cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Provjera sigurnosti autosjedalica: osiguravanje pravilnog pričvršćivanja i ugradnje

clock-img

28.9.2023

Nemojte napamet postavljati dječju autosjedalicu u automobil, osobito ako to radite prvi puta. Posegnite za priručnikom koji ste dobili te pratite upute korak po korak.

Provjera sigurnosti autosjedalica

Nemojte "napamet" postavljati dječju autosjedalicu u automobil, osobito ako to radite prvi puta. Posegnite za priručnikom koji ste dobili te pratite upute korak po korak.

 

Svaki model dječje autosjedalice je drugačiji, djelomično se razlikuje po načinu postavljanja u automobil i načinu pričvršćivanja, međutim sve osiguravaju djecu pomoću sigurnosnog pojasa. Svi mi želimo da naša djeca budu najsigurnija tijekom putovanja automobilom. Postavljanje autosjedalice ponekad može biti izazov i zato vam donosimo nekoliko savjeta o tome kako je pravilno postaviti i pričvrstiti na sjedalo.

 

Kako biste mogli pravilno postaviti autosjedalicu u vašem automobilu, morate najprije razumjeti način na koji funkcionira odabrani model. Postoje tri osnovne vrste dječjih autosjedalica: autosjedalice okrenute unatrag, autosjedalice okrenute naprijed i pomoćne autosjedalice.

 

 Autosjedalice

 

Tri najvažnija savjeta za pravilnu ugradnju autosjedalice na sjedalo

Poslušajte savjete koje navodimo u nastavku te brzo i s lakoćom pravilno smjestite autosjedalicu na stražnje sjedalo.

 

Pročitajte priručnik: započnite s temeljitim iščitavanjem priručnika s uputama koji ste dobili s vašom autosjedalicom. Svaki model dolazi s posebnim smjernicama za postavljanje i korištenje. Upoznajte se s uputama proizvođača kako biste bili sigurni da je znate pravilno postaviti.

Provjerite odgovara li djetetu: nakon što ste je postavili na sjedalo, obratite pažnju na to odgovara li autosjedalica vašem djetetu. Uzmite u obzir dob djeteta, njegovu težinu i visinu te prema tome prilagodite sigurnosne pojaseve i trake.

Provjerite je li autosjedalica sigurno pričvršćena za vozilo: slijedite upute proizvođača autosjedalice za njihovo pravilno postavljanje. Ako koristite sigurnosni pojas za pričvršćivanje autosjedalice, provjerite je li ispravno zaključan.

 

Postavite autosjedalicu na pravo mjesto

Stražnje sjedalo je najsigurnije mjesto u automobilu za vožnju djece. Ako je moguće, postavite autosjedalicu na sredinu stražnjeg sjedala, što se navodi kao optimalno mjesto. Uvjerite se da je čvrsto pričvršćena te da se ne pomiče ni u jednom smjeru. Ako je postavljate suprotno od smjera vožnje, zakonski ste obavezni deaktivirati zračni jastuk.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img