RE: Zimske bebe! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Tuck -> RE: Zimske bebe! (12.12.2012 10:39:44)

bok cure, ima li novosti?
pretpostavljam da nam je Ema dosla, stoga cestitam majci :))
ostale cure, nista?
ni kod mene nista, i dalje 1 prst otvorena, voda u redu i "dodjite za dva dana ponovo" -.-

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (12.12.2012 12:07:22)

Tuck kod tebe još ništa.Joj,to mi je najgore što se mora dolaziti svaka 2 dana[sm=smiley13.gif],ali šta se može.
Kod mene isto sve po starom.
Da,da Bombončić je rodila,otvorila sam temu[sm=smiley1.gif]

daze -> RE: Zimske bebe! (12.12.2012 20:44:33)

Cestitke mami na maloj Emi![sm=bravo.gif]
Nadam se da je sve proslo u redu i da ces nam se cim prije javiti!
Mene uvatila neka prehlada dosadna,tako da cili dan lezim i nalivam se cajem,bas se bezveze osjecam.[sm=smiley19.gif]
Kako se snalaze mame sta su vec rodile,kakve su bebice?[sm=smiley1.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 8:19:19)

Jutro preostale trudnice!

Evo da se i ja pohvalim da sam konačno pripremila torbu za rodilište. Još neke stvarčice moraju biti dodane, a to mislim riješiti u sljedećih nekoliko dana. Zna li netko gdje se najviše isplati kupiti previjalište koje se stavi na komodicu?

Bumbi, kako ti sa svojom nogom?
Jeste pripremile krevetiće i u što mislite zamotati svoje bebice po izlasku iz rodilišta? Ja sam gledala nekakve skafanderčiće koji izgledaju kao vreće, ali i vreće ovakve http://shop.babysedmica.hr/index.php?route=product/product&path=59_72&product_id=50

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 8:54:03)

Jutro!
Lotte vidim ti spremna,super[sm=bravo.gif]
Previjaliste neznam gdje je najjeftinije,ja sam ga sad dobila.
Mi sutra pravimo razmjestaj u sobi i onda kad sve poslozim cu spremiti torbe.
Noga me danas malo boli jer sam se sad ova 2 dana malo previse oslanjala na nju

daze -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 11:55:35)

Lotte previjališta sam vidila da u Tintiliniću imaju baš velik izbor a bili su oko 150kn sad na blagdanskom sniženju,ja sam isto dobila tako da neću kupovat.a taj jastuk šta si stavila link mi je prekrasan, već sam ga vidila na sajmu beba i trudnica u splitu i odma sam govorila da ću ga sigurno kupit.mislim da je u adaxa bio 120 kn tako da možeš pogledat ako ima u Đakovu.
ja čitam svaki dan kako se vi spremate i pripremate,robu ste već svu oprale i spremile, evo i sobe su vam skoro spremne...čitam i zavidim[sm=smiley36.gif]
ja idući tjedan ulazim u 8.mjesec a nisam još ništa spremila,a čini mi se niti ću. stvar je u tome da su mi s dvije strane obećali brdo robice i opreme za moju bebu,međutim njima se čini ko da nije žurba pa ima još vremena do drugog mjeseca itd itd.
a n e gledaju na to da tu robu treba oprat i spremit i u krajnju ruku volila bi vidit šta mi točno daju tako da znam šta ću još kupit,šta mi još nedostaje i tako. i još sad idu praznici, mm mi ide na godišnji pa nećemo bit u splitu praktički do 7.1., a taman tako negdi ću uć u 9.mjesec trudnoće.em ću bit slabije pokretna, em šta mogu rodit svaki čas.
eto,sad sam se pojadala pa mi je odma lakše[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 12:27:55)

