RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

beba 2 -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (27.3.2012 13:14:31)

ja bih kao dnevno trebala piti 3 puta po 2 norm, i isti dr koji mi je propisao tu terapiju na kraju mi kaže, ali ako nemoraš nemoj, bolje pij magnezij 300mg, pa ti sad znaj, ali još malo...možemo mi to...

marči, super da je sve ok i da se tlak vratio donekle u normalu, a to da je beba malo manja možda i bolje ako te već natjeraju da moraš prirodno roditi a beba na zadak (iako to ništa ne mora značiti jer su meni za moju curu 2 dr rekla da neće biti veća od 3 kg i duža od 49 cm, a na kraju 4 kg i 52cm duga)
ovo prvi put čujem da nije normalno da trudnice skupljaju vodu...meni ti je u prvoj trudnoći nožni zglob bio jednake veličine kao i bedro i kad sam se požalila dr kako sam sva natečena i skupljam vodu, njegov odgovor je bio ma to tvoje nije ništa kakve trudnice znaju biti a usporedbe samo broj noge mi je 36, a zadnji mjesec jedva oblačila tenisice br 39, i sad tko je tu lud...

joj draga moja i ja sam u tri tjedna natukla tri kg, ali sva sreća dr ništa nije komentirao iako sam mislila da će početi filozofirati jer nije dobro dobivati 1kg tjedno bla, bla, bla ali ja moram priznati i da mi se tek oporavio pravo, jedem kao pravi bauštelac daj mi sarme, graha, mesine itsl. i uz to mladog luka i da vidiš kojom brzinom praznim tanjur  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

s ovim piškenjem u čašicu si me toliko nasmijala da se moram ići presvući jer mi je pobeglo od smijeha...

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (27.3.2012 14:40:27)

[sm=smiley36.gif] a šta ću...prekjučer sam toliko otekla i sve me zatezalo da mi je mama čarape oblačila[sm=smiley36.gif] depiliram se na slijepo, tko zna šta si moja ginekologica misli kada vidi tu živinu očerupanu dole[sm=jezicek.gif] neznam da li je vama tako ali kada mi noge oteknu kao da me zateže koža i sve onako od koljena naniže kao da mi trne ali ne jako i osjećam kako su mi noge teške?? zdjelica mi se rastavila potpuno...mislila sam u najmanju ruku kada dođem na pregled da će me u rodilište poslati ali kaže da je sve na svome mjestu nije se spustila mala još ništa ali kaže gravitacija čini svoje sa trbuhom pa mi sada već smeta...ma cure moje skužila sam ja da se nenormalno debljam kada u tjedan dana nisam mogla istu majicu navući preko trbuha[sm=zmeden.gif] odjednom je to sve iskočilo...a šta je tu je...pazim šta jedem ali opet se hvata...a neznam šta vam reći za tablete...to je koliko sam ja shvatila za opuštanje muskulature...da se ne bi dogodilo da dobijete trudove ili nešto...jer meni je rekla neka se ne zaje.... da pijem spasmex čim me počnu hvatati grčevi u abdomenu ili sl...ali toj je bilo na početku...ja sam to uredno preskočila i pijem magnezij po potrebi kada osjetim da me stežu mišići i da bi mogli grčevi...inače zaboravim...

Ubrzomamica -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (27.3.2012 20:39:04)

Ocerupanu zivinu!!!! Hahahhahahaha.... Umireeem!!!!!
A tko zna kakvo je kod mene stanje dolje!!! Hahahahahahhah......
Za proslu kontrolu sam kupila kremu za depilaciju, a ono sto mi se cinilo da je ostalo "rijesila" ziletom! Ja u tusu a mm sjedi na skoljci i navigava: malo lijevo...uuuu desno...gore malo.... E sad kakvo je ostalo pojma nemam! Cekam da dode s posla, na terenu je po tjedan dana, pa cemo ponovit da smo "uredni i podrezani" za iducu kontrolu!

