cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Mama i tata

calendar-img

Kako možemo postići dobar odnos i djetetovo povjerenje?
Za to se je potrebno truditi već od najranijih dana djetetovo života. Prije svega je potrebno puno ljubavi i brižno zadovoljavanje djetetovih potreba te utjeha pri plaču. Tako će se dojenče osjećati sigurno i voljeno. Cijelo vrijeme djetetovog rasta i razvoja potrebno je zadržati i nadograditi povjerenje i kvalitetan odnos s djetetom. Tome pripomogne svakodnevna rutina. Dojenče voli rutinu jer na taj način može predvidjeti što slijedi. Važna su i uvijek ista pravila (ako ih svaki dan mijenjate dojenče se zbuni in ne shvaća što je dobro i što nije), naravno prilagođena djetetovoj dobi.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img