RE: Zimske bebe! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

daze -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 11:48:01)

nelly i meni je prva beba,i vidiš kako je dobro ovde na rr,pitaš sve šta te zanima i iskusnije mame ti odg[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
tako sam i ja mislila obuć joj menkicu dugih rukava i čarapice, preko plišani bodić, zimsko odijelce i u košaru[sm=smiley36.gif]
neće se jadno dite vidit od pustih slojeva robe[sm=smiley36.gif]
a taj jastuk mi djeluje zgodan onako za nosat bebu dok je još jako mala, pa se sad mislilm oću kupovat neću li..čak sam čitala da neke mame već u rodilištu nose bebe u tom jastuku??

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 11:56:49)

pa da super je [sm=bravo.gif] pogotovo za prvorotkinje....Jel se ti već pripremaš za porod,jel te strah?Mene je cijelo vrijeme bilo strah hoće bit sve ok jer sam prvu bebu izgubila,pa sam sada morala prva tri mjeseca utrogestan po dva tri puta na dan...sad kad sam se opustila i kad znam da mi je sinčina dobro shvata me malo strah od poroda....[sm=zmeden.gif]

maja0107 -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 12:51:46)

Drage moje, vidim da je kod vas veselo. Mi uživamo kod kuće, većinu dana smo Matej i ja sami pa se mazimo, papamo, presvlačimo se i malo pajkimo. Do sada nisam ni znala da mi nešto fali u životu, tek sada vidim da mi je život ispunjen. Samo kratki komentar na kilažu u trudnoći, zatrodnila sam sa 54 a rodila sa 75 i savršeno sam se osjećala. Danas Matej ima mjesec i 4 dana a ja kao da nisam rodila. Sutra idem na kontrolu pa ću se vagati ali ne trebate brinuti oko toga. Meni je dr. govorila da pazim jer se jako debljam ali sve je bilo s a v r š e n o i bez da sam si uskratila papicu he he.

Tuck -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 13:42:27)

ja sam ztrudnila sa 50, mozda 51, sad imam koju preko 80 :-\
sreca nisam dobila dijabetes a gin. me nije ni slao na ogtt nego su mi sad u bolnici mjerili i ok je :-)
majo bas mi je drago da uzivate, i ja bi tako :)

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 14:12:43)

a hvala curke [sm=smiley1.gif]a bit će da ova moja malo pretjeruje meni nesmetaju ove kile,vidit ćemo kako ću proć kod nje za sat vremena...ja sam OGTT obavila danas će mi očitat nalaz al mislim da je ok 3,5 je na tašte a sa opterećenjem 6,4...pozzz svima [sm=smiley1.gif]

sax52341 -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 18:05:00)

Evo i mene, javljam se iz bolnice.
Danas su mi vadili sav serklaze. Prohodna za dva prsta i doktor je rekao da ocekuje porod do Bozica!
Nadam se da je u pravu....
Imam kontrakcije ali ne precesto i nisu bolne.
Jedva cekam svog malisana imat na rukama; sva se raznjezim kad mislim o tome; poroda me nije strah - bar ne za sada[sm=smiley36.gif]
Citala sam da je neko pitao kako se rijesit zgaravice - meni je jedino Donat Mg pomagao

daze -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 19:49:42)

Nelly kako je proslo danas?
Sax jos malo i ti brojis[sm=bravo.gif]
A neznam sta bi vam rekla,ne bojim se poroda jer nisam nikad radala tako da neznam sta me ceka.vise me strah kako ce to sve bit kad dobijem bebu na prsa,ocu li znat/moc dojit,kako cu drzat,kupat malu bebu itd. Kazu iskusne mame da sve to brzo usvojis al eto valjda je prirodno bojat se nepoznatog

maminangel -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 20:51:14)

Evo mene padobranca opet[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Sax draga ja sam u prošloj trudnoći radila serlažu i kad su mi skinuli šave isto sam bila dva prsta otvorena,uglavnom drugi dan su krenule te kontrakcije prvo nepravilne,pa zatim svakih 15-20 min,cjelu noć na svakih deset minuta,a ujutro sam otišla u bolnicu i za satak rodila svog indijanca,tako da osluškuješ te kontrakcije,želim ti lijep i bezbolan porod.Pusa svim zimuljama.[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (18.12.2012 21:22:22)

