RE: Ljetne bebice u 2013. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

JELENKO VG -> RE: Ljetne bebice u 2013. (26.3.2013 12:09:22)

Pozdrav ljetne mame[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Evo mi danas ušli u 26.tjedan,beba mi se redovito javlja i reagira na moj i tatin glas[sm=smiley36.gif].On joj priča i odmah me pukne,nevjerovatno[sm=smiley27.gif].
Za sada nemam nikakvih većih poteškoća,ni bolova ni grčeva hvala Bogu..Jedino što mi je probava katastrofa,isprobavam sve i svašta ali ništa ne djeluje.
Inače pijem Elevit od kojeg i je stolica tvrđa,ali zadnjih dva tjedna me baš muči[sm=zmeden.gif]...
Imate kakav savjet??

sarah_zg -> RE: Ljetne bebice u 2013. (26.3.2013 13:38:12)

barem dvije litre tekućine dnevno, suhe šljive, kompot od suhih šljiva, magnezij redovito, probiotici, zobene mekinje (ne pahuljice). Ja kupim u mulleru ili dm-u i pomiješam ih s jogurtom.
Meni otkad sam počela nosit bocu s vodom i piti i piti, probava nekako puno bolja. Inače, imala sam problem jer sam prestala pušit, a jutarnja i kava i cigareta su mi baš bile nekako dobre ujutro za te stvari. [sm=smiley36.gif]

angel@ -> RE: Ljetne bebice u 2013. (26.3.2013 15:40:44)

meni su pomogle naranče... i od kada njih jedem stolicu imam po dva puta dnevno... možda i tebi uspije... ja sam isto ušla u 26tjedan...

JELENKO VG -> RE: Ljetne bebice u 2013. (26.3.2013 18:33:09)

Hvala vam cure,pokušat ću sa narančama,šljivama... i nadam se da će uspjeti[sm=bravo.gif]
Sarah..i ja prestala pušiti i također me cigareta odmah tjerala na wc[sm=smiley36.gif]

Astri -> RE: Ljetne bebice u 2013. (27.3.2013 18:12:49)

Pozdrav svim okruglicama :)

Davno nisam tipkala ali sam vas čitala, idemo pomalo ususret ljetu i našim bebilicama [sm=smiley1.gif]

Ja sam sad 22+3, saznali smo da nosim curicu [sm=rozacrtici.gif], poprilično je aktivna. Ujutro me probude njezini udarci ali to je tako lipo da mi ne smeta ni najmanje. Ma znate i same [sm=love.gif]

Inače sam se do sad udebljala 5 kg, što je na moju visinu od 176 i početnih 66kg, meni taman, tako da se ne bunim. Još ako do kraja skupim toliko bit će super. Al otom potom, možda sutra buknem i probudim se s neka nova 2 kg [sm=smiley36.gif]

Ako i bude tako, čisto sumnjam da me moja familija neće poštediti živciranja pa će se i te kile otopiti ( imam 23 i oavo mi je prva trudnoća pa se ja tako tješim, hihi )

Inače, jel neka od vas ima problema s bolovima u nogama na način da vas tokom noći ili pred jutro probude bolne kosti kao da ste tu noć trčale maraton? Savjet??

Mislim se početi uzimati onaj šumeći magnezij, on bi kao trebao pomoći... Iako moj gin. kaže: pomiri se da si sad u drugom stanju id a je sve to normalno. Pretrpi i to je to. Hm...-.-'

[sm=smiley31.gif] svim budućim mamicama!

sarah_zg -> RE: Ljetne bebice u 2013. (28.3.2013 9:08:56)

Magnezij ti neće 'odmoć' - probaj. Ja ga pijem redovito, ali jutros su me probudili takvi grčevi da je to prestrašno. Jučer sam bila puno na nogama, pa sam doma opet peglala, mora da sam platila danak tome.[sm=smiley13.gif]
Tako puno posla imam ovih dana na svim stranama, a moram si utuvit u glavu da sam trudna i oladit malo!
Ti si ko i je trudna [sm=smiley1.gif]
Jesi u Zg ili? Sorry, puno nas je i ne mogu sve zapamtit. Možda si već pisala.

JELENKO VG -> RE: Ljetne bebice u 2013. (28.3.2013 10:00:46)

Hvala na savjetima za šljive i naranče :)
Moji problemi sa probavom su riješeni[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Kako me doktor na zadnjem pregledu zašpotao zbog kila malo sam počela paziti,pa evo brojim 17.dan i +0,5.Sve ukupno cca +8,5 kg,26 tjedan.
Sad mi nekako trbuh najviše raste,a ovo ostalo (noge,guza),kao da je stalo :)...ili se samo tješim[sm=jezicek.gif]
Trenutno sam u istraživanja u koju bolnicu bi išla roditi,pa sve živo proučavam :)

Pozdrav mamicama[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sarah_zg -> RE: Ljetne bebice u 2013. (28.3.2013 10:09:15)