Kony -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (27.3.2012 21:22:02)

Meni normabel služi za opuštanje mišića da ne dobijem trudove a i prepari što ih moram piti jako tresu ali ja ih pijem samo po potrebi jer nebi ponovno u bolnicu zbog trudova. Baš ste me nasmijale sa ovom depilacijom. Bila sam nešto nervozna ali sad sam se baš opustila i nasmijala. [sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif]

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (27.3.2012 22:01:28)

E da... draga moja ja ti u tuš kabinu jedva stanem cca 70x70, a otvor nekih 30-40 cm za ući pa se nekako uguram ali ne mogu se micati i okretati, a kamoli da se sagnem pa je sve nekako problem, srećom idem na 2 tjedna kod majčice pa ću se okupati kao čovijek!!! mislim da ću plivaće kožice dobiti jednom kada uđem neće me se riješiti[sm=smiley36.gif]
Kony drago mi je da smo te malo oraspoložile....
P.s. stigao tlakomjer...tlak školski[sm=bravo.gif]

Ubrzomamica -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 10:36:51)

:)))))) za tlak Marci!!! Samo laganini i vidis da sve dode na svoje!!
Mislim da imaju razumijevanja u rodilistu ali i gonekolozi kad nas vide bez frizure!! Jer dok je bila vidljiva bila ke i uredna, a sad...
E da vas jos nesto pitam!! Jeste radile ctg ikako? Moj gin meni jos nije radio! Ka kontroli kad radi uzv upali zvuk pa cujem otkucaje ali ctg nisam jos radila. Sada sam u 35-om tjednu!
Joooj jos maloooo!!!!!!

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 11:14:01)

Pa kod moje ginićke je praksa raditi ctg od 30 tjedna tako da meni svaki put radi...ja sam bila već 3x jer me jednom panika uhvatila u 28 tjednu jer ju nisam osjećala cijelo jutro i popodne sam sva uplakana došla kod gin. pa me prikopčala....a šta reći dijete je zaspalo[sm=smiley36.gif]

U Riječkom rodilištu više nemaju praksu sve skinuti navodno nego samo skroz dole gdje im treba da vide i gdje će eventualno raditi epiziotomiju pa zato...tako bar kaže gin. i da nije bed ako dođeš u rodilište malo čupav[sm=smiley36.gif], ja se nadam to izbjeći pa ako ne bude panika bude dragi to obavio prije nego krenemo u rodilište jer prije desetak god. sam imala zahvat u donjem postroju-upala bartolinijeve žlijezde...užas....boli ko sam vrag i još su me neke dvije neljubazne sestre izrezale na suho sa tupom britvom...pa se držim one uzdaj se u se i u svoje kljuse!!!

Neznam kkao vi ja sam već od ujutro skuhala, usisala, pospremila suđe, pokupila robu, speglala i sada sam već ko njok otekla i idem do ručka malo noge dignuti u zrak...lijepi pozdrav!!!

E da....tlakomjer crko!!!! mamicu mu!!![sm=hudicek1.gif]

Kony -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 13:02:43)

Meni su ctg radili zato što sam bila u bolnici ali inače ne rade do termina. I ja ujutro napravim sve do 11h i onda u vrtić po malu pa kad se vratim ne mogu se ni pomaknuti.[sm=smiley13.gif]jedva čekam da mala ide spavati pa da i ja s njom legnem[sm=jezicek.gif]

Ubrzomamica -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 14:12:14)

Koja sreca sa tlakomjerom!!! Hahahaha....
A vjerojatno bi mi napravio ctg da nesto nije u redu! Al hvala Bogu sve ide po planu!! Uvijekmi kaze gin da sam pravi skolski primjer trudnoce!
Ja jos nisam pocela oticat! Mozda malo ruke, al nista je to! Iskreno, da mi nema stomaka ne bih ni znala za trudnocu!! Samo sto me i dalje desna strana rebara boli! Posebno kad udahnem jako! Malac si je nogice zabio pod moja rebarca i uziva!! A to sto mamu boli nema veze! Izdrzat ce ona jos mjesec dana!