Hej sax javila nam se i ti.Super sto je sve ok i sto ces uskoro imati svog deckica u narucju[sm=bravo.gif]
Sto se tice poroda mene je malo i stra jer znam sta me ceka[sm=smiley36.gif]
Daze sto se tice toga poslije,nista ne brini,sve to dodje samo od sebe.
Ja se moram opet malo zaliti,sad me jos i ruka pocela boliti,vjerovatno od stake,jedva se oslonim na nju,sto znaci da i jedva hodam,izludit cu[sm=smiley13.gif]
Jos se i braco danas nesto manje javlja nego inace,pa me i to malo zabrinulo.
Moram i pohvaliti mog D,bio je kod zubara i popravio svoj drugi zubic[sm=bravo.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebe! (19.12.2012 6:01:03)

Bumbi, tebe stvarno ne štede ove boli... Proći će i to, za godinu dana bit će daleka prošlost[sm=smiley36.gif]
Što se tiče žgaravice, meni jako pomaze grickanje badema, toliko banalan savjet, a tak učinkovit! I donat mg mi je ok. Uglavnom, škoditi ne može.
Ja sam u prvoj trudnoći dobila 14 kg (ali i prenesla 10 dana, pa se curka i ja na kraju samo debljale [sm=smiley36.gif]), u ovoj, u 30 tjedana sam dobila 6 kg, zasad manje nego u prvoj, a gin mi kaže da je to zbog 5-6 obroka dnevno (to sam pokupila kad su me stavili na dijabetičku dijetu), i da je tou biti najbolji nacin prehrane u trudnoci, tako dijete pomalo uzima sto mu treba, a ne naglo i puno kad imas 3 obroka...
Prirodno je da se sve bojimo poroda, ja imala prvi carski i ne sjecam se boli jer je mala bila kriticno tako da je sva briga odlazila na nju a fizicke boli uopce nije bilo sto se mene tice, tako da je sve to jako individualno i stanje u kojem se nađeš... Ja sam si uvijek u 1.trudnoci ponavljala : da je to tako neizdrziva bol niko vise ne bi imao drugo dijete[sm=smiley36.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (19.12.2012 10:24:48)

pozz curke evo jučer sam obavila pregled sve je ok čak nisam dobila ništa na kilaži stvarno vrijedi 5-6 malih obroka na dan tako sam se trudila zadnjih 5 tjedana [sm=smiley36.gif]...još uvijek sam zatvorena i maleni ima oko kilu i kaže da je to ok za 30+3,imali smo i ultrazvuk sam sam ga oped vidila taman je nešta mljacko papa valda [sm=smiley27.gif] i da već se okrenio glavicom na dolje.Jel to možda rano?Ili neznači ništa ako sam zatvorena?mene je malo ipak strah poroda mislim mama ima nas petero i kaže da je sa svima super prošla obe sestre isto a ja se oped bojim da da sam baksuz,mogla bi reć da me više strah da se uspaničim nego baš toliko poroda a kad sam uvijek paničar...I [sm=bravo.gif] za malenog D i njegov zubić....

daze -> RE: Zimske bebe! (19.12.2012 12:14:08)

Nelly i meni se mala okrenila glavicom dole i jos sam zatvorena,a gin mi je rekla da je to normalno tako da se ne triibas plasit.a sta se tice poroda ja razmisljam da bebica svakako mora izac kako god okrenes tako da da cemo istrpit sve sta moramo[sm=smiley36.gif]
A bumbi moja sta te snaslo,pa samo ti jos to falilo[sm=smiley13.gif] al [sm=bravo.gif] za hrabrog D!
A moja mala u stomaku od sinoc plese,zamisljam je u ritmu gangam style i umirem od smija[sm=smiley1.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (19.12.2012 17:11:15)

hvala ti Daze [sm=smiley36.gif]...već sam mislila da bi mali van hahaha
a dobra si sa ovim opa gangam style [sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (19.12.2012 19:53:02)

Nelly super za bebicu i sto je sve ok,a i nista se ne brini sto je glavicom dolje,meni je tako stalno okrenut.Bolje nego da se brines hoce li se okrenuti.
Vidim da vas brine porod[sm=smiley36.gif].Kad vas uhvate trudovi ili pukne vodenjak to je to,nema povratka i tada vise ne mozete ni misliti na strah od bolova[sm=smiley36.gif]
Ja bi voljela da mi sad bude bar malo krace i da me manje boli[sm=smiley36.gif];a jesam zahtjevna[sm=jezicek.gif].
Mm danas i krevetic sastavio,a ja oprala ogradicu i torbu za bracu sta da ponesu kad budemo isli kuci.

