|
njanja -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (21.6.2011 13:08:04)
|
mayo, evo moje tablice stare skoro 3 godine [sm=smiley36.gif] http://www.ringeraja.hr/forum/Kalendar_prehrane_dojen%C4%8Dadi/m_47250/tm.htm uglavnom, ja sam se držala ovoga i pomalo sam mu uvodila hranu, ne samo zbog toga da to ide pomalo, nego zato jer je jan bio "cicator" koji se teško odvajao od cice i navikavao na žlicu.... tako da sam ja njemu recimo kada sam uvodila doručak-voće (počeli smo neš malo poslije 5 mj) davala svaki dan pomalo koliko je htio (na početku su to bile par žličica) i nakon toga cicu sve dok za cca 1,5 mj nije pojeo cijeli obrok (punu padelicu), cicu, izbljucao višak...sljedeći dan mu nisam nudila cicu nakom tog voćnog doručka, on ju nije tražio......onda smo sa 7 mj krenuli s ručkom-povrće, joj to je trajalo, uf, muka mi se i sjetiti, ali sam dobila dobar savijet, a to je da mu ulijem mrcu mlijeka u to (poznati okus) pa je i to krenulo, a kada sam u to ukuhala piletinu, ajme postao je ždero (8 mj)-znači isto je trajalo 1 mj dok se nije obžderao da mu cica nije bila potrebna....onda smo sa 8 mj počeli sa marendom oko 17 h, e tu je 1. dan prihvatio jogurtiće i smazao ona 2 mala dukatina i nije htio cicu..... do tada sam mu svako jutro i prije spavanja cicu davala, a onda sam malo poslije 8 mj umjesto jutarnje cice uvelča bocu Milupe (recimo neka banana okus sa AD ili kukurozilino ili tako nešto), a oko 8,5 mj nije cicao više prije spavanja (sam odustao, maknuo bi glavu).....S 9 mj sam sama rekla da prestajem dojiti zbog cjelonoćnog nacicavanja (od 4,5 mj do 9 se budio noću za 3-4-5 cicanja)..... Da zaboravila sam....prvi obrok koji smo uveli bio je večernji isto s 5 mj-rižolino i to je brzo prihvatio.....
|
|
|
|