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 18:13:50)

joj cure ja bih tako rado da me malo bocne pod rebra[sm=jezicek.gif] ovo nabijanje po mjehuru i donjem postroju boli ko sam vrag...kao da imam jaaaku upalu mokraćnih puteva...a i sama pomisao da se nije okrenula....a kraj se bliži...[sm=smiley19.gif]

Ubrzomamica -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 19:16:15)

Iskreno marci, ne znam sto bih ti rekla! Je li bolje kad tuce u mjehur ili u rebra!??!! Odlucila sam sacekat do sutra da vidim oce li prestati bolovi, ako ne otic cu kod dokt ili gin po neki savjet. Navecer ne mogu disati normalno!
A sad se prascic smjestio na lijevu stranu... Samo da ne stradaju rebra i sa lijev strane...

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (28.3.2012 19:34:17)

ma vjerujem da nije dobro nijedno...mene samo brine to tvrdoglavo dijete koje se neće okrenuti....pa si priželjkujem udarce pod rebra...[sm=smiley36.gif]

beba 2 -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (29.3.2012 19:01:20)

hej moje trudnice, evo samo ukratko da se javim, malo sam u bedu jer jučerašnji uzv i nije prošao kako sam očekivala, očito mojim problemima nije došao kraj...bebač kaska u razvoju, u biti sve mjere odgovaraju tjenima trudnoće osim abdomena i nešto malo manje imam plodne vode (ali kao min.), dr mi je rekao strogo mirovanje i za 2 tjedna ponovno uzv i ako  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image] ne dobije najmanje 200 gr znači da je došlo do zastoja u razvoju i da mi ne gine ležanje u bolnici do poroda, ne da sam u bedu...nego vam ne mogu opisati, sve sam stoički podnosila ali ovo me je skroz pokopalo...još mi svi doma sole pamet da ne smojem biti takva, bla, bla, bla kao da bih ja htjela biti tužna...

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (29.3.2012 21:50:00)

ajoj...stvarno mi je žao [sm=smiley19.gif], imaš pravo biti tužna, nijedna majka ne želi čuti da sa njenom bubicom možda nešto nije dobro...ali ne vjerujem da ti netko želi soliti pamet već ti žele najbolje i tebi i bebaču...jer time što se sekiraš ne činiš dobro nijednome od vas...pokušaj se sabrati i pozitivno razmišljati jer još nije sve crno, imaš još vremena da se ustanovi da je sve ok, a ako i ne potpiti ćeš malo ležanja dok bebač ne stigne, znam da je grozno ja mirujem cijelu trudnoću i preležala sa ne mičući se dobrih 3 mj....ali sve se izdrži pa i to...[sm=smiley13.gif]
ako sve druge mjere odgovaraju ne mora nužno značiti da je neki zastoj u razvoju...pripazi malo sada na sebe time ćeš najviše pomoći, pokušaj ne ležati na leđima previše..navodno time bebač stisne neke žile koje dovode hranu i kisik u posteljicu itd...tako nešto sam čula[sm=zmeden.gif]
Nije utjeha ali i ja sam zabrinuta za moju [sm=duda.gif] na ovom pregledu je ispalo da je u 3 tjedna dobila samo 300g a kao trebala bi dobiti 200-250g tjedno??? tako da je bila kao tjedan dana naprednija na priošlom pregledu, a sada je kao u granicama, ok....ali ipak me brine sve to...ali pročitala sam članak tu na ringeraji da se sada pred kraj trudnoće najveće razlike u odnosu na težinu događaju među bebačima neke ful napreduju a neke su malo sporije..mislim da tu nema nekih pravila...
pokušaj do idućeg pregleda ne razmišljati negativno jer su 50-50 šanse da sve bude ok....držimo fige da tako i bude....[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Kony -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (29.3.2012 23:49:26)