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (20.12.2012 11:27:37)

Bumbi tješit ću se sa tvojim odgovorom da neću stić mislit na strah [sm=smiley36.gif]... i ja nam svima želim kratko i manje bolno[sm=smiley1.gif]gin mi rekla da je ok kilaža oko kile za taj tjedan 30+3 je bilo a jučer mi prijateljica kaže: joj pa sitan je moj je tad imo oko 2 i nešto sitno a rodila ga sa 3 i 600....sad jel je moj mali sitan ili šta nemam pojma a oped da je valda bi mi gin.rekla....ja sam svoju robicu priredila prije mjesec dana ja sam mislila da će mi bit teško kasnije al za sada nije i slobodno sam mogla to odgodit za malo kasnije,veseli me to sve oko pripreme za njegov dolazak [sm=smiley1.gif]...a oped mi žao što kad izađe me neće lupkat a to mi je najljepše u trudnoći[sm=smiley27.gif]...

daze -> RE: Zimske bebe! (20.12.2012 12:43:59)

A nemam ti pojma nelly,meni je na pregledu 30+6 rekla da mala ima 1700 pa sad neznam koliko bi tribalo bit u prosjeku[sm=zmeden.gif]
Ja imam kolica i komodu za prisvlacenje i to je to[sm=smiley13.gif]vec sam prije pisala da cekam tu obecanu robicu sa 2 strane al izgleda nista do iza nove godine jer dio stize iz inozemstva.kaze mi teta koja to salje da se ne uzrujavam jer da ima brdo robice i svega i da ne kupujem nista.tako da sam se prisiljena strpit do tad,iako bi volila sad da to mogu pripremat.a sta cu...na kraju ce to stic u zadnji cas pa cu morat molit mater da pere i pegla[sm=smiley19.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (20.12.2012 13:33:10)

Cure nemojte se zamarati s kilazom bebe,moze i pogrijesiti.Meni je s D par dana prije poroda rekla da ima 2900,na sto je rekla de to nemoguce u naravno da nije bilo tocno.Rodio se s 3920[sm=smiley1.gif]
Ja sutra idem na pregled,nadam se da cu uspjeti dohodati od auta i da necu dugo cekati jer mi noga pocne oticati kad sjedim i kad je na podu i naravno da se nisam pocela otvarati i da nemoram na ctg svaka 2 dana jer neznsm kako cu to izdrzati.Ajme sta ja svasta zelim[sm=jezicek.gif]

maja0107 -> RE: Zimske bebe! (20.12.2012 13:52:01)

Bila sam jučer na kontroli kod ginekologa, kaže da je sve u savršenom redu, rana od carskog se skoro ni ne vidi. Pitala sam ju do kada je normalno da me boli s obzirom da je mj. dana prošlo, normalno je još 2 do 4 tjedna boli. Rekla mi je da dojim (a mi samo sikimo) i da će mi se tada maternica prije vratiti na mjesto. A primjetila sam ja da me boli kad se ustajem nakon podoja kad maloga dižem na podrig. Znači, to tako mora biti, to je dobro. Svašta ćemo mi naučiti he he E, da, imam 59 kg a išla roditi sa 75 kg, predobro.

Tuck -> RE: Zimske bebe! (20.12.2012 15:49:54)

Nemojte se beinuti oko tezine, ja nisam do zadnjeg pregleda nikad ni znala kolika je beba xD
Bumbi probaj napisati djedu mrazu pismo sa zeljama mozda se i ostvare :P salim se, drzim ti fige da bude bas tako kako zelis :)
ja sam i dalje u bolnici ludnici i nalaz je i dalje isti iako danas osjecam nekakvo stezanje iako nije bolno a ni tako cesto, na ctgu se to pokazuje kao bijedna crtica koja ide do 40 :) uglavnom, veceras cu dobiti gel pa ako ne potakne trudove veceras onda sutra ujutro na drip, jej -.- tako da cemo se roditi na smak svijeta haha

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (20.12.2012 16:21:15)

a valda je to onda ok joj curke hvala vam puuuno svim ja vas samo napadam sa pitanjima i uvijek dobijem odgovor [sm=smiley31.gif]... Daze ja do tad nisam imala ništa dvije seke imaju dvije curice a ja čekam sina pa sam od njih nešta malo imala i prije nekih mjesec dana dobijem robice sve za dečka pitala žena hoćeš a pa naravno a samo jedna beba nosila pa sam do 6 mjeseci mirna ja se nadam.Bit će to skoro ako će ti bit teško mamu zarobiš malo a i baki će sigurno bit drago da ti može pomoć i priredit za princezicu s tobom sve.[sm=smiley1.gif]...Bumbi sretno sutra javi nam se sa novostima....nebi ni ja znala koliki je već sam ju baš pitala uvijek je sve uredu al me zanimalo jer nepiše mi njegovu kilažu u knjižicu koliko sam uspila dešifrirat uz pomoć interneta samo opseg glavice,pupice i dužinu od kuka do koljena....pozzzz svima