Samo ti jedi vlakna i pij tekućinu i bit će dobro. Ja isto kao pazim, ali na mene se lijepe.
Nadam se da neću bit dvije u plusu do sljedećeg pregleda.
Ja sam prvo rodila na Sv. Duhu i bilo mi je užasno i opet idem tamo. Mazohist![sm=smiley36.gif]
Šalim se. Tamo pripadam po mjestu stanovanja, našla sam nekog dr. kod kojeg ću ići kad krenu oni pregledi u bolnici i molim Boga da ne naletim na onu budalu koja me porodila prvi put jer bih ga mogla zadavit golim rukama.

ruwenzor -> RE: Ljetne bebice u 2013. (28.3.2013 12:36:35)

Niku sam rodila na Sv. Duhu i bilo mi je super, idem opet i ovaj put. Dr. kod kojeg sam išla na kontrolu je super, ne znam mu više ime ali je u serdnjim godinama, ima zulufe i ful je smiješan, opušten al se vidi da zna kaj radi. A dr. koji me porodio... ne sjećam se ni kak izgleda, mlađahan je bio... sjedio je mirno i tiho kraj babice (super žena) i poslije me zašio, al bio je više ko neka sporedna ličnost u cijeloj toj priči.

Astri -> RE: Ljetne bebice u 2013. (28.3.2013 14:51:58)

IZVORNA PORUKA: sarah_zg

Magnezij ti neće 'odmoć' - probaj. Ja ga pijem redovito, ali jutros su me probudili takvi grčevi da je to prestrašno. Jučer sam bila puno na nogama, pa sam doma opet peglala, mora da sam platila danak tome.[sm=smiley13.gif]
Tako puno posla imam ovih dana na svim stranama, a moram si utuvit u glavu da sam trudna i oladit malo!
Ti si ko i je trudna [sm=smiley1.gif]
Jesi u Zg ili? Sorry, puno nas je i ne mogu sve zapamtit. Možda si već pisala.

Ja sam iz Zadra, pisala sam i prije ali u nedostatku vremena u početku i interneta, prestala sam na neko vrime tipkati ali sam vas pratila ;)

Vidim da nas ima više s problemima s probavom :/ Ja sam počela jesti one jogurte tipa "aktivia", onaj od Konzuma mi čak i pomaže .Još da se natiram da pijem puno tekućine-moglo bi i biti nešto od mene! [sm=smiley1.gif]
Sinoć sam počela s magnezijem pa ćemo viditi ima li učinka...Inače se i ja znam zaboraviti da sam trudna pa pičim okolo naokolo i radim 100na sat i onda se navečer samo skljokam na kauč.

ruwenzor -> RE: Ljetne bebice u 2013. (29.3.2013 7:11:56)

Jutro!
Peije 2 tj sam počela osjećati bebu, 1-2x dnevo se javljala, ali sad u zadnje vrijeme više ne osjetim, zadnji put me lupkala prije 2 dana ujutro, od onda ništa, pa me to počelo brinuti... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] U uto idem na kontrolu.

Luci.Buci -> RE: Ljetne bebice u 2013. (29.3.2013 8:03:14)

Ej jutrač :)
I ja nisam par dana osjećala da se miče i (tak negdje 22-23 tj al sad je to sve nadoknadila. Al svakak otiđi na pregled, ja se nisam s tim baš opterećivala.

Čitala sam da ti grčevi i bolovi u trbuhu da je normalno , osjeća se kao lagani trudovi, jer se maternica rasteže a i sad u 26 tj. polako priprema i na porod. Jučer na tečaju sam pitala sestru i reklia je da je to normalno. Prekjučer i jučer me frkalo koda imam mengu, pa ko neki trnci s grčevima i to samo kroz jutro, danas je ok za sad.
Ja isto u Sv. Duh :)

Astri -> RE: Ljetne bebice u 2013. (29.3.2013 14:32:09)

Moguće je da se bebica javlja dok ti spavaš, a spava kad si ti budna pa je možda zato ne osjetiš. Sigurna sam da je sve ok! :))

Luci.Buci -> RE: Ljetne bebice u 2013. (31.3.2013 12:10:02)

Drage mamike sretan i blagoslovljen Uskrs vama, vašoj obitelji i malim podstanarima u bušiki [sm=zajcek.gif]

sarah_zg -> RE: Ljetne bebice u 2013. (2.4.2013 8:20:43)

Hvala, draga,
I tebi i svima ostalima također.

ruwenzor -> RE: Ljetne bebice u 2013. (2.4.2013 14:10:44)

Nadam se da ste se odmorile i ugodno provele kroz vikend [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Bila sam ujutro na kontroli, dobila 3 kg (od početka), bebano super, sve mjere za 5, [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image]lupa, mjehur pun [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image], aktivan sve u 16 i pupčana vrpca između nogu, tak da spol još ne znam, al nije ni bitno, samo da je sve ok i ja happy [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley14.gif[/image]
Pitala sam gin za lupkanje, kaže da je super da osjetim išta obzirom na smještaj posteljice, skakanje oko velike curke i da je tek 19 tj, i da tek iza 28 treba paziti da je lupkanje redovito. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