I meni je receno odmah na pocetku da zbog stitnjace postoji mogucnost da bebac ima problem u mentalnom razvoju

Ubrzomamica -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (30.3.2012 7:15:14)

Sjeti se samo svoje bebica koja uskoro stize i vidit ces da ti nije problem lezat i odmarat!! Ma da na glavi treba dubit, i na glavi bismo dubile za nase male bebace!!
Sto se uzv-a tice, nek te to puno ne zabrinjava! Po razvoju bebe ja bi trebala u 2.-oj polovici 4.-og mjeseca roditi! I to mi se na svakom uzv-u mijenja datum! Nisu ni oni 100% sigurni!!
Jednoj mojoj priji je gin rekao kako utv pokazuje da joj je beba jako sitna, da ce brzo rodit, bez problema! Ova se poslje jadna napatila i na kraju na carski jer je beba bila preko 4 kg! I tko je tu lud!!??
Nemojte se samo brinuti!! Ni doktori nisu uvijek u pravu! Svakako se trebamo pripaziti posebno sad pred kraj!!

beba 2 -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (30.3.2012 8:04:45)

curke moje hvala vam na podršci, ne brine mene toliko što je on mali nego više taj manjak plodne vode, jer i za Kiaru su tvrdili da će biti manja beba pa se rodila s 4 kg, ali uvijek je bilo dovoljno plodne vode i nitko nikada nije niti spomenuo zastoj u razvoju... nije niti problem odležati do kraja jer ležim od 5 tt, problem je što ako je to u pitanju nema nikakve terapije nego u bolnici ti rade ctg i uzv i čekaš dan kad će reći da beba mora van... sad ću ova dva tjedna ležati samo na lijevom boku jer je tako najveći protok do bebe (do sad sam kombinirala lijevi i desni) i naadati se i vjerovati da će dobiti barem tih 200 gr.

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (30.3.2012 8:51:54)

hoće hoće....samo pozitivno razmišljaj[sm=smiley31.gif] meni je u 28 tj. bila panika jer smo sumnjali da mi curka plodna voda i isto ležarina...ne da nije curila nego me sada šokirala na pregledu jer mi je rekla da beba nema mjesta da se okrene prije mj. dana a sada na pregledu je i ona ostala paf koliko plodne vode ima jer bi se sada trebala početi smanjivati količina i tako do poroda, i u nekim količinama ona se obnavlja, puno vode piti i ležarina...što se datuma na uzv tiče i meni se to stalno mijenja i uvijek je manji od očekivanog?? neznam čak i po zadnjoj mjesečnici mi datum varira od doktora do doktora svi imaju one šablone i svaka drugačije pokaže...mislim da će beba van kada bude spremna[sm=smiley1.gif] neću te plašiti ovo ti kažem samo da ti ispričam kako i crni scenarij može imati poz. ishod...moja mama je prije 15g. sa mojom sestrom dok nisu imali tako pouzdan uzv i nisu išli nego možda 3x u trudnoći rodila u terminu seka je imala oko 2kg i bila je dehidrirana sa pupčanom vrpcom oko vrata i zelenom plodnom vodom koje je jedva bilo...dan danas joj ni vrag nije...živa zdrava i vesela...da ne kažem da me prerasla za glavu a 15g razlike među nama...eto...ona nije imala pojma da nešto ne valja i ipak je sve prošlo dobro na kraju....nema razloga da se brineš prije vremena...ako treba ja bi pristala da me drže u bolnici gdje sam im pod nazorom i beba prije svega...ako vide da nešto šteka inducirati će porod...a cure mislim da ako još malo izdržimo da ulazimo u 9 mj. i više nije toliki bed...biti će nešto manja bebica ali zdrava što je najvažnije... držite mi se cure [sm=bravo.gif]

