatelji, i svako toliko sam šetala jer su mi trudovi bili dosta česti, ali sam se cijelo vrijeme trudila ignorirarti ih. I u vrijeme utakmice postalo su češći i bolniji. Utakmicu nisam pratila jer su bili na nekih 5 min. I kad je završila odlučili smo krenuti. Ali je onda mm slučajno razbio bocu mineralne pa je i to išao čistiti, pa spremati suđe i onda sam mu rekla da već jednom prestane jer da već dosta boli [sm=smiley36.gif] Došli smo u rodilište poslije ponoći, pa cijela ona procedura i na CTGu se vide lijepi trudovi, doktor me pregleda i kaže da idem u box. A ja u strahu pitam: a jesam li što otvorena. Kaže: Da, 7! Presretna sam bila kad sam to čula jer s N sam išla u box s nekih 3 i bila tamo nekih 8 sati. Nisam dobila ni klistir nego su me stavili tamo na CTG (bilo je 1:20). Pomislila sam u sebi tko zna koliko ću tamo biti. U 1:40 nisam više mogla izdržati koliko me sve rasturalo i došla je dr i sestre da me pregledajau. I tada me na žalost uhvatila panika. Počela sam razmišljati kako sam s N tiskala i kako je puno trajalo i nikako van. Dr je rekla: ovo je gotovo, sad ćete roditi, ali nikako da se opustim i počnem surađivati [sm=zmeden.gif] i zato mi je krivo. Ali ajde na kraju sam valjda u dva tiskanaj rodila. na neki način nisam ni shvatila jer su mi samo rekli evo je bebica, a ja sam zbunjeno pitala: VEĆ!? [sm=smiley36.gif] To sve govori, nije bilo strašno i zapravo je bilo jako brzo, a ja sam imala kočnicu u glavi radi prvog iskustva. U svakom slučaju, porod za poželjeti! Nisu me rezali, malo popucala pa imam par šavova, i super se osjećam. Kako ne, kad se nisam baš ni izmučila, jer realno jaču bol sam imala 20ak minuta. Karla je super, lijepo nam ide dojenje, i lijepo spava. Nadam se da će i dalje biti sve tako lijepo.
|
|
|
|