Ma daze ja nisam ništa spremala za sebe i eto vidiš završim u bolnici; ni pidžame, ni novih ručnika, ni kućne haljine, ni papuča. Zgrabila suknju koju nosim na pregled i papuče koje sam kupila za ginekologa ( doduše nisam se ni nadala da ću ostati u bolnici). Prenoćila u pamučnom donjem dijelu trenirke i bijeloj majici, a novi ogrtač pokupila od sestre. Tako da čim sam došla, odmah sam pohitala do DM-a, kupila svu kozmetiku za bebu i mene, spremila ovaj sestrin ogrtač i pidžamu, čisto da se nađe ako, ne daj Bože opet završim u bolnici. Još sam vidjela u novom katalogu Jyska prekrasne ručnike na sniženju, tako da si planiram uzeti nekoliko novih za rodilište i 2-3 ona jako velika za bebu.Ne kupujem one baby ručnike jer ovakve mogu poslije koristiti (a osim toga imam ih nekoliko od mojih dječaka).

daze -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 12:50:08)

eto vidiš Lotte, to i mene brine jer nikad neznaš kad te može uvatit pa završiš u bolnici. moja mater je svih nas četvero rodila u 33.tjednu tako da je sve moguće[sm=smiley36.gif]
a ja volim sve organizirat tako da se sad baš osjećam nespremna.

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 14:19:54)

Daze samo ti polako pocni s pripremam,stvarno nikad neznas sta ti se moze dogoditi,[sm=smiley36.gif]evo ja ti pravi primjer
Lotte kad ides na pregled,koliki je tvoj bebac sada?

maja0107 -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 14:48:47)

Curke, vidim da je napeto kod vas. Drzim fige svima da ne idem poimence. Samo sam htjela komentirati da sam dojenje puno drukčije zamišljala. Matej me gricnio za bradavicu i na nju nisam mogla par dana dojiti jer sam mislila da ću pasti u nesvjest. Morala sam se izdajati da mi se ne upale grudi i onda sam to davala malom na bočicu. Čitala sam za svakakve kremice i sl. ali cure, ja sam tri dana navečer prije spavanja bradavicu namazala sa svojim mlijekom, ostavila na zraku da se suši i kao rukom odnešeno. A kad vam se upale žlijezde samo ih masirajte dok ste pod tušem sa toplom vodom, od gore prema bradavici. Bebe smiju piti mlijeko iz upaljene dojke, čak je poželjno da se isprazne kanalići. Kad sve to zanemarimo, nema ništa ljepše nego kad vidis zadovoljni izraz lica napapanog bebača.

Tuck -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 15:12:34)

zene moje ja cu poluditi hah, i dalje nista, i dalje 1 prst i ako ne rodim do subote moram doci sa stvarima i ostajem u bolnici :S
onaj cep mi je neki dan kao ispao i nista par dana i danas opet vidim na gacicama da ispada…

Točkica28 -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 15:33:35)

meni je cep 10 dana ispadao

daze -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 15:53:12)

Ma bitno Majo da mozes dojit,pa makar se tako izdajala...a Tuck ti se nikako pocet otvarat.nadam se da ce se do subote prominit situacija i da ce porod konacno krenit![sm=bravo.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 16:20:14)

Bumbi, ja idem sutra na pregled i onaj bris, pa se javim sa kilažom.

Žao mi je Tuck što to sve traje tako dugo, a što se tiče čepa, meni nikad nije ispao, tako da ne znam ni kako to izgleda.

Baš mi je drago Majo što si nam se pohvalila što se tiče dojenja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za tebe, treba biti uporan! A baš sam vas mislila pitati jeste li dojile svoje bebače (ove koje ih imaju)? Ovo što se tiče vlastitog mlijeka sam i ja na sebi isprobala i djeluje. Čak je poželjno nakon svakog dojenja malo bradavicu namazati mlijekom, čisto prevencije radi, jer meni su u početku bradavice bile iziritirane od dojenja.