YesNo -> RE: Ljetne bebice u 2013. (2.4.2013 14:59:35)

Ruwenzor, kako si ti trudna 19 tj., a tribaš iza mene rodit? Ja bila jutros na pregledu i ginekolog kaže da smo danas 17+4 tt?!

ruwenzor -> RE: Ljetne bebice u 2013. (2.4.2013 16:16:52)

Ma plešu mjere na uvz, zadnja m je bila 24.11. pa bi termin bio 31.08., ali je prvo gin rekla da je kasnila ovulacija pa da je termin 07.09., sad na svakom uvz ispadne drugačije ali je u okviru od tjedan dana (navodno su odstupanja od 2 tj u granicama normale), po današnjem je 18+4 (termin ispada 30.08.)

YesNo -> RE: Ljetne bebice u 2013. (2.4.2013 19:35:27)

Oo supp, ja se ponadala da je moj krivo izbrojio, pa da ce prije doc kraju... Nema veze, sta je, tu je 😉

sarah_zg -> RE: Ljetne bebice u 2013. (4.4.2013 8:57:26)

jutro, ljetne.
Nikako da vas obiđem. Mali mi ima kozice pa sam zabavljena njim. Uz to još letim i na posao, koliko stignem. Doma sam trenutno, danas idem radit malo kasnije kad njega okupam u hipermanganu i sveki sve pripremimim da nemaju brige dok se ne vratim.

plavka -> RE: Ljetne bebice u 2013. (5.4.2013 10:18:44)

Evo ja jučer bila na pregledu, sad sam 25+5, nemoram vam reč da sam s kilama već +9 (ginička veli da mi se nekuži da sam dobila toliko) u ovoj trudnoći mi se ljepe kile samo tak, i btw sve mi je drugačije,
moram mirovat, javlja mi se neka sukrvica koju niti oni neznaju od kuda jer sam full zatvorena, imam neki polip u kanalu pa kažu da je valjda od njega.
Tlak mi je nizak ( i to unazad 1 god. i 3 mj. kad sam bila operirana, imala sam izljev krvi u trbušnu šupljinu usljed vanmaterične za koju nisam znala) te se s njim borim, trbuh mi je pun priraslica te me i one kadkad zatežu, ali s bebicom je sve o.k. a to je najbitnije, rekla mi je da pokušam još zdržati bar do 37 tjedna.

JELENKO VG -> RE: Ljetne bebice u 2013. (5.4.2013 13:35:34)

POzdrav ljetne!!
Ovo ludo vrijeme nikako da se ustabili.Jedva čekam sunce da se mogu malo prošetati po vani,a ne samo doma skupljati kile[sm=jezicek.gif]
Bila danas na pretragama ogtt-a,nalazi već stigli i sve je ok.Jedino što me je tri puta pikala u istu žilu i ruka mi odpada.
Ona glukoza za piti i nije tak strašna kako sam očekivala.Kako su drugi pričali,mislila sam da ću se zrigati[sm=smiley36.gif].
Bližimo se 28.tjednu i + 9,5 kg.Da mi je još 3,4 kile bila bi presretna...ali vidjet ćemo :)
Sljedeći tjedan sam na pregledu pa ću vidjeti kaj ginić kaže za te kile i bebicu[sm=bravo.gif].
I da,mala ima već svoj neki ritam.Točno znam kada će početi lupati i kada se odmara.Sada je svaki dan u isto vrijeme.Super mi je to :)

sarah_zg -> RE: Ljetne bebice u 2013. (6.4.2013 9:21:42)

A joj plavka nadam se da će sve bit ok, pusti kile, svi ih imamo. Bitno da s bebicom sve bude ok.
Jelenko, i meni je već dosta ove kisurine! Pa to je za poludit! Ja isto osjetim bebacicu kako se rita i stuca :-)
Meni je kontrola oko 20.4. I bit cu do tada 8 kg u plusu 100%! Mene ima svugdje, najmanje u trbuhu, niko mi ne vjeruje da sam ušla u 6. mj. trudnoće!

Astri -> RE: Ljetne bebice u 2013. (6.4.2013 14:40:24)

Okruglice! :)

Kod mene se evo sunce javilo,napokon! Mogla bi pasti neka šetnjica s dragim popodne ;)

Dotad ima posla po stanu da malo ubijem dosadu...Prije nikako nisam imala vrimena za sebe a sad ga imam ali mi se ugl. ništa neda, a za to pak okrivim vrime jer je zadnjih tjedana stvarno koma. Samo nek zatopli više da se mogu šetati dok se ne pretvorim u bačvu :D

emaemily -> RE: Ljetne bebice u 2013. (7.4.2013 15:09:30)

Saznali smo spol :) It's a [sm=modricrtici.gif] :)))

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>