cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Igrajmo se

calendar-img

Igra potiče djetetov razvoj
Igra je zabavni način poticanja djetetovog razvoja. Dojenčetu pomaže pri upoznavanju vlastitog tijela i svijeta koji ga okružuje. Pri igri dojenče koristi i razvija sve svoje osjećaje. U prvom mjesecu igra neka bude nježna i kratkotrajna jer se novorođenče brzo umori. Uživat će ako ćete mu pjevati (iako niste talent), pogotovo mu se sviđa zvuk vašeg glasa, zbog toga često razgovarajte s njim, možete mu i glasno čitati časopis. Nježno zaplešite s njim na glazbu ili priđite s njim u naručju do prozora te mu opišite svijet. Kada je vrijeme lijepo odnesite ga van da čuje zvuk okoline i da osjeti miris svježeg zraka. Ne zaboravite na primjerno zaštito pred suncem ili vjetrom.

Igračke za novorođenče?
Najomiljenija novorođenčetova igračka su roditelji jer neizmjerno uživa u promatranju majčinog ili očevog lica te slušanju njihovih glasova.
Za poticanje osjetila mu iznad krevetića objesite vrtuljak živih i kontrastnih boja. Većina vrtuljaka sviraju nježne melodije koje dojenčad pomire.
Odaberite zvečke, knjige i druge igračke kontrastnih boja. Dojenčetu se na početku najviše sviđaju crno bijeli uzorci i čiste žive boje (crvena, žuta, plava, zelena). Uvijek se uvjerite da je igračka kojom se igra vaše dijete sigurna i bez sitnih dijelova koje bi dijete moglo otrgnuti (postoji opasnost da se njima zaguši ili ih proguta), bez oštrih rubova i iz neštetnih materijala.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img