RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

nela86 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 17:46:31)

Hvala papalina nadam se da cu i ja imati takvu intuiciju :D ....

Drage moje da ne rovim sad po forumu---> normalno je da imam smedji iscjedak nakon ovakvog pregleda??? Nisam sigurna ali mislim da vas je dosta pisalo kako je to sve u redu dok nema krvi, ili sam sta pomijesala?? Sad me tako zasarafilo da idem na veliku nuzdu, a prije toga uzasni bolovi...kad sam otisla na wc imala sam sta i vidjeti, veliku smedju mrlju na gacicama, i dok sam piskila isto sam smedje obrisala!

maminangel -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 19:43:11)

Joj Nela oprosti,stvarno sam djelovala bezobzirno,ali toliko sam došla jadna s pregleda ,a i svakome je njegova bol najgora,a ne sumnjam da te nije bolilo,vrlo dobro znam kakvi znaju biti,to krvarenje ti je vjerovatno od tog divljeg pregleda a ako imaš i sluzi možda je i čep[sm=smiley1.gif] što bi reklo da se bliži,stvarno neznam što bi bez vas ovdje,toliko mi snage i volje i pozitivnih vibra šaljete da mi se sve čini podnošljivijim [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
MaTana bravo za curu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],stvarno lijepo napreduje,vidim stvarno ti nije lako samoj ih tako vozikati,kad se mužić vraća?
Cuba i Papalina stvarno su vam dječica dobra,kad možete tako laufati [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],Cuba lijepo od tebe kad kažeš da ćete nas sve lijepo odpratiti u rodilište pa onda otvoriti novu temu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
ChoccoVanilla tebe stvarno nema[sm=smiley13.gif] a strijice nadam se da niti neće u ove zadnje dane kad do sada nije niti jedna..

maminangel -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 21:33:51)

Hladna draga kako se ti osjećaš?ima li kakvih simptoma?moj se neda i neda i dobro se i osjećam,još malo pa ću početi čučnjeve raditi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kad o seksu mogu samo sanjati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]već sam zaboravila šta je to [sm=smiley13.gif]a kažu da može ubrzati stvari,pa navalite koje smijete nek se bar netko veseli [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja još uvjek krvarim makar nije prestrašno,danas sam imala takav školski trud ali šta kad se ne pojavljuje u pravilnim razmacima tako da je očito lažni [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 21:48:49)

Maminangel ja se super osjecam, mislim da nece tako skoro i da je sve ono od jucer i danas bilo lazno ili samo pripreme ....
Kako je bilo na veceri? Sta ste finog papali???
Ajde mozda te stisne kad legnes ...
Mm i ja se seksamo svaku vecer i vec smo sve moguce okuse kondoma isprobali nadajuci se da ce se bebici koj zamjerit ali izgleda da joj svi okusi pasu [sm=smiley36.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 21:55:04)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]A ludačo jedna,ajde barem netko [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].Bili smo na ručku,dok su klinci bili u vrtiću malo smo se prisjećali starih dana i bilo je lijepo,ali kako se sve to promjeni kad dođu djeca,nije da nemamo više o čemu pričati ali nakraju se opet sve svede na njih i samo o njima pričamo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 22:05:36)

Ma to očito kod svih tako dođe da se na kraju sve svede na djecu, al opet to je nešto što nas doživotno povezuje...
Mi imamo sina od skoro 9 godina , zapravo ja iz prvog braka pa se i mni i mojem sadašnjem mužu skoro sve svodi oko njega jer i moj sadašni muž ga gleda ko svog sina i moj sin ga obožava ,a sad kad dođe bebica znam da ćemo još manje vremena imat za sebe a isto tako znam da će nas to sve još više povezat [sm=smiley1.gif]
fakat se više ne mogu dočekat [sm=smiley36.gif]

cocco -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 22:40:12)

helou! ako je tko rodio u međuvremenu čestitam!
ja uopće nemam volje ni pisat ni ništa, ne znam jel to reakcija na prometnu, neki zakašnjeli šok, a još mi ni ctg ne valja. nije baš bio supić ni prošli tjedan, a danas katastrofa, nalaz sužen, ili stisnut, ne znam točno. ugl slali me u šetnju, pa ponovo i bio još gori. pa na uzv gledali protok i kao ok je. a mala se sad normalno miče. ne mogu dočekat da krene, sad stvarno umirem od straha da nešto nije ok.
sorry curke, sad sam vas udavila[sm=zmeden.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 22:46:58)

cocco naravno da si se zabrinula, svaka od nas bi se na tvom mjestu i ne znam što drugo bi ti rekla več da se probaš smirit i opustit, možda to sve utječe na bebu[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=zmeden2.gif][sm=zmeden2.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 22:53:29)