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (21.12.2012 10:23:23)

Tuck nadam se da su trudovi krenuli i da vec imas bebaca ili da cete uskoro biti zajedno[sm=bravo.gif]
Meni se ispunile sve zelje od jucer[sm=smiley36.gif].Uspjela sam se popeti do nje,isla cak i prekoreda(nikad tako brzo nisam bila gotova).Nisam otvorena,braco je dobro,ima dosta plodne vode i ima 3500.Dobila sam vaginalete i kremu za mazati jer me candida opet napala.
Nemoram u bolnicu na ctg,nek idem samo ako mi pukne vodenjak ili me trudovi uhvate

honeybunny -> RE: Zimske bebe! (21.12.2012 11:03:52)

maja0107, vidim da samo ti u zadnje vrijeme spominješ carski.. izgleda da će moja beba isto tako doći na svijet i imam strah od te operacije. Pa pomagaj [sm=smiley1.gif] Kakvu anesteziju si dobila i kada su ti dali dijete da dojiš? Ja ću roditi u Vukovaru, ali svejedno.. mislim da je manje više svuda isto..

daze -> RE: Zimske bebe! (21.12.2012 13:21:26)

Dobar dan trudnice i friske mamice[sm=smiley36.gif]
Kako ste danas? Vidim da je Bumbi bila na pregledu,super da je sve ok![sm=bravo.gif]
Ja se danas osjecam bezveze,imala sam 100 stvari za napravit al mi se neda nista.mislim da cu opet zalec ns kauc[sm=smiley1.gif]ovaj,u kojem tjednu se ide u bolnicu na pregled?

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (21.12.2012 13:26:35)

Hej daze nadam se da će ti biti bolje do kraja dana[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ja sam sad bila u 35 tj jer me bilo malo bolilo,a danas mi je rekla da uopće ne trebam ići(pogotovo zbog noge),već da idem ako dobijem trudove,pukne vodenjak ili nešta drugo mi bude čudno.Dala mi je odmah uputnicu za svaki slučaj.
S D sam mislim išla 2 puta prije nego sam rodila,tamo negdje u 37 tjednu i 38 tj

maja0107 -> RE: Zimske bebe! (21.12.2012 15:17:46)

honeybunny, meni je bilo koma kad sam saznala da idem na carski jer se prije toga nisam informirala, a na rasporedu bila sutradan. Na kraju je bilo jako lijepo. Dan prije smiješ jesti do 20.00 sati i ništa više, ni vodu čak. Ujutro ti daju klistir kojeg sam se zgražala, ali to je bilo jaaaako brzo gotovo. Onda ti uvedu kateter i voze te u salu. Ispred sale pitaju ime za dečka i curicu i upoznaju te sa vrstama anestezije. Možeš biti potpuno uspavana ili kao ja od grudi do dolje što mi je doktorica i preporučila, kaže da je bezopasnije i opće prihvaćeno u svijetu. U sali operu ledja i dobiješ injekciju u njih, malo dobiješ mučninu ali za 2 min. to prodje i bude super. Nije ti ništa, a oni rade svoj posao. Za 10-tak minuta ti na sek. pokažu bebu, Mateju je bila omotana pupčana vrpca i ostao bez zraka pa su ga brzo odnijeli kod pedijatra sastrane i kad je proplakao umotali ga i donijeli ga kraj mene da mu dam pusu. Mene su zašili, odvezli na intenzivnu, bila tamo 24 sata i odvezli me u sobu. Mateja su odmah donijeli, nahranjenog tako da sam ga samo gledala jer sam bila na infuziji i s kateterom pa su ga po noći odvezli da se ja odmorim. Ujutro je bebač opet bio samnom i do danas smo nerazdvojni.. Sikio je odmah prvi dan, sve su mi pokazali, vrlo je jednostavno. Bitno je da beba popije to prvo mlijeko a pravo će s vremenom nadoći. Meni je odmah a nekim mamama nakon 7 dana kad su išle kući tako da je sve to normalno..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>