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (30.3.2012 9:02:43)

joj napisala sam ti kilometarski post ali ruši mi se net...grrrr
pa sada ukratko...to s plodnom vodom koliko sam se raspitala jer sam sumnjala da curka negdje u 28 tjednu pa sam isto morala ležati je: ona se u nekoj količini obnavlja i zato i nema terapije, ukoliko bude kritično hospšitalizirati će te da bi ti dali neke injekcije koje stimuliraju razvitak pluća bebe u slučaju da moraju inducirati porod...iako puno vode piti i ležarina i mislim da će biti ok...mene je pak sada šokirala jer mi je na prošlom pregledu vikala kako beba nema mjesta da se okrene a sada mi je pričala kako se od sada do poroda količina plodne vode smanjuje i zastala pa kao ja je imam dosta, tj. više nego bi trebala?? pa ti vjeruj svemu što kažu....a cure još malo i ulazimo u 9 mj. i više nije tako strašno i da moramo roditi...iako se ti datumi svima mijenjaju, meni svaki dr. kaže drugačije, a ja si mislim beba će izaći kada bude spremna!!
moja mama je prije 15g bila 3x na uzv kakvom takvom sa mojom sestrom i dr. nije ništa vidjela...rodila je u terminu bebicu od svega 2 kg. sa pupčanom vrpcom oko vrata i zelenom plodnom vodom( koje je jedva bilo), seka je bila ko mali alien, ljubičasta mršava, dehidrirana, i ni vrag joj nije bio...sada me za glavu viša..[sm=smiley36.gif] tako da i naj uglavnom nije ni znala da se treba čuvati pa je sve ispalo ok( unatoč što je ona dobila 23 kg i pušila cijelu trudnoću)...ne govorim to da te plašim već da znaš da i najcrnji scenarij može imati happy end...

Kony -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (31.3.2012 0:20:21)

[sm=smiley1.gif]cure kako ste meni nikako san na oći. Nešto me stalno zeza internet. Ne mogu nikako poslati poruku piše da je vrjeme isteklo

Ubrzomamica -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (31.3.2012 5:42:31)

Ja od 4 budna!!! Ili bolje da kazem ja i moj razigrani sincic!! Stomak mi skace sa lijeva na desno!! I to me naravno probudi! Onda mn nastavi skripiti zubima ili hrkati i nema sna za mene...
Stalno se pitam kako jos uvijek moje malo cudo ima mjesta za ovolike akrobacije??!! :))))

Kony -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (31.3.2012 8:29:36)

Jutro cure! Ja sam se danas napokon naspavala. Inače spavam samo 3h po oći a danas cijelu.[sm=bravo.gif]

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (31.3.2012 9:58:35)

baš mi je drago da se stignete odmoriti, ja se samo namještam sa lijeve na desnu stranu tj. bok....jučer mi je bilo malo loše pa sam predvečer mjerila tlak a ono 150/90, jutros odmah otišla u apoteku mjeriti 140/80...sada ga opet treba pratiti...luda sam nikako na zelenu granu....a bebač mi se nešto primirio zadnja 2 dana....brine me...

Kony -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (31.3.2012 17:24:53)

I meni je bebač malo mirniji to je valjda zato što im je manje mjesta

marči -> RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! (1.4.2012 10:39:41)

ma javlja se ali ne tako često kao prije...a muči me taj tlak sada na kućnom već 2 dana pak pokazuje iznimno nizak tlak, a meni nije jasno kako?? 90/70??? valjda tlakomjer ne valja...ovo je već 3....neznam šta reći...osim da se užasno umorno osjećam i ništa mi se ne da....[sm=smiley19.gif] baš neko bljak raspoloženje...mislim da mi je lagano dosta svega...kada će više 5 mj.....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>