IZVORNA PORUKA: cocco

helou! ako je tko rodio u međuvremenu čestitam!
ja uopće nemam volje ni pisat ni ništa, ne znam jel to reakcija na prometnu, neki zakašnjeli šok, a još mi ni ctg ne valja. nije baš bio supić ni prošli tjedan, a danas katastrofa, nalaz sužen, ili stisnut, ne znam točno. ugl slali me u šetnju, pa ponovo i bio još gori. pa na uzv gledali protok i kao ok je. a mala se sad normalno miče. ne mogu dočekat da krene, sad stvarno umirem od straha da nešto nije ok.
sorry curke, sad sam vas udavila[sm=zmeden.gif]

Ne brini se toliko,ako su protoci dobri,a ti kroz dan normalno osjetiš micanja,ja vjerujem da imaš spavalicu,danas kad sam bila na ctg-u bila jedna žena koju su 2 puta slali u šetnju jer joj je krivulja bila kako ti kažeš zgusnuta i skoro pa ravna,a to bebica spava,možda da te stave na drugi bok kad budeš ponavljala,kad ideš opet?

Mmaestral -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 23:34:04)

Hladna, a jesi me raxocarala! Ja ocekivala vidjeti poridjajnu pricu, a ti u rikverc[sm=smiley36.gif]
Inace, kod nas se d3 daju od 2 tj, ali mi kasnimo zbog toga jer nam nitko nije rekao za to kad smo se seljakali iz bolnice u bolnicu.
Maminangel -cestitam i drago mi je da jos uvijek lijepo uzivate zajefno! Zao mi je zbog skidanja konaca, kod nas stvarno ne mogu ni skare normalne imati, uzas.
Nela, zao mi je i zbog tbog pregleda i krvarenha, ali bar znas da je sve ok. Jesu rafili uzv ili samo vaginalno? Kazu da je normalno krvarrnhe nakon grubog pregleda.
Papalina i Cub - [sm=bravo.gif] za dobre bebice, spavalice! I mi danas bili u shoppingu poslihe foktorice pa he isto dpavzla tako da smo ju skoro istavili u mulleru kad suti. [sm=jezicek.gif]
MaTana-kod nas se daje 5 kapi, jesi ti na moru pa se tamo manje daje?
Kazu mi da bebe od tog znaju imat grceve[sm=zmeden.gif]
Chovo Vanilla-ja nemam ni jednu striju, a sklona sam im, mazala sam se stalni sa nrkim maslacom koji je jao mast jak, tako da jis imam plla i mislim da nevu dkoro potrositi jer se ne moram vise mazati stslno.
Bili ba preglefu prbom danas, sve super, ima 4 i 400 i nesto, raste. A rekla sam da se bojim cijepljenja da ne bi opet dobila konvulzihe oa je rekka da cemo se dog za to kad fodhemo iz xg d pregleda. Jis crkamo i urinokulturu, ako opet nije los uzorak.
Eeeee, pisala sam oko 40 min i kotidtila smjeske i mucila se s podebljavanjem i idpravljanjem gresaka na obom odurnom touchscreenu mslom i lupi mi ertor! Nisam htjela da samo moj podt uvihek bude dosadan bez icega, a totalno mi je tesko ba ovom jer ne vifim sta pisem. Sad mi se ne da vuse ispravljat jer ce mi se mala ptobuditi, a bar demo se svi nasmijati vitajuci hijeroglife[sm=jezicek.gif]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 23:39:37)

Zao mi je cure jos jednom na onakvom tekstu, ali stvarno sam se trudila prvi put i onda kad nisam uspjeka sam pukla! Sad kad sam citala vidim da se pola toga ne kuzi, ali sam se i nasmijala sto je ispalo negdje, nadam se da ce i vama biti smijesno, a ne da ce vas nazivcirati.[sm=smiley27.gif]

pepeljuga -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (20.5.2013 23:56:07)

Ja mislila da ima novosti a ono jos nista[sm=smiley36.gif]

Cocco samo pozitivno misli, bit će to sve ok, moj prvi porod je bio inducirani zbog lošeg ctg a samo je bila stvar u tome da je bebica bila spavalica.