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (13.12.2012 19:37:23)

Majo super sto si to podjelila s nama i da vam sad dobro ide[sm=bravo.gif]
Tuck ajme kod tebe jos nikakvog pomaka,nadam se da do subote ipak ce biti nesta
Lotte znaci sutra ces vise znati.Ja moram otici po nalaz.
A sto se tice noge,danas me bas boli[sm=smiley13.gif],nadam se da ce sutra biti bolje

Lotte -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 10:43:46)

Evo mi smo došli sa pregleda! Danas smo 35+3. Bebica je 2400 g, uopće nije onako velika kako su mi u bolnici rekli! Malenog sam opet gledala na 4d i dobila lijepu sličicu. Prstići i tabanići su opet na licu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Malo me je bilo trta pregleda jer mi je u bolnici neka mlada pripravnica pokušavala uzeti bris. Meni se činilo da mi čitavu vječnost pokušava namjestiti one željezne kašike za obuvanje (ja ih zovem tako jer mi izgledaju kao ono za obuvanje obuće), jer me toliko boljelo i rezalo, a ona ih je neprestano vadila i mijenjala. Sve dok jedna iskusnija doktorica nije primijetila da mi se tresu noge i da me oblijeva znoj, pa je preuzela. I naravno, ništa nije boljelo kao i masu puta do tada.

Kak ste vi cure?

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 11:26:35)

Lotte super za bebicu[sm=bravo.gif].Jesi se ti pocela otvarati?
Ja danas bila kod frizera da mi opere kosu jer mi je kod kuce to nemoguce.Uzela mi i mama nalaz od brisa i pise BHSB nije
izoliran.Sta to znaci jel znate?jel poz ili neg?

Hladna -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 11:53:03)

Ja uletjela malo k vama, zelim cestitati svima vama koje ste vec rodile i vec drzite svoje bebice u narucju, citam vas cesto i ne mogu se strpit da i ja budem na vasem mjestu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maja0107 sto se tice tvojih problema sa bradavicama i ja sam imala taj problem kad sam rodila, imala sam rane na bradavicama i doslovno sam se bojala svog djeteta kad sam ga isla dojit , boljelo je jako no postosu mi obje bradavice bile u ranama morala sam pretrpjeti ,kupila sam one nastavke za bradavice ( neki silikonski) ali 0 bodova, nista nije pomoglo, probala i s melemom i to mi je malo pomoglo no moras obrisat prije nego ides natrag dojit, a kazu zene da pomaze da istisnes svoje mlijeko i s tim premaze pa probaj to dvoje nadam se da ce ti pomoci .

Ženice savjetujem vam da si kupite u ljekarni vodikov peroksid - to je tekucina u bocici antiseptik i dode kojih 15 kuna . Meni je to jako pomoglo za ranu dolje od rezanja - muz mi je 3 puta dnevno dolje polijao malo i to se ispjeni na rani , dezinficira ranu i ona prije zacijeli , tesko je sjedit zbog rane a ovako ce vam prije proci- meni je to preporucila apotekarka i zahvalna sam joj jako .

Saljem vam svima velili [sm=smiley31.gif] i sretno [sm=bravo.gif]

daze -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 12:57:44)

Dobar dan cure,ima li zime?[sm=smiley36.gif]
Lotte [sm=bravo.gif] za malog frajera i hrabru mamu. Dobro si i trpila tu specijalizanticu,ne bi ja trpila da mi neko cacka dole nestrucan.[sm=jezicek.gif]jeste vec smislili ime za bebaca,mozda si vec i pisala nisam sigurna?
Bumbi nemam ti pojma za taj bris,najbolje zovni gin pa pitaj to ti je najsigurnije.
Hladna hvala na savjetu za tu otopinu,dobro je cut svacija iskustva,pogotovo nama mladim prvorotkama sta pojma nemamo ni o cemu.[sm=smiley36.gif]
Ja danas u akciji,pocela prat i peglat posteljinicu za bebu sta sam dobila,generalno cistim kuhinju pred Bozic i tako.kratim sebi ove hladne dane pogotovo sta sam sama citav dan,mm radi od 7-18h tako da triba ubit vrime.

maminangel -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 13:29:59)

