cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Spavanje

calendar-img

Noću dojenče staro osam mjeseci spava oko 10 sati i treba još približno dva dvosatna drijemeža danju. Još uvijek se mnogo dojenčadi noću budi jednom do dva puta za hranjenje, neki cijelu noć bez buđenja prespavaju tek nakon prve godine.
U biti rijetka dojenčad prespavaju noć bez buđenja. Većina ih se do napunjene prve godine noću budi približno tri puta. U prvim mjesecima većina dojenčadi s plačem upozori roditelje da su se probudili i da su gladni ili da trebaju pomoć da bi ponovno zaspali. Kada je dojenčad stara oko osam mjeseci, većina ih je već sposobna samostalno se uspavljivati bez da bi probudili roditelje. Oni koji su naviknuti zaspati uz hranjenje ili uz pomoć roditelja će i dalje buditi roditelje te ih plačem zvati u pomoć.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img