Maminangel zao mi je zbog pregleda, ma izivcirala sam se samo citajuci[sm=smiley19.gif]

Ajme hladna blago tebi kad se seksas[sm=smiley36.gif] ja nemam apsolutno nikakve volje[sm=jezicek.gif] i bas mi je zao mm al sto cu mu ja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Mmaestral meni je moj drugi dečko od rođenja imao urinoinfekt, vrtili smo se stalno u krug, eserihija ili ta klebsiela ili kako li se već zove[sm=jezicek.gif] do godine smo jednom misecno nosili urin na kontrolu, bili i na mikciji da vidimo da nije refluks, al sve je bilo ok, posli te prve godine nikad vise problema. Držim fige da i vama bude tako.

Papalina i Cuba bravo za bebice[sm=bravo.gif]
Cuba jako je R, jeste bili u pedijatrice?

Gibam lagano u krpe, puse svima

Mmaestral -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 2:04:15)

Pepeljuga, lakse mi je kad znam da bude sve u redu poslije, nadam se da ce tako i nama biti. A sto je taj refluks, kako ima veze s bakterijom? To mi je i maminangel spomenula, pa sam trazila i nasla da hrana ide nazad u jednjak iz zeluca, da i je to to?
Kako to moze biti povezano s bakterijom?
Moram vam se malo pohvaliti, sad sam dojila i poslije je jela samo 40 l dohrane, a prije toga je prosli put bio samo podoj! [sm=bravo.gif]
Mozda se to vama ne cini neki uspjeh, ali s obzirom na to da jaaaako dugo nije uspjela najesti se samo na sisi i da je dohrana bila po 100 i 80 ml, ovo mi se cini kao pozitivan pomak. Prvo se smanjla dohrana kad smo dosli doma sa 100 na 80, pa na 60, pa se sad cini opet smanjila na 40, a i jedan obrok je vec samo sisala, pa sam sretna jer mi se cini da vise ipak sad jede moje mlijeko nego dohranu.
Nadam se da ce se jos stvari mijenjati i da ovo nije bila samo iznimka, jer djeca znaju razlicito jesti svaki obrok.
Toliko nam se sranja dogodilo da nekako bas ne zeim prestati jos i dojiti. Ovih dana sam vec razmisljala da li to ima smisla kad ne dobiva vise od 40 ml mojeg mlijeka po podoju i samo joj se mijesa pa joj je mozda i zbog toga tesko obradjivati i ima zatvor, ali danas je vec dva puta kakala i lakse joj je, pa ipak nastavljamo s mukama jer ipak vidim da ima neke vajde.
Ma, glavno da ona nije gladna... Procitala sam pricu sto se desilo zeni, pedijatar ju je uvjeravao stalno da joj je djetetu dovoljno njeno mlijeko iako je u 2 mjeseca na sisi dobio samo 200gr, a to sto je stalno plakalo dijete je rekao da su grcevi, dok ih na kraju nije pregledao drugi doktor i rekao da je dijete gladno. Mislim, Isuse i Boze, pa valjda je bitnije da dijete dobije dovoljno hrane da moze zivjeti, nego da sisa toliko malo da ne moze ni rasti kako treba. Tu na ringeraji je cura to pisala.
Tako da sigurno necu djetetu uskracivati dohranu jer ocito postoji 2,5 posto zena koje jednostavno nemaju dovoljno mlijeka, a ja sam u tom postotku. Rekla mi je i mama da je ona prvo dijete uspjela dojiti samo mjesec dana, drugo 3 mjeseca, a tek trece sve do 3 godine.
Coco - nemoj se brinuti, ako su te pregledali ultrazvukom i nasli da je sve u redu, beba je vjerojatno pospana. Od moje prijateljice je tako bilo, nisu bebu mogli probuditi za ctg, govorili u joj da nesto mozda nije u redu i da ne dobiva dovoljno kisika, a bebica se normalno rodila i sad je jedna od najpametnijih curica koje znam. Don/t worry! Ali uvijek napisi s cime se mucis, tu si da ti bude lakse i da imas potporu.