Bumbi ne brini za nalaz to ti je uredan nalaz ako piše da nije izoliran,to je ako se ne varam bris na betahemolitički streptokok grupe b koji se radi oko 34-og tjedna..Pozdrav zimskim mamama i bebama...

bomboncic02 -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 19:01:14)

Večer svima..pozdrav svim preostalim trudnicama, želim vam čim brži porod i samo neka sve prođe u redu.
Čestitke i mamama i bebicama koje su u međuvremenu stigle na svijet.
Moja garavuša i ja smo od jučer doma.
Sad bi se mogla probudit pa neću duljit..Jednom prilikom ću napisati sve..
Bitno je da smo dobro nas dvije..cicamo, meni je mlijeko jako krenulo pa me Ema izvlači sa sisanjem..

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (14.12.2012 20:03:56)

maminangel hvala ti na odgovoru.Rekla mi je gin da i ako je poz nije ništa strašno,onda se samo mora pri porodu dobiti neka inekcija.
Hej bombončić super što ste doma i što uživate[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Čekamo sve deralje poroda[sm=smiley1.gif]
Ja sam sva neka nikakva,noga me opet boli[sm=smiley19.gif],sve me više strah da nije stvarno nešta slomljeno(iako sam se danas opet dosta kretala,li ne s tom nogom),pa me onda i stomak malo bolio od opetrečenja na zdravu nogu valjda,sad me i rame počelo boiti i imišići,ajme sve me snašlo[sm=smiley36.gif]
Prebacili smo D krevet na drugu stranu,a krevetić nismo još donjeli,mm kaže ima još vremena,a to me izluđuje,ali nemam više snage i živaca se s njim raspravljati[sm=hudicek1.gif]
Htjela bi to napraviti da mogu svu robicu i sve lijepo posložiti,nemora se baš posteljina staviti na krevet,ali on to naravno ne shvaća.Nisam ni torbe još spremila,baš sam si sva jadna s tom nogom[sm=smiley19.gif].
Sad mi je malo lakše kad sam se izjadala

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (15.12.2012 13:15:45)

Gdje ste cure?
Ja sam danas puno bolje što se tiče mene same[sm=smiley36.gif],mm je danas puno bolji,dosta mi je pomagao oko svea,a i čak je punooo veša opelglao[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Što se tiče noge i dalje me još boli i sad me to baš zabrinjava,zašto me toliko dugo boli.Možda mi ipak nisu u pon trebali staviti gips,nemam pojma.Nadam se da će mi u pon ipak ga skinuti da vide zglob kako izgleda.
Iskreno se nadam nadam da neću u rađaonu s njime na nozi[sm=smiley36.gif],neznam kako ću to uopće izvesti[sm=jezicek.gif]

Tuck -> RE: Zimske bebe! (15.12.2012 16:27:53)

bumbi zao mi je zbog noge, nemoj se forsirat previse nego teroriziraj muza da radi :P
mi smo evo od jutros u bolnici, rekla nam je dr da imamo 7 dana fore da krene ako ne onda oni mjesaju prste… nadam se da ce krenuti jer je katastrofa bit u ovoj glupoj sobi i blejat u 4 bijela zida, a kad pozelis malo odmoriti ulijece sestra kao tornado i vodi te na neki pregled ili mjeri temp ili sto gluposti aaaaa :( ocu kuci. :'(

daze -> RE: Zimske bebe! (16.12.2012 11:49:57)

Bumbi svaka cast tvom muzu sta ti je pomoga peglat[sm=bravo.gif]
Kako danas noga? I ja mislim da mozda bolje da ti nisu stavljali gips,ako nije slomljeno lakse bi ti se oporavila noga,ovako ti je dodatni teret.
Tuck ajde jos malo izdrzi,sigurno ces rodit u roku od 7 dana i imat bebicu ispod bora.[sm=smiley36.gif]blago svim mamama sta su dobile najlipsi poklon za Bozic ove godine!
Na kraju cete sve skoro rodit,a ja cu ostat usamljena zimska trudnica[sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>