dada2101 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 10:30:07)

dobro jutro cure!! imam jedno pitanje...ovako... jutros stojin u konzuma na kasi i da platim racun kada odjednom osjetin nesto mokro i mislin si sto je to... doden doma i gacice mokre mislin si iscjedak neki jer nije bilo mokro bas kod rodnice nego vise gore( gdje piskimo) i sada cekan da vidin dali ce jos curkati pa da zoven ginica.... sto vi mislite...kako znati dali je vodenjak pukao?? dali ako pukne curi cilo vrime ili malo da malo ne... stvarno neznan... [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 11:57:35)

Dada2101 ja nemam pojma kako to izgleda kad vodenjak pukne a vidim da si to prije sat i pol pitala, kakvo je stanje sad ???? Ako je jos onda je sigurno vodenjak ako nisi ti vec u bolnici ..[sm=zmeden.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 12:09:58)

Cure cini mi se da imam vas samo 3,4 na faceu, dajte mi u pp posaljite podatke da vas dodam [sm=smiley1.gif]

dada2101 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 12:16:14)

Nisam u bolnici, to je bilo to za sad ništa sve normalno kuham ručak, vidit ću dali će još što danas biti ako ne bit će da je neki iscjedak više vodenkast nemam bolove niti ništa od drugih simptoma pa budem vidila.... Sve me više brine kako prepoznati pucanje vodenjaka.. Što ako budem pod tušem ili oden obaviti nuždu a ono da curi pomalo... Bo... Prekosutra san opet kod ginekologa pa ću vidit što on kaže... Nadan de da je sve ok već kad nije više curilo.. Samo to malo..

dada2101 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 12:23:23)

hladna pokusala san ti poslati pp ali nemogu uvik me izbaci... ako mozes ti poslati pp meni pa te ja dodan.. [sm=smiley1.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 13:20:10)

dada2101 ma pucanje vodenjaka ćeš svakako prepoznati, kad počne curiti to ne stane ko sad tebi kako veliš[sm=smiley1.gif]

ne mogu ni ja tebi poslati ništa na pp, izbacujem me stalno na neku drugu stranicu [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

as1986 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 14:05:52)

Cestitke svim novopecenim mamama[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Evo i mene sa kontrole.
Nalaz je pisan rucno pa bas i ne razumijem svaku napisanu rijec.
Uglavnom doktor je na pregledu rekao: ooo pa vi ste otvoreni 2 i po centimetra, jeli vas sada strah i nasmijao se[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Na nalazu pise: neka rijec pa smeksan, pa opet nesto nerazumljivo. Pa pise cerviks 2/4 cl, 2,5 cm do necega i ovoja.

Joj strah me jako, kaze mi medicinska sestra mozes se sutra poroditi,a ja jos nebi,ja bi cekala termin 30.5.jer sam se za taj datum psíhicki pripremila

Sto se strija tice nemam ih ni ja za sada[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Strah me,postajem sve vise svjesna da se blizi taj dan

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 14:14:07)

as1986 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] , ako se porodiš već sutra onda ćeš si 30.05 kad budeš več kod kuće misliti "sva sreća što je već sve prošlo "[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A na ctg i gledanje plodne vode nisi išla??

as1986 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 14:16:34)

I da moja bebica je stalno aktivna,kad su me stavili na ctg stalno se mice,pa sam malo duze ostala na ctgu da se smiri malo,pa je nalaz bio uredan.[sm=bravo.gif]

Citam da se beba pred porod smiri,pa me to tjesi,valjda ce cekati bar termin kad je vec tako aktivna[sm=bravo.gif]

Kako ste vi?

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 14:23:34)

as1986 da, kazu da se bebica smiri pred porod no ja sam čula i puno žena koje su rekle da su im se bebice još u trudovima migoljile [sm=smiley36.gif]

as1986 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 14:25:33)

Hladna plodnu vodu mi nije gledao. Kontrola za 7 dana kod istog ovog doktora,i bas mi je drago da je kod njega,jer je tako njezan,a od one doktorice prosli put sam zvjezde brojala.

Rekao mi je ako osjetim trudove ili mi pukne vodenjak da dodjem ranije. Sto se tice onog cepa ako je uz sukrvicu da isto ne trebam dolaziti odmah,jer to moze i par dana pred porod izlaziti.

Ja imam kao one blage mestrualne bolove,nista strasno.

as1986 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (21.5.2013 14:28:20)

Koliko se veselim bebici toliko me i strah. Znaci moze biti i aktivna bebica u trudovima,uh uh uh

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>